View Poll Results: 23. maja moj izbor će biti ...

Voters
205. You may not vote on this poll
  • Glasaću za DPS-SDP

51 24.88%
  • Glasaću za opoziciju

81 39.51%
  • Glasaću za neku treću (minornu) opciju, ako je bude

6 2.93%
  • Ne znam još, vagam

13 6.34%
  • Neću izaći

54 26.34%
Page 46 of 105 FirstFirst ... 364243444546474849505696 ... LastLast
Results 1,126 to 1,150 of 2603

Thread: Izbori, 23. maj 2010.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,753
    Thanked in
    3,888 Posts

Da bi trebalo malo narod da skala sa iškanjem. Koliko god nekad uvijeno bilo.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Jeste da je totalno off topic, ali je on topic za svaku temu na forumu. Samo da iznesem jedno zapažanje o upotrebi smajlija u postovima:

Postoji dosta postova koji su puni nipodaštavanja, ruganja pa čak i vrijeđanja, a svaka druga rečenica se u njima završava smajlijem. Ide uvreda pa smajli, spuštanje pa smajli, psovanje pa smajli. Samo što ljudi ne pišu mrš p**** ti materina , veze sa mozgom nemaš , jesi li ti malouman ...

Zapažanje nije vezano samo za ovu temu, a možete i izbrisat ovaj post ako ga smatrate suvišnim.

Da ću kolače jes',
    Neću glasat DPS.
    Potpisujem ovo gore...
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ajde dobro, krivokapic je taj koji nas je osvijestio, on je napravio ovu malu crnu goru...on je donio sve sto valja, a ovi ostali ono sto ne valja...
    :)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by DzoniS View Post
    Ajde dobro, krivokapic je taj koji nas je osvijestio, on je napravio ovu malu crnu goru...on je donio sve sto valja, a ovi ostali ono sto ne valja...
    Nemoj da karikiraš...Napisa si da je ka pritka za boraniju, što se valjda odnosi na njegovu visinu. Za tebe i tebi slične je Milo dvometrica i to mu je ogromni plus. Tu dolazimo do kontradiktornosti tvoga stava...Nekome je loše što je visok dok je drugome to velika prednost pa samo treba da se odluči koja su misliš ozbiljno.
    Last edited by OSCAR; 17-04-10 at 18:14.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mislim da je ovo veoma hrabar potez SDP-a!
    Sve me podsjeća na 1996 i parlamentarne izbore.
    Na jednoj strani DPS, na drugoj Narodna sloga a SDP prikliješten.
    Sumnjam da će tu biti previše glasača koji će prepoznati 3(treći) put.
    Ponoviću, ako uđe u parlament( a biće veoma teško s obzirom na dvije velike koalicije) i ako budu prevaga, odnos za DPS-om će biti potpuno izmjenjen i ne mali broj puta u parlamentu Podgorice DPS će biti preglasan.
    U toj varijanti će DPS ići na nove izbore da ,,uništi" lokalni SDP.
    Ako DPS i sateliti uzmu apsolutnu vlast, SDP nestaje sa podgoričke scene.
    Ako opozicija bude imala više glasova od DPS-a, SDP će teško moći sa DPS-om da prave većinu jer zašto bi se priklonili gubitnicima.
    Libertas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

...jedina varijanta koja je dobra za DPS je njihova apsolutna pobjeda.
    Oni su izgleda ubjeđeni da sa BS,LP i DUA uzimaju vlast inače bi dali oni SDP-u 5 mandata!!!
    Libertas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by sinisam View Post
    Mislim da je ovo veoma hrabar potez SDP-a!
    Sve me podsjeća na 1996 i parlamentarne izbore.
    Na jednoj strani DPS, na drugoj Narodna sloga a SDP prikliješten.
    Sumnjam da će tu biti previše glasača koji će prepoznati 3(treći) put.
    Ponoviću, ako uđe u parlament( a biće veoma teško s obzirom na dvije velike koalicije) i ako budu prevaga, odnos za DPS-om će biti potpuno izmjenjen i ne mali broj puta u parlamentu Podgorice DPS će biti preglasan.
    U toj varijanti će DPS ići na nove izbore da ,,uništi" lokalni SDP.
    Ako DPS i sateliti uzmu apsolutnu vlast, SDP nestaje sa podgoričke scene.
    Ako opozicija bude imala više glasova od DPS-a, SDP će teško moći sa DPS-om da prave većinu jer zašto bi se priklonili gubitnicima.
    Jes, ali je 1996 SDP uzeo oko 7% i to u situaciji đe su skori svi znali da je to manje više bačen glas, zbog izbornog sistema u kojem je CG bila podijeljena na 9 izbornih jedinici i napravljen skoro većinski u proporcionalnom sistemu.
    Danas je situacija čista.

Mislim da će glasački listić u Podgorici izgledat ovako:

1. DEMOS (SNP-NSD-PZP-NS-DSS-DC-BiM-Kom-OSS)
    2. DPS-BS-LP-DUA (vjerovatno Koalicija za evropsku Podgoricu)
    3. SDP (vjerovatno "Drugačije, bolje")
    4. Albanska koalicija - AA-DS-GI-FORCA
    5. SSN (ako skupe listu)
    6. SSR (skoro sigurno)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    Zvat doktore nauka "decom" i "neznalicama" je dokaz nedostatka poštovanja upravo onome čime se neko može podičit - obrazovanjem..
    Ti mijesas dvije stvari koje se ne mogu poredjivati a sve to kad nemas argumenata.
    Neko je doktor nauka za usku struku sto nije bas nikakva garancija da ce sa tom titulom biti dobar politicar ili da će dobro odluciti o stvarima o kojim nema pojma. Politicka funkcija nije tapija na sveznajućeg pa se onda zaklanjati na doktorat.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Da podijelim sa sagovornicima pjesmu sa youtube koja cirkulise sa e-mail i ovom pjesmom sa naznakom: "Himna buduce vanparlamentarne stranke u CG".

Doduse, sto o Dr sto o Mr iz CG.. drugi put... Sad samo EAN tema dolazi u obzir...

Hvala Lepo

p.s. Svaka veza sa dotichnima je slucajna i nema nikakvih insinuacija van duhovite sfere politichkog sagledavanja stanja situacije i iziritiranosti pojedinih aktivista na infantilan nachin ... itd...itd...

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

3. SDP (vjerovatno "Drugačije, bolje")
    Slogan partije koja je na vlasti?
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Ti mijesas dvije stvari koje se ne mogu poredjivati a sve to kad nemas argumenata.
    Neko je doktor nauka za usku struku sto nije bas nikakva garancija da ce sa tom titulom biti dobar politicar ili da će dobro odluciti o stvarima o kojim nema pojma. Politicka funkcija nije tapija na sveznajućeg pa se onda zaklanjati na doktorat.
    Ne miješam...Ako je Lukšić doktor nauka iz oblasti ekonomije, a ministar je finansija da li je promašio profesiju ili to smatraš nedostatkom argumentacije? Ako je Lompar doktor nauka iz oblasti samobraćaja sa dokrotatom na IMO fakultetu u Švedskoj jel i on promašio ministarstvo?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Slogan partije koja je na vlasti?
    Može se vlast u CG vršit i na drugačiji i na bolji način, slažemo li se

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Kakva su priche o Premijeru, o Predsjedniku CG, o g. Mugosi, pa i o Liderima opozicionih stranaka koje se pisu na forumu, i niko nista... A evo jedna kritika za "svetu politichku ...." tj. Marsala odborasa, od komunistichkih izbora do dan danas, i odmah neka frka i analiziranje forumasa ..Zasto se pise i s kojim ciljem..
    Nesto ochigledno mora da se sakrije... A sta?
    Ne mirise na demokratiju - ni malo...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ne miješam...Ako je Lukšić doktor nauka iz oblasti ekonomije, a ministar je finansija da li je promašio profesiju ili to smatraš nedostatkom argumentacije? Ako je Lompar doktor nauka iz oblasti samobraćaja sa dokrotatom na IMO fakultetu u Švedskoj jel i on promašio ministarstvo?
    A ko je pominjao tu dvojicu? Simovic je isto valjda doktor ili magistar agronomije i u neku ruku obavlja posao vezan za struku.
    Cega je doktor Lazović i sta sve ne obavlja u Crnoj Gori? Univerzalni strucnjak za sve i sve najbolje zna jer ima dr ispred imena? Ovdje mu se zamjeralo za konkretnu stvar, bila javna rasprava i sve mu to prezentovano, govorilo se da će njegova ideja imati efekat kakav je upravo sad i da je to stravican prije svega finansijski gubitak - i sta?
    Ti kao njegov aktivista kazes "ali ustedio pare jer nije potrosio ono sto nema." Ovdje niko ne prica kakav je on profesor, kava su mu predavanja.... vec se ocjenjuje njegov javni politicki rad i korist koju drzava ima od toga.
    Zasto se nidje ne navede koliko je nasa drzava zaradila od tog genijalnog posla koji je bio ideja Vujice Lazovića i njegovo autorsko djelo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Sve se pitam ima li na Balkanu još koji narod osim Crnogoraca da ne zna za drugačije bez da ide iz krajnjosti u krajnjost. Nevjerovatno zaista...
    Tek par dana je prošlo kako su dvije vladajuće partije najavile odvojen izborni nastup u Podgorici (i još par opština) a vidim već su mnogi u širokim narodnim masama skloni da prihvate i zastupaju tezu da su se te partije, zamisli, razišle zbog "nepremostivih razlika" (?!)...Pritom nijednom riječju nijedna od dvije partije nije ni pomislila da stavi u sumnju krajnje idiličnu koaliciju na državnom nivou.
    Evo, i sam planiram glas dati SDP-u, ali neću nikog u oči obmanjivati kako ja zapravo time želim glasati neku partiju za koju sam ubijeđen da će se sjutra "kost u kost" hvatati sa DPS-om. Meni je (kao i mnogima koji to odbijaju javno reći) SDP prihvatljiva opcija iz razloga što:
    1. ja kao suverenista pošteno rečeno i nemam za koga drugog da glasam, sem ako neću ja današnji da se rugam sebi od 21.05.2006.
    2. glasao sam Đukanovića 1997. za predsjednika a maja 1998. DPS-ovu koaliciju "Da živimo bolje" i ta dva puta zbog tog glasanja imao sam ozbiljnu mučninu u digestivnom traktu a od sindroma pocijepane ličnosti oporavljao sam se gotovo pune 2. godine. Šta god ko o tome mislio, meni je to bilo tada kranje stresno skoro pa mazohistički, no "žrtvovao" sam se u ime onog što mi se činilo kao "manje od 2 zla". Pošto zaista želim još jednom (a bude li trebalo i hiljadu puta) da poručim vojvodi i "novom premijeru" da ne želim da me oni "oslobađaju" od DPS-a, onda mi glasanje za SDP dođe nekako najmanje traumatično.
    3. SDP je (budimo iskreni) iako deklarativno lijeva parija ipak - klasična partija moderne evropske desnice. Oni to vješto maskiraju time što uz ideju crnogorske samobitnosti već dvije decenije vežu i značajan komad muslimanskog, bošnjačkog i hrvatskog naroda. Kad smo kod desnice, na žalost u CG već godinama postoji jedan vakum (valjda po inerciji nekih komunističkih vremena) gdje partije izbjegavaju da se deklarišu javno kao desne iako je suštinski, tvrdim, preko pola građana CG desnog opredljeljenja. I sve te partije (neka manje neka više) itekako pokrivaju taj prostor desnice koji postoji u političkom životu svake civilizovane zemlje. SDP, uvjeren sam, to nebi u drugim okolnostima činila, tim prije što je to nespojivo s idejom socijaldemokratije, ali prosto disonantnim tonovima koji stižu iz DPS-a, te nestankom LSCG i neuspjehom LP-a, SDP je ušetao u jedan potpuno prazan prostor a u kom se nalazi itekako pažnje vrijedan broj građana.
    Ovo jedino nikako da razumiju oni koji se iščuđavaju kako to SDP uspijeva da iz izbora u izbore sam prođe sasvim solidno i pored svih skeptičnih prognoza. Đukanović je ovo itekako shvatio, ali kako ovi glasači zbog likova poput Vujanovića, Marovića i ostalih "limunada" prosto imaju problem da glasaju DPS, ja sam potpuno uvjeren da je sada pao konkretan dogovor da se SDP pusti da pokupi što je više moguće tih glasova.
    Ovi suverenisti (od kojih je jedan broj i među vama na ovom forumu) a koji kane dati glas SDP-u polaze od toga da je SDP branio 20 godina crnogorsko pravo na slobodu i da partija nije sklona i neće praviti kompromise u svom stavu oko ključnih državnih i identitetskih pitanja, a i pored činjenice da su SDP-ovci okretali glavu ipak im se ne može spočitati veza s crnogorskim podzemljem. Takođe, partija je prepoznata po velikom broju obrazovanih, istinski građanski orjentisanih i urbanih ljudi. Prosječnom crnogorskom suverenisti koji i sam drži do ovih istih stvari je ovo sasvim dovoljno da SDP-u da (minimalnu ali) prelaznu ocjenu, izađe i glasa ga.
    Ipak, SDP nije opozicija i ne treba da se foliramo ovđe kako bi smo pošto-poto demonstrirali neku ljutu ličnu distancu od DPS-a i nekakvu kvaziintelektualnu nezavisnost. Nema potrebe za tim...Prirodno bi bilo da svako kaže ono zbog čega zaista nekog glasa (ili ne glasa) i da taj svoj stav (civilizovano) brani šta god ko o njemu mislio.
    Last edited by El Re; 17-04-10 at 22:02.

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

Dobro poenta čitavog tvog posta je - da tebi odgovara ova vlast ovakva kakva jeste

Sad to možeš da uvijaš u oblande ovakve ili onakve ali..to jeste tako

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Dobro poenta čitavog tvog posta je - da tebi odgovara ova vlast ovakva kakva jeste

Sad to možeš da uvijaš u oblande ovakve ili onakve ali..to jeste tako
    Znači ako nisi s nama - protiv nas si. Divne li šumske logike...Samo tako i nek nam je Bog u pomoć...
    Je li nekom problem da razumije da postoji veliki dio naroda koji uz sve zamjerke ovoj vlasti nije spreman da glasa one koji žele da predstavljaju državu protiv čijeg postojanja su bili (i ostali) svim svojim srcem i dušom. Je'l ovo treba nekom nacrtati da bi shvatio?
    Primijetio sam da voliš da razmišljaš na temu pa sam se nadao da onima poput tebe to neće biti neophodno...

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ja nisam znala da ta glasanja u CG izazivaju traume i podijeljenost lichnosti... Mislila sam da je to obichna gradjanska mogucnost da se izrazi svoj stav..a ono ... poremecaji i chudesa...

Hvala Lepo

p.s. Ok i malo 'sportskog' navijanja za svoje i zvizdanja za one koji nam ne odgovaraju, ali ovo je vec pretjerano...

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Znači ako nisi s nama - protiv nas si. Divne li šumske logike...Samo tako i nek nam je Bog u pomoć...
    Je li nekom problem da razumije da postoji veliki dio naroda koji uz sve zamjerke ovoj vlasti nije spreman da glasa one koji žele da predstavljaju državu protiv čijeg postojanja su bili (i ostali) svim svojim srcem i dušom. Je'l ovo treba nekom nacrtati da bi shvatio?
    Primijetio sam da voliš da razmišljaš na temu pa sam se nadao da onima poput tebe to neće biti neophodno...

Ja bih zaista volio da je sdp na onom kursu na kom je nekada bila, pa cak i dok je bila na vlasti sa Rakcevicem(mada ni tu nisu bila bas najcistija posla ali su definitivno imali mnogo vise uticaja na dps uostalom ne moze im se osporiti uloga 97. i 98. kada su potpomogli da u CG prodje opcija "manjeg zla"). Ali je realnost da to sada nije i to sto je za tebe "okretanje glave" od krupnog kriminala za mene je izdaja drzavnih interesa jer krupni kriminal moze samo kratkorocno biti isplativ za drzavu, na duze staze nanosi neprocjenjivu stetu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Ja nisam znala da ta glasanja u CG izazivaju traume i podijeljenost lichnosti... Mislila sam da je to obichna gradjanska mogucnost da se izrazi svoj stav..a ono ... poremecaji i chudesa...

Hvala Lepo

p.s. Ok i malo 'sportskog' navijanja za svoje i zvizdanja za one koji nam ne odgovaraju, ali ovo je vec pretjerano...
    Nivo tvog neznanja o životu ovdje si demonstrirala već suviše veliki broj puta. Budi ljubazna i preskači moje postove. Tako ćeš da uštediš sebi trud da pokušaš razumijeti ono što ti je nemoguće shvatiti, a i sebe lišavaš neke nove mogućnosti za neku neprijatnu komunikaciju sa mnom.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Mnogo ste nervozni i prijetite ..
    Chemu nervoza? Moje neznanje o zivotu u CG ne krijem, pa se ne morate chuditi sto me zasmijavaju neke izjave o "teshkom" i "mukotrpnom" izlasku na glasanje, uz opise o naknadnim traumama, rehabilitacijama zbog glasanja itd..
    Ja volim dramu, ali ovo je maksimum...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    2,319
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Ja mislim da ce SDP proci dobro jer ima mnogo ljudi koji ce ih lagano zaokruzit da se opravdaju pred samim sobom. PS. Oskare kakvo je stanje sa alumiinjumom, ne pratim u zadnje vrijeme.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ja bih zaista volio da je sdp na onom kursu na kom je nekada bila, pa cak i dok je bila na vlasti sa Rakcevicem(mada ni tu nisu bila bas najcistija posla ali su definitivno imali mnogo vise uticaja na dps uostalom ne moze im se osporiti uloga 97. i 98. kada su potpomogli da u CG prodje opcija "manjeg zla"). Ali je realnost da to sada nije i to sto je za tebe "okretanje glave" od krupnog kriminala za mene je izdaja drzavnih interesa jer krupni kriminal moze samo kratkorocno biti isplativ za drzavu, na duze staze nanosi neprocjenjivu stetu.
    Slažem se. Šta drugo da kažem, no ne vodim ja SDP. Na tržištu je to što je pa ko želi može glasati a ko ne - ostati doma. Pošto me zaista opozicija svojom galamom bukvalno tjera da glasam i crnog Đavola samo da im poručim da imam prezir za to što oni nude - onda mi je SDP najmanje daleka od svih ovih inače prilično dalekih opcija.
    I ponavljam - ne razmišljam samo ja ovako i to je problem ove opozicije. U protivnom moj glas bi bio zaista i potpuno nebitan.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Mnogo ste nervozni i prijetite ..
    Chemu nervoza? Moje neznanje o zivotu u CG ne krijem, pa se ne morate chuditi sto me zasmijavaju neke izjave o "teshkom" i "mukotrpnom" izlasku na glasanje, uz opise o naknadnim traumama, rehabilitacijama zbog glasanja itd..
    Ja volim dramu, ali ovo je maksimum...

Hvala Lepo
    Rekao bih da sam stariji od tebe pa ću ti dati jedan savjet. Ljudi bi te doživljavali mnogo ozbiljnije kada ne bi pisala i onda kada zapravo nemaš što reći.
    Na kraju ćeš pretjerati sa svojim tinejdžerskim impresijama i još jednom ti predlažem da se od toga uzdržiš.

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

Ova opozicija pod br. 1 nudi otklon od kriminala. Nije da vecini njih vjerujem da ce se stvarno i zalagati za to ali ako neko vec glasa zasto ne bi probao? Sta je to sto bi mogao izgubiti? Sta opozicija moze da upropasti sto vec nije nagrdjeno? Sve i da se svi slozno zalazu za neku zajednicu sa Srbijom ili bilo kim medjunarodna zajednica to sad ne bi dozvolila ni u kom slucaju tako da o tome ne treba ni razmisljati, a i opozicija to jako dobro zna.

Page 46 of 105 FirstFirst ... 364243444546474849505696 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)