View Poll Results: 23. maja moj izbor će biti ...

Voters
205. You may not vote on this poll
  • Glasaću za DPS-SDP

51 24.88%
  • Glasaću za opoziciju

81 39.51%
  • Glasaću za neku treću (minornu) opciju, ako je bude

6 2.93%
  • Ne znam još, vagam

13 6.34%
  • Neću izaći

54 26.34%
Page 43 of 105 FirstFirst ... 333940414243444546475393 ... LastLast
Results 1,051 to 1,075 of 2603

Thread: Izbori, 23. maj 2010.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

sad su ih raskrinkali

http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika...tum=2010-04-16

pazi im dokaze...i to iz 2008...da nije smijesno bilo bi tuzno, pretuzno

Philadelphia, Pennsylvania, United States
    Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ja imam utisak da ce DPS i SDP pojedinacnim nastupom jos vise mobilisat' svoje zbirno biracko tijelo... Narocito mlade. Unfortunately... :/
    Just to slip the skin...

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Naravno, inace bash bi beg bio cicija ih, 1 mjesto - jedna cetvorogodishnja platica na rachun "radnog" naroda CG?
    Nego, mi nismo odavLe..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ja bih penzionerima ukinuo pravo glasa. Pa da vidimo kad bi DPS opet pobijedio...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Blade Runner View Post
    Ja bih penzionerima ukinuo pravo glasa. Pa da vidimo kad bi DPS opet pobijedio...
    hahahahahaahahahahahahhah
    :)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Blade Runner View Post
    penzioneri su ti isto kao i ostalo biracko tijelo,40% tamo 40% amo 20% za one trece,i ja bi ukinio pravo da biraju svima koji su bili protiv nezavisnosti,jer da imaju obraza ne bi se ni kadidovali ni birali na izborima drzave protiv koje su na referendumu zaokruzili "NE"

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    i ja bi ukinio pravo da biraju svima koji su bili protiv nezavisnosti
    Kako ćeš saznat' ko je bio protiv nezavisnosti? Jel to kao ona pričica prilikom zapošljavanja u jednu državnu firmu, na razgovoru za posao ide pitanje "Šta ste zaokružili na referendumu?", momak odgovara "Pa 'da', šta bih drugo.", okreće se par telefona, i - "Žao mi je, ali vas nemamo u evidenciji."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    penzioneri su ti isto kao i ostalo biracko tijelo,40% tamo 40% amo 20% za one trece,i ja bi ukinio pravo da biraju svima koji su bili protiv nezavisnosti,jer da imaju obraza ne bi se ni kadidovali ni birali na izborima drzave protiv koje su na referendumu zaokruzili "NE"
    Ja mislim da je bolje ukinuti pravo glasa svima koji ne glasaju dps.

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

GO SDP: Samostalan nastup u Podgorici 16. april 2010. Glavni odbor Socijaldemokratske partije jednoglasno je odlučio na današnjoj sjednici da ta partija podrži prijedloge opštinskih odbora i samostalno nastupi u Podgorici, Andrijevici, Rožajama i Kolašinu.
    Prethodno je danas zasijedalo Predsjedništvo SDP na kojem je, nakon konsultacija, i predložen samostalan nastup u Glavnog gradu, kao i u tri ostale opštine. SDP će samostalno nastupiti i u gradskim opštinama Golubovci i Tuzi.
    Glavni odbor SDP je ostavio opštinskim odborima Plava i Berana da obave još jedan krug konsultacija oko eventualne koalicije sa Demokratskom partijom socijalista u tim dvijema opštinama.
    Glavni odbor je, takođe, podržao opštinske odbore u Ulcinju, Baru, Bijelom Polju, Plužinama, Pljevljima, Šavniku, Žabljaku i Danilovgradu da na izborima 23. maja nastupe u koaliciji sa DPS-om.
    Odlukom o samostalnom nastupu u PodgoriciSDP je i zvanično odbacio ponudu DPS-a koji su manjem koalicionom partneru nudili četiri odbornička mjesta u Glavnom gradu. „Nije bio problem u jednom odborničkom mjestu nego u principu kojim je DPS, jedino u Podgorici smanjio broj mandata SDP-u. Stav Glavnog odbora SDP bio je da u takvoj konstalaciji odnosa unutar koalicije ne možemo bitno uticati na izvršnu politiku niti sprovoditi partijski program“, prenio je stav SDP za Portal Analitika Borisav Banović, član Glavnog odbora SDP.
    Zanimljivo, od svih 14 opština u kojima se održavaju izbori DPS je jedino u Podgorici smanjio dogovorenu kvotu mandata u odnosu na raniji dogovor.
    ``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

mislim da ce se sdp prosutii imatimanje odbornika..nego sto im je nudjeno...
    :)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

evo ja prvi cu da glasam sdp, vjerovatno bi apstinirao da su isli sa dps-om...

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

sve ide kako treba.. samo da opozicija nastavi da ignorise provokacije na nacionalnoj, vjerskoj i dr osnovama.. i da nastavi prst da gura u oko dps-a, tj. da zvace o strajkovima, kriminalu, kokainu...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by metabox View Post
    evo ja prvi cu da glasam sdp, vjerovatno bi apstinirao da su isli sa dps-om...
    Fala, fala
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Thanks Thanks Given 
    4,367
    Thanks Thanks Received 
    8,453
    Thanked in
    3,225 Posts

Ništa lično Oskare, ali SDP samo gleda svoju guzicu. Da ih je briga za narod ne bi bili uz DPS svo ovo vrijeme. To je politika i to ne sporim, ali radije ću apstinirati i glasati za ovu nesretnu opoziciju ako se ujedine nego za SDP.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Inače čekamo još BeraNE, Ulqin i Plav do poneđeljka, za sad su najmanje šanse za koaliciju u Plav, ali meni bi najžalije bilo ako ne odemo u BA, jer mislim da se može dobar rezultat napravit i to na jedan drugačiji način.
    Od sjutra počinje kampanja u PG, morat ćemo izlgeda mijenjat anketu na forum

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Ništa lično Oskare, ali SDP samo gleda svoju guzicu. Da ih je briga za narod ne bi bili uz DPS svo ovo vrijeme. To je politika i to ne sporim, ali radije ću apstinirati i glasati za ovu nesretnu opoziciju ako se ujedine nego za SDP.
    Pa kad si opoziciono nastrojen
    A ko nije za sebe, ne može bit ni za druge...SDP je pokazao da nikad nije donio odluku na štetu Crne Gore, i to smatra veći dio suverenističkog biračkog tijela, ali je i to što se ni jedna veća afera, niti ijedan tajkun ne vezuju za partiju nešto što izaziva poštovanje i određenog dijela unionista.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ispod mire...
    Svaki ... svoga konja...
    i tako...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    4,367
    Thanks Thanks Received 
    8,453
    Thanked in
    3,225 Posts

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    Pa kad si opoziciono nastrojen
    A ko nije za sebe, ne može bit ni za druge...SDP je pokazao da nikad nije donio odluku na štetu Crne Gore, i to smatra veći dio suverenističkog biračkog tijela, ali je i to što se ni jedna veća afera, niti ijedan tajkun ne vezuju za partiju nešto što izaziva poštovanje i određenog dijela unionista.
    Ne znam što podrazumijevaš pod onim 'opoziciono nastrojen'?
    To što ste bili sa DPS-om je prva pogrešna odluka sa mojeg stanovišta kao potencijalnog glasača. Ali to sam samo ja

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne znam što podrazumijevaš pod onim 'opoziciono nastrojen'?
    To što ste bili sa DPS-om je prva pogrešna odluka sa mojeg stanovišta kao potencijalnog glasača. Ali to sam samo ja
    Pa nijesi za DPS ili SDP očigledno, tako da si opoziciono nastrojen
    Pa misliš li da je 97 trebalo ući u koaliciju sa Momirom i Miloševićevim suporterima u CG?

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Tad je trebalo progutati pa zbog interesa CG prici DPS-u, a sada se ne moze prihvatiti 4 mjesta... cijena je veca i od CG...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    4,367
    Thanks Thanks Received 
    8,453
    Thanked in
    3,225 Posts

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    Pa nijesi za DPS ili SDP očigledno, tako da si opoziciono nastrojen
    Pa misliš li da je 97 trebalo ući u koaliciju sa Momirom i Miloševićevim suporterima u CG?
    Ako idete samostalno onda ste i vi opozicija. Ili sam nešto pogrešno shvatio termin 'opozicija'?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Ono što ne želim da vjerujem je da se u DPS-u zapravo ogleda čitavo društvo i zajednica, no zaista je moguće da DPS (baš ovakav sa svim svojim zaslugama i manama) jeste krajnji odraz naših izmiješanih posebnosti, pa čak i onih među nama koji ga žestoko napadaju. Jedno jeste činjenica kako god ko okretao i obrtao, a to je da se većina naroda ne prepoznaje u onome što nudi opozicija, bilo u djelovima bilo u skupu.

Zato ovo nije samo politikološki već (i tu se slažem s tobom) i sociološki fenomen no naravno o njemu će se moći trezveno govoriti tek jednog dana kada ovo doba bude daleko iza nas...Kada god to bilo...
    Eto, ovo je neko moje glasno razmišljanje...
    Kao i obicno dobra analiza i sasvim je logicno da se u ukupnoj politici ogleda cijelo drustvo, a ne u jednom segmentu. Politicari ne prevare gradjane zato su pametni, sto im je lijepa prica ili sto su lijepi vec zato sto gradjani u sustini zele da ih se prevari, ali sto manje. Svako glasanje je po principu da se zna za koga nikad pa se onda to priblizava i na kraju zaokruzi onog koji je najblizi sopstvenom stavu. Naravno ne racunajuci tu one fanatike koji cekaju da od partije saznaju sta misle i kako da misle.
    Kad se sve sabere i oduzme u sustini niko me ne moze prevariti onako kako ja mogu sam sebe vjerujuci u nesto da će biti, a to se ispostavi samo prazno vjerovanje.
    Sumnjam da ce se i u bliskoj buducnosti moci trezveno raspravljati o nasim desavanjima jer valjda niko kao mi nije sklon politickim mitomanijama i logici "kriv je neko drugi" a da ne pricamo o nakaradnim logikama narod je glup - ja sam pametan pa ce taj glupi morati glasati za pametnoga
    Quote Originally Posted by DzoniS View Post
    mislim da ce se sdp prosutii imati manje odbornika..nego sto im je nudjeno...
    Sad će ti Jal Cargo napisati neku anegdotu iz Pjesivaca sto opisuje jednoga koji silom prdio i na kraju se u gaće uneredio

Thanks Thanks Given 
    2,544
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Ovo je isfingiran sukob, ako se tako uopšte može nazvati.
    Nije baš mali broj glasača DPS-a koji smatraju da SDP parazitira i uzima mnogo više u vlasti nego što zaslužuje. Ja čak znam par tradicionalnih apstinenata koji će DPS-u u Podgorici dati glas upravo zato što nastupaju bez "privjeska".
    Nije mali broj ni onih kojima je potrebno opravdanje pred samim sobom što glasaju za vlast. Sad imaju priliku glasajući za SDP da navodno glasaju protiv DPS-a, a ipak vladajuću oligarhiju ni najmanje ne ugroze.
    Pametan potez DPSDP-a. Apsolutno ništa ne mogu da izgube ovim potezom, a mogu ponešto da zarade.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

To su sporadicni glasovi koji ne mogu nadoknaditi prednost koja se dobija Dontovim obracunom a on u sustini nagradjuje koalicije. Na toj prednosti SDP je vazda bazirao svoj ekstra zahtjev i dobijao "pride" odbornicko mjesto. Sad su isto radili pa zahtjev 4+1 za pobjedu pa eventualno jos jedan za minuli rad
    Osim sto ce jako puno tradicionalnih glasaca SDP sad glasati za DPS probaj ih ubaciti u simulaciju sistema pa ces vidjeti sta ih ceka. Sigurno im je mjesto portira u opstini ito ako je cojek pred penziju

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ako idete samostalno onda ste i vi opozicija. Ili sam nešto pogrešno shvatio termin 'opozicija'?
    Onaj ko ide u izbore da bi bio opozicija prosipa energiju u vjetar. Na izbore sve partije na planeti izlaze da bi postali vlast.

Page 43 of 105 FirstFirst ... 333940414243444546475393 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)