Ocu Stepski Vuk da prochitam, al me odgovaraju...kazu pogubice mi knjiga, pogotovo zavrsetak...![]()
Ocu Stepski Vuk da prochitam, al me odgovaraju...kazu pogubice mi knjiga, pogotovo zavrsetak...![]()
-->*-TRIATLON PG!-*<--
Nije bila losa, nije. Drag mi je Kurejsi.
Sad su ispiti, te su u toku manje obimne knjige, evo, trenutno Magris 'Vi cete, dakle, razumeti'. Interesantan stil.
Preporučujem Izabrane radove T. S. Spiveta od Reifa Larsena. Roman o dječaku iz Montane, koji genijalno crta mape i šalje svoje radove Smitsonijanu. Pozivaju ga misleći da se radi o odraslom čovjeku. Odlučuje da teretnim vozom pobjegne od kuće i tako počinje njegova avantura preko čitave Amerike.
Dubravka Ugrešić - Štefica Cvek u raljama života. Već sam pročitala Ministarstvo boli i Forsiranje romana-rijeke za koji je dobila NIN-ovu nagradu, tako da ću, izgleda, i Šteficom biti oduševljena.
Imperijum - Robert Heris
Play for that money boys, play for that money, fuckin' money
Joško Marušić - Alkemija animiranog filma.. Ne može da škodi.
Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.
Ridiger Shahe- Tajna magneta srca
Tek pocheo,probajte...
Peace,Love,Unity & Respect
for one another !
Meri En Šafer i Eni Barouz - Udruženje ljubitelja knjige i pite ljuskuše. O žiteljima ostrva Gernzi u II svjetskom ratu.
Zavrsavam Atlas Shrugged od Ajn Rend. Jedan od najboljih romana koje sam ikad procitao. U rangu sa najboljim Rusima. Nevjerovatna je steta sto nema prevoda knjige, jer malo gdje je objektivisticka filozofija tako dobro isprepletana sa pricom kao ovdje.
one step at a time don’t be living on the line
i don’t need a friend i got morbid on the mind
Stigla isporuka.![]()
"And if they didn't believe me, they believe me now."
Zavrsih Makinov roman 'Zena koja je cekala'. Preporucujem, narocito pripadnicama njeznijeg pola.Pisac ima gotovo 'aristokratski' stil pisanja, iv ju nou vot aj min, zaista ga je zadovoljstvo citati.
A nacela sam jednu od knjiga Barbare i Alana Piza koji naucno analiziraju razlicito ponasanje muskaraca i zena u istim situacijama. Krajnje zanimljiva istrazivanja.![]()
Trenutno čitam "Otkrovenje templara" od Lin Piknet i Klajv Prins.
Preporučujem knjigu svim čitaocima koji vole ovu tematiku.
John Dickie-Cosa Nostra
Dobra analiza.Bez tripova,patetike i lovachkih prica.
Deserve's got nothing to do with it.
Recordare, ako ces mi vjerovat', i ja je citam zadnjih dana... I jako slicni utisci.
Just to slip the skin...
Vladimir Kekovic-Grke Godine,choek je bio je sef crnogorkog SDB-a do `89,zanimljivo.
http://nebojsacelebic.b0x.me/
Paulo Koeljo -Prirucnik za ratnika svetlosti . Solidna knjiga...
Trust me, there's nothing worse than a missed opportunity...
Priče, baš kao i ljudi koje svakodnevno susrećemo, čak i u prolazu ponekad dotaknu tanane, namušte slojeve u nama, mada baš uvijek i ne znamo šta nam se to, kako, ni zašto dogodilo. Ostane samo urezano osjećanje nečeg ličnog, proživljenog kao u magnovenju...
Mene je Djevojka sa pomorandžama potpuno pronašla. A vjerujem i Selindžer sa svojom Freni negdje jednom veoma davno, iako Lovca u žitu nikada nisam uspjela dovesti do poslednje stranice i vjerovatno ću uskoro odustati od pokušavanja...
I Tunel sam ovih dana pročitala. Mnogi su ga nahvalili, a ja.. pa, ne bih znala šta reći. Da sam književni kritičar, možda bih komplikovanim riječnikom nizala pojmove i isticala virtuoznost njenog autora i inteligentnu stranu ove knjige. Medjutim ovako, krajnje amaterski i subjektivno, pročitavši ga u jednom dahu pod čkiljavom svjetiljkom spavaćih kola u vozu, reći ću da mi se ipak nije dopao. Baš kao što mi ni neki klasici na isti način nisu legli ostavljajući mi mučan i usiren ukus života u ustima... pritom još i pomalo površno nedovršen.
S druge strane u Detetu jutra nema nikakve osobite genijalnosti autora, roman je sasvim običan roman, ali priča... ta doradjeno istinita priča, u svom svom pradavnom setingu, me je sasvim uhvatila da sam morala da otputujem i doživim veličanstveni Deir el Bahri iz prve ruke. I zaista me je, kao i mnoge, ostavio bez daha...
Last edited by Mjeseceva_kci; 19-04-10 at 19:51.
Juzno od Granice Zapadno od Sunca - Murakami..
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks