Opraštaj, sad viđeh da je Ćipur, mislio sam da si ti. U svakom slučaju sam mislio da anketa treba da se postavi poslije potvrde lista...nikako prije.
Slažem se i sa tim da treba viđet đe će se ići samostalno, mada si ti iznio tvrdnju da se ne može uzet cenzus (3.000 glasova od 100.000).
Još 38 dana do izbora, i 12 do predaje lista, nije ni to predaleko.
Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...
GB ima 6 nedelja za parlamentarne izbore za cijelu Englesku a 100 puta brojnija od CG.. U CG josh 6 nedelja za odborashke izbore u nekoliko "sela" ...i ne mogu se organizovati fali im vremena.
Hvala Lepo
Možda sam požurio.
Evo čitam da su im Mugi i Fićo odredili 4 a SDP je bio zadovoljan i sa 5!
Sada mi malo ovo nije jasno.Ako su prethodno imali 6 zašto sada pristaju na 5 a govore da imaju skoro 15% u PG!
Upravo zbog popuštanja sa 6 na 5 ,DPS-ovci su im smanjili za još jedan i tako im pokazali koliko ih cijene.
Bolje da ja ne trčim, možda se ipak dogovore...ali ovakvo cjenkanje do sada nije bilo.
Libertas
Podgorički odbor SDP-a odbio ponudu DPS-a 15. april 2010.
Podgorički odbor Socijaldemokratske partije jednoglasno je odbio na večerašnjoj sjednici prijedlog DPS-a o podjeli mandata i najavio da će ta partija najvjerovatnije samostalno nastupiti na izborima u Podgorici.
Socijaldemokrate smatraju da, ukoliko prihvate ponudu dosadašnjeg koalicionog partnera, ne bi bili u mogućnosti da ozbiljnije utiču na rad izvršne vlasti u Podgorici niti da sprovedu program partije. Na večerašnjoj sjednici je ovlašćen predsjednik Opštinskog odbora Podgorice,Vujica Lazović, da tokom sjutrašnjeg dana obavi dodatne konsultacije sa vrhom DPS-a. Nakon tih konsultacija Glavni odbor SDP-a će na sjednici, koja je zakazana za sjutra veče, odlućiti o nastupu partije na izborima u Podgorici.
Prema dosadašnjem koalicionom sporazumu, Socijaldemokratskoj partiji je pripadalo 20 odsto mjesta u republičkom i opštinskim paralementima i vrh DP je smatrao da, shodno tim odnosima, treba da im u Podgorici pripadne pet ili šest odbornika. Međutim, predstavnici Demokratske partije socijalista su koalicionim partnerima ponudili četiri odbornička mjesta u ukupnoj kvoti od 29 mjesta koliko je dovoljno za apsolutnu većinu. Socijaldemokrate smatraju da je to značajno ispod koalicionog dogovora i zahtijevaju pet mandata.
Tokom sjutrašnjeg dana predviđen je susret Vujice Lazovića i Miomira Mugoše i nakon toga će Glavni odbor SDP donijeti konačnu odluku o nastupu u Podgorici. Izvori Portala Analitika iz vrha SDP-a govore da će se, ukoliko DPS ne prihvati njihov prijedlog, „SDP sasvim sigurno odlučiti za samostalan nastup“.
http://www.portalanalitika.me/politi...udu-dps-a.html
Da bi se malo igrali - razlika ...sto pred glasacima, sto pred diplomatijom.. A sa druge strane da privuku 'nezavisne' da glasaju za cg formulaciju - deklarativnu.
Hvala Lepo
Prije će bit da je odbio ponudu od 4 mandata u 25. Peti bi treba da bude na pobjedi, šesti odmah za njim. Ali je bitno da su jednoglasno odlučili, ma kako da su odlučili, iskreno sam iznenađen
Ovo gore sam napisa zbog ankete, jer ostaju neki gradovi đe smo se dogovorili već...a koliko ja znam, sa Podgoricom padaju svi dogovori...
Sjutra ce Mugi reci preko tri nijedan pa pokazite na izborima tih 15000 glasaca![]()
Kad zatvara PILJARA i dali izdaju fiskalne rachune za mandate SDPovaca,
i ko placa PDV na taj promet od 4-5 mandata, kupac ili prodavac,
oce li katastar ovjerit tu NEPOKRETNU IMOVINU,
i zabranit promet do daljneg.
Dodje mi da PLACHEM,
shto ce crno cheljade, kad mu ovo rade,
tri mu gura, dva mu vade,
kad sabere pet mu dade,
nema nade, dok ne panu VLADE.
IM - Old Bone
Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...
Cini mi se da je Milovan nedje davno predlagao da se osnuje partija forumasa, a priogram bi joj bio vjerovatno slican onom partiji za promaju da ima svega i svacega pa kako god vjetar dune njihov clan imao pricu![]()
Vjerovatno je diskusija i uticaj foruma u neku ruku i presjek stvarnog stanja na terenu i previse bi bilo ocekivati bas 15% ali problem sa cenzusom garant ne bi bio.
Iz pouzdanih izvora znam da jedna partija ovih dana spopada Didija da bude na njenoj listi a ne pominjem je da me neko ne opuzi za reklamu ili propagandu, ali evo pred svima primam opkladu u 5 gajbi piva i pecivo na Ivanova korita za rezultate:
- Ako SDP izadje sam, a nas kolega prihvati ponudu - da ce imati vise glasova u PG nego cijeli SDP.
- Da će imati vise nego duplo od onih minornih partija cije vodje sad vuku za rukav Milica da ih primi, a sve zbog uzvisenih ciljeva...
Nikako da se u Crnoj Gori shvati da partiju cine ljudi, a nikad i nidje nijedna partija nije stvorila cojeka. Moguće da je ovo parafrazirano ono sto su rekli Maja i Milovan, ali je tacno.
Partije sve vise postaju hermeticka tvorevina za uske grupe ljudi koji imaju koristi i onu bezlicnu masu biraca koju oni oblikuju pricom pa bila ona tipa "drzte lopova"ili slogan
"zacepi nos i glasaj za nas" pa sve do one " glasaj nas za bozji spas".
Nikad se kod nas lokalni izbori nijesu razlikovali od drzavnih i koga je jos briga za komunalne probleme ili za to sto u Savnik imaju dva kamiona za ciscenje snijega, kad je bolje diskutovati o univezalnim svjetskim problemima. Ovi izbori a narocito u Podgorici su interesantni ponajvise sa socioloskog stanovista a kad pogledamo liste kandidata poredićemo i kvalitet i kvantit.
Onaj odbornik Knezevic iz SNP danas sceo da se bije u skupstini grada,ovi malizi iz SNP se pomamili :-x
Nisam ti htio quotat čitav tekst no jeste jedno zanimljivo razmišljanje...
Znaš, ima nešto što je meni makar vrlo interesantno (i što me tjera iz godine u godinu da sve zainteresovaniji pratim politička događanja u CG) a tiče se fenomena DPS-a, ili da budemo iskreni, fenomena političkog i ideološkog vrha te partije. Ja sam lično ubijeđen da je većina naroda u CG umorna od DPS-a. Ne bih rekao frustrirana već samo umorna. Govorim dakle o većini. Međutim ta politička ponuda i pored toga, uspijeva da dominira, pritom pokazuje nevjerovatnu moć regeneracije a od izbora u oktobru 2002. godine bilježila je čak i rast podrške. Mene lično taj fenomen fascinira i čvrsto sam ubijeđen da bi fenomen DPS-a bio zahvalna tema za izučavanje na svim fakultetima političkih nauka.
Neko će navoditi neka banalna objašnjenja za to, pa reći da to postižu kupovanjem glasova, ličnih karti, brašnom i šećerom, tajnom policijom, medijima, podrškom kontroverznih tajkuna, podrškom međunarodnih centara...itd... Iako mi ne pada na pamet da negiram da se DPS služi/o i time, ko god ima imalo inteligencije jasno mu je da je nemoguće tako obezbjđivati podršku 20 godina i pritom sticati nove i nove pristalice...Vlast koja bi se služila samo time bilo gdje u Evropi nebi sastavila dva mandata.
Pa sam onda razmišljao da li se tajna krije u jalovosti opozicije nesposobnoj da uistinu ponudi nešto bolje...Možda, mada ja ne bih rekao ni da je to...
Sjetim se katkad one Slavkove rečenice: "ovaj narod jednostavno voli ovu vlast"...Možda...
Moj lični stav je da svi pokazatelji zapravo govore jednu činjenicu (sviđala se ona nekom ili ne) da je političko umijeće Đukanovića (i ključnih ljudi oko njega) bazirano prije svega na činjenici da oni isuviše dobro poznaju narod kojeg predvode. Gotovo do nivoa nepristojnog. Tačno znaju kada javnosti treba ponuditi nešto novo a kada je buka javnosti običan blef i treba je ignorisati. Više od svega znaju koji je to prag tolerancije javnosti i uglavnom tom pragu ne prilaze previše. Ponavljam govorim o crnogorskom društvu a ne o pojedincima. Frustrirane pojedince i grupe naći ćete i u visoko uređenim državama poput recimo Luksemburga ili Švedske.
Ono što ne želim da vjerujem je da se u DPS-u zapravo ogleda čitavo društvo i zajednica, no zaista je moguće da DPS (baš ovakav sa svim svojim zaslugama i manama) jeste krajnji odraz naših izmiješanih posebnosti, pa čak i onih među nama koji ga žestoko napadaju. Jedno jeste činjenica kako god ko okretao i obrtao, a to je da se većina naroda ne prepoznaje u onome što nudi opozicija, bilo u djelovima bilo u skupu.
Zato ovo nije samo politikološki već (i tu se slažem s tobom) i sociološki fenomen no naravno o njemu će se moći trezveno govoriti tek jednog dana kada ovo doba bude daleko iza nas...Kada god to bilo...
Eto, ovo je neko moje glasno razmišljanje...
ORA ET LABORA
http://elre-montenegro.blogspot.com/
She is only here to annoy herself!
Ima istine u tome sto ti pricas El Re, ali ja nakon 3 godine provedene u zapadno-evropskoj demokratiji sve vise dolazim do zakljucka da Crnogorci nisu "nista posebno" specificni od ovoga, zapadnoga, naroda koji mijenja vlast kao carape. Jednostavno, zapadnjaci su odavno ispricali sve njihove emotivne, nacionalne, religiozone, rasne, klasne ... dileme.
Sada, tako "potpuno produvani" su jednostavno shvatiii da ih takve rasprave nigdje ne vode, potpuno se skoncetrisali na standard, zdravstvo, puteve, vodu, struju, internet... Sve stare podjele i dalje postoje, ali je svako umoran od njih i svjestan da one nigdje ne vode.
Racunam da ce nama trebati jos dosta vremena da se produvamo.
'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
V.Drljevic-DAN
Evo Knezevic izjavi na Anteni M da niko nikog nije taka vec samo verbalna rasprava
možda u vašim demokratijama caruju umni ljudi. u ovoj đe ja živim taman kao da sam u Crnoj Gori... samo su se išlifali kako lažati i lobirati. evo primjeraka finoga pokreta širom SAD-a i njihovog znanja sopstvenog jezika. a tek nacionalizam...
http://www.cracktwo.com/2010/04/teabonics.html
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks