Ne dolazi mi nista Marovic iz Grblja, a nije mi ni komsija...
Obzirom da ste pitali nesto za sta ste Vi trebali da izadjete iz CG, a necete zbog Vaseg komoditeta, eto smatram da Vas dovoljno i ne interesuje. Da Vas interesuje, izasli bi ste i obishli svijet pa bi sami saznali.
Ovako, uzivajte gdje ste.
Ukazace vam se nekom prilikom...Mozda.
Hvala Lepo
to je izgleda odavno uvedeno, još dok je vesna radunović bila gradonačelnica budve
No sudeći po nametu koji su i na vodu uveli neki zakupci plaža, reklo bi se da vlada sveopšta nestašica. Naime, oni koji posle kupanja u moru požele da speru slanu vodu, tuširanje moraju da plate od pedeset centi do jednog eura, zavisno od plaže.
LINK
Ovdje niti domaci narod, niti turisti nijesu nauceni, nemaju tu kulturu da cuvaju nesto sto nema potrebe da rasipaju, da vidite kako vlada disciplina kad ih dovatite po dzepu.
Odrasla sam pored plaza i vjerujte mi kad sam bila dijete, svaka plaza je imala tush, to je bilo normalno. Onda su dosle neke sulude godine, i tus nije mogao opstati duze od par dana. Ne znam da li smo krivi mi mjestani ili nevaspitani gosti, ali dzaba tusiranje je prestalo imati svrhu, jer vise nije bilo tusheva.
Ne shvatam ljude kojima to smeta, kao i korpe na plazi.
Radi svega toga, podrzavam naplatu.
P.S. Da naglasim da ne zivim od turizma. Iako imam kucu na pjenu od mora ne izdajemo je.
Kad ćemo dobiti spot za novu sezonu?
Čini mi se da ove godine malo kaskamo za konkurencijom u promociji! Nema nas na Euro Sport, CNN, Euro News...
Skoro sam bio u BiH. Bilbordi su puni Turske, Hrvatske, Tunisa, nas niđe. A prošle godine smo bili solidno zastupljeni. Ne znam kakva je situacija u Srbiji i Makedoniji!
nikakva kampanja nije potrebna,u Kotoru je guzva sa kruzerima,u Palasu 250 Francuza,u Mediteraskom Norvezana,taman za ovo doba godine,kako god okrenemo,nakraj sezone ubije se koja stotina miliona eura.Ovi sto imaju apartmane,a kategorisani su,uvjek ih pune,za restoratere me bas briga,i to da li ce i koji novi auto kupiti nakon sezone,a uvjek kukaju kako nemaju ni za porez
Ne znam kako je to kod vas, ali ovdje se ne radi samo o lomljenju tuševa, što gotovo da se ni ne događa, nego se radi o tome da se grdna voda troši na tuširanje a tu vodu, što nije mala cifra, netko mora platit. Narod je malo čudan, svi bi da je plaža čista i uredna, a niko se ne pita tko plažu čisti i održava i plaća li to čišćenje. Narod bi besplatan tuš, a kad mu ga daš onda potroši 50 litara za jedno tuširanje. Kad mu ga naplatiš onda mu je dosta i 10 litara. Još nisam naletio na bilo koga tko se bunio na naplatu tuševa. Kad se jednom promijeni svijest ljudi valjda će prestat i potreba za naplaćivanjem tuširanja.
Te cijene koje se ovdje spominju od 0,5 do 1 euro mi nikako nisu jasne. Pa za jedan euro ću se rađe pivom tuširat![]()
10300 i nesto turista,na danasnji dan koji su platili boravisnu taksu,+5 % u odnosu na proslu godinu,i jedno X 2,koji su u svojim vikend stanovima
Last edited by minjo; 30-04-10 at 15:32.
ova godina ce biti bolja nego svaka prije... tako kazu. A i prosla je bila najbolja do sad![]()
PA hoce....Evropljani su se uzeljeli odmora, a kriza je prosla....
"Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"
slusah prije neki dan onoga sa bradicom kako daje objasnjenje da se glupo reklamirat na cnn i sl i da je mnogo bolje ici po kuca da se reklamiras.
Ne znam za ostale gradove, ali eo 10ak dana se proc kroz grad ne moze od turista.
Bijo si poziw koi se neodbija
Ma naši marketing stručnjaci su top svjetska klasa. Da su na pravi način iskoristili onaj dolazak Branđeline, imali bi možda i najbolju reklamu do sad.
Najbolja reklama je zadovoljan gost. Inicijalni trosak za TV marketing, i induciranost gostiju preko sajmova turizma je samo osnova.. Ostalo je na svakom gradjaninu CG. Plasim se da zbog "kratkog" i alapljivog stava, sve da se placa decenijama za marketing... eh.
Drzava je trebala prvo da ulozi u edukaciju svojih gradjana prema gostima, a tek onda da krene na trosak za marketing.. No, svasta je u CG s brda s dola...Improvizacija ...improvizacija...
Hvala Lepo
Pa naravno da je osnova svako zdravog turizma ljubaznost i kvalitetna usluga. Bez obrazovane radne snage i gradjana koji su svjesni da turista mora biti zadovoljan nema srece. Zalud ljepota zemlje...
A muka dok nam je vecina radnika, koji sezonski radi u cg, niti zna jezike niti su ljubazni.
I naravno ogromni procenat je uvozna radna snaga. Vlasnici raznih objekata su prinudjeni da njih zaposljavaju a skolstvo uglavnom izbaca nepotrebnu radnu snagu.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks