Maknut je malo pritisak i sa hrišćana,postali su manjina u svijetu.Mada nisam siguran da nema muslimana hedonista,bar podjednako koliko i ortodoksnih vjernika islama koji pune Božije kuće.![]()
"And if they didn't believe me, they believe me now."
Griješiš. Hrišćanstvo je danas samo formalno jedna religija, a netrpeljivost, razlika u učenjima i podijeljenost među hrišćanima su nemogući za prevazilaženje. Radikalnije pravoslavne crkve kao SPC i RPC će uvijek u Vatikanu vidjeti svog najvećeg neprijatelja, a koliko se katolici i protestanti razlikuju u učenju i tumačenju Biblije, o tome bi se mogle knjige napisati.
Za razliku od hrišćana, muslimani su ujedinjeni. Stoga bi se moglo reći da su muslimani najbrojnija vjerska grupa na svijetu, a posebne grane hrišćanstva u ovakvoj klasifikaciji možeš posmatrati samo kao samostalna vjerska učenja, iako vuku porijeklo iz istog korijena.
"ˇDejémonos de andar de cumbre en cumbre y vayamos directo a combatir el alfabetismo, carajo!"
Da u pravu si, nisam promislio.
\\OFL•GIC
Хришћанство је данас формално и фактички једна религија ево 2000 година
Не би шкодило да мало читаш Олбину и Корцебу па да не доносиш закључке који су плитки и површни.Свима је позната прозелитска активност Ватикана кроз историју и разни покушаји унијаћења Православних.Зато су изазвали страховит раскол у Украјини а да не говоримо о расколима које је сам Ватикан направио отцијепивпи Протестанте.
Не постоје посебне гране Хришћанства.Хришћанство је једно![]()
Da vaša jedinstvenost je fascinatna. Vjersko neobrazovanje jednog muslimana je više nego fascinatna, u Islamu postoje mnoge frakcija i neslaganja. Ne treba spominjati sukobe između šita i sunita koji nose krajnje krvave slike koje zapadne sile moraju da riješavaju.
80% Iraka mora da se pod strahom drži da jednostavno svi komplet ne potpišu američko dravljanstvo i to ne iz nužde, ljudi hoće slobodu tako i shvataju multinacionalne snage,kao oslobodioce. Bombardovanje sopstvenog naroda da iskaže svoju volju je zaista podvižnički.
Ah pade mi na pamet Hablaja...
Last edited by gaul; 23-04-10 at 19:41.
Ja sve vise imam osjecaj da se Sinan zajebava zestoko sa nama. Niko ne moze ovako lose argumente da daje za sopstvenu religiju.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Propadanje hrišćanstva dolazi od njegovog morala ( koji je nerazrješiv ), a koji se okreće protiv hrišćanskog Boga. Smisao za istinitost, koji je hrišćanstvo visoko razvilo, pretvara se u gnušanje prema neiskrenosti i lažljivosti svih hrišćanskih tumačenja svijeta i istorije, to je nešto nespoivo. Dok da nađeš bilo kog muslimana na svijetu, a koji naravno vjeruje, on će vam veoma brzo reći, u šta i kako vjeruje, pri tom neće biti razlike. Suniti i Šiti su istorijska podjela, o tome, ko je trebao da naslijedi Muhameda s.a.v.s posle njegovog preseljenja. A ne razlika u teološkom poimanju islama. Hrišćanstvo je nasuprot, iz jednog tumačenja svijeta, razišlo se na mnoga, a to budi kod čovjeka nepovjerenje, da su sva tumačenja lažna. Zbog toga danas hrišćanstvo nema moralnu snagu, kao islam, da okupi vjernike oko zajedničke ideje. Pogledajte, na forunu su sve sami ateisti, hrišćani, a ne muslimani. Današnje hrišćanstvo umjesto da se ujedini, ostavlja nihilističku posljedicu - vjerovanje u bezvrijednost. Sve je uzaludno, pesimizam, kao predhodni oblik nihilizma. A iz nihilizma, pad se pretvorio u ateizam. Jedno bijedno osjećanje čovjekove konačnosti, mučenje zbog uzaludnosti, nesigurnost bez osvježenja. Nedostatak smiraja, koji ima PRAVA religioznost.
Last edited by Ibn Sinan; 24-04-10 at 08:52.
Polako,druškane.Doći će i islam do nihilizma.To je dio ukupnog slijeda misli.Još se nije pojavio ni islamski Niče da ukaže na neke stvari.
Ne zaboravi da ste tek u godini 632. nove ere osnovali svoju simpatičnu religioznu praksu.Tek ste u 1388.-oj.
No,podsjetimo se gdje je hrišćanstvo bilo 1388.Na vrhuncu!
U periodu poznatijem kao 'Mračni Vijek' (naziv dao Petrarka,čini mi se,ak' se dobro sEćam),zapadnjačka religija u obliku hrišćanstva je manje ili više imala monopol nad životom na više načina (i ne samo na zapadu,kako bi neki voljeli da misle).Za tih 300-400 godina čovječanstvo je baš uznapredovalo.Baš puno,ono,i svima je bilo super.
Vjerujem da islam ima sreće i da se to upravo događa njemu.To bi objasnilo jačanje fundamentalizma u jednoj religiji mira.
A propo boldovanog : Ne vidim išta grandioznije od tog osjećanja koje ti nazivaš svim tim 'pogrdnim' imenima.Svaki religiozni osjećaj bi trebao da ima to u korijenu.Ako preskačeš taj korak,onda negiraš svoju smrtnost (ili životnost,kako hoćeš).Šta misliš da se dešava poslije ne mijenja činjenicu da prije toga moraš da umreš.
P.S.A i napravio si jedan loš korak.Ne ističe ateizam iz nihilizma ili pesimizma.Isto kao što nihilizam ne ističe iz pesimizma.Da bi pesimizam postojao,nihilizma mora biti,bar u nekoj dozi.A,sa svim day-glow frikovima i larpurlartistima,kao i post-modernim 'hipi' nju ejdž bolidima,ne bih rekao da je ovo baš nihilistička faza u razvoju hrišćanskog svijeta.
Naprotiv.![]()
Last edited by Čika Džo; 24-04-10 at 10:49.
Hriscanstvo propada jer je davno dozivjelo vrhunac i sad se gasi kao i sve religije prije njega, i kao i sve koje ce doci posle Hriscanstva. Nemoj mislit da ce Islam vjecno trajat. Kad narodi i kulture pocnu da se mijesaju medjusobno tad religija slabi jer ljudi polako prihvataju kulturu sredine u kojoj se nalaze. Samo je greska ovih Islamskih ekstremista u Americi koji misle da ce Amerika da se povinuje njihovim retardiranim zahtjevima. Takve ce silom ako treba spustit na mjesto jer nisu Amerikanci bas toliko blesavi. Svajcarska naravno ne da da se grade minareti i to je sasvim opravdana odluka. To ce dovest do slabljenja Islama u toj drzavi. Islam moze da opstane samo na Bliskom Istoku. A svi ovi Muslimani koji zive po Evropi i Americi polako ali sigurno ili ce prec u drugu dominantnu religiju za sredinu u kojoj se nalaze ili ce postat Ateisti. Ne odmah naravno, ali njihovi potomci oce sigurno. Uticaj sredine na pojedinca je mnogo veci od uticaja porodice. Mozda ostanu pri Islamu ali cisto simbolicno kao dio kulturnog nasljedja.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Ne brinite vi o propadanju islama. To je religija koja je imala svoj procvat, i zlatno doba, koje je trajalo do 18 vijeka. E pa zamislite, kakav je tadašnji islam bio, kada je ovaj današnji toliko bolji i savršeniji od drugih religija. Čika Džo, nije tačno da je hrišćanstvo imalo dominaciju u srednjem vijeku. Ni u tehničkom ni u naučnom smislu. Takođe i to što pričaš o fundamentalizmu nije tačno, jer pratiš kroz medije, sliku koja se stvara o islamu. Muslimani svuđe u svijetu vode odrambene ratove. Religiozno osjećanje je mnogo uzvišenije od uzaludnosti i konačnosti, to je nada u budući život. Tu se nalazi prava smirenost života. A što se tiče tvoje konstatacije da nihilizam ne proističe iz pesimizma, sam Niče kaže : Pesimizam je predhodni oblik nihilizma. A Vanji je dovoljan odgovor to, što u islam u evropi ima sve veći porast, i to upravo prelaskom hrišćana. Islam niti slabi niti se gasi, nego svake godine sve više ljudi prima ovu uzvišenu vjeru. Evo vidiš koliki je broj vas ateista na ovom forumu pa nikakvog uticaja nemate na mene, nego sam sve jači u svom ubjeđenju. I uzgred islam je star u evropi gotovo 900 godina, pa niko ne pređe u drugu vjeru.
Last edited by Ibn Sinan; 24-04-10 at 12:11.
Da,znamo.
Religija nije ni tehnika,a ni nauka.'Posao' organizovane religije nije da daje naučne doprinose.
Hrišćanstvo je u srednjem vijeku bila dominantna religija,mahom zbog sveobuhvatnog uticaja na društvo.
Tačka.
Falsifikovati istoriju dalje nećemo,nadam se.
Ne pratim kroz medije.Sem kroz sajtove o islamu i ostale kerefeke.I kroz stavove koji se šire internetom.Stavove ljudi iz muslimanske zajednice.
Na stranu sve to što je činjenica,islam se ipak povlači u sebe.Kao i hrišćanstvo 1388.
Mogu da ti dokažem to preko par jednostavnih primjera.
Pravo rečeno,nada u budući život.
Uzaludnost i konačnost su neizbježne.Smrt ishodi iz života i prethodi zagrobnom,ako ga ima.Smrt je,dakle,nezaobilazna.Kao takva,ne može se negirati (sem ako ne voliš Kanetija),zaobići,preskočiti ili prevazići.Religiozna osjećanja pokušavaju da transcendiraju uzaludnost i konačnost.
Što se tiče ove partije o pravoj smirenosti života,mogao bi,bar ponekad,da dodaš 'za mene'.Čisto da bismo komunicirali na neki smislen način u kom ti imaš svoje kule od pijeska,ja svoje kućice od gline,i nijedan od nas ne tvrdi da je njegova zajebancija bolja od zajebancije onog drugog.
Na kraju krajeva,ljudi smo.
To nema nikakve veze ni sa ateistima na forumu ni sa islamom.
Niti ti je to neki kvalitet,da budem iskren.No,nerijetko se integritet ličnosti tumači kroz rigidnost stavova,pa shvatam zašto ti je to toliko važno.
Nauka i tehnika su proizašle iz filozofije, teologije i religije. Ne znam, kakav je to sveobuhvatni uticaj hrišćanstva, to možda samo za evropu. Te navodne muslimane sa tim stavovima koje ti posjećuješ, ja prezirem. Jer islam je generalno vjera mira, pogledaj ponekad Al-Džaziru, pa da vidiš kako muslimani paze i poštuju hrišćansku maninju u svojim zemljama. Što je i moj stav. A ova osjećanja o kojima ti govorim, posebno osjećaj smirenosti, proizilazi iz potvrđivanja iskustvom i životom istina moje vjere. Ovo o stavovima je važno, jer je to ubijeđenost u jednu apsolutnu i vječnu istinu, izrečenu za sva vremena.
Last edited by Ibn Sinan; 24-04-10 at 12:38.
Ја не знам гдје си констатовао пропадање Хришћанства
Данас ко има кризу су протестанти и римокатолици.Ми Православни идемо узлазном путањом јер смо стекли тај грам слободе
Хвала БОГУ да је тешко било Православљу да напредује:те Турци,те комунизам,те ратови....Сад слободно дишемо
Како то
То ће рећи јер је Ислам насупрот Јудаизму и Хришћанству теолошки гледано једна врло неразвијена и плитка вјера.Сходно томе вама муслиманима је лако да говорите о вјероисповиједању у пет реченица.
По тој логици човјек не може да изабере вјеру јер има више десетина хиљада религија и култова на свијту
Интересује ме,колико то има тумачења ``свијета``у Хришћанству?
Просто не могу да се начудим да кад си се излупетао у претходним постовима а могу да ти покажем и гдје ако се не сјећаш да и даље дискутујеш
То што на форуму долазе Атеисти и Хришћани и што они дискутују показује да нису примитивни и да могу нормално да дискутују.
Ја мислим да је то предност.
Ево да те подсјетим:европске земље су контролисале скоро цијели свијет,самим тим су преносиле европске тековине и урбанизовали колоније.
Џабе ти можеш да их презиреш кад велики број муслимана иде дотле да фанатично проповиједа.Ту се не ради о ревности него о фанатизму:као мува без главе што би се рекло.
Пријатељу,ти једноставно не можеш да говориш о смирењу.Врати се на првих 50 постова које си написао на овом подфоруму.
Bitno je da ti nisi muva bez glave. Pazi šta pišeš, sve same smijurije. Ja ne znam šta da odgovorim čovjeku, koji piše kao da bunca u snu.
Last edited by Ibn Sinan; 24-04-10 at 16:46.
AHAHAHAHAHAHAHAHA
Još malo će ljudi počet da se kunu u muslimansku toleranciju i modernost.
Koliko samo razne vjerske policije pohapsi ljudi i izvrši egzekucije nad njima?
Na koji način se vrše egzekucije?
Ah da, klanjem i odsjecanjem glave.
Ima li tu prisile ?
nema, jer valjda u Kuranu piše da niko prisilom ne treba da pristupi vjeri. Zar to ne zvuči paradoksalno i smiješno?
Čuveni masakri muslimana, onako mučki organizovani u islamskom bijesu. Bilo koji musliman kada spomene Evropu treba da ustane i da se pokloni, slobodi, demokratiji i modernosti. Izbjeglice iz islamskih zemalja bukvalno preplavljuju te države, pitam se zašto?
Uzmi kit-kat, napravi čovječe pauzu...
Posebno se pokazala hrišćanska ljubav i demokratija u Srebrenici... bravo indijanče...
Last edited by Ibn Sinan; 24-04-10 at 19:59.
I to je sve?
Pokloni se Evropi...
A razmili malo o terorizmu, jer ako je to religijski izražaj jedne religije...šta da ti kažem...heh
Islam, bringing millions back to dark ages.
Meh
rm -rf /
Iz filosofije da.Iz teologije i religije ne.
Ako ne znaš,ja ti lekcije iz istorije,na nivou šestog osnovne prepričavati neću.
Prezirao ih ti ili ne,oni su tu.
Na sreću,argumenti koje mogu da ti pružim malo su drugačijeg karaktera,te ne govorim o običnim fundamentalistima koji zovu na rat,izvršavaju samoubistva itd.
I ne samo zbog toga.
Preispitivanje te ubijeđenosti moralo bi promijeniti nešto,a to nikad nije prijatno.
Last edited by Čika Džo; 24-04-10 at 22:32.
epic fail.
Ne znam sto je toliko tesko prihvatiti da se Islam siri i svakog dana je sve vise ljudi koji prelaze u Islam (pa i sam Vatikan je priznao) mada tehnologija je toliko napredovala da i ne mora niko nista da prizna, jednostavno cinjenice su tu ko oce da zna... Nego posebno me zacudjuje ponasanje ovih kvazi ateista sa foruma... nego znam ja dobro trip Pravoslavcima u CG pa lako mogu provalit i ove forumase koji izigravaju na forum... pitaj Pravoslavca u CG je li vjernik on ce ti reci ne ja sam ateista, i moji su ateisti... a da im odes po kuca, stanove, sve neke karikature, te Sveti sava, Ostrog itd... naravno da se razumijemo, ja volim to i postujem, ipak je bolje biti vjernik nego nevjernik pa bila to i pogresna vjera...
evo sad za ovaj uskrs, poslao sam sms kolegi Pravoslavca da mu cestitam uskrs i nadjoh neku finu poruku preko neta i poslah mu... zove drug da se zahvali kao hvala ti puno, prijatno si me iznenadio ovo ono mada veli ja sam ateista
Dajte ljudi ne sprdajte se, to je tako ocigledo da vas neke stvari bole kad je Islam u pitanju i onda kao na foru izigravate sotonu da bi opsovali, islam tj. muslimane.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks