Dobro brate,sad nesto ozbiljno da te pitam.Sto se jednostavno ne likvidiras ili ako je to grijeh platis nekom da to uradi umjesto tebe i hopla,eto sa djevicama.Ljepota bozija.
Znaci,da ponovim jos jednom-nije mi namjera da provociram niti da se sprdam,nego mi nije jasno sto je smrt tako strasna stvar,ako je ono u sta vjernici vjeruju tacno?
Zasto je toliko strasna Srebrenica,zasto je strasan Jasenovac,zasto svi ti vjerujuci ljudi na sahranama placu za nekim ko je otisao na bolje mjesto?I stvarno,po tom teistickom konceptu svi ti ljudi su otisli na bolje mjesto i ne da ih ne treba zalit,nego treba bit srecan zbog njih.Zar ne ispada tako?
Ja da sam vjernik,radovao bih se svakoj smrti(a i svoju bi jedva cekao)-sto ranije to bolje jer bi u tom slucaju bila veca vjerovatnoca da se upadne u raj.
p.s. ja ne kazem da sam siguran da neka sila koja je sve ovo stvorila ne postoji,nazvali je mi bogom ili kako god-to niko ne moze sa sigurnoscu znati,ali sam isto tako prilicno siguran da ovo sto nam se servira od strane ovih "nasih" religija nema veze s vezomm

.
Bookmarks