Page 76 of 171 FirstFirst ... 266672737475767778798086126 ... LastLast
Results 1,876 to 1,900 of 4251

Thread: Ateizam

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    I onda se opet vracamo na pitanje ko je stvorio boga. Onda ti kazes njega niko nije stvorio on oduvijek postoji. Ja se tu nasmijem i kazem zasto onda nije moguce da univerzum i zivot oduvijek postoje. Bog ti nista ne treba, a s obzirom da niko nije dokazao da postoji moja teorija da univerzum oduvijek postoji je sasvim moguce istinita.
    Ibn Sinan- "Neko zna, a neko ne zna. Sve je to stvar učenosti. Ja svoje vjerovanje potkrepljujem činjenicama. A ti ostaješ u svom neznanju usamljen. Bitno je da si mi ti normalan, sve će ti to koristiti kad staneš pred Bogom. Ti bi samo vjerovao da si ubijeđen u ove djevice, ali tako ti je to, neko će i to dobiti a neko vječno mučenje."
    E pa Vanja lose ti se pise, hehe ali ipak imas jednu veliku utjehu "djevice" jer cuo sam da su te djevice pobjegle iz raja jer im dosadno bilo tamo sa nesposobnim licima i presle u pakao kod sposobnih vatrenih itd itd....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E meni je zao sto Sinan nas je natjero da ovaj forum pretvorimo u komediju kao da pricamo viceve.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pravi si vickasti gospodin.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

"Neko zna, a neko ne zna. Sve je to stvar učenosti. Ja svoje vjerovanje potkrepljujem činjenicama. A ti ostaješ u svom neznanju usamljen. Bitno je da si mi ti normalan, sve će ti to koristiti kad staneš pred Bogom. Ti bi samo vjerovao da si ubijeđen u ove djevice, ali tako ti je to, neko će i to dobiti a neko vječno mučenje."
    AHAHAHAHAHAHAHAHA

Vicevima nikad kraja....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bravo indijanče. Samo stavi H ispred A, JER NE ZNAM DAL SE SMIJEŠ ILI UMIREŠ.
    Last edited by Ibn Sinan; 18-04-10 at 15:01.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Ibn Sinan View Post
    Bravo indijanče. Samo stavi H ispred A, JER NE ZNAM DAL SE SMIJEŠ ILI UMIREŠ.
    AHAHAHA...smijem se Sinaniću, valjda to nije grijeh.
    A fala ti što brineš !
    Ne planiram umrijet još neko vrijeme. Što stalno kada meni repliciraš spomnješ smrt,nervozu,neko treskanje ?

Stvarno se brineš, ili je onod rugo u pitanju?

Ovo za indijanca...super, sviđa mi se!

Thanks Thanks Given 
    455
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Ovaj bi podforum dosadan bio bez Sinana. Vickast covjek, a cak se ni ne trudi.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vanja se nalazi na polju subjektivnog mnenja. To se u filozofiji naziva polje predstava, koje ne teži za cjelinom. On u religioznim knjigama ne vidi razvijanje istine. Jevrejstvo se gubi u izbijanju hrišćanstva, hrišćanstvo preuzima dio jevrejstva i donosi nešto novo, a islam oglašava hrišćanstvo za ponovno prevazilaženje i dolazak nove i poslednje istine. Ove forme ne samo što se razlikuju, nego se međusobno potiskuju. Ali njihova prolaznost čini ih u isto vrijeme momentima organskog jedinstva, gdje nužni razvoj sačinjava kompletnu istinu o Bogu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Pomalo je nelogicno to sto pises. Kazes da jedna potiskuje drugu i da je to bio" dolazak nove i poslednje istine". VanjaTheMan kaze da je njegovo misljenje nova i poslednja istina pa sam u dilemi kome vjerovati i cije je istina ona prava istina istinska?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

To je veoma lako. Pogledaj kako u svim inovacijama je potrebno vrijeme, da bi se došlo do novog proizvoda. Tako je i sa religijom. A kada bi Vanja i njegove naučno fantastične priče bile istinite, svako bi pravio istinu o Bogu onako kako bi htio. Vidio bi Boga, proćaskao sa njim, poveo ljude na piknik kod njega itd... i tako bliže. Hahahaha, ateističke nebuloze. Religija ne smije da dopusti na volju slučajnost sadržine sopstvene volje. Jer se mudrost ne daje u snu, već čovjek svojim životom mora da iskusi polje saznanja.
    Last edited by Ibn Sinan; 19-04-10 at 11:11.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Znaci ti si bio sa Bogom na piknik i znas da Vanja pise nebuloze?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Netačno. Ja sam na osnovu sopstvenih iskustava saznao da prava forma, u kojoj egzistira istina, može da bude samo upustvo od Boga. A ne besmislice, blebetanja i nebuloze. Što se tiče vjere, njena istina nije data u samo saznajnom smislu, nego i u njenom izvršenju. Tu se nalazi duboka mudrost. Znači razmišljanje, riječi, pa djela. Svaka istina polazi od mišljenja, a onda od misli dolaze riječi, a od riječi djela, zatim djela prelaze u naviku, a navika u karakter, a onda karakter postaje sudbina, kaže Muhamed.s.a.v.s. Kao što nauka nije u svom početku savršena. Početak nove istine jeste proizvod jednog dalekog preobražaja, cjelina koja se nadopunila i završila. Na toj cjelini se osjeća odsustvo prošlih formi, kao prevaziđenih. Kao što dijete ne može da postane odjednom čovjek, tako je i Bog izabrao postepenost, kao svoju mudrost.
    Last edited by Ibn Sinan; 19-04-10 at 11:47.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vanja se nalazi na polju subjektivnog mnenja. On u religioznim knjigama ne vidi razvijanje istine. Jevrejstvo se gubi u izbijanju hrišćanstva, hrišćanstvo preuzima dio jevrejstva i donosi nešto novo, a islam oglašava hrišćanstvo za ponovno prevazilaženje i dolazak nove i poslednje istine. Cus " gdje nužni razvoj sačinjava kompletnu istinu o Bogu."
    E svasta Sinane svasta, e dobro rekao Vanja, kako bi dosadan bio ovaj podforum bez tebe. Razvoj istine, e svasta, ja znam da ovaj moj kompjuter pa i tvojn su proizvedeni na osnovu drugih knjiga takozvanih Naucnih a ne na osnovu onih takozvanih tvojih.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

To je veoma lako. Pogledaj kako u svim inovacijama je potrebno vrijeme, da bi se došlo do novog proizvoda. Tako je i sa religijom. A kada bi Vanja i njegove naučno fantastične priče bile istinite, svako bi pravio istinu o Bogu onako kako bi htio. Vidio bi Boga, proćaskao sa njim, poveo ljude na piknik kod njega itd... i tako bliže. Hahahaha, ateističke nebuloze. Religija ne smije da dopusti na volju slučajnost sadržine sopstvene volje.
    Ha ha, Ibn Sinane pravi si biser, pa zasto da ne covjece zasto da ne vide ljudi svoga miljenika? ti pricas o pojedincima kao ne smije svaki pojedinac da zna ista kao pojedinac o bogu , pa nek se pojavi svima onda bez iskljucenja, pa onda bi svi napravili jednu zajednicku sliku i zajednicko ubjedjenje o njemu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Imaš li više od 15 godina, da znam da sa đecom ne komuniciram ? Ovo bi dijete željelo da mu se otkrije nevidljivi svijet, pa da onda povjeruje. Da mu se čitava svrha postojanja odjednom razotkrije, da on kaže eto sad znam, oči su vidjele. A OČI NISU VIDJELE DUŠU I AKO SVAKO ZNA DA DUŠA POSTOJI, OKO NIJE VIDJELO LJUBAV, PA NIKO NIJE BIO TOLIKO LUD DA TRAŽI LJUBAV NA KILOGRAME.
    Last edited by Ibn Sinan; 19-04-10 at 20:19.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Netačno. Ja sam na osnovu sopstvenih iskustava saznao da prava forma, u kojoj egzistira istina, može da bude samo upustvo od Boga.
    Ti si u svojim djelima dotakao Boga?
    Liječiš li ljude, pomjeraš li planine,otvaraš portale ovog ili onog svijeta?

I koje je to iskustvo gdje si ti otkrio istinu? podijeli sa nama to iskustvo, smatram da to nije nikakav problem.

A ne besmislice, blebetanja i nebuloze. Što se tiče vjere, njena istina nije data u samo saznajnom smislu, nego i u njenom izvršenju.
    Izvršenju?
    Opet na osnovu sopstvenog iskustva!
    Da vidimo, ti znaš koje je tvoje dijelo dobro a samim tim i znaš koje nije, pa fino nabavi jednu sveskicu pa ih ocijenjuj, takod a ćeš znat ishod suda na onom svijetu...logičkim slijedom Bog je tu suvišan, smeta, jer ti znaš koje je dijelo dobro a koje nije. Sam sebi sudiš...

AHAHAHAHA

Tu se nalazi duboka mudrost. Znači razmišljanje, riječi, pa djela. Svaka istina polazi od mišljenja, a onda od misli dolaze riječi, a od riječi djela, zatim djela prelaze u naviku, a navika u karakter, a onda karakter postaje sudbina, kaže Muhamed.s.a.v.s.
    WOW...kada citiraš kuran potrudi se da ima kontinuitet...ovo ti je za oskara AHAHAHAHAHA ...neću komentarisati

Kao što nauka nije u svom početku savršena. Početak nove istine jeste proizvod jednog dalekog preobražaja, cjelina koja se nadopunila i završila. Na toj cjelini se osjeća odsustvo prošlih formi, kao prevaziđenih. Kao što dijete ne može da postane odjednom čovjek, tako je i Bog izabrao postepenost, kao svoju mudrost.
    Nova istina?
    Ovo nikako da shvatim...AHAHAHA

Nauka ,kažeš u svom početku nije savršena...
    Pa vidi nauka je proces, u svakom momentu je savršena i nikada nije savršena....zavisno od tačke posmatranja...

Vickasti ibn sinan....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Svaka čast kako si me pobio, bitno je da si ti nešto ispiskarao, i da miskiš da je to nešto veliko. A ono što ne svataš, napiši na listicu pa razmišljaj. Možda i zračak Božanske svjetlosti osvijetli tvoju napaćenu dušu. I ako se smiješ ah, ahh, ahh, pazi šta drugi mogu pomisliti.
    Last edited by Ibn Sinan; 19-04-10 at 20:13.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

A znas li ti kako izgleda bozanska svjetlost?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sto bi vam znacilo da vidite boga?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Allah je svjetlost nebesa i Zemlje! Primjer svjetlosti Njegove je udubina u zidu u kojoj je svetiljka, svetiljka je u kandilju, a kandilj je kao zvijezda blistava koja se užiže blagoslovljenim drvetom maslinovim, ni istočnim ni zapadnim, čije ulje gotovo da sija kad ga vatra i ne dotakne; sama svjetlost nad svjetlošću! Allah vodi ka svjetlosti Svojoj onoga koga On hoće. Allah navodi primjere ljudima, Allah sve dobro zna. Allah je svjetlost nebesa i Zemlje, znači upućivač, Njegovo svjetlo je uputa. Primjer svjetlosti Njegove, tj, primjer upute Njegove, je vjernik u čija prsa je Allah stavio vjerovanje. Svetiljka je u kandilju, tj, čistom staklenom kandilju koji daje svjetlost, a to je primjer vjernikovog srca.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Edis2211 View Post
    Sto bi vam znacilo da vidite boga?
    E pa ispalo bi da ste vi u pravu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Imaš li više od 15 godina, da znam da sa đecom ne komuniciram ? Ovo bi dijete željelo da mu se otkrije nevidljivi svijet, pa da onda povjeruje. Da mu se čitava svrha postojanja odjednom razotkrije, da on kaže eto sad znam, oči su vidjele. A OČI NISU VIDJELE DUŠU I AKO SVAKO ZNA DA DUŠA POSTOJI, OKO NIJE VIDJELO LJUBAV, PA NIKO NIJE BIO TOLIKO LUD DA TRAŽI LJUBAV NA KILOGRAME.
    E pa ako sam dijete ipak trazim da mi se objasni, dijete ne zna prema tome ne moze bit Ateista, ali stariji koji su Ateisti ?? i oni isto traze objasnjenje cak jos vise, Dusa postoji?: ja ne znam da to postoji ajd pokazi mi je, ja znam da umjesto duse u organizmu zivog bica ima energije koja se oslobadja i cini to zivo bice da zivi i pokrece se., zato se tijelo stalno napaja i hrani se kako bi imala sta da sagoreva. :jubav?? ljubav je samo osjecaj koji se razvio kod ljudskoga bica od pocetka njegovog razvijanja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Allah je svjetlost nebesa i Zemlje! Primjer svjetlosti Njegove je udubina u zidu u kojoj je svetiljka, svetiljka je u kandilju, a kandilj je kao zvijezda blistav
    Ibn Sinane gubis dragocjeno vrijeme, otrijezni se izgleda si pretjero sa vinom ili s'cime jos? Da nisi slucajno Visoko?? Sigurno ti oci pocrvenele. Hm

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Allah je svjetlost nebesa i Zemlje! ....
    Svjetlost nebesa je u njenom oku. Tamo je centar univerzuma i kosmosa, centar harmonije i haosa, mjesto dje su sklonjene zvijezde i sva bozanstva....
    Kako da ja tebe ubijedim da ne vidis ono sto ja vidim i dje se za tren ogledah? Ti ne vjerujes meni koji je vidjoh i opipah joj dlanove tople, a oces da ja vjerujem tebi u nesto sto ni sam nijesi vidio?
    Cija je vjera jaca i realnija i cije je srce punije i praznije zbog toga?

Thanks Thanks Given 
    455
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Netačno. Ja sam na osnovu sopstvenih iskustava saznao da prava forma, u kojoj egzistira istina, može da bude samo upustvo od Boga. A ne besmislice, blebetanja i nebuloze. Što se tiče vjere, njena istina nije data u samo saznajnom smislu, nego i u njenom izvršenju. Tu se nalazi duboka mudrost. Znači razmišljanje, riječi, pa djela. Svaka istina polazi od mišljenja, a onda od misli dolaze riječi, a od riječi djela, zatim djela prelaze u naviku, a navika u karakter, a onda karakter postaje sudbina, kaže Muhamed.s.a.v.s. Kao što nauka nije u svom početku savršena. Početak nove istine jeste proizvod jednog dalekog preobražaja, cjelina koja se nadopunila i završila. Na toj cjelini se osjeća odsustvo prošlih formi, kao prevaziđenih. Kao što dijete ne može da postane odjednom čovjek, tako je i Bog izabrao postepenost, kao svoju mudrost.
    Ja mislim da ti najjednostavnije receno ne znas mnogo o svijetu u kojem zivis. Zato i mislis da znas da su te stvari u koje ti vjerujes istina.

Sreo sam ovdje na forumu neke vjernike koji na mnogo vjest nacin (ali ipak bez uspjeha) pokusavaju da dokazu da je njihovo vjerovanje istinito a da su ateisticke tvrdnje neopravdane. Tebi nedostaje ta vjestina koju oni imaju. Tvoji postovi su ekvivalent banovanom forumasu "protuvi" koji je na isti nacin pokusavao da pobije ateisticko znanje u korist Hriscanstva. Ti to radis u korist Islama ali efekat je isti, dzaba se trudis.
    Last edited by VanjaTheMan; 20-04-10 at 02:20.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Page 76 of 171 FirstFirst ... 266672737475767778798086126 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks