Iz jucerasnjih Vijesti: Upravni odbor Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore juče je donio odluku po kojoj će se od naredne sezone ograničiti broj stranaca u domaćim klubovima na sedam.
Do sada nije bilo nikakvog ograničenja, a svake sljedeće godine taj broj biće smanjivan. Tako će od sezone 2011/2012. u crnogorskim klubovima moći da ih bude po šest, potom četiri, a od sezone 2014/2015. svega tri stranca. Takođe, klubovi koji u narednom periodu budu htjeli da angažuju stranog igrača su obavezni da imaju sve mlađe kategorije u tamičarskom pogonu.
- Svaki ozbiljan savez mora da ima ovakvu odluku, da broj stranaca bude ograničen. Mora se voditi računa o interesima reprezentacije, prije svih, i mislim da smo uradili ono što je bilo neophodno. Istina, možda smo i malo zakasnili sa ovakvom odlukom, jer je poznato da do sada ograničenja nije bilo - rekao je generalni sekretar VPSCG Dejan Adžić.
Od crnogorskih klubova, najviše stranaca u svom timu ove godine ima Kataro Maksimus (10). Budva M:tel ima osam igrača koji nisu iz Crne Gore, dok ova odluka definitivno neće puno omesti bokeljske rivale – Jadran ima svega tri, a Primorac pet stranaca.
U ligama Mađarske i Španije dozvoljeno je da nastupa samo po tri igrača iz inostranstva, a u ostalim po dva.
<--- leuk
- Ovom utakmicom završavamo jedan ciklus, gdje sam ja, kako je ubičajeno, dao prioritet igračima koji su izborili sve ovo i koji su došli do ovih rezultata, a poslije ove utakmice, bila dobra ili loša, moramo da obnovimo reprezentaciju, moramo da proširimo spisak reprezentativaca. Ja sam 15 godina u kontinuitetu uz A tim, znam dobro o čemu govorim, moramo učiniti da i klubovi i Savez, i svi koji smo tu jedan, napravimo pravi podsticajni ambijent za reprezentaciju i da se izvučemo iz ove letargije u koju smo ušli – kazao je selektor Petar Porobić.
(preuzeto sa CdM-a)
Perova izjava koja ohrabruje!
Dakle, nakon ove utakmice svako treba dobro da se oznoji da bi zasluzio reprezentativnu kapicu! To moze samo dobro donijet.
Po citavoj Boki su izlijepljeni plakati za odlucujucu tekmu sa talijanima (besplatan ulaz), a zna se da taj bazen ne moze preko 1000 ljudi primit (da se normalno sjedi)![]()
Morace Savez i reprezentacija u cjelini da rade na vracanju povjerenja svojih najvjernijih navijaca...
P r i m o r a c
Znaci li to da se treba doc na utakmicu najmanje sat vremena prije?
Detalj o kome treba razmisliti:
Cuo sam da je prije neki dan utakmica mladjih kategorija izmedju Kotora i Jadrana zavrsena sa tucom u bazenu... Sta se to desava???
Please alowe me to introduce myself.......
Utakmica 6. kola grupe A Svjetske vaterpolo lige između Crne Gore i Italije igra se sjutra u Budvi, utakmica je veoma vazna za odlazak na finalni turnir Svjetske Lige koji se ove godine igra u Nisu (Srbija)
Crnogorske ajkule nastavljaju pohod, Ove godine nas ceka odbrana zlata sa svjetske lige u Podgorici 2009. Odlaskom na utakmicu Crna Gora Italija u Budvi treba da damo podrsku crnogorskim ajkulama i posaljemo poruku da Rim 2009, ne smije da se ponovi!!!
Polazak ispred Sportskog Centra u 16h (organizovan prevoz autobusom)
AJMO CRNA GORO!!!
/me stetan
Amor dolor est!
Amor vincit omnia!
obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html
nedostajalo mi je navijanje na vaterpolo utakmicama![]()
AJMO CRNA GORO !!!
Idemoooooooooooooooooooooooooooooooooo
![]()
zao mi je...rado bih gledao tekmu ali ne u bd...ne propustam ni jednu al im ja stvarno ne zelim puniti bazen...koji ionako nije tesko napuniti...najbitnije tekme se organizuju na najmanji bazen....a u kotor uglavnom igramo sa reprezentacijom turkmenistana ili njima slicnim....dok se to ne promjeni....mogu da ih gledam na tv ili u pg...
Necu detaljisat, da ne bih dosao u situaciju nekome nesto da se pravdam.
Moj stav se nije promijenio, na utakmice vaterpolo reprezentacije ne idem dok god Savez ne promijeni svoj odnos prema Kotoru.
P r i m o r a c
Nadam se da ce navijaci i organizatori meca, napraviti neki koreo ili tako nesto....
:)
ako moze da mi posaljes uslove koje zelis da bi posao da gledas utakmicu reprezentacije crne gore,
sprdate li se vi, da je u hn opet ne biste isli, a ne morate vala nikad ni otic na utakmicu odma da vi recem
treba li mi iz pg da bojkotujemo reprezentaciju jer nisu zavrseni svi bazeni u pg ili sl,
isam sam i u kotor kad se igralo, posao bi u novi da se igra, evo i u bd cu, jedno je klub drugo reprezentacija
/me stetan
Amor dolor est!
Amor vincit omnia!
obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks