A ko vam to brani? Niko ne brani ni onima koji su glasali za nezavisnost ni onima koji su glasali protiv nezavisnosti. Drzava je gradjanska a sto bi poneki da je nacionalna i to samo njegove nacije to je sopstvena obmana, a ne nikako necija druga.
Ispadose sad Crnogorci nacionalisti i sovinisti, a postoje sve moguce nacionalne partije osim crnogorske. Samo sto se jos ne izvinjavaju sto zive u svojoj drzavi i opet ne valja.
Da li mi chitamo iste komentare na ovoj temi?
Obzirom da ne zivim u CG a chitam nacionalsovinistichke komentare na rachun Srba i da mi neko odredjuje jesam li ja nacionalno podobna za politichku stranku ili da li srpskog porijekla smijem da ukazem na bilo sta u vezi sa CG... i to ko? Neko ko je vise uradio za CG od mene? Od Mojih... Vecu bitnost ima jer ima istetoviran grb CG koji je prihvatio po partijskoj liniji a koju je i moja malenkost bar u milimetar "kreirala" nekim doprinosom za nezavisnost, ne od juce nego i dan danas... I sta je onda u pitanju sem prevara? Koga sam onda ja prevarila prevarena, i one moje oko sebe...
E to me sramota onda... Neka sto su mene prevarili, nego ja druge u neznanju prevarih pa su sad po ovom sto se ovdje plasira - gradjani treceg reda...
Mislila sam da je ove granice CG stvarao narod CG, i da smo uokvirili CG u nezavisnu kao gradjani CG na civilizovan nacin.
A sta je sad rezultat svega?
Nizah se ja....
Pretrze se, jel to?
Hvala Lepo
p.s. Nezavisnost CG je 88 godina bio cilj moje porodice, nikad mi nije palo na pamet da ce nama iko imati obraza da ukaze sta znachi CG pa bili bilo kojeg porijekla ili vjere... Niti vidjeh razlike u velichini ljubavi i zalaganju za CG kod Rozajca, Cetinjanina, Niksicanina, Kolasinca.... Ja te razlike ne vidjeh do sad, nego se odlicno razumijem sa svima koji su jednako doprinijeli povratku nezavisnosti CG, ali ocigledno da neki sagovornici ovdje zele da istaknu te "ljubavne" razlike... Mi im servirali. a oni bi sad da nama izigravaju skretnicare, da nas uce sta je GRB CG, sta je istorija, sta je i ko je ko, pa i odredjivace pravila.. Ma, more...
Last edited by Maja; 13-04-10 at 16:26.
medo i danas u prepirci sa milom ispao vise nego smijesan....
AJMO CRNA GORO !!!
to će vrlo pomoći budućnosti CG![]()
She is only here to annoy herself!
Marovic:yipiiii:
Andrijevicanka!Ne znam kako si zakljucila da ti neko brani da se pitas u CG zato sto si Srpkinja.Citava stvar je u odnosu prema drzavi.Slikovito,ne mozes ocekivat da Novica Stanic postane ministar zdravstva i to ne zato sto je Srbin vec zato sto ima odnos kakav ima prema drzavi.Sa druge strane,to sto je Srbin ne smeta sadasnjem ministru zdravstva Bobu Radunovicu da tu funkciju obavlja evo vec godinama.Slicno kod Albanaca sa Dinosom i Bardhijem.
Normalno,ja ovim ne kazem da Stanicu i Bardhiju treba zabranit da dodju na te funkcije,ali ce prije toga morat da dobiju izbore,a ne da kukaju kako su ugrozeni i diskriminisani zbog svoje nacionalne pripadnosti,jer se ne moze ocekivati od nikog da dovede nekog ko ce mu poslije o glavi radit.
p.s. da ne zaboravim-dostina ovih ekskluzivnih Srba Radunovica uopste ne prihvata kao Srbina,vec je za njih nesto kao izdajnik(najblaze receno),kao i ti vjerovatno,ako si glasala za nezavisnost.
Sto se tice simbola,mislim da bi najpametnije bilo organizovat referendum o tom pitanju,samo se bojim da bi se u slucaju prihvatanja sadasnjih simbola na referendumu,javili pojedini ne-sovinisti sa pricama kako se Mirsad umijesao izmedju Milutina i njegova dva brata Radojice i Emila.
Last edited by GreatMontenegro; 13-04-10 at 18:04.
Marović![]()
Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...
Ko izdajnik (najblaze receno)?
Ne znam otkud Vam taj zakljucak, i koji bi to primitivci i neznalice mogli tako nesto uopste da pomisle a kamoli da kazu?
Jesam li ja napisala 88 godina? To bi svakome znachilo nesto, ko iole sta zna. Rekoh da se u CG zna ko je od koga i zasto, nije sve u ovim "danashnjim" CG patriotama po zadatku i partijskoj sluzbi.
Ne zamjera niko nista nama, nego obrnuto, zamjeraju ovim neo 'patriotama" po profiterstvu i "tanjevinama" koji od grabeza zaboravljaju da su to isto i danas.
Hvala lepo
xaxaxa, dako izadje na youtube marovic sa onim njegovim izlaganjem, xaxaxaxaxaxaxa
AJMO CRNA GORO !!!
Ti nikako da shvatiš...Uzmi tu fotku pa pokazuj (autentičnim) Francuzima i misliće da ih provociraš.
Ljudi uzmite te pasoše pa prošetajte malo po Evropi... Nije Evropa ono što vam govore razne NVO po Crnoj Gori, raznih polupismenih i poluobrazovanih. Evropa danas i Evropa iz Mastrihta 1992. veze nemaju jedna s drugom. Evropu je zapljusnuo talas preispitivanja liberalne imigracione politike i partije koje promovišu krajnje rigorozne mjere protiv novih doseljavanja imigranata svuda bilježe pobjede ili značajan rast. I to nije više priča desnice već i lijevih partija podjednako. Pogledajte šta u Belgiji radi Gert Vilders sa tom pričom kojom je od marginalca do juče došao danas na korak do vlasti i to prosto osluškujući puls naroda. Eto i juče je u Mađarskoj desnica bukvalno razbucala ljevicu i to nokautom baš oko pitanja karaktera društva koje je ljevica izgradila u državi. U Švajcarskoj, jednoj od kroz vjekove najtolerantnijih zemalja Evrope narod je na referendumu rekao NE džamijama. Ne smetaju Švajcarcima džamije kao betonski objekti već oni što bi ih koristili. Prosto rečeno - sva Evropa se sve više zatvara i ovo oko bezviznog režima za ove 3 (Hrišćanske!) balkanske države je više incident i to po inerciji administracije iz nekih ranijih vremena nego nešto što se može shvatiti kao neki refleks raspoloženja većine stanovništva u zapadnoj Evropi.
Mogao bih na ovu temu pisat do zore, ali zaista zaprepašćuje koliko je CG i njen narod izolovan od ostatka svijeta i misli da dobiti državljanstvo neke od zapadnih zemalja (kojima se tako divimo) njihovo domaće stanovništvo navodi na oduševljenje i poklike: "Bravo, sad si jedan od nas!" I ta zabluda u CG najviše je raširena kod onih koji su ovdje doma pravi mali ksenofobi.
Ta slika s tim fudbalerima je farsa i trajaće sve dok ti momci budu davali golove. Kada ne budu - prvi će letjeti iz te reprezentacije utrkujući se s koferom.
No biće da mi neki dežurni mudrac opet prišije kako sam nacionalista...Putujte ljudi,..Tako želim da putujete, jer što više budete vidjeli te Evrope shvatićete koliko ste zabluda imali o njoj. Nije me sramota - i ja sam nekad. Iako od te Evrope čovjek nije izmislio ništa bolje do danas ,ona je jako daleko od romantične predstave koju vi o njoj imate.
Last edited by El Re; 13-04-10 at 19:56.
ORA ET LABORA
http://elre-montenegro.blogspot.com/
13.04.2010
Đukanović: ''DPS najbliži samostalnom nastupu u Podgorici''
Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović kazao je za Televiziju Crne Gore da je u ovom trenutku najrealnije da DPS u Podgorici nastupi samostalno, nezavisno od Socijaldemokratske partije, ili eventualno sa nekim drugim koalicionim partnerima.
Đukanović ipak nije isključio ni drugačiju mogućnost.
Koliko sam u toku, komunikacija među koalicionim partnerima na lokalnom nivou i dalje traje, tako da i dalje ima šanse da se promijeni rješenje koje se u ovom trenutku, čini najrealnijim, rekao je Đukanović za Televiziju Crne Gore.
On je kazao da vjeruje da će se napraviti najbolji mogući izbor u interesu, dobrobiti i razvoja opština u kojima se događaju lokalni izbori.
Đukanović je siguran da sve ono što se događa na lokalnom nivou neće dovesti u pitanje kvalitet koalicije na nivou države.
Predsjednik DPS-a je istakao da nije zabrinut najavom jedinstvernog nastupa opozicije u svih 14 crnogorskih opština.
Mi smo više puta istakli da priželjkujemo ozbiljnijeg političkog takmaca nego što je opozicija bila do sada. Nadamo se da će opozicija uz organizaciono jedinstvo pokazati viši nivo političke programskeozbiljnosti i da će na taj način doprinijeti kvalitetu političkih života u Crnoj Gori, rekao je Đukanović
On je kazao da će DPS potvrditi na lokalnim izborima da je vodeće stranka, što znači da će u većini opština, sama ili u koaliciji, nastaviti da obavlja vlast.
--------------------------------------------------------------------
Postaje interesantno...
Last edited by El Re; 13-04-10 at 19:57.
ORA ET LABORA
Pametno.
Nedostajat ce mi onaj pjanac Suhih.
Last edited by Interceptor; 13-04-10 at 20:08.
Mila majko,podigni me malo
Djordje Suhih je jedan izuzetan ljekar i covjek... Nezavisno od angazmana u SDP...
El Re, u vezi ove price o imigrantima, mada mislim da nije mjesto ovdje za tu pricu, ali... Sta mislis, za jedno 5 godina kad bi usli u EU... Kako bi CG trebala da rijesi pitanje potencijalnih imigranata, mozda cak i stimulise to? Ja bi iskreno bio veoma sretan, kada bi se na nasim ulicama nasli ljudi sa strane, koji bi dosli tu da zive i rade, osvjezili i oplemenili nasu sredinu... Jedno 50ak hiljada imigranata u prvih 5-10 godina? Sa rigoroznim zakonima oko drzavljanstva, kakvi sad jesu, naravno.
Just to slip the skin...
a sto je ovaj moj pre$ednik vickast nocas, sa ovom izjavom sad ej procitah sto je dao TVCG... hmmm
koje namudrivanje
``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``
Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...
Ako se ovo pokaže kao istina i zaista odu odvojeno, to može značiti samo jedno.
- da su izvještaji s terena povoljni i da se osjećaju nadmoćno u odnosu na opoziciju i njen mogući rezultat
- da je ovo probni balon za mnogo obimniji proces "razdruživanja" dvije partije koje su toliko dugo bile zajedno
ORA ET LABORA
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks