Drobnjak: Samo je Grbović legitiman
Doskorašnji pomoćnik kulture sporta i medija, koji je postao direktor tek osnovane Uprave za mlade i sport, Dragan Drobnjak, nema dilema ko treba da predstavlja DŽSCG.
- Veselin Grbović je od Skupštine koja je održana 16. aprila jedini legitimni predsjednik Džudo saveza Crne Gore. Ni u jednom trenutku nismo imali nikakvih dilema, to je potvrđeno i u rješenju koje je potpisao savjetnik u Ministarstvu kulture, sporta i medija Dragan Ivanović. Na zahtjev Saše Kosovića izdali smo samo konstataciju, a ne nikakvo rješenje, da su održane dvije Skupštine DŽSCG i koliko je klubova na njima bilo prisutno - kaže Drobnjak.
• Da li to znači da je Kosović neovlašćeno poveo reprezentaciju u Beč?
- Kosović je u nekoliko navrata prekršio Statut DŽSCG, ali i sportska pravila, jer je 3. februara zakazao Skupštinu, koja je održana svega tri dana kasnije. Bilo je dosta manjkavosti, nismo prihvatili zapisnik sa te sjednice, već smo preporučili i inicirali sazivanje jedinstvene Skupštine DŽSCG na kojoj bi se riješio taj problem. Molili smo ljude iz džuda da se dogovore, pokušali smo da iniciramo njihov zajednički sastanak, ali nije bilo sluha za to. Stvarno je šteta što je to napravljeno, jer su Srđan Mrvaljević i, koliko sam ja upoznat još neki najbolji crnogorski džudisti, spriječeni da nastupe u Beču - naglasio je Drobnjak, uz konstataciju da će pokušati da popriča sa Mrvaljevićem.
- Znajući Srđana i njegovu porodicu, kao i njegovu privrženost Crnoj Gori, mislim da će ostati u džudu i da će ponovo nastupati za našu državu.
Bookmarks