View Poll Results: 23. maja moj izbor će biti ...

Voters
205. You may not vote on this poll
  • Glasaću za DPS-SDP

51 24.88%
  • Glasaću za opoziciju

81 39.51%
  • Glasaću za neku treću (minornu) opciju, ako je bude

6 2.93%
  • Ne znam još, vagam

13 6.34%
  • Neću izaći

54 26.34%
Page 30 of 105 FirstFirst ... 202627282930313233344080 ... LastLast
Results 726 to 750 of 2603

Thread: Izbori, 23. maj 2010.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    Apropo ovoga...ne znam koliko ljudi zna porijeklo riječi idiot i koga je ta riječ označavala u staroj Grčkoj

One koje nije nista interesovalo?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ne, nego one osobe koje nije interosovala politika dakle kad se izjavljuje da je neko apolitican neka zna sta to znacilo u staroj grckoj

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Razlozi su prije svega u procjenama, analizama i sličnim metodološkim ispitivanjima vezanim za Pg. Odradila ga je jedna dobra ekipa, tako da mogu vjerovat u njihovu analizu.

Rezultati do kojih se došlo su dosta zanimljivi, i oni govore uglavnom sljedeće.
    Da rejting koji ima DPS nije ozbiljnije narušen, i pored nekih negativnih poena koje dobijaju zbog slučaja Mugoša. Njegov rejting takođe nije bitnije narušen.
    Da SDP ima određeni trend rasta, na račun DPS-a, PZP-a i manjih suverenističkih partija.
    Da je PZP povratio dio biračkog tijela od SNP-a.
    Da opoziciona lista nema sinergički efekat, zbog toga što postoji veliki broj negativnih momenata ne samo između većih partija, no i između NSD i NS kao i PZP i DC i da određen broj njihovih birača neće izaći na izbore.
    Da vladajuća koalicija nema sinergički efekat u onoj mjeri u kojoj se misli, jer određen broj SDP-ovaca neće glasat za partiju dok je sa DPS-om, ali i veći broj DPS-ovaca neće da "glasa za SDP kadrove" koji su navodno zauzeli bitne pozicije na račun njihovog rada.
    Veći problem će bit i u manjim sredinama, pogotovo u Golubovcima, đe se određen broj članova DPS-a pasivizirao.
    Da LP, BS, DC ne mogu ući u parlament.
    Da SSN, SSR isto ne mogu ući.
    Da će koalicija albanskih stranaka biti na oko 2%.
    Da će najveći broj pristalica SPI ostat kući tog dana, a oni su dobili dobar procenat glasova na zadnjim izborima na koje se često poziva opozicija.
    Interesantno...Izgleda mi dosta životno...Jedino ne vjerujem da opoziciona koalicija nema sinergijski efekat. Ubijeđen sam da ima i to - itekakav. Bez obzira na njihove razlike njihovi glasači više glasaju motivom "protiv DPS-a" nego za njih same koji su na toj opoz. listi. Ako glasači opozicije vjeruju da je opoziciona pobjeda moguća mislim da će većinom izaći. Ako je opozicija pak iscjepkana onda znaju da je sve za njih izgubljeno prije nego je i počelo.
    Zato ja i mislim da ako ih DPS (sa satelitima) savlada i ovog puta pojedini opozicioni lideri biće trajno diskreditovani u očima onih koji ih budu birali 23. maja.
    S druge strane glasači pozicije ne razmišljaju tako. Oni su većinom uvjereni u premoć DPS-a gotovo poput kakvih fanatika. Za njih bilo kakva opcija gubitka jednostavno nije opcija. Meni je to moram reći pomalo smiješno. Opozicija i nije da je baš gubila sve izbore do sada. 2001. opozicija je dobila državne izbore ali je tada LSCG podržao manjinsku vladu DPS-SDP. Dakle, prije ili kasnije opoziciona pobjeda se može dogoditi i dogodiće se.Ja bih dodao - i treba da se dogodi. Uz nadu da će tada biti zreli da vode ovu zemlju...
    Ipak, da se vratim na glasače pozicije, vjerujem da će DPS odnijeti pobjedu i da će se ova projekcija koju si iznio pokazati tačnom. I ne samo zbog "dječjih bolesti" opozicije, već i zbog činjenice da ja makar još nijesam primijetio neku raširenu pojavu da ljudi koji su dosad glasali vlast,23. maja kane glasati opozicioni blok partija.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Ne, nego one osobe koje nije interosovala politika dakle kad se izjavljuje da je neko apolitican neka zna sta to znacilo u staroj grckoj

Znaci kad mi neko kaze da ga politika ne interesuje,mogu komotno da mu kazem da je idiot

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

Samostalno će se uzet 15% ukupno na nivou CG, u onim opštinama đe se bude samostalno išlo (za sad Kolašin, Rožaje, Andrijevica, Plav), mislim da je u Podgorici realniji rezultat od oko 9%, po onim anketama i procjenama koje sam ja vidio.

Za sad je izvjesno da je najveće natezanje oko broja odbornika, SDP zahtijeva ka i do sad 6 od 29 pobjedničkih, dok bi DPS rado da sa njima podijelimo i dio mandata koje će oni dati LP, BS i DUA. Međutim, SDP nema nikakav ugovor ni sa jednom od ovih partija, tako da mogu slobodno da im daju ako hoće i pola svojih mandata.

Naravno neću opet ponavljat da bi rađe uzeo 4 ili 5 mandata samostalno no 6 ili 7 u koaliciji.

I na kraju, bojim se da će se pristaše opoziciji najnegativnije iznenaditi lošim rezultatom u Podgorici, pa tako forsiranje ovog grada naduvavaju svoju katastrofu.
    kolko je 9% na izlaznost od oko 65%?
    Ako bi uzeli 15% na nivou Cg onda na sledece parlamentarne izbore najveca greska ce vam biti ako idete u koaliciji, jer partija moze mnogo da profitira ako samostalno izadje (nemoj pogresno razumjeti)..

Ovo oko broj za ove male stranke, pa ne znam bas, koliko su potrebne ako su tacne informacije sa ankete koje si iznio odgovarajuci nekom raije
    ``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by GreatMontenegro View Post
    Znaci kad mi neko kaze da ga politika ne interesuje,mogu komotno da mu kazem da je idiot
    Ako si jaci od njega mozes

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by GreatMontenegro View Post
    Ne bih sad ulazio u neke rasprave jer ne znam da li si bukvalno mislio,a ako jesi onda se nikako ne slazem sa tobom.Ja licno ne vjerujem u boga(barem ne ovako kako nam se servira) i mislim da je upravo u toj vjerujucoj populaciji nadprosjecan broj takvih licemjera koje ti pominjes.
    Nijesam mislio ni na koga konkretno. Pod obezboženima sam mislio na one koji ne vjeruju u one vrijednosti koje inače propovijedaju najveće svjetske zajednice vjerujućih. Dakle, to nema direktne veze s Crkvama ili vjerskim zajednicama već sa - VRIJEDNOSTIMA. A tamo se ne govori samo što je poželjno da čovjek čini u životu već i šta vjerujući NIKAKO NE SMIJE. Između ostalog vjera propovijeda i to da čovjek ne smije govoriti KRIVO i biti "srebroljubac" - što znači ne smije trčati za materijalnim bogatstvom, a u CG je to poprimilo epidemiološke razmjere.
    Pošto ti pod "vjerujućima" sva je prilika podrazumijevaš ove koji sa nacionalnim zastavama (a neki i sa oružjem) idu u crkvene porte, ne znam što reći,.. sem da to veze nema ni s Bogom ni s Crkvom. To što čine ti ljudi ruganje je i Gospodu i vjeri. Ja takve zovem "štafetni" vjernici (ono bio mu je otac to i to pa je sada i on) ili "folklorni" vjernici i u oba slučaja to nema ama baš nikakve veze s vjerom.
    No nadam se da smo to razjasnili sad i da ne idemo u off topic...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by komsija View Post
    Ako bi uzeli 15% na nivou Cg onda na sledece parlamentarne izbore najveca greska ce vam biti ako idete u koaliciji, jer partija moze mnogo da profitira ako samostalno izadje (nemoj pogresno razumjeti)..

Ovo oko broj za ove male stranke, pa ne znam bas, koliko su potrebne ako su tacne informacije sa ankete koje si iznio odgovarajuci nekom raije
    Meni nije jasno šta je to moglo da doprinese jačanju SDP-a u ovom vremenu nakon ostvarene nezavisnosti da bi sada SDP smatrao da je pogodan momenat da kapitalizuju taj svoj "učinak" time što će samostalno izaći u PG?

DPS i SDP su krajnje harmonično vladali Podgoricom podjednako zaslužni i za sve dobro i za sve loše što su napravili. Ako misle da ih u Podgorici građani percipiraju posebno u odnosu na DPS praveći kao neku razliku među njima, ja moram reći da je meni dosad to promicalo...
    Čak, a ovo govorim kao neko krajnje dobronamjeran prema SDP-u, ja mislim da je njihov podgorički odbor najbljeđa partijska jedinica na nivou cijele CG. To što je Suhih imao neko (solo) "ratovanje" s Mugošom je više bilo nalik na lični sukob ko u latinoameričkim sapunicama i bez ikakve suštinske važnosti po vršenje vlasti u gradu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

DPS+SDP nemaju većinu u Podgorici, ali uz pomoć LP,BS i DUA naravno da ima!
    Čekam dan kada će Podgoričani glasati za Podgoričane, Zećani za Zećane, Tužani za Tužane!
    Svako svoju optinu...to je najpoštenije.
    Ovako će Mugi bez podrške u gradu pobjediti( to i ptice znaju) zbog podrške u Tuzima!
    Sramne su te pobjede ali evropski standardi su takvi da će kad tad Tuzi i Zeta dobiti opštine i Mugi i društvo će ostati sami sa sobom!
    Tada neće biti pomoći i onda će svi vidjeti da je DPSDP poražen od opozicije na Zlatici, Maslinama,Tološima,Zelenici,Zabjelu,Starom Aerodromu,Preko Morače, Bloku V, Bloku VI...svi će vidjeti da je DPSDP vladao u gradu bez većinske podrške tih mjesnih zajednica.
    Libertas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

9 puta 1% od 1370 puta 65, to je bar lako
    Oko 8014....mada moram istaći da sadašnji broj mandata u koaliciji odgovara broju glasača koji je blizu 10.000. S tim da je ođe sad na stolu ponuda od 6 mandata u 57 mandata, a ne 55 koliko je bilo prošli put, pa od tud ta razlika, mada i dalje mislim da je to tu neđe i da DPS neće napravit grešku koju su napravili na Cetinje sa podcjenjivanjem.

Inače ti znaš moj stav oko izlaska, i u ova dva grada đe se nešto pitam, idemo samostalno, CT i još jedan sad Isto je i za sljedeće parlamentarne izbore.

Oko projekcija...one su urađene na osnovu analitičkih sistema, ne istraživanja, zato što je ponakad teško otkriti kad građani u istraživanjima iskreno odgovaraju na pitanja, a kad oće da te skinu sa vrata, uplašeni su, predomisle se, itd.

Inače po svim relevantnim istraživanjima, u multipolarnim političkim sistemima, sa većim izborom partija, 5-7 poneđe i 10% birača odluči koga će zaokružiti na samom biračkom mjestu. Mada cijenim da je tak broj u CG među manjima.
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by sinisam View Post
    Čekam dan kada će Podgoričani glasati za Podgoričane, Zećani za Zećane, Tužani za Tužane!
    Ovako će Mugi bez podrške u gradu pobjediti( to i ptice znaju) zbog podrške u Tuzima!
    Sramne su te pobjede ali evropski standardi su takvi da će kad tad Tuzi i Zeta dobiti opštine i Mugi i društvo će ostati sami sa sobom!
    Tada neće biti pomoći i onda će svi vidjeti da je DPSDP poražen od opozicije na Zlatici, Maslinama,Tološima,Zelenici,Zabjelu,Starom Aerodromu,Preko Morače, Bloku V, Bloku VI...svi će vidjeti da je DPSDP vladao u gradu bez većinske podrške tih mjesnih zajednica.
    Što je sa Centrom, Starom Varoši, Dračom, Konikom, Gornjom Goricom, Lješkopoljem ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by sinisam View Post
    U mnogima od podgoričkih mjesnih zajednica koje pominješ DPS-SDP iz izbora u izbore potvrđuje da ima većinsku podršku. Pregledaj stare izvještaje sa ranijih izbora pa ćeš imati jasniju sliku. To o Albancima koji vazda "pomrse" račun opoziciji stara je i odavno prevaziđena teorija za neobavištene koju niko iz opozicije više i ne pominje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Meni nije jasno šta je to moglo da doprinese jačanju SDP-a u ovom vremenu nakon ostvarene nezavisnosti da bi sada SDP smatrao da je pogodan momenat da kapitalizuju taj svoj "učinak" time što će samostalno izaći u PG?

DPS i SDP su krajnje harmonično vladali Podgoricom podjednako zaslužni i za sve dobro i za sve loše što su napravili. Ako misle da ih u Podgorici građani percipiraju posebno u odnosu na DPS praveći kao neku razliku među njima, ja moram reći da je meni dosad to promicalo...
    Čak, a ovo govorim kao neko krajnje dobronamjeran prema SDP-u, ja mislim da je njihov podgorički odbor najbljeđa partijska jedinica na nivou cijele CG. To što je Suhih imao neko (solo) "ratovanje" s Mugošom je više bilo nalik na lični sukob ko u latinoameričkim sapunicama i bez ikakve suštinske važnosti po vršenje vlasti u gradu.
    Pa na početku da se složim da i ja mislim da odbor(i?) SDP-a u PG nijesu baš među najboljima u CG. Podjela na lijevu i desnu stranu Morače, Tuzi i Golubovci je stvorila 5 odbora, koji nijesu uspjeli da izgrade samostalnu infrastrukturu do kraja. Kad tome dodamo Socijaldemokratsku omladinu, Forum žena, Forum penzionera, dobija se previše funkcionera, a premalo radnika.

A kapitalizovala bi se priča sa državnog nivoa, i to da mi se čini da nas u nekim djelovima grada podržava značajan broj ljudi do kojih još nijesmo uspjeli doći.

I naravno to bi za nas iz ostalih gradova i cijelu partiju uopšte bio Alamo, jer bi se vjerovatno do 300 ljudi iz drugih gradova moglo angažovat. Po par hiljada ljudi iz ove zadnje dvije grupacije, i onaj "organski" dio partije u PG (članovi, porodice, simpatizeri, sigurni glasovi), i dobili bi projektovani dio glasova.

Thanks Thanks Given 
    4,372
    Thanks Thanks Received 
    8,461
    Thanked in
    3,229 Posts

Vazda se nađu Mašani pred izbore uz pomoć kojih se obezbijedi većina.

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

@1 9 puta 1% od 1370 puta 65, to je bar lako

@2 i da DPS neće napravit grešku koju su napravili na Cetinje sa podcjenjivanjem.

@3 Inače ti znaš moj stav oko izlaska,
    @1 Jeste lako izracunati ali da pri tom nemas nepoznatu od 1370, a nijesma znao ni kolko se bira odbornika ...

@2 ``kao glad, ni ljubav nema ociju; ali ljubomora nema pameti`` - Ducic

@3 znam
    ``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Interesantno...Izgleda mi dosta životno...Jedino ne vjerujem da opoziciona koalicija nema sinergijski efekat. Ubijeđen sam da ima i to - itekakav. Bez obzira na njihove razlike njihovi glasači više glasaju motivom "protiv DPS-a" nego za njih same koji su na toj opoz. listi. Ako glasači opozicije vjeruju da je opoziciona pobjeda moguća mislim da će većinom izaći. Ako je opozicija pak iscjepkana onda znaju da je sve za njih izgubljeno prije nego je i počelo.
    Zato ja i mislim da ako ih DPS (sa satelitima) savlada i ovog puta pojedini opozicioni lideri biće trajno diskreditovani u očima onih koji ih budu birali 23. maja.
    S druge strane glasači pozicije ne razmišljaju tako. Oni su većinom uvjereni u premoć DPS-a gotovo poput kakvih fanatika. Za njih bilo kakva opcija gubitka jednostavno nije opcija. Meni je to moram reći pomalo smiješno. Opozicija i nije da je baš gubila sve izbore do sada. 2001. opozicija je dobila državne izbore ali je tada LSCG podržao manjinsku vladu DPS-SDP. Dakle, prije ili kasnije opoziciona pobjeda se može dogoditi i dogodiće se.Ja bih dodao - i treba da se dogodi. Uz nadu da će tada biti zreli da vode ovu zemlju...
    Ipak, da se vratim na glasače pozicije, vjerujem da će DPS odnijeti pobjedu i da će se ova projekcija koju si iznio pokazati tačnom. I ne samo zbog "dječjih bolesti" opozicije, već i zbog činjenice da ja makar još nijesam primijetio neku raširenu pojavu da ljudi koji su dosad glasali vlast,23. maja kane glasati opozicioni blok partija.
    Pa ono kontakata što ja imam sa pojedinim opozicionim aktivistima (koji su iznosili kamanje na svojim leđima, više no jednom!) je da neki od njih baš neće bit raspoloženi da "izginu" za jedinstvenu listu, jer još uvijek vlada nepovjerenje među njima, do skoro su bili na nož, sad će i dalje bit prebrojavanja ko koliko doprinosi i ko je free rider, a ko radi.

I ja mislim da nije dobro da DPS (dominantno) vlada međutim nijesam ni za experimente sa ovakvim ljudima iz opozicije, iz prostog razloga - što ima znam limite. Kao i 90% CG glasača, nebitno za koga da glasaju.

Thanks Thanks Given 
    4,372
    Thanks Thanks Received 
    8,461
    Thanked in
    3,229 Posts

Default Kampanja - oči u oči

Politički direktor Demokratske partije socijalista Predrag Sekulić rekao je juče da će njegova partija, uoči lokalnih izbora, voditi tihu kampanju i u direktnom kontaktu sa građanima objašnjavati zašto su, kako je kazao, najbolja vlast u Crnoj Gori, prenosi RTCG, njegovu izjavu Vijestima.

Sekulić je pojasnio da to znači da će kampanja pred glasanje u 14 opština proteći bez velikih, pompeznih skupova, ali sa direktnom komunikacijom sa građanima i uobičajenim reklamiranjem u medijima.

Crnogorska javnost, prema njegovim riječima, godinama je naviknuta da DPS vodi takvu kampanju, gdje građanima “oči u oči” objašnjavaju program partije.

Oprobana strategija ne može da omane.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Pa na početku da se složim da i ja mislim da odbor(i?) SDP-a u PG nijesu baš među najboljima u CG. Podjela na lijevu i desnu stranu Morače, Tuzi i Golubovci je stvorila 5 odbora, koji nijesu uspjeli da izgrade samostalnu infrastrukturu do kraja. Kad tome dodamo Socijaldemokratsku omladinu, Forum žena, Forum penzionera, dobija se previše funkcionera, a premalo radnika.

A kapitalizovala bi se priča sa državnog nivoa, i to da mi se čini da nas u nekim djelovima grada podržava značajan broj ljudi do kojih još nijesmo uspjeli doći.

I naravno to bi za nas iz ostalih gradova i cijelu partiju uopšte bio Alamo, jer bi se vjerovatno do 300 ljudi iz drugih gradova moglo angažovat. Po par hiljada ljudi iz ove zadnje dvije grupacije, i onaj "organski" dio partije u PG (članovi, porodice, simpatizeri, sigurni glasovi), i dobili bi projektovani dio glasova.

Oscar,

sve je to lijepo, no iako nisam član nijedne partije kao neko ko je već dugo u stavovima prema dvije vladajuće partije mnogo bliži SDP-u nego DPS-u, moram reći da je moj utisak da partija već godinama vozi na ler. Moje uvjerenje je da je SDP kao partija propuštila ogroman broj prilika u kojima je mogla da se nametne kao istinski bolji dio te koalicije. U međuvremenu SDP je srastao s DPS-om tako da čovjek i ne zna gdje završava DPS a počinje SDP. Kao da je to više stvar podjele funkcija vrha dvije partije nego principa i politike.
    Jako cijenim R. Krivokapića i ono što je učinio za CG i u duelu Rakčević(Simović)-Krivokapić navijao sam za Krivokapića, ali odavno mislim da je za samu partiju i njene interese Rakčević bio bolji. Krivokapić je jednostavno otišao predaleko. Kao da mu je želja bila da se SDP utopi u DPS. Čak sam navijao i za Brajovića a evo ispada i on radi u stranci istu stvar. Vjerujem da to čine iz najbolje namjere ali u konačnici to odlaganje da se povuče granica dokle je partija spremna ići učinilo je da granice izgleda i nema.
    Zaista mi je žao zbog toga. Puno je kredibiliteta SDP zbog toga izgubio a mogao je zaista kapitalizovati svoju borbu za nezavisnost da je još u septembru 2006. ponudio DPS-u ultimatum - ili da sada (kada je glavni cilj postignut i CG nezavisna) očistimo državu od kriminalaca i ološi ili mi idemo sada sami. Tvrdim da bi to birači razumjeli i ako bi DPS odbio vjerujem da bi SDP još u startu imao najmanje 20% podrške u biračkom tijelu.
    No tu smo gdje smo...
    Last edited by El Re; 12-04-10 at 22:10.

Thanks Thanks Given 
    3,197
    Thanks Thanks Received 
    3,237
    Thanked in
    1,569 Posts

Tvrdim da bi to birači razumjeli i ako bi DPS odbio vjerujem da bi SDP još u startu imao najmanje 20% podrške u biračkom tijelu.
    No tu smo gdje smo...
    Ma nema teorije dps bi opet uz malo jaču "finansijsku potporu" uzeo izbore a sdp bi izvisio i ostao na par procenata njihovih autentičnih glasača ako i toliko, i to oni dobro znaju.

Da ovi birači išta razumiju misliš da bi bili tu gdje jesmo?
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Ma nema teorije dps bi opet uz malo jaču "finansijsku potporu" uzeo izbore a sdp bi izvisio i ostao na par procenata njihovih autentičnih glasača ako i toliko, i to oni dobro znaju.

Da ovi birači išta razumiju misliš da bi bili tu gdje jesmo?
    Ja za razliku od birača opozicije ne mislim da je narod glup. Najgora stvar koju možete učiniti ako želite nečiju podršku jeste da potcjenjujete inteligenciju onog čiju podršku želite. A narod to uvijek osjeti koliko god ko mislio da narod čine papkari i sitnija živina.
    Sve i da se kojim slučajem tada dogodilo da je DPS sam dobio izbore, SDP bi sačuvao sopstveni kredibilitet a to bi imalo svoju težinu.
    No to je sve sada priča: šta bi bilo da je bilo...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Oscar,

