fenomenalna Barca, na taktickom planu najvise. ne mislim da je Guardiola promasio taktiku, naprotiv. Staviti Alvesa naprijed, koji je jednako dobar kao i odbrani, da pojaca sredinu terena na trkackom planu, dok u odbrani ne gubi nista na toj poziciji (Puyol je to i ranije igrao, jos kod Van Gala), i stoperskim parom Pique-Milito, je otkrovenje. Trkacka sredina, sa Keitom, Busquetsom, Alvesom i naravno, genijalcem Xaviem kao jedinim organizatorom igre je odradila odlican posao. Kad je doslo vrijeme za cuvanje lopte i rezultata, ulazak Inieste, Alves nazad u odbranu, Puyol na lijevu stranu (jednako dobar posao), stoperski par i dalje isti. Odbrana i dalje neprobojna. sredina sa Xaviem i Iniestom jos bolja, Messi nenormalan. Nije bilo srljanja, driblinga, odradio je posao klasno, kako se moglo i ocekivati. Real.. previse anemican, pokusaji iz daljine nisu rjesenje protiv Barse, Ronaldo zaustavljen, i sve sto je probao bio je sut lijevom iskosa, i slobodnjak. VdV jedina prava sansa, odlicna reakcija Valdesa. Igrac utakmice-Xavi. svaka cast Cassilasu za 2 odbrane Messievih suteva, to je sve sto se tice njihove odbrane. Cini mi se da je zavrsena preprika na temu `Messi/Ronaldo`, momak je pokazao, i protiv Arsenala, i protiv Reala, i ranije Zaragoze. Ma, svih ovih godina od kad je tu. Svaka cast za Barcu, drago mi je da se sinoc onako zavrsilo.
Walk on, Walk on, with hope in your heart! And You`ll never walk alone!
Bookmarks