Page 6 of 1279 FirstFirst ... 234567891016561065061006 ... LastLast
Results 126 to 150 of 31973

Thread: ++ Informacije o internet kupovini

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@incognito kolika bi bila carina na paket vrijednosti od 500e?

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Quote Originally Posted by Mitro View Post
    Imam par pitanja:

1. Ako u Atlas banku otvorim racun i uzmem onu Maestro karticu(jer mi treba za kupovinu preko interneta), koliko je mjesecno odrzavanje kartice?

2. Posto uplacujem eure, da li ima problema prilikom konvertovanja u drugu valutu (npr. dolar)

3. Ima ova Visa prepaid kartica, 5eura da je otvoris i 20e depozit. E sad, kartica se otvara bez imena i prezimena, pa me zanima jel ovo problem ako npr. kupujes preko neta, pa ti pored broja kartice i koda traze ime i prezime. Mozda glupo pitanje, al eto bas me zanima jer nemam iskustva sa ovim.

Poz.
    1. Maestro nije za placanje preko neta. Visa Electron i MasterCard bi trebalo da rade bez problema. Za CKB Visu mogu da garantujem jer je i sam koristim.

2. Ne, nema tu problema. Takve transakcije ti se prvo vode kao rezervisane, i nakon nekoliko dana ti se prikazu u listingu, u euro protivvrijednost.

3. Ne znam za ove prepaid kartice, mada mislim da mogu da rade bez problema za net placanje. One su i izmisljene bas zbog povecane sigurnosti... Npr ako se negdje zeznes, i na neki krivi sajt ukucas broj te kartice, nju ces lakse prezalit nego onu dje primas platu
    Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Quote Originally Posted by sport89 View Post
    @incognito kolika bi bila carina na paket vrijednosti od 500e?
    Zavisi sta je u njemu. Ako je u pitanju neka tehnika, npr kompjuter, na to je carina cini mi se 6%. Onda jos na to se dodaje PDV 17%, osim ako i on nije umanjen za tehniku, a ja mislim da jeste, cini mi se da je 7%, nisam siguran. Provjericu, pa cu napisati ovdje.

EDIT:
    Evo provjerio sam, i na ovo je smanjen porez, odnosno 7%:

PDV se obračunava i plaća po sniženoj stopi od 7% od prometa proizvoda, usluga i uvoza proizvoda, i to:
    1) osnovnih proizvoda za ljudsku ishranu (hljeb, brašno, mlijeko i mliječni proizvodi, hrana za odojčad, mast, ulje, meso i šećer);
    2) ljekova, uključujući i ljekove za upotrebu u veterini, osim ljekova iz člana 25 stav 1 tačka 9 ovog zakona;
    3) ortotičkih i protetičkih sredstava, kao i medicinskih sredstava koja se hirurški ugrađuju u organizam, osim medicinskih sredstava iz člana 25 stav 1 tačka 9 ovog zakona;
    4) udžbenika i nastavnih sredstava; 5) knjiga, monografskih i serijskih publikacija; 6)usluga smještaja u hotelima, motelima, aparthotelima,
    turističkim naseljima, pansionima, kampovima i vilama; 7) vode za piće, osim flaširane; 8) dnevne i periodične štampe, osim štampe koja u cjelini ili
    većim dijelom uključuje reklamne sadržaje; 9) usluga javnog prevoza putnika i njihovog ličnog prtljaga;
    10) usluga javne higijene; 11) pogrebnih usluga i proizvoda povezanih sa tim uslugama; 12) autorskih prava i usluga iz oblasti obrazovanja,
    književnosti i umjetnosti;
    13) autorskih prava iz oblasti nauke i umjetničkih predmeta, zbirki i antikviteta iz člana 45 ovog zakona;
    14) usluga koje se naplaćuju putem ulaznica za bioskopske i pozorišne predstave, koncerte, muzeje, sajmove, zabavne parkove, izložbe, zoološke vrtove i slične kulturne i sportske priredbe, osim onih za koje je propisano oslobođenje od plaćanja PDV;
    15) usluga upotrebe sportskih objekata u neprofitne svrhe; 15a) servisnih usluga koje se pružaju u marinama; 15b) računarske opreme; 16) stočne hrane, đubriva, sredstava za zaštitu bilja, sjemena za
    reprodukciju, sadnog materijala i žive životinje.

Dakle, ako kupujes nesto vezano za kompjutere u vrijedosti od 500 eura, onda bi to trebalo ovako da izgleda - valjda:
    500e + 6% carina = 530 eura
    530e + 7% PDV => 567,1 eura sa carinom i PDV.
    Last edited by Incognito; 18-04-10 at 00:09.

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    985
    Thanked in
    583 Posts

Quote Originally Posted by Incognito View Post
    1. Maestro nije za placanje preko neta. Visa Electron i MasterCard bi trebalo da rade bez problema. Za CKB Visu mogu da garantujem jer je i sam koristim.

2. Ne, nema tu problema. Takve transakcije ti se prvo vode kao rezervisane, i nakon nekoliko dana ti se prikazu u listingu, u euro protivvrijednost.

3. Ne znam za ove prepaid kartice, mada mislim da mogu da rade bez problema za net placanje. One su i izmisljene bas zbog povecane sigurnosti... Npr ako se negdje zeznes, i na neki krivi sajt ukucas broj te kartice, nju ces lakse prezalit nego onu dje primas platu
    1. Eo citam da uz Maestro ide Visa elektron, tako da je to to.
    2. Ovo pitam ako npr. kupujem u dolarima, a racun mi je u eurima. Dakle, bitno je da net prodavnica sama vrsi konverziju.
    3. Na prethodnoj stranici sam okacio link, Atlas banka je ima u ponudi. Treba ti 5 eura da otvoris nalog, i 20 eura depozita. Nema placanja odrzavanja, karticu dopunjavas kad oces. Jedino me malo buni ovo da nema imena i prezimena, a na nekoj web prodavnici kad ti provjeravaju podatke kartice, valjda moras da ukucas ime i prezime u okviru toga(pored broja kartice i koda). Il ne treba?

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Znam sto su prepaid kartice za kupovinu... S obzirom da na PayPal svi mi ukucavamo adrese sa zemljom Slovenijom, Hrvatskom, itd, mislim da se ne trebas sekirati oko imena i prezimena Vjerovatno ce raditi bez problema... A net prodavnica ne vrsi konverziju, ona ti naplati po valuti po kojoj posluje, a banka kasnije te transakcije konvertuje po vazecem kursu.

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    985
    Thanked in
    583 Posts

Idem sad u ponedjeljak da otvorim racun, pa cu vidjet. Mislio sam da se malo iscimam i ja oko paypal i registracije preko Hrvatske il Slovenije, al nesto ne znam proceduru(i cuo sam da mozes popit ban zbog toga, zatvaranje naloga il slicno).

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Procitaj moj prvi post na ovoj temi. Tu ti je sve objasnjeno oko PayPal-a.
    Najgore sto ti se moze desiti je da ti ugase PayPal nalog, al niko ti ne moze dirati pare koje imas na bankovnom racunu, a uvijek mozes otvoriti novi nalog, samo ne sa istom karticom. Tako da, osim ako ne zaradjujes neke grdne pare preko interneta pa ih gomilas na PayPal nalog - nemas nikakvog rizika. Ja sam vec potrosio preko 200 eura na PayPal, i nisam imao nikakvih problema. Ukoliko ne planiras da trosis preko 100 eura sa PayPal-a, ne moras ga cak ni verifikovati.

Thanks Thanks Given 
    1,175
    Thanks Thanks Received 
    1,933
    Thanked in
    1,052 Posts

Zavisi sta je u njemu. Ako je u pitanju neka tehnika, npr kompjuter, na to je carina cini mi se 6%. Onda jos na to se dodaje PDV 17%, osim ako i on nije umanjen za tehniku, a ja mislim da jeste, cini mi se da je 7%, nisam siguran. Provjericu, pa cu napisati ovdje.

EDIT:
    Evo provjerio sam, i na ovo je smanjen porez, odnosno 7%:

Dakle, ako kupujes nesto vezano za kompjutere u vrijedosti od 500 eura, onda bi to trebalo ovako da izgleda - valjda:
    500e + 6% carina = 530 eura
    530e + 7% PDV => 567,1 eura sa carinom i PDV.
    Zaboravio si da mora da ima speditera za ovo... Ja mislim da ne mozes ti sam da ovo odradis.... Ili mozda grijesim.

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Ne znam, nisam nikad nesto skupocjenije kupovao sto bi se carinilo, mada mislim da bi bilo dovoljno platiti carinu i pdv u posti; neka me dopuni neko ko je imao iskustava.

Mada za ove usluge vece vrijednosti bih radi sigurnosti i brzine preporucio koriscenje DHL-a ili UPS-a, koji jos i rjesavaju ove stvari oko spedicije itd.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja sam imao iskustvo sa placanjem i sa CKB i sa Atlas i sa NLB karticama. Jedino sam sa Atlas imao po nekad probleme jer je Mondo kartica (prepaid bez imena i prezimena) jer pojedini sajtovi zahtijevaju da podaci naloga budu identicni sa podacima na kartici. Pa sam posle toga imao po 10-15 dana dopisivanja sa njima i slanja dokumenata da bih dokazao da sam to ja.
    Shto se tice paypala otvorio sam americki nalog (napatio sam se oko prikupljanja podataka). Za sad nemam problema. Koliko sam vidio adresa mi je verifikovana (ni sam ne znam kako i sta sam ja uradio). Ali sam otvorio virtuelnu adresu u Americi (koga interesuje www.shipito.com). Naplacuju 8.5e po posiljci + postarina u zavisnosti od tipa transporta i dimenzija. Oni rade sa FedEx-om i USPS. Nazalost jos uvijek nista nisam narucio ali se kanim ovih dana.
    Trece maestro kartice ne mogu da se koriste jer nemaju (nisam siguran, mislim da se zove CRC kod (zadnje 3 cifre)) sa zadnje strane kartice.
    U NLB mogu da se uzmu prepaid (mislim da su gift) kartice koje se prilikom podizanja plate 5 e i nema naknadnog odrzavanja naredne 2 god. Ista fora ima i u Atlas ali koliko ja znam samo sa ovim mondo karticama.

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    985
    Thanked in
    583 Posts

Visa elektron u Atlas bi trebalo da je ista ko u CKB?

Thanks Thanks Given 
    1,791
    Thanks Thanks Received 
    2,314
    Thanked in
    1,278 Posts

da vas pitam..bih da narucim neki sat sa amazona 130$
    mogu li? kako? imam nlb visa...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Imam par pitanja:

1. Ako u Atlas banku otvorim racun i uzmem onu Maestro karticu(jer mi treba za kupovinu preko interneta), koliko je mjesecno odrzavanje kartice?

2. Posto uplacujem eure, da li ima problema prilikom konvertovanja u drugu valutu (npr. dolar)

3. Ima ova Visa prepaid kartica, 5eura da je otvoris i 20e depozit. E sad, kartica se otvara bez imena i prezimena, pa me zanima jel ovo problem ako npr. kupujes preko neta, pa ti pored broja kartice i koda traze ime i prezime. Mozda glupo pitanje, al eto bas me zanima jer nemam iskustva sa ovim.

Poz.
    1. Maestro kartice ne mogu preko interneta, Visa Electron, Visa Classic, MasterCard moze...

2. Ne

3. Prepaid kartice mogu da rade, ali i ne moraju. Neke prodavnice (kao sto je PlayStation Network) rade provjeru pored broja kartice i ostale podatke - kao sto su ime i prezime. Kako se prepaid kartice izdaju bez imena, one ne mogu da rade na takvim siteovima.

Ja koristim Atlas Visa Electron, i radi bez problema.

PS. moguce je da ce ti traziti da otvoris tekuci racun tj. da primas platu preku njih. Zamoli ih da ti otvore obican ziro racun i za njega ti vezu Visa Electron karticu. Takodje kazi da ne zelis nikakvu mogucnost da ulazis u minus, kako ti ne bi trazili neki depozit da imas ili nesto slicno...
    Last edited by Totalno_LooD; 18-04-10 at 21:55.

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Quote Originally Posted by stefke View Post
    da vas pitam..bih da narucim neki sat sa amazona 130$
    mogu li? kako? imam nlb visa...
    Podji na Amazon, registruj se, pogledaj da li taj prodavac salje za Crnu Goru (kontaktiraj ga na neki nacin ako je moguce), i onda ako salje, jednostavno plati kreditnom karticom i to je to... Nije to "rocket science"... :P

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Visa elektron u Atlas bi trebalo da je ista ko u CKB?
    Pa Visa je Visa, al kad se registrujes na PayPal, mislim da ima veze to da li ta banka sto izdaje tu karticu je u okviru neke sire bankarske grupacije koja posluje i u regionu... Npr cuo sam da CKB koja je dio OTP grupe - koja izdaje kartice i nama, i Slovencima, itd, jer je taj njihov glavni centar za izdavanje u nekoj evropskoj zemlji. Zato nema problema kad se registrujes pod Slovenijom, jer kartice iz istog centra se idavaju i u Crnoj Gori i kod njih... Mislim da ni sa Atlas bankom nema problema, probaj...

Thanks Thanks Given 
    1,791
    Thanks Thanks Received 
    2,314
    Thanked in
    1,278 Posts

Podji na Amazon, registruj se, pogledaj da li taj prodavac salje za Crnu Goru (kontaktiraj ga na neki nacin ako je moguce), i onda ako salje, jednostavno plati kreditnom karticom i to je to... Nije to "rocket science"... :P
    nema montenegro..
    jedino da stavim serbia a province montenegro city pg?

... cannot be shipped to the selected address.

izgleda da nece moci

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    985
    Thanked in
    583 Posts

Quote Originally Posted by Totalno_LooD View Post
    1. Maestro kartice ne mogu preko interneta, Visa Electron, Visa Classic, MasterCard moze...
    Nađoh slučajno ovo na netu za Visa Electron - Visa Electron is a debit or credit card available across most of the world, with the exception of Canada, Australia, Ireland and the United States.

Zar postoji razlika između vize i vize elektron, i znači li da se elektron ne prihvata za trgovinu u USA i Kanadi.

Thanks Thanks Given 
    1,680
    Thanks Thanks Received 
    583
    Thanked in
    436 Posts

http://www.visacemea.com/wv/pay_now.jsp

Visa Electron cards have acceptance all over the world and come with in-built security features that mean you cannot accidentally overspend.

Samo Maestro kartice nisu validne na Internetu, sve ostale kartice mogu da se koriste svuda, pa i na Internetu

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Imaju visa elektron i u Atlas:
    http://www.atlasmontbanka.com/card_info.php?id=1

A evo je i ova Mondo MasterCard prepaid.
    http://www.atlasmontbanka.com/card_info.php?id=13

Meni ovaj prepaid odgovara najvise, posto necu cesto da je koristim. Imacu neki depozit, a posto mi je Atlast odma pored posla, uvjek mogu da skoknem na brzinu i doplatim kolko mi treba. E sad ako mislite da je za trgovinu netom ipak bolje u CKB, onda u redu. Mada mi se cini da je MasterCard dobar za te rabote.
    Je li moze da se uzme ova sa grbom ?

"Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    7 Posts

ima li jos neki sajt sa ovim drkalicama kao dealextreme? a da isporucuje u CG, a i da se placa bez paypal-a?

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    7 Posts

moze li se kako online provjerit stanje na kartici? visa?

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Moze ako se pretplatis na eBanking kod svoje banke...

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    7 Posts

a kakva je kukavica, moram 15 dana cekat za visa karticu

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    25
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by *lucifer* View Post
    moze li se kako online provjerit stanje na kartici? visa?
    Detaljnije ... http://www.atlasmontbanka.com/stanovnistvo_ebanking.php

Quote Originally Posted by *lucifer* View Post
    a kakva je kukavica, moram 15 dana cekat za visa karticu
    Meni se cini da je to neozbiljno,uh. Ja sam dobio epassporte visa karticu za 7 dana na kucnu adresu. Sasvim slucajno sam naisao na ovu visa karticu, jer nije postojao drugi nacin da preuzmem novac – Paypal, kao sto znamo, ne ide... moneybookers nije u opciji za tu PPC firmu, a preko banke nije islo, cak mi je ta londonska banka dva pokusaja transfera na moj bankovni racun naplatila 40 funti, iako su znali da ne salju novac u Crnu Goru. Paypal je zakon, ali dzaba. Epasporte mi je u ovom trenutku jedino rjesenje, sa njom mogu da kupujem ne netu, a i da podignem novac istog trenutka kad novac stigne na epassporte racun. Dakle, postoji potpuna online kontrola racuna, statistika... Novac sa ePassporte Visa Virtual Account – a mozete da prebacite na ePassporte Wallet i tada je vas novac blokiran, a svaki neovlacen pokusaj koriscenja vase kartice nece proci. Ipak, nije sve ni idealno, jer je Crna Gora (nekad pomislim da zivim na Marsu) na njihovoj crnoj listi zemalja, pa nije moguce koriscenje “peer to peer” opcije – na srecu , to mi nije potrebno. Link https://www.epassporte.com
    Tamo gdje postoji volja, postoji i način...​

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    2 Posts

Koja "package forwarding" firma salje USPS Priority Mail-om ? UPS/FED-EX/razno-razni Express-i su skupi...Priority Mail je ok sasvim a ne kosta mnogo...recimo da ocu da porucim nesto tezine 13lbs(6kg),njihovim servisom kosta 65-70$ sa osiguranjem i trackingom,svi ostali su preko duplo skuplji...

Naleceo sam na ove --> http://www.apobox.com/ Ali koliko vidjeh oni salju samo na nekakve vojne adrese ??
    "ahh V-TEC...all of the lag, none of the turbo, it's like waiting for bad sex"

Page 6 of 1279 FirstFirst ... 234567891016561065061006 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 10 users browsing this thread. (0 members and 10 guests)