Page 43 of 108 FirstFirst ... 333940414243444546475393 ... LastLast
Results 1,051 to 1,075 of 2695

Thread: Islam!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Ibn Sinan View Post
    O vjernici, zabranjuje vam se da žene kao stvari nasleđujete, preko volje njihove...Ajet upozorava na opasnost ove pojave, i da im teškoće pričinjavate, s namjerom da nešto od onoga što ste im darovali prisvojite, osim ako budu očito zgriješile. S njima lijepo živite! Značenje ovog ajeta nije samo da čovjek ne čini nepravdu, nego i da bude blag i strpljiv sa ženom, osim, ako prevari muža. I ženite sa sa njima, s dopuštenjem vlasnika njihovih, i podajte im vjenčane darove, kako je uobičajeno, kada su čedne, i kada javno ne čine blud, i kada tajno ne žive s ljubavnicima...Pogledaj kako je lijepo objašnjeno postupanje sa ženama. Dok mnogi hrišćani, smatraju da je moderan brak, da ima ženu kao privatno vlasništvo, a ljubavnice kao potrošno dobro. Zbog tog blagog odnosa prema ženama, danas hrišćanske žene misle da je sloboda to da mogu da se skidaju i svašta da rade, u Srbiji se podsmijavaju djevojkama koje do 18 godina nisu izgubile nevinost. E pa druže, ako voliš da ti žena prije braka bude sa 50-tak ljudi, to je tvoj problem, a ne problem islama.
    a kako objasnjavas to sto su svi mocniji muslimani imali harem...il je mozda vec objasnjeno al ne mogu da citam

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Udaraju, udaraju. Dobro si to primijetio Oktavijanče. Zbog toga ga ti na sllici melješ. Ovaj Gaul je majstor za statistiku, odakle čupa ove brojke, to samo on zna.
    Sad kao nije uobičajena praksa žensko obrezivanje?

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

Ma ne postoji argument kojim bi mogao da opravda strahote koje rade Muslimani u ime Alaha
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Niti ubistvo komsije zbog kokoske koja prelazi u vase dvoriste... ljudi imaju razlicite razloge. Najbolji covek koga poznajem i za kakvog sam mislila da ne postoji je Musliman iz Libana... a budala ima svuda...

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

Quote Originally Posted by Oljce View Post
    Niti ubistvo komsije zbog kokoske koja prelazi u vase dvoriste... ljudi imaju razlicite razloge. Najbolji covek koga poznajem i za kakvog sam mislila da ne postoji je Musliman... a budala ima svuda...
    Naravno, ne pricamo o pojedincima. Pojedinacno ljudi su bolji nego kad su u masi. Sto ih je vise sve su gluplji.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Naravno, ne pricamo o pojedincima. Pojedinacno ljudi su bolji nego kad su u masi. Sto ih je vise sve su gluplji.
    Ako skupis grupu najboljih i pametnih ljudi u masu nece biti gori, samo bolji a drugo je to sto pametnih ljudi ima malo...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Gaule, nije praksa žensko obrezivanje. Ni jedna muslimanka koju poznajem, nije se opredijelila za ovaj zahvat. Ja ti kažem da je to mala grupa ekstrema, koji za svoj stav nemaju uporište u islamskom učenju. Vanja... moj burazu, muslimani u ime Allaha, su počinili mnogo više dobrih djela.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

Gaule, nije praksa žensko obrezivanje. Ni jedna muslimanka koju poznajem, nije se opredijelila za ovaj zahvat. Ja ti kažem da je to mala grupa ekstrema, koji za svoj stav nemaju uporište u islamskom učenju. Vanja... moj burazu, muslimani u ime Allaha, su počinili mnogo više dobrih djela.
    Koliko su dobrih djela ucinili u to necu da zalazim jer to ne moze da ponisti zlo koje su ucinili i koje i dalje cine.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ako ti neka knjiga najbolje opiše smisao života i postojanja, tvoje je ako imaš razuma da to prihvatiš.
    Ima jos par miliona takvih knjiga sa poemama i pjesmama.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Gaule, nije praksa žensko obrezivanje. Ni jedna muslimanka koju poznajem, nije se opredijelila za ovaj zahvat. Ja ti kažem da je to mala grupa ekstrema, koji za svoj stav nemaju uporište u islamskom učenju.
    Nadam se da ćeš svakog roditelja (ako se ikad sretneš nekad sa tim monstrumom) koji krene da povede svoju kćerkicu da joj urade ovo spriječiti svim silama.

Na stranu sva moguća vjerska uvjerenja i razlike, ovo je strašno i nema veze ko ga radi i zbog čega. Ovo se mora spriječiti, ako ima ičega ljuckog kod ovoga naroda.

I nevjerovatno mi je drago ako ovoga nema kod nas i ako ovi usamljeni slučajevi za koje sam čuo ostanu usamljeni i sve ovo ostane kao ružan običaj koji se ne dešava.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ludo burazeru ludo ..hehe

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Kad se vec pomenuto samo da navedem da je svjetska organizacija zdravlja prije par godina dala podatak da ima preko 140 miliona zena kojima je (ne)nasilno uradjena klitoridektomia a svakog dana se povecava za oko sest iljada slucajeva.
    Nazalost to se i u Evropi povecava i samo je mali broj zemalja koje su to zakonski zabranile. Prema podacima iz 2005. g u Velikoj Britaniji je bilo 80 hiljada, Francuskoj 70, a u Italiji 35 hiljada.Ne tice se to samo muslimanki jer na primjer u Nigerjii, Keniji i Tanzaniji najvise obrezanih zena su upravo hrisćanke.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Има један рад на ту тему :

http://infoz.ffzg.hr/afric/MetodeII/LalicBiljana.pdf
    Сваки човјек је - мали бог у блату.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

Quote Originally Posted by emanuil View Post
    Има један рад на ту тему :

http://infoz.ffzg.hr/afric/MetodeII/LalicBiljana.pdf
    Svasta, kakvih likova ima. Ona plemena su avetna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

https://forum.cdm.me/showthread.php?t=50625
    Stara je to praksa - pomenuh je ođe.
    1 - post thread.My specialty.
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Мислим да се и овај филм бави том проблематиком :

http://www.imdb.com/title/tt0416991/
    Сваки човјек је - мали бог у блату.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kod muslimana obrezivanje muškaraca je obavezno. Jer po predaji direktnoj od Muhameda a.s. a i jedan ajet govori o tome. Da kada su Adem i Hava, ( Adam i Eva ) probali zabranjeni plod, ajet kaže, i njima se ukazaše stidna mjesta, koja su im skrivena bila: Kada je to Adem osjetio da ga tijelo ne sluša, on se je zakleo- tako mi Boga, odsjeći ću te. Na to ga je prekorio anđeo Džibril rekavši mu- zbog toga što si se zakleo u Boga, odsjeci samo vrh udne navlake. To je bio i zavjet dat Biblijskom Avramu, tako se je i Isus obrezao u 8-smi dan. Nesretni Pavle to izmijenio, on je bolje znao od Isusa, što je prava vjera. Hahahahahaha.
    Last edited by Ibn Sinan; 30-04-10 at 21:31.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

Kod muslimana obrezivanje muškaraca je obavezno. Jer po predaji direktnoj od Muhameda a.s. a i jedan ajet govori o tome. Da kada su Adem i Hava, ( Adam i Eva ) probali zabranjeni plod, ajet kaže, i njima se ukazaše stidna mjesta, koja su im skrivena bila: Kada je to Adem osjetio da ga tijelo ne sluša, on se je zakleo- tako mi Boga, odsjeći ću te. Na to ga je prekorio anđeo Džibril rekavši mu- zbog toga što si se zakleo u Boga, odsjeci samo vrh udne navlake. To je bio i zavjet dat Biblijskim Avramu, tako se je i Isus obrezao u 8-smi dan. Nesretni Pavle to izmijenio, on je bolje znao od Isusa, što je prava vjera. Hahahahahaha.
    A o su sve gluposti. Obrezivanje se radi iz zdravstvenih razloga, i dosta je popularno danas i u Americi bez obzira na vjeru, rasu i nacionalnost. Ali kako da ubijedis primitivne ljude u kidanje kozice sa k***a. Moras im rec da je bog naredio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bravo mudrače, samo je čudno to što danas nauka saznaje nešto da je istinito, što je Bog propisao prije 3000 godina. Smiješan si. Nije isti onaj koji ima jasno svijetlo i put kuda da ide i onaj koji tumara po mraku i spotiče se.
    Last edited by Ibn Sinan; 30-04-10 at 21:38.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

Bravo mudrače, samo je čudno to što danas nauka saznaje nešto da je istinito, što je Bog propisao prije 3000 godina. Smiješan si. Nije isti onaj koji ima jasno svijetlo i put kuda da ide i onaj koji tumara po mraku i spotiče se.
    Nista bog nije propisao. Ljudi raznih naroda su sami otkrili dosta o medicini a nisu ni znali za Alaha, Hrista, Jahvu i ostale nevidljive nebeske figure. Kinezi su nekad imali najrazvijeniju medicinu na svijetu a religija im nije toliko fanaticka i iracionalna kao tvoja i Hriscanska, ustvari otkrica im nisu imala veze sa religijom i nikad nisu pokusavali da dokazu istinitost svoje religije pripisujuci joj naucna otkrica. To je tako nisko. Kad moras da lazes da bi sebe i druge ubijedio u nesto u sta tvrdis da vjerujes.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovdje jedini koji laže si ti. Kuran kaže: Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i zemlja bili jedna cjelina i da smo ih mi raskomadali, i da Mi proširujemo (TEORIJA BIG-BENA), I sunce i mjesec utvrđenim putanjama plove (ASTRONOMSKA ČINJENICA OTKRIVENA MNOGO KASNIJE OD KURANA). Ti kaskaj sa svojim ateizmom, a ja znam ono što ćeš sa takvim stavom da doživiš.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

Ovdje jedini koji laže si ti. Kuran kaže: Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i zemlja bili jedna cjelina i da smo ih mi raskomadali, i da Mi proširujemo (TEORIJA BIG-BENA), I sunce i mjesec utvrđenim putanjama plove (ASTRONOMSKA ČINJENICA OTKRIVENA MNOGO KASNIJE OD KURANA). Ti kaskaj sa svojim ateizmom, a ja znam ono što ćeš sa takvim stavom da doživiš.
    Mnogo ranije od Kurana. Nekih 6 vjekoa prije nove ere. Znali su Grci mnogo prije Muslimana za nebeska tijela. Znali su i stari Rimljani. Znanje koje je nestalo kasnije sirenjem Hriscanstva i njihovim ucenjem silnih gluposti iz Biblije.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne, ne, pričaš nebuloze, ovakve činjenice nisu znali. Ako nađeš samo jedan ajet u suprotnosti sa naukom, ja ću priznati da Kuran nije od Boga. Ali ipak u tome nećeš uspjeti, jer je Bog rekao istinu koja ima važenje za sva vremena.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

Ne, ne, pričaš nebuloze, ovakve činjenice nisu znali. Ako nađeš samo jedan ajet u suprotnosti sa naukom, ja ću priznati da Kuran nije od Boga. Ali ipak u tome nećeš uspjeti, jer je Bog rekao istinu koja ima važenje za sva vremena.
    E j**i mi sve ako cu sad opet da citam cijelu knjigu da bi tebi nesto dokazao. Dosta je i jednom bilo. Fino me nasmijala knjiga, doduse bolja je od Biblije ali to pricam kao buduci pravnik jer sadrzi neka pravna nacela koja su mi interesantna iz tog istorijsko-pravnog aspekta.

A ne pricam nebuloze no ti je krivo sto nisi o tome informisan. Ali znali su za nebeska tijela i imali su cak modele planeta koje kruze oko Sunca. Rijec heliocentricno pocice od Grka koju su znali da Zemlja nije jedina planeta koja kruzi oko Sunca.

Evo ti interesantan tekst o tome ako znas engleski, vrijedi procitat. O samom covjeku koji je prvi dosao na tu ideju: http://en.wikipedia.org/wiki/Aristarchus_of_Samos
    Last edited by VanjaTheMan; 30-04-10 at 22:24.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

U kojem ajetu je opisan forum? Kad je tamo sve nauka nema sile da nije i forum pomenut.

Page 43 of 108 FirstFirst ... 333940414243444546475393 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks