ja isto kao i Vlado to gledam ili sam ili maximalno 2 druga. preveliki pritisak![]()
Barcelona
Real Madrid
Almería
Malaga
Atlético Madrid
Deportivo La Coruńa
Villarreal
Tenerife
Real Zaragoza
Sporting Gijón
Valencia
Espanyol
Xerez
Real Valladolid
Osasuna
Athletic Bilbao
Racing Santander
Sevilla
Getafe
Mallorca
ja isto kao i Vlado to gledam ili sam ili maximalno 2 druga. preveliki pritisak![]()
El partido del milenio
Ne radi ti link.
nije on htio link da baci no eto tako mu doslo da ubaci taj boldovani underlajn![]()
Hahaha, ma zezam se ja malo. Al u momentu sam kliknuo misleci da jeste link![]()
poslije " el kalsika" narednu nedjelju strajkuju fudbaleri tako da ce najvjerovatnije biti odlozene utakmice espanjol-barselona i valensija-real kao i ostale.
To zbog onoga poreza na primanja igrača što su im povećali? Neka štrajkuju i treba da štrajkuju. Uzimat skoro 50% nečije plate čista je pljačka! Oće država da se opari.
Takav je porez u italiji, da vidimo oce li i dalje moci real i barsa da dovode koga pozhele...![]()
#fakenews
Trebao bi bit svuda, no je Engleska divlja zemlja.
Inache klubovi placaju taj porez... Bar je tako u italiji koliko sam ja shvatio... Uzmimo primjer da je 50% porez, ako igrach prima 10m, klub placa drzhavi 5m, tako da je ukupni izdatak kluba 15m, dok igrachu plata ostaje kakva jeste... Shpanci ne zhele da se taj porez poveca jer vishe nece moci da daju astronomske plate, a samim tim ce dobiti konkrenciju za dovodjenje najboljih i najskupljih fudbalera...
#fakenews
A onda se neki nasladjuju time sto engleski timovi duguju po par stotina miliona i kupuju ih razni seici i Islandjani... Taj vid poreza je katastrofa, nikad mi jasan nije bio. Mada, koliko su fudbaleri danas placeni nije ni cudo sto drzava oce da se 'ugradi'.
Pa ne duguju po par stotina miliona zbog poreza, nego zato što plaćaju nenormalno velike plate, pa onda i porez na iste. S obzirom kako to utiče na fudbal u Škotskoj i (naročito) Irskoj, njih mi je najmanje žao.
http://www.b92.net/sport/vesti.php?y...&nav_id=422553
Ovo je valjda razlog štrajka
Glupost obična. Odnosno, krađa.
Ne može država da uzima 50% (alo, polovina).
ma nema nista od ovoga...nema tog zakona koji moze da dozvoli drzavi da opali porez 50%, pa vise se nebi isplatilo posjedovanje kluba,fudbal bi propao...
No soy el mejor del mundo, pero creo que no hay nadie mejor que yo.
Država može sve.
Ne vidim kako je to veća kradja nego kad momak koji igra fudbal uzima par miliona Eura godišnje.
No soy el mejor del mundo, pero creo que no hay nadie mejor que yo.
Ako je neko izrazio zelju da mi glavu otvara momentalno mu se stavljam na raspolaganje.![]()
A sto se toga poreza tice uvode ga sigurno pa neka strajkuju koliko im volja. Spanija ce brzo kao i Grcka u bankrot.
Nije njima plata tolika zbog zahtjevnosti i važnosti njihove "profesije" (koja je smiješna u poredjenju sa toliko mnogo drugih), nego zbog masovnog interesovanja, odnosno činjenice da ljudi plaćaju ogroman novac da bi bili na stadionu, gledali mečeve na TV-u, ili nosili dres svog kluba, a sponzori još više da bi se njihov logo našao na stadionu, reklami tokom prenosa, ili tom istom dresu.
Nema nikakvog smisla da se tolika količina novca sliva u budžete fudbalskih klubova ili džepove fudbalera, kad može biti iskorišćena na mnogo kvalitetniji način. Kad već nije uveden salary cap, visoki porezi će natjerati i klubove i fudbalere da smanje doživljaj, a uz to će državni budžet biti puniji (što je generalno mnogo važnije nego da se puni budžet Reala ili Barse).
Da su mudonje, ka što nijesu, ni "el klasiko" ne bi trebali odigrat. Nadam se da štrajk bit što radikalniji, jer ako engleski fudbaleri pristali (kako-tako) na to, zašto bi sad fudbaleri u Španiju morali da prostanu na to?!...
Nego eto... Svaka država ka država. Samo da se šklapa!
Naravno da podrzavam.Pa se vise nece trosit po 200 miliona u jedan prelazni rok.
Doduse to ce bit to tek kad se uvede neka vrsta salari kapa i ogranici se broj stranaca.
Raise my hammer,take my aim
Broj stranaca je već ograničen u Španiju. U Italiju se može dovest 1 ili 2 godišnje maximum, a u Englesku je to neograničeno (ali je potrebn aradna dozvola koja zna da bude prepreka). Ja mislim da to tako funkcioniše u 3 vodeće lige.
A to za trošenje nekih nevjerovatnih para - to se i ja slažem da treba stat tome na put.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks