Eto, opet smo dosli u situaciju da se pravdamo, ne samo zbog neodlaska na bazen, vec i da branimo nasu ljubav prema crnogorskoj reprezentaciji...
Pocecu od Galiota, koji je napisao da je on, kao i jos 6-7 kotorana, bio u Dubrovnik (!) sa crnogorskim barjakom (!), da bodri crnogorsku reprezentaciju (!) u kvalifikacijama (!) za PE.
Voli li tu reprezentaciju vise onaj koji ih je docekivao nakon Malage ili Galiot koji ih je pratio od pocetka?
Drugo, mi kotorani, imamo iste poglede na tu crnogorsku vaterpolo reprezentaciju, a to je - SVETINJA! Dakle i oni kotorani koji su Srbi i oni koji su Crnogorci i oni koji su Hrvati - uvjek navijaju za tu reprezentaciju!
Vi svi ostali znate kakva je situacija u vasim gradovima (i drugim sportovima). A znam i ja, jer pratim i druge sportove...
Shodno tome, nisu u ovoj prici ogorceni samo navijaci Primorca (Bestije) vec svi kotorski ljubitelji vaterpola!
Sanjali smo od '91. ovu reprezentaciju i kad smo je napokon dobili - ceraju nas sa bazena!
Mozda ce nekome u ovoj mojoj prici smetat' potenciranje kotorana kao nekog ko je na drugaciji nacin gledao na zelju za svojom (crnogorskom) vaterpolo reprezentacijom, ali evo, dacu mu domaci, a tema je: "Mirko Vicevic i Veljko Uskokovic, odnos prema crnogorskoj reprezentaciji'.
To vam je pocetak i kraj price.
(ne zaboravite primjer iz komsiluka, onaj plavi decko, Andrija Prlainovic se zove...)
Bookmarks