Page 33 of 108 FirstFirst ... 232930313233343536374383 ... LastLast
Results 801 to 825 of 2695

Thread: Islam!

Thanks Thanks Given 
    3,400
    Thanks Thanks Received 
    1,723
    Thanked in
    945 Posts

Ovo su strasne stvari.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Postoje države koje su otišle malo predaleko u želji da reguliraju međuljudske odnose...

U Bahrainu muški doktor može legalno pregledati ženske genitalije, ali mu je zabranjeno direktno gledati u njih. Tako se mora služiti ogledalom.

Muslimanima je zabranjeno gledati u genitalije leša. To se također odnosi na grobare. Genitalije preminulog moraju cijelo vrijeme biti prekrivene ciglom ili komadom drveta.

U Indoneziji je kazna za mastrubaciju odrubljivanje glave.

U Libanonu, muškarcima je dozvoljen seksualni odnos sa ženkama životinja. No ako to isto učine s mužjacima, kazna je smrt.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Gaule, svako nepravilno tumačenje vjere vodi u ovakve stvari. Što se tiče pravog učenja u islamu, uloga žene je posebna: žena treba da čuva svoju ljepotu i tjelesnost, da bude tajna čuvana za muža. Zbog toga mnogi ljudi griješe kada prikazuju samo ekstreme u islamu, one koji potpuno pokrivaju žene( samo oči ne ). Ali razmisli, cilj islama nije da ponizi ženu , nego da je sačuva. Danas zapadne zemlje su pošle daleko od izvornog hrišćanstva ( sjeti se kako su časne sestre obučene ), i pod velom ružičastosti i mode ( fashion TV ), potpuno su postavili pogrešno ideal žene. Umjesto da se žena cijeni na osnovu morala, (a nama muškarcima je to bitno), žena se cijeni samo na osnovu svog tjelesnog izgleda. Zbog toga se forsira razgolićavanje žena. Kao da neko gleda kupaći na dobro građenoj ženi. Preko očiju ide poziv na bludničenje. Razmisli kuda to vodi, neće više biti skrivene i tajne ljepote , nego sve na izvolte. Muhamed s.a.v.s je rekao da će žene pred sudnji dan hodati polu gole, a mislit će da su obučene. Što se mene tiče, žena koja se obuče na ovaj način može u meni da izazove tjelesnu želju, ali nikad neko uzvišenije osjećanje, dostojno divljenja.
    Last edited by Ibn Sinan; 31-03-10 at 18:43.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Pazi...kritikujem (po meni) pogrešne i izvitoperene slučajeve gdje se religija iskorištava ili bolje rečeno zloupotrebljava ne neke smiješne načine.

Zabrađivanje žene nosi u sebi određeni smisao. Ako to žena sama odluči, poštujem kao njen izbor. Primoravanje za mene nema smisla.

Ovo je par primjera besmislenosti i apsurda koje sam naveo. nije rijetkost da se religija (univerzalno) često pogrešno tumači i ima neku dozu zloupotrebe,koje ponekad dobjiu veoma smiješan karakter.
    Bar meni prilikom čitanja ovih izvoda iz važećih zakona pojedinih država.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Ibn Sinan View Post
    Gaule, svako nepravilno tumačenje vjere vodi u ovakve stvari. Što se tiče pravog učenja u islamu, uloga žene je posebna: žena treba da čuva svoju ljepotu i tjelesnost, da bude tajna čuvana za muža. Zbog toga mnogi ljudi griješe kada prikazuju samo ekstreme u islamu, one koji potpuno pokrivaju žene( samo oči ne ). Ali razmisli, cilj islama nije da ponizi ženu , nego da je sačuva. Danas zapadne zemlje su pošle daleko od izvornog hrišćanstva ( sjeti se kako su časne sestre obučene ), i pod velom ružičastosti i mode ( fashion TV ), potpuno su postavili pogrešno ideal žene. Umjesto da se žena cijeni na osnovu morala, (a nama muškarcima je to bitno), žena se cijeni samo na osnovu svog tjelesnog izgleda. Zbog toga se forsira razgolićavanje žena. Kao da neko gleda kupaći na dobro građenoj ženi. Preko očiju ide poziv na bludničenje. Razmisli kuda to vodi, neće više biti skrivene i tajne ljepote , nego sve na izvolte. Muhamed s.a.v.s je rekao da će žene pred sudnji dan hodati polu gole, a mislit će da su obučene. Što se mene tiče, žena koja se obuče na ovaj način može u meni da izazove tjelesnu želju, ali nikad neko uzvišenije osjećanje, dostojno divljenja.
    Ja smatram da je golotinja dušu dala za fizički ružnije žene, jer je to psihološka varka kojom se prirodnom hormonskom stimulacijom skreće pažnja sa fizičkog izgleda žene na prirodni nagon mužjaka prema ženki.
    Da se razumijemo, ne odobravam razlogićavanje ni toliki liberalizam kakav postoji kod žene zapada, ali ni ovaj drugi ekstrem, kakav postoji u Saudijskoj Arabiji. Ja sam više za zlatnu sredinu.

Inače, kad se već nadovezujem na ovu temu, da izrazim svoje mišljenje o islamskoj vjeri. Dakle, nepristrasno govorim, jer nisam niti musliman niti hrišćanin, samo običan teist koji nije vezan ni za jednu ustaljenu religijsku grupu. Moram reći da je islam jedna jako dobro organizovana religija, sa jasno određenim pravilima, sa jako izraženim moralom i iznad svega, islamski vjernici su međusobno povezaniji nego vjernici bilo koje druge vjere, sveta vjerska knjiga islama se smatra originalom samo ako je pisana na izvornom jeziku, a još uz to znamo da se skoro 95% deklarisanih muslimana drži svoje vjere od A do Š. Takođe podržavam što islam ne odobrava bilo kakav odnos koji nije između dvije punoljetne osobe različitog pola. Čak i poligamiju smatram jako pozitivnom......ali....uvijek tu ima neko ALI......Ne sviđa mi se što se u islamu predbračna veza tretira kao teški grijeh, jer to je ljudski nagon prije svega. Nije ništa strašno tretirati preljubu kao teški grijeh, ali predbračni seks po meni nije ništa strašno, ako dvoje ljudi osjeća naklonost jedno prema drugom.
    "ˇDejémonos de andar de cumbre en cumbre y vayamos directo a combatir el alfabetismo, carajo!"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Golotinja ima utemeljenje u orijentu. Čuvene orijentalne plesačice, orijentalni erotični plesovi,striptiz...sve u sklopu hedonizma.
    Upravo ta šizofrenična pojava islama mi je pomalo besmislena.
    Iskreno ne bih znao šta je to zapadna golotinja. Možda seksualni izražaj je upečatljivi i sloboda iskazivanja je univerzalno na većem stepenu nego prije. Zapad prednjači po nekom razvoju i slobodnom izražavanju.
    Sada da li golotinja svojstvena ružnim ili lijepim ženama je zaista relativno i besmisleno. Ljepota je ipak subjektivan doživljaj.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dobro de, nije sad i da se muslimani pridržavaju u cjelosti svoje vjere. Ali smisao pokrivanja je: i reci vjernicima neka obore poglede svoje, znači prvo je prepisan muškarcima, a zatim ženama: i reci vjernicama neka spuste haljine svoje niza se, i neka pokriju ono što je i onako spoljašnje. A sve zbog: da ne dođe u iskušenje onaj čija je duša bolesna. Što se tiče poligamije, postoji dosta uslova da bi muškarac mogao da oženi više žena, najbitnija je pravednost, ali vam je bolje da se oženite samo sa jednom, kako bi se sačuvali nepravde. Gaule, pretjerana sloboda je robovanje nagonima i strastima, to u čemu evropa prednjači je propast morala moj brate. Jedan mladić je došao Muhamedu a.s, i rekao mu : priznajem da je istina to što ti je objavljeno, ali ne mogu da se suzdržim bluda. Muhamed a.s mu je odgovorio: imaš li ti majku? Da, odgovorio je ovaj. Da li bi volio da ona počini blud sa nekim ? Ovaj mladić je rekao: Ne. Imaš li ti sestru? Ovaj je rekao, Da. E pa znaj da su sve to nečije majke i nečije sestre. Ovaj momak je kasnije priznao, tako mi Allaha razmišljao sam o tome šta mi je rekao Božiji poslanik , i više mi nije palo na um to da želim. Žena koja se pokrije, ona to bira zbog svoje vjere prema Bogu. Ona može biti i licemjerna, pa da to čini zbog muža ili okoline, to joj se po islamskom učenju, kod Boga neće priznati. Jer se djela cijene na osnovu namjere. Glavno pravilo u islamu je što se tiče upućivanje drugih: u vjeru nije dozvoljeno silom ugoniti, pravi put se jasno razlikuje od zablude. Zar nije najveće poniženje za jednu ženu da bude posjedovana samo tjelesno, kao što rade životinje, mada i kod njih moderna istraživanja dolaze do raznih otkrića, koja govore da i među njima postoji odabir kod suprotnog pola.
    Last edited by Ibn Sinan; 01-04-10 at 11:47.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

moje misljenje je da je Kur'an,prepravljena Biblija!!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Како се код муслимана бирају вјерски поглавари?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Tvoje mišljenje je samo pretpostavka, a kako su samo zalutali oni koji se povode za predpostavkama... U islamu se biraju vjerski poglavari po većoj učenosti i po dobrim djelima...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Да ли постоји одређена процедура:ко бира,на чији предлог,како се лице изузима из службе?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Postoji: Okupljaju se najveći vjerski poglavari, oni biraju, na prijedlog izabranih ljudi od strane vjernika. U islamu jedno lice sebe može da izbaci iz službe ako napravi nešto neodgovorno, na štetu Božijeg zakona.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Koliko znam, vi muslimani nemate vrhovne vjerske autoritete kao recimo katolici Papu ili pravoslavci Patrijarha, je li? Ja sam čuo da u islamu uopšte i ne postoji sveštenstvo u pravom smislu, već samo vjerski učitelji, tj. ulema-grupa obrazovanih teologa koji se najbolje razumiju u vjerska pravila i tumačenje Kur'ana.
    Isto tako sam čuo da u islamu možeš dobiti zvanje vjerskog učitelja bez obzira na formalno školovanje, ako si dokazao da imaš veliko znanje o islamu, njegovoj istoriji, tumačenju i pravilima. Eno recimo onaj Indijac Deedat je imao samo 5 razreda osnovne škole, a pametniji je bio i sposobniji od diplomiranih doktora i islamske i hrišćanske teologije. Zaista je zadivljujuće bilo slušati jednu debatu, kako se dobro drži u diskusijama sa iskusnim teolozima koji su doktorirali sa najvećim prosjekom.
    "ˇDejémonos de andar de cumbre en cumbre y vayamos directo a combatir el alfabetismo, carajo!"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Potpuno tačno brate moj, mogu ti reći da me zadivljuje tvoja logičnost.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Узмимо аспект љубави, њен земни план – љубав према људима. Коран учи о љубави и добру, али у односу на муслимане. Свет се за муслимана дели на два дела: свет ислама и област, која лежи иза његових граница. За тај, за себе туђем свету „неверника“, муслиман има други морал: „Угњетавајте их и поробљујте, док понижени и ослабљени не приме ислам“ (Коран).
    Ако се према хришћанима, јудејима и зороастријанцима, названим „људима закона“, муслиман може односити са трпељивошћу, онда се у односу према паганима, ислам налази у стању непрестаног рата. Да ли је могуће поредити љубав, која има конфесионални карактер, са љубављу, коју је заповедио Христос, која укључује у себе чак и личне непријатеље? - Архимандрит Рафаил Карелин
    Сваки човјек је - мали бог у блату.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

To što citiraš nije tačno, ni u detalju. Za ubijanje nevjernika postojao je taj ajet koji je derogiran drugim ajetom, ko ubije nekoga koji nikoga nije ubio, osim ako pravda zahtijeva kao da je ubio sve ljude na svijetu, i ako neko bude razlog da se nečiji život sačuva, kao da je spasio sve ljude na svijetu. TO JE PRAVA LJUBAV PREMA LJUDIMA. A ovo što ti citiraš su samo izmišljotine, poluučenih hrišćana. Muhamed a.s. je rekao: ko ubije kitabiju ( jevreja ili hrišćanina, bez razloga ići će u džehenem)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ibn sinan View Post
    to što citiraš nije tačno, ni u detalju. Za ubijanje nevjernika postojao je taj ajet koji je derogiran drugim ajetom, ko ubije nekoga koji nikoga nije ubio, osim ako pravda zahtijeva kao da je ubio sve ljude na svijetu, i ako neko bude razlog da se nečiji život sačuva, kao da je spasio sve ljude na svijetu. To je prava ljubav prema ljudima. a ovo što ti citiraš su samo izmišljotine, poluučenih hrišćana. muhamed a.s. Je rekao: Ko ubije kitabiju ( jevreja ili hrišćanina, bez razloga ići će u džehenem)
    У којој сури се налази тај ајет што си болдовао?
    А чекај ако и убије без разлога (хм,зар оћеш да кажеш да има разлога за убијање),зар нема времена и мјеста за покајање?

И то нису баш полуучени Хришћани,него изузетно опитни духовнивци.
    Сваки човјек је - мали бог у блату.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ima, i te kako da ima. Zamisli zločinca koji ubija žene i djecu. Zar je prava vjera, ako ti ubije jedno dijete, daj mu i drugo? Zamisli silovatelja, koji siluje nečiju majku ili sestru. Zar ga treba osuditi nekoliko godina, pa da to opet uradi? Zamisli čovjeka koji se bavi magijom , da bi na druge prizvao nečiste sile, kad time dokazuje koga služi. Samo ovo treće se u islamu oprašta, ako se izvršioc ovog djela pokaje i popravi. OVO JE PRAVI ODNOS PREMA DOBRU I ZLU. Za tebe su to duhovnici a za mene šarlatani, koji lažima žele da sakriju pravu istinu o islamu. Neću sad da ti tražim ovaj ajet, jer nemam želju. Dovoljno je to da znaš, da Kuran znam napamet na našem jeziku, i upravo zbog toga smatram da sam loš musliman. Jer u svijetu islam ima preko 100 000 hiljada ljudi koji znaju napamet Kuran, na arapskom jeziku. A ti nađi nekog hrišćanskog duhovnika , da zna napamet Bibliju. Mnogi ljudi olako prilaze islamu, a to je zbog toga što ne znaju koliki je grijeh izgovarati klevete i potvore. Mi muslimani to znamo. Vjeruj mi 5 puta na dan, stojati pred Bogom (u strahu i ljubavi) i čistiti svoje grije. Jer u islamu će svaki čovjek odgovarati prvo za molitvu, da li je izvršavao, a onda za svoje grijehe i grijehe onih koje je poveo u zabludu, nije lako . Bez onome koji je kao ja, ubijeđen da je Kuran istina. Kada dođe vrijeme molitve, a nemam đe da je obavim, pa moram hodajući ili sjedeći, imam neprijatnost, da to nisam na pravi način izvršio. Dok mnogi ljudi provode svoje dane misleći da što više grijeha počinu, jer im život kako oni misle, prolazi. Nadaju se životu koji je u Kuranu nazvan, prolazno uživanje, i tako umiru kao nevjernici.
    Last edited by Ibn Sinan; 03-04-10 at 15:05.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ima, i te kako da ima. Zamisli zločinca koji ubija žene i djecu. Zar je prava vjera, ako ti ubije jedno dijete, daj mu i drugo? Zamisli silovatelja, koji siluje nečiju majku ili sestru. Zar ga treba osuditi nekoliko godina, pa da to opet uradi? Zamisli čovjeka koji se bavi magijom , da bi na druge prizvao nečiste sile, kad time dokazuje koga služi. Samo ovo treće se u islamu oprašta, ako se izvršioc ovog djela pokaje i popravi. Ovo je pravi odnos prema dobru i zlu.
    На основу чега је то прави однос према добру и злу?

za tebe su to duhovnici a za mene šarlatani, koji lažima žele da sakriju pravu istinu o islamu. Neću sad da ti tražim ovaj ajet, jer nemam želju. Dovoljno je to da znaš, da kuran znam napamet na našem jeziku, i upravo zbog toga smatram da sam loš musliman. Jer u svijetu islam ima preko 100 000 hiljada ljudi koji znaju napamet kuran, na arapskom jeziku. A ti nađi nekog hrišćanskog duhovnika , da zna napamet bibliju.
    Која је корист да неко зна Библију напамет и зашто би је знао?

Куран је много краћи од Библије што је један од разлога зашто је Куран лакше научити напамет.

mnogi ljudi olako prilaze islamu, a to je zbog toga što ne znaju koliki je grijeh izgovarati klevete i potvore. Mi muslimani to znamo. Vjeruj mi 5 puta na dan, stojati pred bogom (u strahu i ljubavi) i čistiti svoje grije. Jer u islamu će svaki čovjek odgovarati prvo za molitvu, da li je izvršavao, a onda za svoje grijehe i grijehe onih koje je poveo u zabludu, nije lako . Bez onome koji je kao ja, ubijeđen da je kuran istina. Kada dođe vrijeme molitve, a nemam đe da je obavim, pa moram hodajući ili sjedeći, imam neprijatnost, da to nisam na pravi način izvršio. Dok mnogi ljudi provode svoje dane misleći da što više grijeha počinu, jer im život kako oni misle, prolazi. Nadaju se životu koji je u kuranu nazvan, prolazno uživanje, i tako umiru kao nevjernici.

Ту се слажем са тобом:да молитву треба обављати опрезно,али зашто толики страх?Зашто не пођеш од тога да ти чиниш колико можеш а за остало се моли БОГУ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Za mene je ovo pravi odnos prema dobru i zlu, zbog toga jer pravi jednaku mjeru u pravednosti. A pravednost je, da ljudi za ovakve zločine trebaju da odgovaraju, da se oni nebi ponavljali. Kako kaže jedan ajet: o vjernici u odmazdi vam je opstanak, kako bi se klonili ubijanja, a onome ko oprosti to je bolje, i kod Allaha veće... A zbog čega treba znati Božiju knjigu napamet? Prvo, da bi ti uvijek na umu bila kako bi mogao da postupaš ispravno. Drugo, da bi mogao druge ljude da uputiš ka slijeđenju Božije riječi. Treće, da ateističkim teorijama daš adekvatan odgovor, kako bi vidjeli svoje zablude, i promijenili se. Kuran jeste kraći od Biblije, ali je i veća požrtvovanost kod muslimana. Evo na primjer, u islamu je postojao jedan čovjek, koji je preselio.( Neka mu Allah podari najveći stupanj dženeta). On zna Bibliju napamet, zove se Ahmed Didad. Otkucaj njegovo ime, i vidjećeš, kako su hrišćanski teolozi moćni pred njim.
    Last edited by Ibn Sinan; 03-04-10 at 18:56.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Dovoljno je to da znaš, da Kuran znam napamet na našem jeziku, i upravo zbog toga smatram da sam loš musliman. Jer u svijetu islam ima preko 100 000 hiljada ljudi koji znaju napamet Kuran, na arapskom jeziku.
    Zašto bi učio kuran na arapskom jeziku ?
    U čemu je poenta učiti nešto na nekom jeziku o kome dibidus ništa ne znaš?
    Nije valjda da bog priča arapskim?

Kako se samo ovdje može očitati jevrejski uticaj, kabala...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by gaul View Post
    Zašto bi učio kuran na arapskom jeziku ?
    U čemu je poenta učiti nešto na nekom jeziku o kome dibidus ništa ne znaš?
    Nije valjda da bog priča arapskim?

Kako se samo ovdje može očitati jevrejski uticaj, kabala...
    takve ideologije imaju u cg albanci kvazi muslim. ispovjesti...:twist:

koliko ja znam, mozes ucit na bilo koji jezik i to ti se na isto svodi, ali je pozeljno uciti na arapskom jer Bogu tj Alahu omiljeni jezik, arapski...

objasnjene: kazu da se to jedino moze shvatit u duhovnom smislu dok npr ucis neku dovu na arapskom...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Kažem ti ja...kabala je to...

Nekako mi ne ide da neko na arapski ko se obraća bogu je milozvučnije od...nekog drugog jezika

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Za mene je ovo pravi odnos prema dobru i zlu, zbog toga jer pravi jednaku mjeru u pravednosti. A pravednost je, da ljudi za ovakve zločine trebaju da odgovaraju, da se oni nebi ponavljali. Kako kaže jedan ajet: o vjernici u odmazdi vam je opstanak, kako bi se klonili ubijanja, a onome ko oprosti to je bolje, i kod Allaha veće...
    А по чему је то права мјера праведности?

A zbog čega treba znati Božiju knjigu napamet? Prvo, da bi ti uvijek na umu bila kako bi mogao da postupaš ispravno.
    А што једноставно не би имао суштину онога што пише на уму?Зар није боље да запамтиш суштину па да се окренеш пракси него да трошиш снагу на теорију?

Drugo, da bi mogao druge ljude da uputiš ka slijeđenju Božije riječi.
    То можеш и без учења напамет.

Treće, da ateističkim teorijama daš adekvatan odgovor, kako bi vidjeli svoje zablude, i promijenili se. Kuran jeste kraći od Biblije, ali je i veća požrtvovanost kod muslimana. Evo na primjer, u islamu je postojao jedan čovjek, koji je preselio.( Neka mu Allah podari najveći stupanj dženeta). On zna Bibliju napamet, zove se Ahmed Didad. Otkucaj njegovo ime, i vidjećeš, kako su hrišćanski teolozimoćni pred njim.

Дидата поштујем као човјека али тај човјек није имао трунке академске свијести а сад ћу ти рећи како:

Сјети се његовог предавања које се звало ``Исус у Исламу``или ``Исус у Курану``па кад цитира Свето Писмо на старогрчком а цитира га очајно.Он говори да се БОГ изговара у Новом Завјету са Тонтиос и са Хоциос или Хотиос што је латинична транскрипција од препозиције τον и ο.Прва је за једнину мушког рода у акузативу и чита се тон:τον Θεον-тон Теон а у латиничној транскрипцији би гласило ton Teon.Дидат ово изговара тонтиос-поптуно неправилно.Затим изговара именицу БОГ у номинативу која иде у старогрчком са препозицијом ``о``ο Θεος-о Теос а Дидат ово изговара са Хоциос јер у латиничној транскрипцији ``ο Θεος``гласи:ho theos.Та латинична транскрипција је тако накарадна да је то страшно.

Е сад,како једном по теби интелектуалцу да се омаше овакве грешке и да користи фалш преводе а колико ја знам он је предавао компаративну религију?

Дидата је карактерисало очајно познавање христологије и тријадологије као и разумијевање позиције Светог Писма у Хришћанству.Такође га је карактерисало очајно познавање патрологије.Све је то имало коријене у томе што је Дидат знао о Хришћанству само преко протестантизма па је мислио да је Свето Писмо за нас Хришћане као Тора за Јевреје или као Куран за муслимане.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Najbolji pokazatelj njegovog znanja je to, što u svim duskusijama se shvata i osjeća premoć Didatovih argumenata. Arapski jezik se uči zbog izgovaranja i razumijevanja izvornog jezika, na kojem se Bog obratio Muhamedu s.a.v.s. Svaki prevod gubi od orginala. Lingvisti znaju da je Arapski jezik je jedan od najbogatijih jezika po mogućnosti izražaja.
    Last edited by Ibn Sinan; 10-04-10 at 11:52.

Page 33 of 108 FirstFirst ... 232930313233343536374383 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks