A vrijeme je mastorsko rešeto

Mislim da se znatan dio onoga što radimo jednostavno i ne vidi. Tako je bilo u prošlosti, tako će bit i dalje...Često mi dođe da od njih tražim da se javno objave svi zapisnici sa Predsjedništva, pa da vide građani o čemu se tu priča, a najmanje je o zapošljenjima i procentima (mada bi neko pametan moga reć i da smo to do sad završili).
Oko odnosa na sjeveru...Iz Plava su ukupno čak 4 člana Predsjedništva, Vujica Lazović, Džavid Šabović, Ljubiša Stanković i Damir Šehović. Dvojica su doktori nauka, jedan će to bit za par godina....ali i dalje je Džavid taj koji nosi većinu glasova, sa Dreškovićem, Lješnjaninom i ostalim radnicima na terenu. I jedini je od Šabovića među 40 delegata iz Plava, niti su mu sinovi ni žena (ljekarka) u OO, iako su bolji od većine tamo.
U Beranama i u tvrdim Vasojevićima su dugo vremena predsjednici bili Dine Babović, pa Merdović i tada je 80% glasova dolazilo iz Petnjice, a 20% iz Berana. Pa nije ni to bila normalna situacija.
U BP je jednostavno takva atmosfera đe je 50-50 odnos između pravoslavnog i muslimanskog stanovništva i jedini grad u CG đe su Crnogorci tek četvrta nacionalna zajednica po brojnosti. I svaki onaj koji uđe u SDP treba da istrpi poglede okoline, što traži tamo, "što ne ode barem u DPS, tamo ima "naših", i slične priče.
O Pljevljima ne treba trošit riječi...ono što sam čuo od ljudi od tamo i što se dešavalo ne-pravoslavcima tokom 90-tih kod mene baca ozbiljnu sumnju na poštenje i čast naroda kojem pripadam, i da li toga uopšte ima.
Sve u svemu, nije istorija završena 2006, između jednih koji bi zbog svojih lukrativnih interesa prodali bubreg i majku, a ne Crnu Goru (koju su jednom već prodali) i ovih drugih koji bi najradije da je nema je situacija takva da sa pričom o definitno završenoj državnosti nije još gotovo do ulaska u EU ili NATO.
Bookmarks