Page 73 of 171 FirstFirst ... 236369707172737475767783123 ... LastLast
Results 1,801 to 1,825 of 4251

Thread: Ateizam

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

moze li ko da objasni ovo?

I'd rather be driving my car thinking about God than sitting in mosque thinking about my car

Thanks Thanks Given 
    455
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Quote Originally Posted by alleyezonme69 View Post
    moze li ko da objasni ovo?

Moze li neko objasnit tetovazu na mom ramenu?
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

http://hubpages.com/hub/Mysterious-B...ng-on-The-Body

"Usually these signs appeared twice a week, on the night between Monday and Thursday and Friday"

izgleda da nije tetovaza...
    I'd rather be driving my car thinking about God than sitting in mosque thinking about my car

Thanks Thanks Given 
    455
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

http://hubpages.com/hub/Mysterious-B...ng-on-The-Body

"Usually these signs appeared twice a week, on the night between Monday and Thursday and Friday"

izgleda da nije tetovaza...
    Lijepo je vjerovat svemu sto procitas. Da je meni tvoj mozak na par dana da se izbanjam malo. Nisam ja rekao da je tetovaza. Primjetio sam skoro svi vjernici sve shvataju bukvalno. Da ti objasnim kao malom djetetu. Tetovazu mora neko da nactra da bi bila tu, isto kao i te spise. Vjerski fanatici pokusavaju na ovakve nacine da pokazu da je njihova vjera prava vjekovima. Sto je tuzno, jer da je stvarno prava ne bi morali da se okrecu takvim prevarama. Lazu sebe vise no druge jer niko sa 2 grama mozga u ovo nece povjerovat.
    Last edited by VanjaTheMan; 12-04-10 at 01:54.

Thanks Thanks Given 
    455
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Lijepo je vjerovat svemu sto procitas. Da je meni tvoj mozak na par dana da se izbanjam malo. Nisam ja rekao da je tetovaza. Primjetio sam skoro svi vjernici sve shvataju bukvalno. Da ti objasnim kao malom djetetu. Tetovazu mora neko da nactra da bi bila tu, isto kao i te spise. Vjerski fanatici pokusavaju na ovakve nacine da pokazu da je njihova vjera prava vjekovima. Sto je tuzno, jer da je stvarno prava ne bi morali da se okrecu takvim prevarama. Lazu sebe vise no druge jer niko sa 2 grama mozga u ovo nece povjerovat.
    pa zato je bilo na CNN BBC..ok

a ovo?

http://tv.muxlim.com/video/RXPyCF_p9...Quran-Miracle/

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

a ovo?
    Ako na osnovu klipa koji traje 2 minuta 35 sekundi i na kome se ne vidi apsolutno ništa ti vjeruješ priči iz naslova, ja mislim da bi svaki moj komentar bio potpuno suvišan čak i kad bih imao najmeru da se bavim time.

Ovo je ozbiljna tema (bar je bila do prethodne strane). Ovdje nema nikoga ko dežura i "objašnjava" klipove i novinske članke po zahtjevu. Tako da pojma nemam šta pokušavaš da postigneš.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Poliglotizam (sposobnost za učenje više jezika) sklonost je za usvajanje različitih verbalnih sadržaja iz različitih kultura.Svako dijete do 2 godine je poliglota u nastajanju,zbog specifičnosti razvoja jezičkog sistema (dijete od 8-12 mjeseci može da proizvede svaki vokal,odnosno fonemu : arapske,njemačke,francuske,južnoafričke itd.) Do druge godine stvari se kristališu,te se jezik definitivno usvaja učenjem po modelu.Onaj koji okolina govori,govori i dijete.
    Ovakvi slučajevi nisu rijetki,i javljaju se u različitim kulturama,nezavisno od religioznosti djeteta (ili,tačnije,njihovih roditelja).
    Ovdje rasprave nema.
    E sad,možemo da spekulišemo koliko je dijete zbilja bilo neizloženo drugim jezicima,koliko zaista nije bilo uključeno i obrazovano,i šta smatramo pod obrazovanjem - klasične lekcije u školi ili neke neklasične,kod kuće.
    Pretpostavljam da je ovo jedan od mojih posljednjih elaborata na ovom forumu.
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    Ako na osnovu klipa koji traje 2 minuta 35 sekundi i na kome se ne vidi apsolutno ništa ti vjeruješ priči iz naslova, ja mislim da bi svaki moj komentar bio potpuno suvišan čak i kad bih imao najmeru da se bavim time.

Ovo je ozbiljna tema (bar je bila do prethodne strane). Ovdje nema nikoga ko dežura i "objašnjava" klipove i novinske članke po zahtjevu. Tako da pojma nemam šta pokušavaš da postigneš.
    vidi se da dijete zna kuran napamet,dijete od 5 god,za to je potrebno i manje od 2 min
    a tema je da bi ateisti objasnjavali ove stvari jer ako oni ne vjeruju,treba da imaju svoje razloge
    a ja nisam nista hteo da postignem nego sam hteo da neko objasni neka nejasne stvari kao sto je ovo..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Cika_Dzo View Post
    Poliglotizam (sposobnost za učenje više jezika) sklonost je za usvajanje različitih verbalnih sadržaja iz različitih kultura.Svako dijete do 2 godine je poliglota u nastajanju,zbog specifičnosti razvoja jezičkog sistema (dijete od 8-12 mjeseci može da proizvede svaki vokal,odnosno fonemu : arapske,njemačke,francuske,južnoafričke itd.) Do druge godine stvari se kristališu,te se jezik definitivno usvaja učenjem po modelu.Onaj koji okolina govori,govori i dijete.
    Ovakvi slučajevi nisu rijetki,i javljaju se u različitim kulturama,nezavisno od religioznosti djeteta (ili,tačnije,njihovih roditelja).
    Ovdje rasprave nema.
    E sad,možemo da spekulišemo koliko je dijete zbilja bilo neizloženo drugim jezicima,koliko zaista nije bilo uključeno i obrazovano,i šta smatramo pod obrazovanjem - klasične lekcije u školi ili neke neklasične,kod kuće.
    Pretpostavljam da je ovo jedan od mojih posljednjih elaborata na ovom forumu.
    a ovo nije jezik nego kur'an.a dijete od 5 god nezna ni da cita.a pise lijepo A 5 Year From A Non Muslim Family Knows Full Quran
    to znaci da ga nije niko nista ucio
    a je li laz ili sta,ne bih znao sta da kazem,ali izgleda kao istinito,bar na klipu

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

a ovo nije jezik nego kur'an.a dijete od 5 god nezna ni da cita.a pise lijepo A 5 Year From A Non Muslim Family Knows Full Quran
    to znaci da ga nije niko nista ucio
    a je li laz ili sta,ne bih znao sta da kazem,ali izgleda kao istinito,bar na klipu
    Čekaj čekaj.Da vidim da li dobro shvatam.
    Na opisu klipa piše da dijete zna 5 jezika,nikako nije školski učeno,i da zna kur'an.
    Dobro.
    Koji je tvoj kriterijum istinitosti?
    Stavljanje riječi u rečenice?Jer,otkud znamo mi koliko dijete ima godina i kakvo mu je prethodno iskustvo?Roditelji rade čudne stvari.
    Moglo je da mu se desi bilo šta da dovede do toga da zna kur'an.Ako ga uopšte zna.Čisto sumnjam da čitav kur'an staje u klip od 2:40.
    Ako je za tebe to čudo,ne raspravljam.
    No,dati su ti fragmenti,iz kojih ti zaključuješ čak i mnogo više nego što je rečeno.Ne preispitujući to što ti je rečeno,pritom.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Čika Džo, poštujem tvoju logičnost, ali ovaj klip sam i ja gledao i radi se o nečem nadnaravnom. Postoje čuda i ako smo mi skloni da odmah sumnjamo u njih, jer je ovo vrijeme sklono prevarama, a naročito ovakve vrste. Pogledaj samo TV i vidjećeš, razne gatare i vračare. Ljudi su lakomi, u sve vjeruju, mada sam se ja najviše zadivio na ovom klipu, to što je taj dječak dobro znao neke tajne o islamu, koje znaju samo dobri učenjaci islama. Ne smatram sebe takvim, nego sam spoznao kroz njega kako u suštini malo znam. Taj mali svjedoči, da ga tim stvarima podučavaju dva čovjeka obučena u bijelom, koja niko ne vidi osim njega. Neću ovo da komentarišem , jer su to neke veće priče, za koje bi se mnogi ođe sprdali, a to ne smijem da dozvojim, da ja budem povod njihovom griješenju.
    Last edited by Ibn Sinan; 12-04-10 at 22:16.

Thanks Thanks Given 
    455
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Kako si ti lakovjeran sve ti prosto. Vjerujes svemu sto ti kazu. Stani malo, razmisli prvo koliko je to sto ti kazu moguce, postoji li racionalno objasnjenje, a postoji 100%
    Uvijek postoji racionalno objasnjenje

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thumbs up

Quote Originally Posted by Ibn Sinan View Post
    Čika Džo, poštujem tvoju logičnost, ali ovaj klip sam i ja gledao i radi se o nečem nadnaravnom. Postoje čuda i ako smo mi skloni da odmah sumnjamo u njih, jer je ovo vrijeme sklono prevarama, a naročito ovakve vrste. Pogledaj samo TV i vidjećeš, razne gatare i vračare. Ljudi su lakomi, u sve vjeruju, mada sam se ja najviše zadivio na ovom klipu, to što je taj dječak dobro znao neke tajne o islamu, koje znaju samo dobri učenjaci islama. Ne smatram sebe takvim, nego sam spoznao kroz njega kako u suštini malo znam. Taj mali svjedoči, da ga tim stvarima podučavaju dva čovjeka obučena u bijelom, koja niko ne vidi osim njega. Neću ovo da komentarišem , jer su to neke veće priče, za koje bi se mnogi ođe sprdali, a to ne smijem da dozvojim, da ja budem povod njihovom griješenju.

svaka cast za ovaj post.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    43
    Thanked in
    31 Posts

Sto se Islama tice evo jedan dobar sajt:
    http://www.jihadwatch.org/
    rm -rf /

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Čika Džo, poštujem tvoju logičnost, ali ovaj klip sam i ja gledao i radi se o nečem nadnaravnom.
    Dobro.
    Pošto je očigledno da čuda postoje i da se radi o natprirodnom - kako ga ti nazivaš (upotrijebio si riječ nadnaravno,vjerovatno jer zvuči malo bolje),moliću te da mi daš tri jednostavne stvari.
    1) Izvod iz matične knjige rođenih dotičnog klinca.
    2) Studiju slučaja (odnosno praćenje njegovog dosadašnjeg djetinjstva,dokumentovanje iskustava).
    3) Autentičan snimak ovog djeteta.Očigledno je da je ovaj siječen i montiran.
    Nijednu od ove 3 stvari mi ne možeš pružit',pretpostavljam.
    I tako,u najboljem slučaju (i to uglavnom ako ja pokažem dobru volju) možemo da ostanemo na tome da ne znamo da li je to čudo ili ne.Dijete govori sure,pretpostavljam,možda čak i neke istine o islamu.Super.Mlado biće.Fino je obučeno.Itd.
    Osim toga,ostalo je nagađanje.
    Čak i ako ignorišemo to da dijete govori sa 2 čovjeka u bijelom koje niko ne vidi.
    Osim toga,ako želiš da vidiš čudo,dovoljno je da izađeš iz kuće.Onda sve gubi sav smisao,jer problem nije u objektivnom,već u subjektivnom,sa kojim ja nemam nikakve veze.Odnosno,sa tvojim subjektivnim.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ovo nije tako neubičajena pojava sa kojom su razne religije (ne samo Islam) plijenile pažnju. Hindusi su ovo davno provalili.
    Ako se pažljivije pogleda klinac pogodovo u prvim kadrovima...odsutan pogled, usporena motorika...nešto nije u redu, definitivno.

Hipnoza...
    čovjek pod hipnozom u stanju je da arhivira veoma veliku bazu podataka koju u hipnotisanom stanju može da pozove iz arhive i da je jednosnatvno iznosi u stanju sužene svijesti i sopstvene volje. Pa ako se još doda neka hemija , nešto poput droga, sve ovo se postiže lakše.
    Djeca su jako podložna sugestiji i ovakvom načinu manipulisanja sa njihovom voljom. Međutim ostavlja veoma jake poslijedice na dječiji mozak.
    Last edited by gaul; 13-04-10 at 01:10.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by dinastija View Post
    http://www.alo.rs/vesti/26223/Klinac...udio_iz_mrtvih
    ima li neko objasnjenje kako klinac od 3 godine( koji nema pojma sta je bog,raj,pakao i sta vec ne) je rekao da je bio kod babe na nebu ? lokalni ateisti,da cujem vase objasnjenje.
    Jednostavno imitira odrasle oko njega ako su oni pricali o tome pred njim.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nagađanja i predpostavke ne koriste istini. Ja govorim u svoje ime, i kažem, da na osnovu mog poznavanja islama, i onog šta govori taj dječak, za mene je to dovoljno čudo.A vi, ako ne vjerujete, onda nadrogirajte neko dijete, pa povjerujte da u tom stanju može da bude misionar.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Nagađanja i predpostavke ne koriste istini. Ja govorim u svoje ime, i kažem, da na osnovu mog poznavanja islama, i onog šta govori taj dječak, za mene je to dovoljno čudo.A vi, ako ne vjerujete, onda nadrogirajte neko dijete, pa povjerujte da u tom stanju može da bude misionar.

Nebi bilo prvi put da određene religije zloupotrebljavaju djecu u svoje politikanske svrhe...recimo da ih koriste kao živi zid, pa kasnije sa fotografijama njihovih leševa da mašu kao sa dokazima o zločinima.
    Ako postoje kampovi gdje im ispiraju mozak da bi svrha njihovog postojanja bila da se raznesu bombom...mislim da je ovo sitno...

Užas...
    Samo treba pogledati prve kadrove i pogled dječaka...naprosto sve je jasno šta je posrijedi.
    Last edited by gaul; 15-04-10 at 02:50.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Batali čovječe sa predpostavkama, koje su plod tvoje mašte. Nalaziš se na polju subjektivnog mnenja, i samo naglabaš, možda je ovako, a možda je onako. Mnogi će te ljudi zbog takvog zaključivanja smatrati neozbiljnim, za bilo kakvu raspravu. Kažeš treba pogledati pogled dječaka...Da nisi ti možda neki vidovnjak, koji iz pogleda čita misli ljudima ? Krajnje si smiješan...
    Last edited by Ibn Sinan; 14-04-10 at 21:02.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Batali čovječe sa predpostavkama, koje su plod tvoje mašte. Nalaziš se na polju subjektivnog mnenja, i samo naglabaš, možda je ovako, a možda je onako. Mnogi će te ljudi zbog takvog zaključivanja smatrati neozbiljnim, za bilo kakvu raspravu. Kažeš treba pogledati pogled dječaka...Da nisi ti možda neki vidovnjak, koji iz pogleda čita misli ljudima ? Krajnje si smiješan...
    Prazan odsutan mutan pogled...to bi trebalo nešto logički da znači.

Siguran sam da ću povjerovati tim nekim simptomima nego da vjerujem da ga zaposjeo alah i da bifla sure kroz njega...

Nije ovo usamljen primjer o misterioznim dječacima prorocima...ima ih na tone...

Thanks Thanks Given 
    455
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Batali čovječe sa predpostavkama, koje su plod tvoje mašte. Nalaziš se na polju subjektivnog mnenja, i samo naglabaš, možda je ovako, a možda je onako. Mnogi će te ljudi zbog takvog zaključivanja smatrati neozbiljnim, za bilo kakvu raspravu.
    Oh kakva ironija. Mozete li da povjerujete da je ovo izjavio?

Covjece, ti mozes da tvrdis da je to cudo koliko god hoces. To sto su moji dragi kolege ateisti rekli nisu nagadjanja, nego vise racionalnih objasnjenja. Jedno od tih objasnjenja je istinito, druga nisu, ali sva su moguca i nisu samo pretpostavke. Tvoje objasnjenje s druge strane nije moguce i nije istinito.
    Last edited by VanjaTheMan; 15-04-10 at 02:39.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E moj brate, koliko nemaš pojma šta pričaš. Ti misliš da se racionalno može sve objasniti. Pa dobro, daj mi racionalno objašnjenje za ove fenomene: postojanje-bivstvo svega, za slobodu, za dušu, za strasti, za volju, za ljubav, za estetski lijepo. O čemu ti pričaš, jedno od objašnjenja je istinito, i sva su moguća.-u crnoj noći sve krave su crne, iako znamo da je jedna bijela. Ali si ubijeđen da moje objašnjenje nije istinito, da je ta moja krava bijela. Pogledaj tvoje zaključke i Gaulove. Gaul, ne uključuje racionalna objašnjenja nego tumači bistrinu pogleda, i na osnovu toga zaključuje. A onda mržnja, koja ga razara, navodi da o Allahu govori ružno. Kao da je Allah uzvišeni, neki demon koji zaposijeda duše ljudi. Blebetanje.
    Last edited by Ibn Sinan; 15-04-10 at 14:13.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Gaul, ne uključuje racionalna objašnjenja nego tumači bistrinu pogleda, i na osnovu toga zaključuje. A onda mržnja, koja ga razara, navodi da o Allahu govori ružno. Kao da je Allah uzvišeni, neki demon koji zaposijeda duše ljudi. Blebetanje.
    A što znam..to bi ti bio govor tijela. Opet ti kažem, kada sretneš nekoga nafiksanog ili pijanog, nekako mi liči kao ovaj klivanc, koji jedva stoji na noge, opet ponavljam, mutni odsutni pogled, nefokusiranost..

Nego čak i Muhamded je ispočetka mislio da ga je spopao demon, pa mu poslije objasniše da je to zapravo bio melek Džibril...valjda to znaš, a jel njega izjedala mržnja?

Samo mržnja,mrnja,mržnja...ti vidiš preko posta da nekoga izjeda mržnja, ti znaš stanje njegovog srca...ti jednostavno znaš, ili osjećaš.

Čemu tolika histerija?

Ajde idi do tulbe daj neki prilog da ti malo merhabeta uđe u dušu, mnogo si mi nešto nategnut.

Page 73 of 171 FirstFirst ... 236369707172737475767783123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Bookmarks

Bookmarks