Originally Posted by
Ibn Sinan
Gaule, svako nepravilno tumačenje vjere vodi u ovakve stvari. Što se tiče pravog učenja u islamu, uloga žene je posebna: žena treba da čuva svoju ljepotu i tjelesnost, da bude tajna čuvana za muža. Zbog toga mnogi ljudi griješe kada prikazuju samo ekstreme u islamu, one koji potpuno pokrivaju žene( samo oči ne ). Ali razmisli, cilj islama nije da ponizi ženu , nego da je sačuva. Danas zapadne zemlje su pošle daleko od izvornog hrišćanstva ( sjeti se kako su časne sestre obučene ), i pod velom ružičastosti i mode ( fashion TV ), potpuno su postavili pogrešno ideal žene. Umjesto da se žena cijeni na osnovu morala, (a nama muškarcima je to bitno), žena se cijeni samo na osnovu svog tjelesnog izgleda. Zbog toga se forsira razgolićavanje žena. Kao da neko gleda kupaći na dobro građenoj ženi. Preko očiju ide poziv na bludničenje. Razmisli kuda to vodi, neće više biti skrivene i tajne ljepote , nego sve na izvolte. Muhamed s.a.v.s je rekao da će žene pred sudnji dan hodati polu gole, a mislit će da su obučene. Što se mene tiče, žena koja se obuče na ovaj način može u meni da izazove tjelesnu želju, ali nikad neko uzvišenije osjećanje, dostojno divljenja.
Ja smatram da je golotinja dušu dala za fizički ružnije žene, jer je to psihološka varka kojom se prirodnom hormonskom stimulacijom skreće pažnja sa fizičkog izgleda žene na prirodni nagon mužjaka prema ženki.
Da se razumijemo, ne odobravam razlogićavanje ni toliki liberalizam kakav postoji kod žene zapada, ali ni ovaj drugi ekstrem, kakav postoji u Saudijskoj Arabiji. Ja sam više za zlatnu sredinu.
Inače, kad se već nadovezujem na ovu temu, da izrazim svoje mišljenje o islamskoj vjeri. Dakle, nepristrasno govorim, jer nisam niti musliman niti hrišćanin, samo običan teist koji nije vezan ni za jednu ustaljenu religijsku grupu. Moram reći da je islam jedna jako dobro organizovana religija, sa jasno određenim pravilima, sa jako izraženim moralom i iznad svega, islamski vjernici su međusobno povezaniji nego vjernici bilo koje druge vjere, sveta vjerska knjiga islama se smatra originalom samo ako je pisana na izvornom jeziku, a još uz to znamo da se skoro 95% deklarisanih muslimana drži svoje vjere od A do Š. Takođe podržavam što islam ne odobrava bilo kakav odnos koji nije između dvije punoljetne osobe različitog pola. Čak i poligamiju smatram jako pozitivnom......ali....uvijek tu ima neko ALI......Ne sviđa mi se što se u islamu predbračna veza tretira kao teški grijeh, jer to je ljudski nagon prije svega. Nije ništa strašno tretirati preljubu kao teški grijeh, ali predbračni seks po meni nije ništa strašno, ako dvoje ljudi osjeća naklonost jedno prema drugom.
"ˇDejémonos de andar de cumbre en cumbre y vayamos directo a combatir el alfabetismo, carajo!"
Bookmarks