sve je to lijepo, no iako nisam član nijedne partije kao neko ko je već dugo u stavovima prema dvije vladajuće partije mnogo bliži SDP-u nego DPS-u, moram reći da je moj utisak da partija već godinama vozi na ler. Moje uvjerenje je da je SDP kao partija propuštila ogroman broj prilika u kojima je mogla da se nametne kao istinski bolji dio te koalicije. U međuvremenu SDP je srastao s DPS-om tako da čovjek i ne zna gdje završava DPS a počinje SDP. Kao da je to više stvar podjele funkcija vrha dvije partije nego principa i politike.
    Jako cijenim R. Krivokapića i ono što je učinio za CG i u duelu Rakčević(Simović)-Krivokapić navijao sam za Krivokapića, ali odavno mislim da je za samu partiju i njene interese Rakčević bio bolji. Krivokapić je jednostavno otišao predaleko. Kao da mu je želja bila da se SDP utopi u DPS. Čak sam navijao i za Brajovića a evo ispada i on radi u stranci istu stvar. Vjerujem da to čine iz najbolje namjere ali u konačnici to odlaganje da se povuče granica dokle je partija spremna ići učinilo je da granice izgleda i nema.
    Zaista mi je žao zbog toga. Puno je k redibiliteta SDP zbog toga izgubio a mogao je zaista kapitalizovati svoju borbu za nezavisnost da je još u septembru 2006. ponudio DPS-u ultimatum - ili da sada (kada je glavni cilj postignut i CG nezavisna) očistimo državu od kriminalaca i ološi ili mi idemo sada sami. Tvrdim da bi to birači razumjeli i ako bi DPS odbio vjerujem da bi SDP još u startu imao najmanje 20% podrške u biračkom tijelu.
    No tu smo gdje smo...
    Poštena analiza, sa dijelom ću se i sam složit. Međutim kao i u svakom odnosu i u odnosu DPS-a i SDP-a vlada princip brojeva i snage. Mislim da 2006 ne bi imali dovoljno snage i organizacije za bolji rezultat...a potrebno je imati i veći broj mlađih ljudi spremnih da se bave politikom. Sad je to vrijeme počelo polako dolazit, organizovani su dosta solidni odbori u svim gradovima i pokušava se nametnum veći broj naših rješenja, često u parlamentu, često sa opozicijom.

Ono što je i dalje nedostatak je isto što je i nedostatak za uspješan uzgoj mandarina na Žabljaku, neodgovarajuća klima u nekim sredinama. U Pljeviljima, Beranama, Plavu je i dalje skoro nemoguće naći pravoslavca u "muslimanskoj" partiji. U Bijelom Polju je nemoguće.

I to su ograničavajući faktori, koji će bit tamo, pogotovo u glavama ljudi još decenijama, mada se brže i to mijenja no sam mislio.

Sve u svemu, ne mislim da je SDP partija svetaca, ali je svakako bolja od svih ostalih u CG.

Trenutno se vodi potiha borba mlađih kadrova protiv stare garde, kad je u pitanju odnos prema DPS-u. Jednostavno preko 90% mlađih od 30 godina misle da treba uvijek ići samostalno, pa što ko ponese. I ne treba odbacivat koaliciju sa DPS-om uvijek, evo u Baru odlično funkcioniše, jer se otprilike zna koliko ko ima, i ne troši se vrijeme na to. Zato su stanovnici Bara bili među najzadovoljnijim u SEE, na jednom nedavnom istraživanju, đe je čak 71% ljudi imalo pozitivno mišljenje o lokalnoj vlasti.

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

Quote Originally Posted by ;1581684
    Sve u svemu, ne mislim da je SDP partija svetaca, ali je svakako bolja od svih ostalih u CG.
    partija sa najvise intelektualaca....
    jednom dobih kritike zbog ovoga, ali evo kritike uticu an mene pa na jos ``javnijem`` mjestu da ponovim isto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

partija sa najvise intelektualaca....
    jednom dobih kritike zbog ovoga, ali evo kritike uticu an mene pa na jos ``javnijem`` mjestu da ponovim isto
    Ne čitaju oni golootočki sinovi ovo ođe, tako da si miran

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Jako cijenim R. Krivokapića i ono što je učinio za CG i u duelu Rakčević(Simović)-Krivokapić navijao sam za Krivokapića, ali odavno mislim da je za samu partiju i njene interese Rakčević bio bolji. Krivokapić je jednostavno otišao predaleko......
    Mislim da nijesi u pravu. Krivokapic je jedini romanticar na politickoj sceni i u drustvu interesdzija ispada pomalo smijesan. Svaki ulazak Rakcevića u vladu je bio cisti biznis, a Krivokapic se nije bas gurao jer je vjerovatno znao da bi morao "umociti", praviti trule kompromise i bojati se da ga nedje Mugi ne usutka

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

Ne čitaju oni golootočki sinovi ovo ođe, tako da si miran
    hahahahahahaha

Page 30 of 105 FirstFirst ... 202627282930313233344080 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)