Koalicija za evropsku Podgoricu – dr Miomir Mugoša – DPS – LP - BS
Lista za izbor odbornika za Skupštinu Podgorice „SDP čist izbor – prof. dr Vujica Lazović”
Lista za izbor odbornika za Skupštinu Glavnog grada Stranke srpskih narodnjaka – Dobrilo Dedeić
„Bolja Podgorica, bolja Crna Gora”, (SNP, Nova, PzP....
Ne izlazim na glasanje
Evo govor kao vlast u Srbiji. Ako glasate za opoziciju, glasate za mracne devedesete, je li tako?
Fino je to sto vi zamisljate. Za probleme u drzavi kriva je vlast (tj. ipak narod koji je bira, ali to je druga prica). Ukoliko se problemi ne rijesavaju, to moze biti samo zbog 2 razloga, ili vlast ne zeli da rijesi te probleme ili je nesposobna da ih rijesi. Za DPS je ocigledno da ne zeli da rijesi probleme, a s obzirom da se ti ovdje hvalis kako SDP zamislja CG kao modernu evropsku drzavu, kako ima zelju da se bori protiv kriminala i sve ostalo, to onda znaci da ste vi iz SDP nesposobni. I onda se idealno uklapate kao privezak DPS-u.
evropska, moderna CG sa divljanjem organizovanog kriminala, toootalno poremecenim sistemom vrijednosti u kojem je lopov vjest i pametan covjek, a posten i cestit ustvari budala i naivcina... sa ovakvim divljanjem i demonstriranjem sile na obicnim gradjanima od strane nasih divnih gradonacelnika, predsjednika skupstine, "uglednih biznismena"... sa ovolikim strajkovima, gdje su strajkaci jos poceli da zauzimaju upravne zgrade.. strajk gladju?! Sta je to?! Primjecujete li vi, ljudi, da je to danas kada se pomene na nasoj tv da neki radnici strajkuju gladju kao da se pomenula najavljena kisa za sjutra? Nista strasno, normalna pojava.. E, nikoga do ovu vlast ne mogu da krivim za to sto se takve stvari danas u narodu dozivljavaju kao "normalne".. strasno...
I u srecnim zmeljama zapada strajkuju radnici, ali ne mijenjaju vlast
ja sam ja ti si ti
dje to izbijaju ovoliki strajkovi, a da vec 20 godina nije mijenjana vlast?! Koje su to "srecne" zemlje, molim te?!
evo ne bih glasao Bolju Crnu Goru u Podgorici ali nikako se ne slažem da je to glas za politiku iz 90-tih. ne bih vrijeđao odlične i mnoge hrabre pojedince i građane iz redova PzP i DC i još par stranaka... nikako. SDP bolje da bude glas razuma a ne glas zlobe... optimizma fali, vrijeđanja ne fali... ipak ste još vlast.
Na ovoj anketi DPS i SDP vode, u odnosu na koaliciju Bolja Crna Gora ovo je ogromna razlika u odnosu na prethodnu anketu.
https://forum.cdm.me//showthread.php?t=58309
Ako ovđe DPS - SDP vode, što će tek biti kad izađe penzionerska discilinovana vojska na biračka mjeesta?
gledam ove SDP letke što dijele ... fin papir, sve fino sređeno, ali džabe kad piše: "Vujica Lazović, nosiOc liste".![]()
penzioneri, penzioneri, drob im prska'... a kad se jos uzme u obzir da nasa drzava demografski postaje sve "starija", lijepa nas buducnost ceka...
Vidjeste li ove sprdje,danas Medo,Milic i Mandic odrzase dogovor oko izbora,nedje na sjeveru,a u prostoriji zastava Srbije,nidje Crnogorske.Novinar Vijesti ni da prokomentarise,ali barem je bilo slike:lolblue:
Jes, jes sa radikalima, NSD, OSS, komunistima, narodnjacima, DSS, SNP...kad spojim sve ovo na jedno, jasno je da priča o kojoj sam ja pričao ima bar 80% ođe.
Nemojte da vas napominjem koliko je članova "reformisanog" SNP-a išlo na sahranu Miloševiću, a vi recite (jer sam ja kao zloban) đe se to ijedan predstavnik SNP-a izjasnio negativno o politici S.M.
O ljudima čiji lider nije ni jednom opovrgao da ima titulu četničkog vojvode neću trošit riječi...
Kadić, Višnjić, Stamotović i družina, takođe put u bolju srećniju CG.
Dodam li tome partije poput Srpskog monarhističkog pokreta u Berane, dobijamo odličnu sliku.
Optimizma kod mene ne fali i mislim da će naša kampanja (uz eventualne greške, kojih ima) biti nova na političkoj sceni, pa kome se sviđa dobro jes, kome ne - fala mu i tada.
Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...
Ja se ne prikljucujem ovim anketama... Glasacu na "licu mjesta".
Hvala Lepo
e brao ti ga, kako ti to pametno zboris..
Moj te cep'o!
Male probleme?
Doduse, taj isti ODIHR je izvjestio da su i izbori u Gruziji bili fer i demokratski, pa kad su stigli i nasi zemljaci, koji su ucestvovali u nezavisnoj ENEMO izbornoj monitoring misiji - saopstili da su svojim ocima gledali stvari kojih bi se i nasi DPS aktivisti stidjeli 1992![]()
Vecina ljudi je zla
Kad citam izvjestaje Evropske komisije, US State Department, GRECO, Freedom house, Transparency International, OECD, Savjeta Evrope... nidje ne vidjeh da su zli Srbi najveci problem crnogorskog drustva - vec nefunkcionalna javna administracija, zavisno pravosudje, korupcija i organizovani kriminal.
Ali mozda i oni grijese - pa cemo uci u EU i NATo onog momenta kad iscistimo svaki trag srpskog nacionalizma (da me neko pogresno ne shvati - nije mi nista manje stetan od ostalih nacionalizama, o kojima se mudro cuti), a za pobrojane probleme - kako cemo, lako cemo. Valjda cemo ih lakse rijesiti kada svi postanemo cistokrvni Crnogorci...
Vecina ljudi je zla
Nadgledaju da li je bilo kršenja propisanog izbornog procesa, a ne da li neko ima apsolutnu vlast 65 godina i da je nije osvojio na izborima već nasilno. Akcenat je na legalitetu a ne na legitimitetu. DPS nema demokratski legitimitet, ali ima legalitet. DPS vlast nije osvojila na izborima, već je nastavlja preko njih, zato što DPS kontroliše sve poluge vlasti. OEBS nadgleda tehničke aspekte izbornog procesa, a ne i porijeklo i karakter neke vlasti. Ja govorim o tome da je DPS naslijedio vlast nedemokratski i da se od nedemokratskih vlasti ne može očekivati da budu demokratske. Time se OEBS ne bavi, a demokratija se ne svodi na tehničko održavanje izbora. U CG će demokratija početi da se razvija tek kada dođe do smjene DPSa. Do tada možemo govoriti o različitim načinima simuliranja demokratije od strane kriptokomunističke vlasti. Autokrata neće postati demokrata time što će promijeniti odijelo ili ime, tako ni društvo neće postati demokratsko time što je uvelo višestranačke izbore koji se tehnički odvijaju u granicama prihvatljivosti.
*O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
(H. Hese, Sidarta)
Već sam odgovorio na ovu uvredljivu glupost, ali je neko obrisao, a nije obrisao tvoju uvredu, pa da ponovim. Misliš li ti da izbori od 1918. treba da budu opravdanje za današnju nepoštenu i nedemokratsku DPS vladavinu? Misliš li da ako 1918. nisu bili fer ni pošteni izbori, baš kao ni prije toga, DPS treba da vlada beskonačno? To je demagoško foliranje, a ne priča o tome da je DPS direktan nasljednik SKCG i njihove totalitarne vlasti.
*O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
(H. Hese, Sidarta)
Evo da ne ostaje ni ovo nerazjašnjeno...sa nekih 30 sastanaka sa različitim dužnosnicima evropke komisije, evropskog parlamenta, RCC, NATO, DG for Enlargament, španske misije, lobi grupa, fondacija u poslednjih 20 dana nijesam čuo da je neko pomenuo zle Srbe kao problem.
Mada moram iskreno reći da je na tim sastancima bilo zadovoljstvo slušati o napretku CG u raznim oblastima.
Izraženo je zadovoljstvo brzinom odgovora na upitnik i odgovora na dodatna pitanja, kao i njihovim kvalitetom.
Postoji ozbiljna mogućnost da otvorimo prvu oblast pregovaranja već u decembru, što bi značilo da krećemo u najtežu fazu pristupanja EU brže od bilo koje druge zemlje koja joj je do sad pristupila (izuzev Islanda).
Mogu reći da je jedan visoki predstavnik Sekretarijata međunarodnog komiteta EP da je "neozbiljno i djetinjasto" slanje odgovora na pitanja od strane onih koji za to nijesu nadležni, isto kao i dolazak predstavnika opozicije na bilo kakve zvanične sastanke.
Normalno dosta priče je bilo i o problemima, posebno onima koji se tiču kriminala i korupcije.
Ono što su glavni problemi regiona su ICTY, odnosi SRB-KOS, politička kriza u Bosni i jačanje nacionalizma, odnos GRE-MKD, spor SLO-CRO, tužbe CRO-SRB, BH-SRB, politička i bezbjednosna kriza u Albaniji, ogromna kriza u Grčkoj i tako dalje....
Znači sasvim suprotno od onoga što neki potenciraju...nije crnogorski kriminal najveći problem regiona, niti je među 50 najvećim problema.
On je ogromni problem za Crnu Goru i moramo se mi sa njim izboriti. Ne kritizerstvom nego zdravom kritikom.
Isto kao što to nije jedini problem CG, ma kako se to činjelo ponekad od velike halabuke...
Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks