Page 78 of 171 FirstFirst ... 286874757677787980818288128 ... LastLast
Results 1,926 to 1,950 of 4251

Thread: Ateizam

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    Hari, dome, kakva božanska svjetlost, to je šejtan uša u tebe!:mrgreen:
    hhahaha hhaa mozda ali dok Sinan ne rece ne vazi se

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A šejtani navode štićenike svoje da se sa vama raspravljaju. I kada im je šejtan kao lijepe njihove postupke predstavio. On im obećava i primamljuje ih lažnim nadama, a ono što im šejtan obećava samo je obmana. Ali kada takvi dožive da se opomene ostvare, bilo kazna, bilo Smak svijeta, zbilja će saznati ko je u gorem položaju i ko ima pobornika manje. Tako smo svakom vjerovjesniku neprijatelje određivali, šejtane u vidu ljudi i džinova koji su jedni drugima kićene besjede govorili da bi ih obmanuli. Hahahahaha. Znate šta će vam biti gore od ovoga u šta vas ja pozivam, vatra Džehemska, koja će vas vječno pržiti. HAHAHAHAHAHA. I kada šejtan kaže: eto Allah je svoja obećanja ispunio, a ja sam svoja obećanja iznevjerio, ali ja nikakve vlasti nad vama nisam imao, ja sam vas samo pozivao i vi ste mi se odazivali. Zbog toga ne korite mene, nego sami sebe. To šetko , bravo majstore. HAHAHAHAHA. Sve si ih obmanuo, ali ne i IBN-A. U jednom drugom ajetu- šetko kaže: ja ću njima na Zemlji poroke lijepim predstaviti i potrudit ću se da ih sve zavedem, osim tvojih robova iskrenih među njima, ovo je pravi put k Meni-reče On ( Bog ). Ti nećeš imati nikakve vlasti nad robovima Mojim, osim nad onima koji te budu slijedili, od onih zalutalih. Za sve njih mjesto sastanka Džehenem će biti... itd . Đe si sada indijanče, dvorska ludo. Zar nije ovo još 5 eura više.
    Last edited by Ibn Sinan; 21-04-10 at 19:58.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Sinane ako svaki u raju dobije tih 6 djevica objasni nam odakle ce toliku silu nevibih naci? Da li se to misli nevinih dusom ili onako kako mi mislimo?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Ibn Sinan View Post
    A šejtani navode štićenike svoje da se sa vama raspravljaju. I kada im je šejtan kao lijepe njihove postupke predstavio. On im obećava i primamljuje ih lažnim nadama, a ono što im šejtan obećava samo je obmana. Ali kada takvi dožive da se opomene ostvare, bilo kazna, bilo Smak svijeta, zbilja će saznati ko je u gorem položaju i ko ima pobornika manje. Tako smo svakom vjerovjesniku neprijatelje određivali, šejtane u vidu ljudi i džinova koji su jedni drugima kićene besjede govorili da bi ih obmanuli. Hahahahaha. Znate šta će vam biti gore od ovoga u šta vas ja pozivam, vatra Džehemska, koja će vas vječno pržiti. HAHAHAHAHAHA. I kada šejtan kaže: eto Allah je svoja obećanja ispunio, a ja sam svoja obećanja iznevjerio, ali ja nikakve vlasti nad vama nisam imao, ja sam vas samo pozivao i vi ste mi se odazivali. Zbog toga ne korite mene, nego sami sebe. To šetko , bravo majstore. HAHAHAHAHA. Sve si ih obmanuo, ali ne i IBN-A. U jednom drugom ajetu- šetko kaže: ja ću njima na Zemlji poroke lijepim predstaviti i potrudit ću se da ih sve zavedem, osim tvojih robova iskrenih među njima, ovo je pravi put k Meni-reče On ( Bog ). Ti nećeš imati nikakve vlasti nad robovima Mojim, osim nad onima koji te budu slijedili, od onih zalutalih. Za sve njih mjesto sastanka Džehenem će biti... itd . Đe si sada indijanče, dvorska ludo. Zar nije ovo još 5 eura više.
    Zašto inijanac?

Zašto misliš ako bolduješ pisanije da je nešto izraženije i pametnije ?

Nervozan si Sinane mnogo, smiri se, biće to dobro...pomoliću se za tebe i upaliću sviieću da ti malo Gospod da mira u tu dušu...

A da te pitam, koliki si ti Musliman?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

"Neko zna, a neko ne zna. Sve je to stvar učenosti. Ja svoje vjerovanje potkrepljujem činjenicama. A ti ostaješ u svom neznanju usamljen. Bitno je da si mi ti normalan, sve će ti to koristiti kad staneš pred Bogom. Ti bi samo vjerovao da si ubijeđen u ove djevice, ali tako ti je to, neko će i to dobiti a neko vječno mučenje."

Dobro brate,sad nesto ozbiljno da te pitam.Sto se jednostavno ne likvidiras ili ako je to grijeh platis nekom da to uradi umjesto tebe i hopla,eto sa djevicama.Ljepota bozija.
    Znaci,da ponovim jos jednom-nije mi namjera da provociram niti da se sprdam,nego mi nije jasno sto je smrt tako strasna stvar,ako je ono u sta vjernici vjeruju tacno?
    Zasto je toliko strasna Srebrenica,zasto je strasan Jasenovac,zasto svi ti vjerujuci ljudi na sahranama placu za nekim ko je otisao na bolje mjesto?I stvarno,po tom teistickom konceptu svi ti ljudi su otisli na bolje mjesto i ne da ih ne treba zalit,nego treba bit srecan zbog njih.Zar ne ispada tako?
    Ja da sam vjernik,radovao bih se svakoj smrti(a i svoju bi jedva cekao)-sto ranije to bolje jer bi u tom slucaju bila veca vjerovatnoca da se upadne u raj.
    p.s. ja ne kazem da sam siguran da neka sila koja je sve ovo stvorila ne postoji,nazvali je mi bogom ili kako god-to niko ne moze sa sigurnoscu znati,ali sam isto tako prilicno siguran da ovo sto nam se servira od strane ovih "nasih" religija nema veze s vezomm.

Thanks Thanks Given 
    455
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

E sad i mene stvarno zanima zasto ga zoves Indijanac? A ajde procitaj malo ovo sto si napisao i zapitaj se moze li normalna osoba da vjeruje u ovakve stvari?
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    370
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    13 Posts

Quote Originally Posted by GreatMontenegro View Post
    Ja da sam vjernik,radovao bih se svakoj smrti(a i svoju bi jedva cekao)-sto ranije to bolje jer bi u tom slucaju bila veca vjerovatnoca da se upadne u raj.
    A možda si griješio pa su ti vrata raja zatvorena

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Ja necu u raj sigurno kad umrem, gresan sam cim cu u zatvor
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    U raju je lijepo, ali u paklu je ekipa!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ti nećes u raj zbog muvacine. Toliko godina u Spuz a u potvrdu pise nit kaznjavan nit optuzivan

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    Pamet u glavu , guzicu uza zid ...

Što si mrčo zgriješio ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Edis2211 View Post
    Bili postovao bozije zakone nakon sto bi ga mogao vidjeti i uvjeriti se da ga ima?
    E pa ako bi mi se svidjeo njegov partijski program mozda bih glasao za njega.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Taj ne poštuje ni sebe, kad ovako mudro zbori.
    Aaa Ibne postujem ja sebe i te kako, zar ne vidis da branim moja misljenja i svoj stav uopste jer mislim da sam u pravu a ti dokazi da nisam.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by GreatMontenegro View Post
    Dobro brate,sad nesto ozbiljno da te pitam.Sto se jednostavno ne likvidiras ili ako je to grijeh platis nekom da to uradi umjesto tebe i hopla,eto sa djevicama.Ljepota bozija.
    Znaci,da ponovim jos jednom-nije mi namjera da provociram niti da se sprdam,nego mi nije jasno sto je smrt tako strasna stvar,ako je ono u sta vjernici vjeruju tacno?
    Zasto je toliko strasna Srebrenica,zasto je strasan Jasenovac,zasto svi ti vjerujuci ljudi na sahranama placu za nekim ko je otisao na bolje mjesto?I stvarno,po tom teistickom konceptu svi ti ljudi su otisli na bolje mjesto i ne da ih ne treba zalit,nego treba bit srecan zbog njih.Zar ne ispada tako?
    p.s. ja ne kazem da sam siguran da neka sila koja je sve ovo stvorila ne postoji,nazvali je mi bogom ili kako god-to niko ne moze sa sigurnoscu znati,ali sam isto tako prilicno siguran da ovo sto nam se servira od strane ovih "nasih" religija nema veze s vezomm.
    Pa ovo tvoje zapazanje zapravo pokazuje jednu stvar, da su ljudi slabi vjernici.
    Ljudi kad se boje smrti, i placu (previse) za voljenima, zapravo pokazuju svoju slabasnu vjeru jer misle da ih nikad vise nece vidjeti.
    Sa druge strane vjera nas ne uci da budemo potpuno ravnodusni i hladni, ali je smrt isplanirana da bi se sjecali na grijeh koji je i doveo do nje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Znaci pravi vjernici sve u tri lika od pjesme i igre kad im neko umre?

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

To ti tako volis nakaradno da izvrnes.
    Ne znam postoji li ijedan covjek na svijetu bio vjernik ili ne koji se raduje kad mu neko umre.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nemojte za one koji su umrli na Allahovom putu, ( A BILI SU VJERNICI ) da kažete da su mrtvi, ne oni su u blagodati kod Gospodara svoga, i tužni zbog vas što im se još niste pridružili. Plakanje je samo osjećaj duše o trenutnom rastajanju. Nema ti tu Krisna kuknjave, na kakvu nailaziš kod ateista, jer oni kukaju kao da znaju, da onaj koga ispraćaju ide u vječnu vatru.
    Last edited by Ibn Sinan; 24-04-10 at 09:03.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Edis2211 View Post
    zato sto neki jednostavno NECE da vjeruju, pokazao im se BOG ili ne, oni nece vjerovati, i kad bi ga vidjeli oni bi rekli "nama se ovo samo pricinjava.
    Edise, nismo ni mi a ni drugi kojima bi se pricinjavalo, nego ste upravo ti ,Ibn i slicni kojima se pricinjava jer sto ti kazes: i kad bi ga vidjeli oni bi rekli "nama se ovo samo pricinjava." grijesis Edise ili mozemo reci buncas, jer kad nesto stvarno vidis onda logicno to nije pricinjavanje nego realnost, ti upravo brkas stvari. Pogrijesio si i adresu jer vama se pricinjava dok ne vidite onog o kome pricate.

Ovde moj burazu, ima ateista koliko ti duša poželi. Ateizam je bolest duše, jer kad čovjek ne teži ka istini, nalazi se u očajanju. A samo čovjek bez vjere istinski očajava. Vidiš koliko se trude da me oponiraju, ali džaba su se uspinjali da postanu mudri ljudi.
    Ibn Sinane, Albert Einstein je rekao upravo suprotno, "Religija je psihicka devijacija" , a ti pa sad znas vise od njega??! jel??? Sada ne znam ko je mudriji, onaj koji ti pokaze nesto (a nema ga) ali ti opet porucuje da ga zamislis (sanjas) i uzivas u tome, ili onaj drugi koji ti pokaze lijepo mobilni telefon i daje ti ga u ruku , osjetis tu materiju i pokaze ti kako radi sta moze ta stvar itd??? Ja vidim da vi upravo sad koristite produkte ovog drugog (kompjuter) itd.

Quote Originally Posted by gaul View Post
    AHAHAHAHA

moram te strvarno nešto častit...uvijek me nasmiješ do suza

vala da si mi bliže da' bi ti 5 eura
    Hahaha Gaule ja se istovremeno smejem i placem zbog njega jer mi ga zao. A dobar decko ali previse mudar.

Nemojte za one koji su umrli na Allahovom putu, ( A BILI SU VJERNICI ) da kažete da su mrtvi, ne oni su u blagodati kod Gospodara svoga, i tužni zbog vas što im se još niste pridružili. Plakanje je samo osjećaj duše o trenutnom rastajanju. Nema ti tu Krisna kuknjave, na kakvu nailaziš kod ateista, jer oni kukaju kao da znaju, da onaj koga ispraćaju ide u vječnu vatru.
    Opet buncas Ibn Sinane, ili redjas pored sebe ispijane boce piva,.? Valjda da ugasis vatru koja je u tebi. EEE svasta.
    Last edited by Hari Krisna; 24-04-10 at 16:55.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da znaš koliko ja tebe istinski žalim, zaplakao bi i ti sam. A sve to zbog tvojih jadnih konstatacija. Slični su onima koji potpale vatru, i kad im ona osvijetli njihovu okolinu, Allah im oduzme svijetlo i ostavi ih u mraku i oni ništa ne vide. Gluhi, nijemi i slijepi su, nikako da se osvijeste.
    Last edited by Ibn Sinan; 24-04-10 at 12:21.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Imas PM,a odje mi reci sta mislis o onome sto sam ti poslao u PM.Da li podrzavas ono?Da li su po tvom misljenju ono vjernici koji su Allahovoj milosti?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne, ono apsolutno ne podržavam. Kod muslimana je zabranjemo da previše kukaju za mrtvima. Kao i da žene posjećuju vrijeme sahranjivanja. Jer je Muhamed a.s. rekao da: suze pokazuju tugu, što je normalno i : ne treba kukati za mrtvim, jer mu to samo trenutno otežava .

Thanks Thanks Given 
    455
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Ne, ono apsolutno ne podržavam. Kod muslimana je zabranjemo da previše kukaju za mrtvima. Kao i da žene posjećuju vrijeme sahranjivanja. Jer je Muhamed a.s. rekao da: suze pokazuju tugu, što je normalno i : ne treba kukati za mrtvim, jer mu to samo trenutno otežava .
    Tesko da mrtvom moze nesto otezat njegovu trenutnu i da dodam stalnu situaciju. Tako da sto sto je Muhamed rekao spada u kategoriju EPIC FAIL!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bravo mudrače. A da te pitam, može li čovjek da sanja težak san, dok je tijelo u nepokretnom stanju ? To govori da je čovjek dualne prirode, duša i tijelo. Nemoj mi samo reći da duša ne postoji, jer je to stav najniže inteligencije. A kukala ti majka zbog tako nagrdnog razmišljanja, đe tebi u uzaludnosti prolaze dani. Još se trudiš da istakneš neko ateističko stanovište, koje u suštini i ne postoji. Ateizam se zasniva samo na negiranju mogućnosti postojanja Boga. To je samo ekstrem, drugi pol religioznosti, koji nema svoje teorijsko učenje. Može da postoji samo kao kompilacija različitih racionalističkih proizvoda. Evo ti se samo trudiš da nešto negiraš, a ništa teorijski da uobličiš.
    Last edited by Ibn Sinan; 25-04-10 at 11:37.

Thanks Thanks Given 
    455
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Bravo mudrače. A da te pitam, može li čovjek da sanja težak san, dok je tijelo u nepokretnom stanju ? To govori da je čovjek dualne prirode, duša i tijelo. Nemoj mi samo reći da duša ne postoji, jer je to stav najniže inteligencije. A kukala ti majka zbog tako nagrdnog razmišljanja, đe tebi u uzaludnosti prolaze dani. Još se trudiš da istakneš neko ateističko stanovište, koje u suštini i ne postoji. Ateizam se zasniva samo na negiranju mogućnosti postojanja Boga. To je samo ekstrem, drugi pol religioznosti, koji nema svoje teorijsko učenje. Može da postoji samo kao kompilacija različitih racionalističkih proizvoda. Evo ti se samo trudiš da nešto negiraš, a ništa teorijski da uobličiš.
    Snovi nemaju veze sa dusom. Snovi se dogadjaju u podsvijesti. A to sto ti zoves dusa ne postoji kao nesto odvojeno od covjeka. To sto ti zoves dusom je jednostavno sama licnost covjeka. Ateizam jeste negiranje postojanja boga, ali sa itekako jakim argumentima. Postoji mnogo, mnogo dokaza da bog ne postoji koje Ateisti koriste, i nijedan dokaz da bog postoji iz bilo koje religije. Ti vjerujes u stvari koje ne postoje jer su te tako naucili. Nijednom nisi preispitao logicnost svojih vjerovanja. A tu i nema nista logicno. Svi dokazi su protiv religije, vase vrijeme prolazi.
    Naravno da ateizam nema teorijsko ucenje. Zasto bi imao. To je racionalni pogled na svijet. Ne zasniva se na djecijim bajkama i logorskim pricama o duhovima. Ateisti su ljudi koji ne vjeruju svakoj avetinji koja dodje sa pricom da ga je bog poslao. I zasto bi vjerovali kad ima na hiljade religija i svaka uci nesto drugacije. Ti da bi pricao o Islamu kao jedinoj istinitoj religiji moras prvo da dokazes da su sve ostale religije lazne. Srecno s tim druskane.
    Last edited by VanjaTheMan; 25-04-10 at 12:48.

Page 78 of 171 FirstFirst ... 286874757677787980818288128 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Bookmarks

Bookmarks