Page 4 of 24 FirstFirst 1234567814 ... LastLast
Results 76 to 100 of 578

Thread: Heaven & Hell

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pitaj tvoje stvoritelje, jesu li ti oni dali lik kako su zamišljali da treba da izgledaš, i jesu li ti oni dali dušu ? I jesu li oni mogli da te dobiju kad su oni htjeli, pa da biraju jel muško il žensko? Pozdravi srećo i ti njih, a nisam kladioničar, to ostavljam Bogu.
    Last edited by Ibn Sinan; 01-05-10 at 16:08.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Ibn Sinan View Post
    Pitaj tvoje stvoritelje, jesu li ti oni dali lik kako su zamišljali da treba da izgledaš, i jesu li ti oni dali dušu ? Pozdravi srećo i ti njih, a nisam kladioničar, to ostavljam Bogu.
    Nijesu mogli to da zamisle naravno, ali svakako da su, iskljucivo njihovi geni uticali na moj izgled. A sto se dushe tice, to je opet vrlo relativan pojam. Na nju je, kao na simbol naseg (mog) intelektualnog i emocionalnog sklopa, svakako uticalo vise faktora.

i, dje uplacuje tiket?

editovao si post pa evo i na ovo, doduse glupavo pitanje da ti odgovorim

I jesu li oni mogli da te dobiju kad su oni htjeli, pa da biraju jel muško il žensko?
    Naravno da su mogli da me dobiju onda kada su to oni odlucili, nijesU bili sterilni, srecom.
    Na to da li ce dijete bili musko ili zensko uticu X, odnosno Y hromozomi, hm, definitivno moras da se pozabavis ovom tematikom kako nastaju djeca..zao mi je, ne donosi ih Roda i ne nalaze se u kupusu.. a jos manje is salje cika Bog.
    Last edited by MiLiCa_Hn; 01-05-10 at 16:27.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Milice, Milice, nikakvi odgovori... No dobro što da radimo, njihovi geni, odakle su takvi, da imaju te moći ? Duša nije relativan pojam, nego sila koja pokreće tijelo, ili ćeš reći da i mrtvaci imaju dušu. Pa ako ljudi nisu u tuđem vlasništvu i gospodare dušom, zašto je ne povrate u trenutku smrti ? To nije istina da su mogli da te dobiju kad su oni htjeli, a to o hromozomima je priča o savršenim kodovima koji postoje od Savršenog Stvorioca. Tako da čika Bog srećom postoji, a tvoji dokazi postaju lažni.
    Last edited by Ibn Sinan; 01-05-10 at 16:43.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

A otkud ti znas da ta dusa postoji? Kazes oni koji su stvorili Milicu nijesu znali kakva ce biti. Mislis li ti da jednog dana kad budes stvarao da moze biti macka, lav ili medjed jer to neki bog to radi, a bas taj dan ima los dan pa kaze bachimo mu nesto nije nalik njemu?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne može jer je sve to uzalud, vječno kotrljanje u besmisao.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Milice, Milice, nikakvi odgovori... No dobro što da radimo, njihovi geni, odakle su takvi, da imaju te moći ? Duša nije relativan pojam, nego sila koja pokreće tijelo, ili ćeš reći da i mrtvaci imaju dušu. Pa ako ljudi nisu u tuđem vlasništvu i gospodare dušom, zašto je ne povrate u trenutku smrti ? To nije istina da su mogli da te dobiju kad su oni htjeli, a to o hromozomima je priča o savršenim kodovima koji postoje od Savršenog Stvorioca. Tako da čika Bog srećom postoji, a tvoji dokazi postaju lažni.
    Uh, postavljas neka pitanja koja ce mene vjerovatno sjutra pitat moje dijete... kad bude imalo 5 godina..

Pa vidi ovako, prvo, ja i ti nemamo bas isto shvatanje o tome sta dusha predstavlja. Nego dobro, svakako se slazemo u tome da dusha nije nikakav organ, fizicki dio tijela..ali svakako nije ni sredstvo kojim taj tvoj Bog manipulise ljudima, kako je tebi tvoja vjera 'objasnila'. Ponavljam, relativan je pojam i to je za neku drugu temu.
    Prema tome, ta ista 'dusha' nam sigurno ne moze pomoci u trenutku kad umiremo. Ne znam da li si znao ali uzrok prirodne smrti je starenje organizma. Covjek stari, i to je proces koji traje od samog rodjenja i nastavlja se u toku cijelog zivota. Sto vise staris, sve radnje i zivotni procesi organizma se usporavaju. gubis snagu, tvoja cula gube ostrinu i td i td. Dolazi do raznih bioloskih promjena, kao i kod svakog organizma. Na kraju tvoj organizam se jednostavno ugasi, jer ima svoj rok trajanja, jednostavno receno

Druga stvar, opet cu ti reci, procitaj malo vise o molekularnoj biologiji, genima, hromozomima i td, jer ti isti geni nisu nikakve super moci dobijene od Boga, kakvim si ih ti shvatio.

To nije istina da su mogli da te dobiju kad su oni htjeli, a to o hromozomima je priča o savršenim kodovima koji postoje od Savršenog Stvorioca. Tako da čika Bog srećom postoji, a tvoji dokazi postaju lažni
    Ma sto to pricas.. Hvala ti sto si mi to rekao, zivjela bih u zabludi. Ipak je to tvoje neko licno, nepotkrijepljeno ubjedjenje savrsen dokaz koji ponistava sve moje dokaze!! Omg, sto cu sad!!!!
    Last edited by MiLiCa_Hn; 01-05-10 at 17:04.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

Ti bas nista ne znas o nauci...tuzni mali covjece
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Veliki, upravo tvoja oholost te čini malim. HAHAHAHAHA

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hoćete li da vas obavijestimo o najvećim gubitnicima djela, čiji će trud u životu na ovom svijetu uzaludan biti, a koji će misliti da je dobro ono što rade ? To su oni koji dokaze Gospodara svoga ne budu vjerovali i koji budu poricali da će pred Njega izaći; zbog toga će trud njihov uzaludan biti i na Sudnjem im danu nikakve težine nećemo dati. Njima će kazna Džehenem biti, zato što su se dokazima Mojim i poslanicima Mojim rugali. Ovo znači da će mnogi ljudi raditi ništavna djela, mimo propisa datih od Boga, kojima se neće biti zadovoljno i koja neće biti prihvaćena, a oni će misliti da je dobro ono što rade, tj. vjerovat će da su u pravu i da je to kod Boga prihvatljivo, a oni zapravo griješe i djela im se odbacuju. Oni koji su poricali Allahove ajete na ovom svijetu i čvrste dokaze iz Kurana, a lažnim smatrali budući život. Njima će kazna Džehenem biti, zato što su nevjernici bili i što su se dokazima Mojim i poslanicima mojim rugali,tj. Mi ćemo ih ovako kazniti zbog njihovog nevjerovanja i ismijavanja Allahovih ajeta i poslanika. Jer su nevjernici takvi, da ismijavaju istinu kad im dolazi. Ostanite u njoj prezreni i ništa Mi ne govorite!, reći će On. Kad su neki robovi Moji govorili: Gospodaru naš, mi vjerujemo, zato nam oprosti i smiluj nam se, jer Ti si najmilostiviji! , vi ste im se toliko rugali da ste zbog toga na Mene zaboravljali i uvijek ste ih ismijavali. Njih sam Ja danas nagradio za ono što su trpjeli, oni su, doista uspjeli
    Last edited by Ibn Sinan; 01-05-10 at 19:34.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

Da su ti tvoji "dokazi" vrijedni naziva "dokazi" mozda bih probao da te svatim ozbiljno. Ali iz posta u post zvucis sve smijesnije. Kakvi dokazi, religija ne daje nikakve dokaze, u tome je i stos.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ja se svog rođenja ne sjećam.
    Ni onih devet mjeseci prije...paf, jednostavno ka' rukom maknuto. Ma dibidus ničega se ne sjećam.

Blago onima što sve znaju....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Neki, ama baš ništa ne znaju... mora da ne koriste dovolno mozak. Razmišljati je veoma teško, a jesti i piti ugodno i lako.
    Last edited by Ibn Sinan; 02-05-10 at 22:53.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pitaj tvoje stvoritelje, jesu li ti oni dali lik kako su zamišljali da treba da izgledaš, i jesu li ti oni dali dušu ? I jesu li oni mogli da te dobiju kad su oni htjeli, pa da biraju jel muško il žensko? Pozdravi srećo i ti njih, a nisam kladioničar, to ostavljam Bogu.
    E pa da Sinane, uvijek vi "sveznalice" kad god nesto ne znate ostavljate bogu?!! Jer inat vam je da priznate da niste sveznalice. Covjece ima ko zna vise od tebe i od tvog boga, a to su naucnici i oni koji ih sleduju citajuci i uceci njihove knjige. Ja sam dosao do jednog zakljucka da kad god pricamo sa onima kao vi mora se uzeti olovka i papir pa da vam se nacrta sve figurativno jer izgleda ovim sistemom rijecju i slova nista ne kapirate.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MiLiCa_Hn View Post

Naravno da su mogli da me dobiju onda kada su to oni odlucili, nijesU bili sterilni, srecom.
    Na to da li ce dijete bili musko ili zensko uticu X, odnosno Y hromozomi, hm, definitivno moras da se pozabavis ovom tematikom kako nastaju djeca..zao mi je, ne donosi ih Roda i ne nalaze se u kupusu.. a jos manje is salje cika Bog.
    Milice, dobru lekciju si mu dala, ali nije on ranga da te razumije, moraces uzeti olovku i papir pa da mu nacrtas sve.!!

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    96
    Thanked in
    57 Posts

jes da je malo offtopic, al prastajte

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Koristimo 10% mozga (ateisti 11% ) naravno da je zeznuta spravica. Ko zna za sta bi bili sposobni da koristimo 100%
    znas li da ni u jednom trenutku dok si budan, ni jedan djelic mozga ne miruje. ili ako ti je lakse - mozak radi 100%, a ne samo sa 10 pa da mozes to da kazes.

10%_of_brain_myth
    List_of_misconceptions_about_the_brain
    Last edited by darijan; 03-05-10 at 09:02.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Ti bas nista ne znas o nauci...tuzni mali covjece
    Opet moram ponoviti rijeci velikog Albert-a Einstein-a: 'Religija je psihicka devijacija'.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by gaul View Post
    Ja se svog rođenja ne sjećam.
    Ni onih devet mjeseci prije...paf, jednostavno ka' rukom maknuto. Ma dibidus ničega se ne sjećam.

Blago onima što sve znaju....
    Da pitamo "sveznajuceg" Sinana ako vec zna gdje ce iz ovog svijeta, onda iz kojeg svijeta je dosao? sjeca li se icega, barem sekunde prije rodjenja, ili prije zaceca, on ce uzeci u obzir sve sto je dosad cinio bazirajuci se na njegove postove otici u "njegov: raj (djenet), ali on i prije ovog zivota (posto je sigurno nije bio grijesnik jer nije imo gdje i kad da grijesi) je bio u taj njegov djenet, i red bi bio da nam prica kako je tamo i sta ima, i da nam prenese pozdrave od onih stotinu djevojaka i razne druge informacije.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Neki, ama baš ništa ne znaju... mora da ne koriste dovolno mozak. Razmišljati je veoma teško, a jesti i piti ugodno i lako.
    Lako je potvrđivati svoju vjeru u komparaciji sa drugima.

Na prosta pitanja nikada da se dobije odgovor...
    zašto?

Koja je nagrada i koja kazna?

Pošto samo prijetiš i prognoziraš da će 90% forumaša koji postuju ovdje da gore u paklu...je li teško da podijeliš to iskustvo sa nama i rečeš nam neki oblik tog objekta gdje će se mučiti ubogi i jadni grešnici, anagraditi dobri i pravedni.
    Vjerovatno to ti nije problem jer uveliko znaš ishod suda, prodro si u božiju misao i shatio je u potpunosti. Vjerovatno si i shvatio i pakao ili raj kao mjesto a ne kao pojam.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A da ti je vidjeti grešnike kako će, oborenih glava, pred Gospodarem svojim reći: Gospodaru naš vidjeli smo i čuli smo, pa nas povrati da dobra djela činimo; mi doista, čvrsto vjerujemo. Na dan kada upitamo Džehenem: Jesi li se napunio? On će odgovoriti: Ima li još? A Dženet će biti primaknut bogobojaznima, neće biti ni od jednog daleko. Ovo je ono što vam je obećano, svakome onome koji se kajao i čuvao. Koji se Svemogućeg u osami bojao, iako Ga nije vidio i koji je srce odanim donio. Uđite u njega, sa pozdravom, spašeni. Ovo je dan vječnosti! U njemu će imati šta god zažele, a kod nas ima i više. A onima koji ne vjeruju u Gospodara svoga, pripada kazna Džehenema, a užasno je on boravište! Kada budu u njega bačeni, hučanje njegovo će čuti, i on će ključati gotovo da se od bijesa raspadne. Kad god se koja gomila u njega baci, stražari u njemu će je upitati: Zar nije niko dolazio da vas opominje. Jest, dolazio nam je onaj koji nas je opominjao, odgovorit će, a mi smo poricali i govorili: Allah nije objavio ništa, vi ste u velikoj zabludi! I reći će: Da smo slušali ili razmišljali, ne bismo među stanovnicima ognja bili! I oni će priznati svoje grijehe, pa ,stanovnici Džehenema ognjenog daleko bili.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ti stvarno imaš problem...
    Pričamo o vizijama pakla i raja...ti opet prosipaš neke prijetnje, ko će tamo i ko neće i šta će ko reći.
    Strašno...da strašnije ne može biti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vala ako nas ne rokne nesto 2012 ovakvi poput Sinana hoce sigurno.. svojom gluposcu.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

Quote Originally Posted by MiLiCa_Hn View Post
    Vala ako nas ne rokne nesto 2012 ovakvi poput Sinana hoce sigurno.. svojom gluposcu.
    Milice, mi ti se kunemo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Roknulo je vas u glavu nešto mnogo ranije. Hahahahahahaha

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

sa takvom pricom neces ti dobiti onih sedam nevinih djao maka

Page 4 of 24 FirstFirst 1234567814 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)