View Poll Results: 23. maja moj izbor će biti ...

Voters
205. You may not vote on this poll
  • Glasaću za DPS-SDP

51 24.88%
  • Glasaću za opoziciju

81 39.51%
  • Glasaću za neku treću (minornu) opciju, ako je bude

6 2.93%
  • Ne znam još, vagam

13 6.34%
  • Neću izaći

54 26.34%
Page 66 of 105 FirstFirst ... 165662636465666768697076 ... LastLast
Results 1,626 to 1,650 of 2603

Thread: Izbori, 23. maj 2010.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Svakako male su šanse bile za to.
    Ali ja pričam o formiranju koalicije nakon izbora. Recimo da je bilo DPSDP prije izbora bi uzela manji procenat glasova, nego što će bit sad kad kao nastupate odnojeno, pa se ujedinite nakon izbora, čak par procenata više može biti konačan skor. Ovo su neka moja laička predviđanja.
    I zato ja ne vidim nikakvu razliku oćete li vi nastupit zajedno prije, ili ćete se ujediniti nakon izbora. Ranko je prije neki dan rekao da ne postoje nikakve šanse da se ujedinite sa opozicijom, dakle samo jedna opcija ostaje, koja je i najizvjesnija.
    Ranko je rekao, ukoliko se dobro sjećam da ne može zamislit SDP u koaliciji sa Otadžbinskom srpskom strankom Aćima Višnjića, jel ti to neobično?

To što ti ne vidiš nikakvu razliku u tome hoće li bit predizborna ili postizborna koalicija je da, da izvineš, tvoje mišljenje, koje ne mora bit tačno. Jasna je tvoja namjera da pomogneš opoziciji koliko možeš, isto ka što je moja da pomognem SDP-u. Bitno je da govorimo jezikom činjenica, a sve će se ionako saznat vrlo brzo.
    Last edited by OSCAR; 02-05-10 at 15:55.
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Thanks Thanks Given 
    4,446
    Thanks Thanks Received 
    8,589
    Thanked in
    3,301 Posts

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    Ranko je rekao, ukoliko se dobro sjećam da ne može zamislit SDP u koaliciji sa Otadžbinskom srpskom strankom Aćima Višnjića, jel ti to neobično.

To što ti ne vidiš nikakvu razliku u tome hoće li bit predizborna ili postizborna koalicija je da, da izvineš, tvoje mišljenje, koje ne mora bit tačno. Jasna je tvoja namjera da pomogneš opoziciji koliko možeš, isto ka što je moja da pomognem SDP-u. Bitno je da govorimo jezikom činjenica, a sve će se ionako saznat vrlo brzo.
    Kao što rekoh, to je moje laičko mišljenje kao prosječnog građanina, ne pominjem nikakav stepen tačnosti toga.

A ima li razlike i, ako ima, koje su razlike izmedju predizborne i postizborne koalicije?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Kao što rekoh, to je moje laičko mišljenje kao prosječnog građanina, ne pominjem nikakav stepen tačnosti toga.

A ima li razlike i, ako ima, koje su razlike izmedju predizborne i postizborne koalicije?
    Razlike su dosta velike, prije svega uslovi sklapanja.
    Druga stvar je što se one uvijek realizuje na osnovu tačnih rezultata, ne procjena i sličnog, što dosta često može izazvat mučninu kod onoga ko je navika da da se bahato odnosi prema onima što isto ne misle ka on.
    I ona se formira poslije određene borbe za glasače (koja postoji) a ne poslije zajedničkog rada.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Ranko je rekao, ukoliko se dobro sjećam da ne može zamislit SDP u koaliciji sa Otadžbinskom srpskom strankom Aćima Višnjića, jel ti to neobično?
    ...
    Vala ako vam ne smeta zagrljaj sa Saricem onda se nemate sto praviti gadljivi oko Visnjica.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

izgleda da im bElo više prija od dobre šljive
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    izgleda da im bElo više prija od dobre šljive

I ako je sljiva zdravija..

Nećemo se ujedinit sa njima sigurno.

Pamtim ti ovo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Vala ako vam ne smeta zagrljaj sa Saricem onda se nemate sto praviti gadljivi oko Visnjica.
    Vala ako smo "slučajno" izlazili na zadnjim izborima samostalno u Pljevljima, Kotoru i Rožajama, a da smo imali "pomoć" od gore pomenutog gospodina, čini mi se da se nijesmo uopšte grlili sa njim.

No dobro, ako su tebi Aćim i Stamatović super, nemam što bez da pozdravim i tebe i njih i da vam poželim puno sreće u tome što ste namjerili

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Meni nije jasna ta neka fobija koja vlada kod vas u SDP-u,kao dje mi da udjemo u koaliciju u kojoj su i neke stranske prosrpske orjentacije.Pa sto,jel ti ljudi ako se izjasnjavaju kao Srbi nisu ljudi,jesu to neki zlocinci,il su tvoji sugradjani,komsije,prijatelji.Jel ne dijelite istu zemlju,jel njima nije u interesu kao i tebi da imaju dobar put,skolu,bolnicu,siguran posao.Mislim,ja ne vidim nista lose u tome da se neka stranka procrnogorske orjentacije,a zvanicno gradjanska,kao sto je SDP,i neka stranka prosrpske orjentacije ne nadju u koaliciji,ako u tome vide obostrani interes...

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,743
    Thanked in
    1,094 Posts

Nikad se zajednički interes ne može nać kad su pare u pitanju .tj može,al samo sa DPS koji drži kasu u ovom slučaju

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by batigol View Post
    Meni nije jasna ta neka fobija koja vlada kod vas u SDP-u,kao dje mi da udjemo u koaliciju u kojoj su i neke stranske prosrpske orjentacije.Pa sto,jel ti ljudi ako se izjasnjavaju kao Srbi nisu ljudi,jesu to neki zlocinci,il su tvoji sugradjani,komsije,prijatelji.Jel ne dijelite istu zemlju,jel njima nije u interesu kao i tebi da imaju dobar put,skolu,bolnicu,siguran posao.Mislim,ja ne vidim nista lose u tome da se neka stranka procrnogorske orjentacije,a zvanicno gradjanska,kao sto je SDP,i neka stranka prosrpske orjentacije ne nadju u koaliciji,ako u tome vide obostrani interes...
    Nemam ja fobiju od srpskih stranaka, ne slažem se sa politikom koju propagiraju OSS, SSN, SRS i slične partije ekstremne desnice. A ta politika uglavnom podrazumijeva :

1. Ostvarivanja ideja Velike Srbije, mirnim ali i vojnim sredstvima
    2. Izuzetnu netrpeljivost prema manjinskim narodima
    3. Negiranja crnogorskog nacionalnog identiteta u svm njegovim oblicima
    4. Antievropska opredijeljenost
    5. Mržnja prema svim zemljama koje okružuju CG osim Srbiji

Opet kažem, ne slažem se sa tom politikom i uvijek ću se borit protiv nje, ali mi ne pada na pamet da se nekom solim pamet oko toga sa kim će i kako će.

Znam da SDP u kojem sam ja neće sa ovim partijama pravit nikakve dilove, i pošteno je to reći.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

OSCAR je li ima zakon da ako se istice zastava druge drzave da mora da se stavi i crnogorska pored? Jer SSN (valjda oni) stavili ispred zastavu Srbije a ambasada nijesu .
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

1. Ostvarivanja ideja Velike Srbije, mirnim ali i vojnim sredstvima
    2. Izuzetnu netrpeljivost prema manjinskim narodima
    3. Negiranja crnogorskog nacionalnog identiteta u svm njegovim oblicima
    4. Antievropska opredijeljenost
    5. Mržnja prema svim zemljama koje okružuju CG osim Srbiji

Zaboravio si:
    6. vracanje dinastije Karadjordjevic by Srpski monarhisticki pokret

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

i
    7.Ozivljavanje Cica Draze

OSCAR nije valjda da stvarno mislis da njihova politika to podrazumijeva? Pa covjece toga nema vise..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rasta View Post
    i
    7.Ozivljavanje Cica Draze

OSCAR nije valjda da stvarno mislis da njihova politika to podrazumijeva? Pa covjece toga nema vise..

Iako je to trebalo da bude saljivo,pogodio si u centar.Ne znam kako sam to moga da zaboravim,dakle:
    7. ozivljavanje Cica Draze-ne bukvalno,ali ozivljavanje cetnicke ideologije,podizanje spomenika cetnickim vojvodama,izjednacavanje prava boraca NOR-a i cetnickih boraca,t.j. priznavanje borackog statusa cetnicima...
    Ovo je veoma vazna stavka za njih!

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Vala ako smo "slučajno" izlazili na zadnjim izborima samostalno u Pljevljima, Kotoru i Rožajama, a da smo imali "pomoć" od gore pomenutog gospodina, čini mi se da se nijesmo uopšte grlili sa njim.
    U zagrljaju ste sa nekim ko je u zagrljaju sa Saricem, a kod takvih nehigijenskih poslova vazi relacija tranzitivnosti. Pa se jos pravdate raznim marginalcima sto imaju 0,2% glasova, "okrenuli bi mi ledja narkomafiji, ali ne mozemo od Acima Visnjica, propasce Crna Gora ako se njemu ne stane na put". Posteniji je ovaj DPS, on se bar ne pretvara da se kani boriti s mafijom.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

U zagrljaju ste sa nekim ko je u zagrljaju sa Saricem, a kod takvih nehigijenskih poslova vazi relacija tranzitivnosti. Pa se jos pravdate raznim marginalcima sto imaju 0,2% glasova, "okrenuli bi mi ledja narkomafiji, ali ne mozemo od Acima Visnjica, propasce Crna Gora ako se njemu ne stane na put". Posteniji je ovaj DPS, on se bar ne pretvara da se kani boriti s mafijom.
    Niko se ne vadi na marginalce, no na ideju...
    Oko Sarica...Navedi mi ijednu poveznicu SDP-a i Sarica/Dudica/Kalica, osim sto su finansirali kampanje protiv SDP-a u gradovima u kojima zive, i ja cu sve sto sam rekao odmagh povuci.
    Pitanje Acima je bitno upravo zbog tih 0.2% koje imaju, jer ako si spreman sa crnim djavolom da se ujednis samo da bi dosao na vlast, nemoj ocekivat u meni saveznika.

U tebi ga imaju i u to necu ulazit.

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Nećemo se ujedinit sa njima sigurno.
    Zapamtila sam ovo
    Posto pamtim kao ribica Dora iz potrage za Nemom (10 sekundi), samo da pribiljezim odje

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Zapamtila sam ovo
    Posto pamtim kao ribica Dora iz potrage za Nemom (10 sekundi), samo da pribiljezim odje
    Obrati pažnju onda, SDP se neće ujedinit ni sa DPS-om ni sa bilo kojom drugom partijom u CG

Pa da glasaš za godinu i po na lokalne u Novi za nas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ok,uhvatio se se onih najekstremnijih,jer ti je tako bilo najlakse da odgovoris.Te stvari o kojima ti pricas su danas u Crnoj Gori skoro izumrle,ili ih ima u vrlo maloj mjeri.Referendum je prosao davno,Crna Gora je drzava,i to je zavrsena prica.Ja sam mislio da li vi kao partija dugorocno gledano,vidite sebe samo u koalicija sa DPS-om.I zbog ceka po tebi naprimer nije prihvatljiva koalicija vas sa PZP,Novom ili sa SNP-om naprimer.Jeste vi potpuno iskljucili ikakvu dugorocnu mogucnost da udjete u koaliciju sa nekom od ove tri stranke...

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Upravo tako!
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by batigol View Post
    Ok,uhvatio se se onih najekstremnijih,jer ti je tako bilo najlakse da odgovoris.Te stvari o kojima ti pricas su danas u Crnoj Gori skoro izumrle,ili ih ima u vrlo maloj mjeri.Referendum je prosao davno,Crna Gora je drzava,i to je zavrsena prica.Ja sam mislio da li vi kao partija dugorocno gledano,vidite sebe samo u koalicija sa DPS-om.I zbog ceka po tebi naprimer nije prihvatljiva koalicija vas sa PZP,Novom ili sa SNP-om naprimer.Jeste vi potpuno iskljucili ikakvu dugorocnu mogucnost da udjete u koaliciju sa nekom od ove tri stranke...
    Naravno da nijesmo sa dvije od te tri.
    Ali i one treba da se reformišu koliko mogu, i da se počnu bavit politikom na pravi način, a ne na populistički.
    I dokazat da bolje vode gradove nego DPS, a to nažalost nije bio slučaj u onim opštinama đe je SNP, recimo, bio na vlasti.

U svakom slučaju, SDP je sad posvećena tome da ostvari što bolji rezultat na ovim izborima kako bi mogla što bolje doprinijeti budućoj vlasti.

Cijeli život nam zamjerate kako smo u koaliciji, a sad kad izađemo na izbore samostalno odmah svi pitaju - a s kime ćete u koaliciju...Možda SDP i samostalno osvoji vlast pa ne budemo morali da šlepamo više DPS

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Naravno da nijesmo sa dvije od te tri.
    Ali i one treba da se reformišu koliko mogu, i da se počnu bavit politikom na pravi način, a ne na populistički.
    I dokazat da bolje vode gradove nego DPS, a to nažalost nije bio slučaj u onim opštinama đe je SNP, recimo, bio na vlasti.

U svakom slučaju, SDP je sad posvećena tome da ostvari što bolji rezultat na ovim izborima kako bi mogla što bolje doprinijeti budućoj vlasti.

Cijeli život nam zamjerate kako smo u koaliciji, a sad kad izađemo na izbore samostalno odmah svi pitaju - a s kime ćete u koaliciju...Možda SDP i samostalno osvoji vlast pa ne budemo morali da šlepamo više DPS
    Ja podrzavam vas samostalan izlazak, ukoliko to nije samo neka strategija smisljena zajedno sa DPS-om da se kasnije svi vratite na staro.
    Ukoliko i nakon izbora ostanete daleko od DPS-a (kao opozicija ili kao vlast sa sadasnjom opozicijom) na mojoj listi gradimenta cete iz negativnih doci na nulu.
    Last edited by sky; 03-05-10 at 13:45.
    Release Yourself

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Oko Sarica...Navedi mi ijednu poveznicu SDP-a i Sarica/Dudica/Kalica, osim sto su finansirali kampanje protiv SDP-a u gradovima u kojima zive, i ja cu sve sto sam rekao odmagh povuci.
    Pitanje Acima je bitno upravo zbog tih 0.2% koje imaju, jer ako si spreman sa crnim djavolom da se ujednis samo da bi dosao na vlast, nemoj ocekivat u meni saveznika...
    Kako nemate veze? DPS se do grla uvalio u pricu sa Saricima&comp, zamalo im drzavljanstvo nisu dali da ih zastite, a vi takvu partiju podupirete da ostane na vlasti? I jos vas predsjednik partije prica po novinama kako treba dati policiji "razumne rokove" da objasni zasto nista ne radi, pa kad prodje razumni rok onda cete ostro da ih upozorite. Taman ste kao oni iz price sto nisu kradene jagnjetine jeli nego su samo corbe od nje kusali. Pa su nevini.

A ako ti ne mislis da ste se vec sa crnim djavolom ujedinili da biste ostali u vlasti, ako vam ljudi koji stite one koji svercuju tone kokaina nisu crni, ja ti tu nista ne mogu, to je problem tvoje percepcije morala.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kako nemate veze? DPS se do grla uvalio u pricu sa Saricima&comp, zamalo im drzavljanstvo nisu dali da ih zastite, a vi takvu partiju podupirete da ostane na vlasti? I jos vas predsjednik partije prica po novinama kako treba dati policiji "razumne rokove" da objasni zasto nista ne radi, pa kad prodje razumni rok onda cete ostro da ih upozorite. Taman ste kao oni iz price sto nisu kradene jagnjetine jeli nego su samo corbe od nje kusali. Pa su nevini.

A ako ti ne mislis da ste se vec sa crnim djavolom ujedinili da biste ostali u vlasti, ako vam ljudi koji stite one koji svercuju tone kokaina nisu crni, ja ti tu nista ne mogu, to je problem tvoje percepcije morala.
    Problem sa mojom percepcijom je to što ti sa takvim nickom podržavaš četništvo po mojom percepciji.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Problem sa mojom percepcijom je to što ti sa takvim nickom podržavaš četništvo po mojom percepciji.
    Jes', Acim Visnjic je veca opasnost po Crnu Goru od Darka Sarica. Sta ces, strah nije racionalna stvar, neki se ljudi paukova boje, neki otvorenog prostora, a neki, ocigledno, slobodnijeg i postenijeg zivota.

Page 66 of 105 FirstFirst ... 165662636465666768697076 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)