View Poll Results: Koju listu podrzavte za SO Podgorica?

Voters
183. You may not vote on this poll
  • Koalicija za evropsku Podgoricu – dr Miomir Mugoša – DPS – LP - BS

37 20.22%
  • Lista za izbor odbornika za Skupštinu Podgorice „SDP čist izbor – prof. dr Vujica Lazović”

33 18.03%
  • Lista za izbor odbornika za Skupštinu Glavnog grada Stranke srpskih narodnjaka – Dobrilo Dedeić

3 1.64%
  • „Bolja Podgorica, bolja Crna Gora”, (SNP, Nova, PzP....

71 38.80%
  • Ne izlazim na glasanje

39 21.31%
Page 5 of 88 FirstFirst 1234567891555 ... LastLast
Results 101 to 125 of 2198

Thread: Podgorica, izbori 23.05.2010. godine

Thanks Thanks Given 
    9,664
    Thanks Thanks Received 
    6,007
    Thanked in
    2,291 Posts

Quote Originally Posted by Prekidi_stvarnosti View Post
    pa i meni je opozicija smijesna, samo kazhem da su barem neshto uradili, jer da su nastawili po onoj prici gubili bi josh vishe. sdp zaista mozhe da postane jako dobra opcija, ali ja pricam da nemaju kadra na nivou Crne Gore, da vode citavu drzavu. Jedino u koaliciji sa nekim...
    Ako bude rastao rejting partije, to ce privuci nove kadrove naravno...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

uf, ovi ka' Grahovac o "zdravom jezgru".. pa o SDP-u kao o nekoj struji koja ce promijeniti stvari.. naivan narod...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    uf, ovi ka' Grahovac o "zdravom jezgru".. pa o SDP-u kao o nekoj struji koja ce promijeniti stvari.. naivan narod...

nije isto kad zivish s babom, i kad si sam u kucu svoj gospodar. mi ne pricamo da su idealni, samo kazhemo od ovih ponudjenih da su mozda i najbolji izbor.
    Crazy isn't being broken or swallowing a dark secret. It's you or me amplified.

Katjon vazda :)

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

Quote Originally Posted by Prekidi_stvarnosti View Post
    pa i meni je opozicija smijesna, samo kazhem da su barem neshto uradili, jer da su nastawili po onoj prici gubili bi josh vishe. sdp zaista mozhe da postane jako dobra opcija, ali ja pricam da nemaju kadra na nivou Crne Gore, da vode citavu drzavu. Jedino u koaliciji sa nekim...
    A ne sprdajte se ako vam je migo kadar za ministra prosvjete onda i 1000 letaca imaju kadar na nivou i Crne Gore i brdaH..
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Nema to nikakve veze sa naivnošću, ljudi jednostavno biraju opciju koja je najbliža tome.

Sad, nekima smeta što skoro niko ne vidi opozicione partije kao bilo kakvu ozbiljnu alternativu, a ne još struju koja "će promijeniti stvari". Većina glasača opozicije je njihovo referendumsko biračko tijelo i glasaju po tom ključu, plus to malo ljudi koji smatraju da je promjena vlasti sama po sebi nešto bitno i po sopstvenom priznanju ih ni ne interesuje ko se u opoziciji nalazi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    A ne sprdajte se ako vam je migo kadar za ministra prosvjete onda i 1000 letaca imaju kadar na nivou i Crne Gore i brdaH..
    migo je talentovaniji od chak norisa ))

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    promjena vlasti sama po sebi nešto bitno
    Promjena ove vlasti sama po sebi i jeste nešto bitno, i dosta idućih promjena koje će za njom doći...

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Promjena ove vlasti sama po sebi i jeste nešto bitno, i dosta idućih promjena koje će za njom doći...
    Ako se nešto ponovi hiljadu puta, to ne znači da je tačno.

Postoji li konkretan argument zbog koga je bezuslovna promjena vlasti bitna?

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

Usaditi tima koji su na vlasti u glavu da nisu nezamjenljivi i da, actually, moraju da gledaju što i kako rade a ne samo da koriste državne beneficije. Sasvim dovoljan argument.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

u nashem primjeru je jako bitna za razvoj demokratije. Jer ako ovi zasjedu josh 20 40 ili ko zna koliko godina, onda neshto tu nije u redu. Jer bez obzira koliko da su "dobri", nerealno je da nijedna opozicija ne mozhe ni da ih ugrozi. A koliko su "dobri" svi znamo. Dakle postoje problemi ogromni, zato bi bilo fino da promijenimo bar na 4 godine, cisto da probijemo led. Jednopartijski sistem nicemu ne vodi, a ovaj nash zamaskirani je josh jebeniji bio.

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    Postoji li konkretan argument zbog koga je bezuslovna promjena vlasti bitna?
    Da, da bi se narod emancipovao i shvatio da u životu postoje alternative.
    Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ipak vecina za vlast.Ako uzmemo u obzir da ce opet biti koalicija sdp-dps i posle izbora.
    ja sam ja ti si ti

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

cija vam se kampanja najvise dopada?
    dps-izlizase vise evropu i evropsku crnu goru, potpuno su neinovativni...opozicija kao opozicija...meni sdp za sad ima najbolju kampanju, cio grad su o jadu zabavili sa rukom
    podgorica - staropodgoricanima

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

Zabavili su samo dokone ljude koji nemaju o čemu drugom da razglabaju kad $ednu u Grinič na popodnevni dojč. :smile:
    Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

hahaha mogucno...al ne vjerujem da se isti ti nisi pitao dok si ispijao jutarnju kaficu u kaktus :P
    podgorica - staropodgoricanima

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vlast je zadnji put promijenjena sa gotovo 80% podrške naroda koji je bio ubijeđen da mora bit bolje, pa su sa plata od 1000 DEM pali na 2 i doživjeli sunovrat kakav se nije mogao predpostavit.

Nije svaka promjena nužno dobra, postoje promjene na bolje i na gore.
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Ako bude rastao rejting partije, to ce privuci nove kadrove naravno...

Mislim da je lista SDP u PG dokaz da se sasvim lagano može naći dvadesetak izuzetnih ljudi koji su se dokazali u svojim strukama, manje ili više poznatih poput profesora Bulatovića, dr Ankice Ivanović ili Leona Đokaja.

Isto je bilo na Cetinju, o Kotoru da ne pričam.

I naravno da niko od nas ne gaji iluzije da SDP treba sam da vlada u CG, i da u CG iko treba da vlada samostalno, nebitno jel u Rožaje ili na Cetinje.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    Vlast je zadnji put promijenjena sa gotovo 80% podrške naroda koji je bio ubijeđen da mora bit bolje, pa su sa plata od 1000 DEM pali na 2 i doživjeli sunovrat kakav se nije mogao predpostavit.

Logika ti je prestrašna, promijenili smo vlast za 5 puta goru i sad ovu 5 puta goru nećemo da mijenjamo?! Isto kao kad si vozio dobro auto pa kupiš neko koje je trop i crkava svako malo i onda ga voziš 20 godina jer jbg možda te zapane još lošije...

Thanks Thanks Given 
    2,543
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Negdje sam našao logički zadatak koji kaže otprilike ovako:
    Voziš automobil i imaš goriva za još 20 km. Dolaziš na raskrsnicu i znaš da ukoliko skreneš lijevo sledeća pumpa je udaljena 50 km, ukoliko skreneš desno do pumpe imaš 60km. Pravo nikad nisi išao i ne znaš koliko je udaljena pumpa.
    Iako je po autorima "zagonetke" logično da nastaviš put pravo, mi se radije opredjeljujemo za ono što nam je već poznato.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by OSCAR View Post

Vlast se u CG nije mijenjala od 1945. Mijenjali su se ljudi na vlasti, ali ne i vlast. DPS ima apsolutnu vlast koju je naslijedila od SKCG, a nije je stekla na izborima. Izbori koji su se odigravali nisu mogli biti demokratski i neće biti ni ovi, jer ih organizuje vlast koja nije uspostavljena na demokratski način, niti se održava na taj način. ... Jogurt revolucija nije bila promjena vlasti već promjena unutar vlasti, mlađi kadrovi su smijenili starije, i to uz pomoć Miloševića. ... U CG se nije desila smjena komunističkih vlasti, one su se pretvorile u kriptokomunističke vlasti. Sve dok na vlasti u CG budu direktni nasljednici totalitarne komunističke vlasti, demokratske promjene, ali ni sistemske, ni tržišne ni bilo koje karakteristične za moderna zapadna društva ne mogu suštinski da se sprovedu.
    *O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
    (H. Hese, Sidarta)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dok ne dodje neki novi Pera, nema odje leba!
    ja sam ja ti si ti

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by nihil View Post
    Vlast se u CG nije mijenjala od 1945. Mijenjali su se ljudi na vlasti, ali ne i vlast. DPS ima apsolutnu vlast koju je naslijedila od SKCG, a nije je stekla na izborima. Izbori koji su se odigravali nisu mogli biti demokratski i neće biti ni ovi, jer ih organizuje vlast koja nije uspostavljena na demokratski način, niti se održava na taj način. ... Jogurt revolucija nije bila promjena vlasti već promjena unutar vlasti, mlađi kadrovi su smijenili starije, i to uz pomoć Miloševića. ... U CG se nije desila smjena komunističkih vlasti, one su se pretvorile u kriptokomunističke vlasti. Sve dok na vlasti u CG budu direktni nasljednici totalitarne komunističke vlasti, demokratske promjene, ali ni sistemske, ni tržišne ni bilo koje karakteristične za moderna zapadna društva ne mogu suštinski da se sprovedu.
    Znaci OEBS i drugi nijesu znali kako da rade svoj posao?
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Logika ti je prestrašna, promijenili smo vlast za 5 puta goru i sad ovu 5 puta goru nećemo da mijenjamo?! Isto kao kad si vozio dobro auto pa kupiš neko koje je trop i crkava svako malo i onda ga voziš 20 godina jer jbg možda te zapane još lošije...
    Ne znam jel samo "strašna" ili ono što je puno gore "prestrašna"
    Ono što je bitno da današnja opozicija u većoj mjeri podržava politiku koja je bila na sceni početkom devedesetih (ješćemo korijenje i slično), dok je na ovoj drugoj strani bar dio nas koji su zamišljali CG kao modernu evropsku državu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rave92 View Post
    Znaci OEBS i drugi nijesu znali kako da rade svoj posao?
    Ne znači, već da OEBS ima drugačiji posao od onoga o čemu ja pričam.
    *O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
    (H. Hese, Sidarta)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

opet četnička dvoličnost. a izbori od 1918. su ti fer i pošteni je li Nihile? ako se odrekneš i tih skupština VELIKIH SUPERSPRSKIH onda možemo torokat na ovoj frekvenciji. do tada... za mene si folirant... kao i NSD i SNP. i DPS.

Page 5 of 88 FirstFirst 1234567891555 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)