Ja imam utisak da ce DPS i SDP pojedinacnim nastupom jos vise mobilisat' svoje zbirno biracko tijelo... Narocito mlade. Unfortunately... :/
sad su ih raskrinkali
http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika...tum=2010-04-16
pazi im dokaze...i to iz 2008...da nije smijesno bilo bi tuzno, pretuzno
Ja imam utisak da ce DPS i SDP pojedinacnim nastupom jos vise mobilisat' svoje zbirno biracko tijelo... Narocito mlade. Unfortunately... :/
Just to slip the skin...
Naravno, inace bash bi beg bio cicija ih, 1 mjesto - jedna cetvorogodishnja platica na rachun "radnog" naroda CG?
Nego, mi nismo odavLe..
Hvala Lepo
Ja bih penzionerima ukinuo pravo glasa. Pa da vidimo kad bi DPS opet pobijedio...![]()
penzioneri su ti isto kao i ostalo biracko tijelo,40% tamo 40% amo 20% za one trece,i ja bi ukinio pravo da biraju svima koji su bili protiv nezavisnosti,jer da imaju obraza ne bi se ni kadidovali ni birali na izborima drzave protiv koje su na referendumu zaokruzili "NE"
Kako ćeš saznat' ko je bio protiv nezavisnosti? Jel to kao ona pričica prilikom zapošljavanja u jednu državnu firmu, na razgovoru za posao ide pitanje "Šta ste zaokružili na referendumu?", momak odgovara "Pa 'da', šta bih drugo.", okreće se par telefona, i - "Žao mi je, ali vas nemamo u evidenciji."![]()
GO SDP: Samostalan nastup u Podgorici 16. april 2010.Glavni odbor Socijaldemokratske partije jednoglasno je odlučio na današnjoj sjednici da ta partija podrži prijedloge opštinskih odbora i samostalno nastupi u Podgorici, Andrijevici, Rožajama i Kolašinu.
Prethodno je danas zasijedalo Predsjedništvo SDP na kojem je, nakon konsultacija, i predložen samostalan nastup u Glavnog gradu, kao i u tri ostale opštine. SDP će samostalno nastupiti i u gradskim opštinama Golubovci i Tuzi.
Glavni odbor SDP je ostavio opštinskim odborima Plava i Berana da obave još jedan krug konsultacija oko eventualne koalicije sa Demokratskom partijom socijalista u tim dvijema opštinama.
Glavni odbor je, takođe, podržao opštinske odbore u Ulcinju, Baru, Bijelom Polju, Plužinama, Pljevljima, Šavniku, Žabljaku i Danilovgradu da na izborima 23. maja nastupe u koaliciji sa DPS-om.
Odlukom o samostalnom nastupu u PodgoriciSDP je i zvanično odbacio ponudu DPS-a koji su manjem koalicionom partneru nudili četiri odbornička mjesta u Glavnom gradu. „Nije bio problem u jednom odborničkom mjestu nego u principu kojim je DPS, jedino u Podgorici smanjio broj mandata SDP-u. Stav Glavnog odbora SDP bio je da u takvoj konstalaciji odnosa unutar koalicije ne možemo bitno uticati na izvršnu politiku niti sprovoditi partijski program“, prenio je stav SDP za Portal Analitika Borisav Banović, član Glavnog odbora SDP.
Zanimljivo, od svih 14 opština u kojima se održavaju izbori DPS je jedino u Podgorici smanjio dogovorenu kvotu mandata u odnosu na raniji dogovor.
``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``
mislim da ce se sdp prosutii imatimanje odbornika..nego sto im je nudjeno...
:)
evo ja prvi cu da glasam sdp, vjerovatno bi apstinirao da su isli sa dps-om...
sve ide kako treba.. samo da opozicija nastavi da ignorise provokacije na nacionalnoj, vjerskoj i dr osnovama.. i da nastavi prst da gura u oko dps-a, tj. da zvace o strajkovima, kriminalu, kokainu...![]()
Ništa lično Oskare, ali SDP samo gleda svoju guzicu. Da ih je briga za narod ne bi bili uz DPS svo ovo vrijeme. To je politika i to ne sporim, ali radije ću apstinirati i glasati za ovu nesretnu opoziciju ako se ujedine nego za SDP.
Inače čekamo još BeraNE, Ulqin i Plav do poneđeljka, za sad su najmanje šanse za koaliciju u Plav, ali meni bi najžalije bilo ako ne odemo u BA, jer mislim da se može dobar rezultat napravit i to na jedan drugačiji način.
Od sjutra počinje kampanja u PG, morat ćemo izlgeda mijenjat anketu na forum![]()
Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...
Pa kad si opoziciono nastrojen
A ko nije za sebe, ne može bit ni za druge...SDP je pokazao da nikad nije donio odluku na štetu Crne Gore, i to smatra veći dio suverenističkog biračkog tijela, ali je i to što se ni jedna veća afera, niti ijedan tajkun ne vezuju za partiju nešto što izaziva poštovanje i određenog dijela unionista.
Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...
Ispod mire...
Svaki ... svoga konja...
i tako...
Hvala Lepo
Tad je trebalo progutati pa zbog interesa CG prici DPS-u, a sada se ne moze prihvatiti 4 mjesta... cijena je veca i od CG...
Hvala Lepo
Kao i obicno dobra analiza i sasvim je logicno da se u ukupnoj politici ogleda cijelo drustvo, a ne u jednom segmentu. Politicari ne prevare gradjane zato su pametni, sto im je lijepa prica ili sto su lijepi vec zato sto gradjani u sustini zele da ih se prevari, ali sto manje. Svako glasanje je po principu da se zna za koga nikad pa se onda to priblizava i na kraju zaokruzi onog koji je najblizi sopstvenom stavu. Naravno ne racunajuci tu one fanatike koji cekaju da od partije saznaju sta misle i kako da misle.
Kad se sve sabere i oduzme u sustini niko me ne moze prevariti onako kako ja mogu sam sebe vjerujuci u nesto da će biti, a to se ispostavi samo prazno vjerovanje.
Sumnjam da ce se i u bliskoj buducnosti moci trezveno raspravljati o nasim desavanjima jer valjda niko kao mi nije sklon politickim mitomanijama i logici "kriv je neko drugi" a da ne pricamo o nakaradnim logikama narod je glup - ja sam pametan pa ce taj glupi morati glasati za pametnoga![]()
Sad će ti Jal Cargo napisati neku anegdotu iz Pjesivaca sto opisuje jednoga koji silom prdio i na kraju se u gaće uneredio
![]()
Ovo je isfingiran sukob, ako se tako uopšte može nazvati.
Nije baš mali broj glasača DPS-a koji smatraju da SDP parazitira i uzima mnogo više u vlasti nego što zaslužuje. Ja čak znam par tradicionalnih apstinenata koji će DPS-u u Podgorici dati glas upravo zato što nastupaju bez "privjeska".
Nije mali broj ni onih kojima je potrebno opravdanje pred samim sobom što glasaju za vlast. Sad imaju priliku glasajući za SDP da navodno glasaju protiv DPS-a, a ipak vladajuću oligarhiju ni najmanje ne ugroze.
Pametan potez DPSDP-a. Apsolutno ništa ne mogu da izgube ovim potezom, a mogu ponešto da zarade.
To su sporadicni glasovi koji ne mogu nadoknaditi prednost koja se dobija Dontovim obracunom a on u sustini nagradjuje koalicije. Na toj prednosti SDP je vazda bazirao svoj ekstra zahtjev i dobijao "pride" odbornicko mjesto. Sad su isto radili pa zahtjev 4+1 za pobjedu pa eventualno jos jedan za minuli rad![]()
Osim sto ce jako puno tradicionalnih glasaca SDP sad glasati za DPS probaj ih ubaciti u simulaciju sistema pa ces vidjeti sta ih ceka. Sigurno im je mjesto portira u opstini ito ako je cojek pred penziju![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks