Sir Alex: Red card cost us.
"With eleven men, we would have had no problem. Rafael's a young boy, a bit inexperienced, but they got him sent off. The Bayern players went towards the referee. They’re like that."
"We expected that and the referee’s got to handle that," added the boss. "But that wasn’t the key issue. I think the key issue was losing the goal just before half-time and then the young boy being sent off."
"I don’t think anything’s been missing in our campaign, and I don’t think we were fatigued tonight. With them having the extra man, they made the ball work. We defended very well and it’s taken an exceptional goal to finish the tie. It was a tremendous hit by (Arjen) Robben.
"I think we’ve done well. Our performance tonight was excellent, it was a great performance. We were very unlucky tonight, very, very unlucky."
"We have got the best young player this country has seen for the past thirty years" SirAlexFerguson
kao prvo, sramota me citati komentare tipa "treba ukinuti razliku gol na strani..."
sto se utakmice tice, mislim da je prvobitni faktor to sto rece MadGod da je bajern individualno bolji sastav od ManU, i ako su englezi kao ekipa mnogo cvrsca pozadi i stabilnija kao ekipa ipak u ovakvim utakmicama pravilo broj jedan u futbalu je "napad je najbolja odbrana" rafael je samo sporedna uloga jer taj detalj tj. crveni (potpuno zasluzeno) totalno nebitan jer bi ih bavarci probili kako god okrenes... budimo realni, mancester se provincski branio vec u njemacku i izgubili su kako su izgubili... nocas su vise srecno nego zasluzeno poveli (po meni greska nesigurnog buta) i onda u tom kratkom ludilu nastaje ta majstorija nanija, ali dzaba jer u ovako velikom mecu muda su potrebna citavih 90 minuta a stari poznavaoci futbala znaju kakav mentalitet imaju najjace njemacke ekipe...
barsa je apsolutno najbolja ekipa trenutno i mislim da jedino Inter uz malo srece moze da ih izbaci pod uslovom da ne izgube prvu utakmicu. lion je takodje totalni autsajder protiv bajerna, ali futbal je to.... "lopta je okrugla"
steta sto je real ispao, ipak su uz barsu apsolutno najbolje ekipe... ali eto kao utjehu u subotu cemo gledati (flash-back) finale![]()
Ja ne znam sto napadate Fergusona a donio vam je tolike titule + ove godine ste igrali 4-finale a ostali ste bez jednog CR9. Da vam je dosta sto ste dovde dogurali. Vi navijaci? Vi pojma o fudbalu nemate posebno ti sh0ne![]()
Živio mi Srđane Aleksiću!
bar sam jedini odje navijao javno za bajern
:)
Steta zbog neiskustva Rafaela, mogla je do kraja bit' fantasticna utakmica, ali i ovako je bilo uzivanje gledat' je. Manchester je vise pokazao i moze da zali za sansama (je li moguce da Rafael ono nije vratio Runiju?) ali znamo kako Njemci grizu do kraja. Crveni karton je bio samo signal da krenu. Bizarno je sto najvise razloga za zadovoljstvo imaju oni kojima su englezi nabili kompleks zadnjih godina. Uzivajte u svojim trenucima.
Sto se drugog para tice, ocekivao sam prolaz Bordoa jer mislim da su bolja ekipa. Prvo polufinale Lyon-a, neka ih. Mozda su i zasluzili kad su Real izbacili (ako je to podvig uopste..)
Sto rece Lennox, "finale prije finala" ce odlucit' pobjednika LS, budimo realni.
Realno gledano , Bajern ima bolji tim i zasluženo ide dalje
svaka cast Fergiu, on je odlican trener i svako ko kaze da nije laze ili nije normalan. I hvala mu na svi titulama, ali po meni je napravi na zadnje tri utakmice strasne greke, posebno u prvoj, u ovoj drugoj, odlicna strategija, odlican pocetak, ali zasto odbrana sa igracem manje i zasto O'shea? Kada su poceli da napadaju poslije 74 minuta mogli su da ga daju, da su tako uradili od vremena kada je malo govn0 dobilo crveni ne bi primili drugi gol. Fergiu svaka cast, ali po meni je on jedini krvi zbog ovog!
kako je van teme kad je ovo tema o LS u kojoj te nepravde ima sve vise i vise, zasto je onda offtopic pricati o njoj?!
@el steka - ne mogu je ja ispravljati, al ne mozes rec da je to OK, jer postoje oni koji bi je vrlo lako mogli ispraviti nego to njima ocito nije u interesu... ne znam zaista al od kako ja pratim fudbal nikad ovoliko loseg sudjenja kao zadnje 2 sezone... nek se bar potrude da malo bolje skoluju sudije...
nisi pazljivo citao komentar drago dijete, vidji gore nedje pise da je glavno pravilo u fubtalu "napad najbolja odbrana" rekao sam takodje da je man cvrsci sastav i bolji pozadi ali tandem riberi-olic-roben vrijedi vise od cijelog mancestera...
druze, zakljucio sam po tome jer ako se sjecas i milan je pregazio mancester u prvoj utakmici prvih 30 minuta ali gleda se cijela utakmica, e onda ako si odgledao cijelu utakmicu valjda znas kako se sve zavrsilo.... bajern je pregazio mancester i da nisu cuvali rezultat kao sto bi svaka normalna ekipa to radila poslije 3:2 (osim barse) i da van gal nije izbacio robena mozda bi rezultat bio 3:4 uglavnom nebitno.... misija je bila izbaciti mancester i to su fino odradili u sred mancestera poslije 3:0
wake up dude![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks