Dženifer Vajner-Srećna djevojka.
" čini se da iz rana raste cvijeće... "
Last edited by Čika Džo; 04-04-10 at 10:06.
"And if they didn't believe me, they believe me now."
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Pazi,ja ne smatram da sam više srećan od nekoga.Na bilo koji način,u bilo kom smislu.Vjerovatno bih ja prvi otpao da se inkluzivno obrazovanje ukine.
Nemaju knjige veze sa intelektom,rekao bih.Ili ti se sviđa ili ne.
Problem je u tome što neke knjige jednostavno nisu dovoljno knjige - a ljudi ih proizvedu u bestsellere , hyperinteresting heartwarming story-je itd.
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Ne bih imao uslova da priuštim sebi obrazovanje,eto kako.Sa ovim inkluzivnim,za manje više malu cijenu mogu da se održavam u životu.
Ne bih želio da taj balon u kom živiš pukne - ali osvrni se oko sebe.Ako samo 'intelektualci' (šta god se pod tim podrazumijevalo,to mi nikad nije bilo baš najjasnije) čitaju knjige 'u pravom smislu riječi',šta se dešava sa ostalima?
Danas u srednjoškolskim ustanovama moraš da pročitaš ponešto (dobro,ajd',ne moraš,ali kao da moraš) da bi dobio neku ocjenu iz predmeta.Dosta dobrih knjiga se obrađuje u srednjoj.![]()
Ostali zive bez pisane rijeci. Njih ne interesuje knjiga osim ako nije bestseler ili 100 nacina za...
Srednja je fin period za knjige ali vecina ih ne cita (po cijenu dobijanja jedinice).
Rijec intelektualci stvarno upotrebljavam u sirokom pojmu. Mislim na ljude kojima interesovanje nije samo sport, dnevna politika, slavne licnosti i prica o tome kolko ko moze da popije.
Na primjer.
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Dajte neki predlog za citanje gospodo na ovom topicu, batalite lament na neprocitanim.
Dzo, jesi li citao Lajbnica u originalu?
on topic
"Dug put do dna" - i tako zavrsavam opus Hornbija brata.
zbog legendarnog kapitena, Gige Bosnica.
Trenutno Kolibu Vilijema P. Janga i Jergovicevu - Srda pjeva, u sumrak, na duhove.
'Drvim' Budu iz predgradja Hanifa Kurejsija, nije lose sad za sad; da malo zivnem pred drugi blok ispita.![]()
Simona Berto "Edit Pjaf"- biografija Edit Pjaf ispričana iz ugla njene polusestre koja je provela sa njom gotovo čitav njen buran život. Veeeoma zanimljivo!
Jedan dan Ivana Denisoviča - Александр Исаевич Солженицын
The more things change, the more they stay the same.
Last edited by Čika Džo; 06-04-10 at 15:20.
Pomračenje sunca, na brijegu od Đerđa Konrada - autobiografija mađarskog disidenta. Zanimljivo. Oduševljena sam mađarskim piscima, kao što su: Lajoš Zilahi, Đula Ilješ, Đerđ Konrad, Mikloš Vamos i Eržebet Galgoči.
nastavak drugog dijela knjige "braca karamazov"
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks