Moj izbor ce biti pojedinci, a kojem klanu tj. kartelu pripadaju - totalno irelevantno.
Kako ne podnosim neke pojedince u SDP-u pa ne mogu zbog njih da ignorisem tu stranku, identichno je i za ostale partije.
Jeste da je u CG bitnije chiji je ko chlan nego koliko su im ti chlanovi adekvatni za izbor ... ja ipak ovako.
Hvala Lepo
A što da ne kaže da misli na sva vrata.
Ovdje se svaka argumentacija završava rečenicom "neka dođu!". Neka dođu na Cetinje, neka dođu u Rožaje, neka dođe ako stisnu...
I to je klasično zatvaranje vrata u maloj zemlji, ko što je ova naša. A za to nemamo ni vremena ni prostora.
Što da se npriča sa svima? PA evo mi ovdje pričamo svaki dana, vi pričate svaki dana sa nekim ljudima koji su vam politički neistomišljenici, pa smo evo živi i zdravi.
Evo ga ovaj GMNE, veliki Crnogorac, a opet komunicira sa tamo nekim Srbinom iz Berana. I ne vidim da mu fali dlaka s glave. "Hari" bi rekao " što mu ne zapali auto sa takvim tablicama", ili "što ga ne dovede na Cetinje".
I treba da dođe i treba svi neđe da dolazimo, a ne da stvaramo mržnju i netrpeljivost.
Posle treba Oscar (kao član SDP, a ne forumaš) da mi priča da nikad neće razgovarati sa NSD i SNP jer su čhetnici i neprijatelji države, a ovamo se glavešine partija gledaju svaki dan po Skupštini i ispijaju kafe đe stignu, sa sve osmijehom na licu.
Ako ja dođem sa majicom sa 4C na Cetinje, ne bi smjela dlaka s glave da mi fali, jer računam da je ovo pravna država i da će me policija zaštiti na isti način kao što će zaštititi nekog sa crnogorskom zastavom u Pljevljima ili hrvatskim dresom u Baru..
E to je onda demokratija, a ne čitav život prda "neka dođu.."
Evo nas, došli smo, ajde sad da pričamo
Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga
Kako te jadan nije sramota mada znam da takvi za sramotu i ne znaju jer da znaju ne bi tako pricali.
Nadji neko mjesto dje je Hari rekao da treba nekoga ili nesto zapaliti. Kako razgovarati sa takvim koji bas kao ti lazu pa onda polemisu sa sopstvenim lazima i onda sve u tri lika i lelek kako su ugrozeni i kako ih sav svijet mrzi.
Providan si Montero a najvisa ti je muka sto je sve vise onih u Crnoj Gori koji ignorisu takve price ili eventualno kazu " greote"
Naravno da treba pričati sa svima i o svemu. Pogotovo o stvarima koje nijesu one koje bi vjerovatno izazvale nemogućnost dolaska do zajedničkog rješenja, poput identitetskih pitanja.
Ovo oko dolazaka na Cetinje je šala, slobodno može da se šeta bilo ko u bilo kakvoj majci, Cetinje je bilo i ostalo mjesto đe ogromna većina stanovništva razmišlja o ljudskosti prije no o nekoj drugoj osobini koju čojek može imat. Samo u tom gradu se moglo desit da 100 %učenika jedne škole u kojoj su 95% đaka jedne nacionalnosti (koji uz to nije Cetinjanin) štrajkuju zbog prava direktora koji je druge nacionalnosti preko 40 dana. Volio bih da sjuta vidim slične primjere svuda u CG.
Što se mene lično tiče, ima vrlo korektnu saradnju sa ljudima iz SNP-a, NS-a, NOVE, po onim pitanjima koja nijesu identitetskog karaktera (ekologija, ekonomija, turizam) tako da nema problema da i o drugim pitanjima razgovaramo, da se na kraju možda složimo, možda složimo da se ne slažemo oko toga, ali da razgovaromo ka civilizovani ljudi.
I ne treba nam niko da nas tome uči iz EU, NATO, UN il odnekuđ drugo.
Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...
Ne treba shtitit prava Njemaca da shtaju sa SVASTIKOM po Tel Avivu i Jerusalimu ili po Aushvicu.
IM - Old Bone
Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...
U Crnoj Gori je najviše onih ( na obje strane) koji ignorišu put ka rješenjima i drže se svoga ko pjan plota. A među takve ubrajam i tebe. A vidiš, ti koji kažu "greote" ono sa visine, kako samo Crnogorci ( pa i ja sa njima) znaju, su većinom šuplji, te ime je to osnovni način argumentacije i dijaloga.
To je mišljenje koje kaže "došlo je naše, sad će oni viđet". Pa kad se promijene okolnosti, pitamo se " a šta bi ovo".
Tvoja zastava i himna su najočigledniji primjeri toga. Tebi se lično sviđaju i radije bi pohapsio sve kojima se ne sviđa ( a ima ih dosta), nego što bi pružio ruku da razgovaraš o tome. A još imaš i moderatorsko oružje.
E kad tebe takvog neko kritikuje, onda ne biraš riječi da odgovaraš i po mogućnosti poniziš sagovornika.
I još ti nije jasno, otkud ima još nas mazohista koji te trpe, a ne idu na neki drugi forum.
@milovan - upoređivati svastiku sa srpskim obilježjima i Crnogorce sa jevrejima.. nimalo nije u redu. Prvo zbog činjenice, da se nismo nikad mogli pohvaliti jevrejskom zajednicom . ALi to je već druga tema, koju nikad nismo otvorili
Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga
I kao obicno opet lazes pa polemises sa sopstvenom lazima. Daj neki citat dje sam ja nekoga htio zapaliti rekao "došlo je naše, sad će oni viđet".. treba nekog pohapsiti.... i nesto slicno.
Strasno me je briga sto tebe boli himna i zastava i evo bas cu sad svaki dan da ti saucesće izjavljujem zbog toga i da se śekiram sto takve muke trpis i sto ćes ih morati trpjeti i u buducnosti. Ovo je demokratski forum i mozes ti da lazes i dalje do mile volje, a sta da ti se rece drugo nego "greota" i da se cojek sazali.
Za mene lichno, svi znakovi i simboli od SVASTIKE, PETOKRAKE, velikoga U ili 4xSa, su slichno i imaju zajednichke korijene, IDEOLOSHKE ILI NACISTICHKE,
REZULTATI I MINULI RAD tih simbola je poznat na planetarnom nivou,
CIVILIZOVANI SVIJET SU O JADU ZABAVILI,
KAKO SE OD TOGA ZLA ODBRANIT.
Ja se chitav NAJEZIM kad o ovome pishem,
emocije su ugradjene u KOSHTANOJ SRZI, i nishta DOBRO na tom planu ne mozesh ochekivat, KAKO JE KO SIJAO, TAKO CE DA ZANJE,
nema to veze sa CRNOGORCIMA,
nego sa CIVILIZACIJOM,
i vjechnom BORBOM DOBRA I ZLA.
IM - Old Bone
Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...
Mislim da prave Liberali bi zabolio k....što neko nosi 4c.A isto tako mislim da bi u Plužinama danas bez problema mogao da šeta Novak adžić i promoviše dukljanstvo!
Nikoga to danas nije briga, posebno nije Cetinjane.
Danas ti bivši Liberali bar 5 puta više mrze Milopoklonike nago da im dođe 5 autobusa sa 4c!
Ne poznaješ Cetinje i posebno ne udarne kafiće u centru grada.
Nikada, nikada Srbi nijesu imali nikavih problema u gradu pod Lovćenom od Liberala.
Drugo su ubačeni provokatori ...
Libertas
Ovo si uputio Hariju, ali si vjerovatno mislio na sve patriote crnogorske, odnosno na okorele suvereniste, pa sam se i ja tu pronasa. Mene se licno ne svidjaju ni zastava (volio bi da je krstash barjak zastava ili ovaj orao bez krune i praznih kandzi) ni himna. Ne svidja mi se himna zato sto nije melodicna (za moje uvo) i sto su makli stih "Lovcen nam je oltar sveti" i sto je preduga. Medjutim, to su nasi drzavni simboli i ja ih moram postovat. Za razliku od antidrzavnih elemenata (nekadasnje Srpske Liste, Srpske Pravoslavne Crkve itd.), koji se osjecaju da su izvan zakona i da mogu da se ponasaju kako se ponasaju. Da je ovo pravna drzava ne bi se ni ona limena skalamerija na Rumiju viorila, niti bi lako prolazili oni sto pale crnogorsku zastavu, niti bi mogli bit poslanici oni koji $ede na himnu.
Ti kad kazes "pravi Liberali" vjerovatno mislis na poklonike lika i djela Slavka Perovica. Takvih ti u CG danas nema ni 1%. Pocetkom '90-ih LSCG je ima preko 12% glasova. To je 11 prema 1 odnos snaga onih koji su glasali LSCG a nijesu poklonici lika i djela Slavka Perovica i onih koji se slazu sa Slavkom sto god da uradi, cak i kad pljuje na Radoslava Rotkovica, Miodraga Perovica itd. i cak i kad reketira kupce zemljista u kotorsku opstinu (Trsteno) za milion eura.
Ti izgleda ne poznajes Cetinje, jer da poznajes zna bi da je grupacija oko Slavka Perovica i njegovih mladih i arogantnih poklonika bila potucena do nogu na Cetinje na zadnje izbore na koje su izasli. Ne samo da su potuceni na izbore, no se gade Cetinjanima zbog bljuvotina koje su distribuirali pred izbore u svoje zute pamflete.
a ja bih da je neka plava zastava, majku mu.. jebale nas krvave crvene... U pravu je Slavko, treba mi da napravimo neku Plavu GoruUf, kako su argentinske boje predivne.. sto mi ne mozemo onako nesto? Glavni fudbalski klub nam je slicnih boja, imamo plavo more, imamo gomilu suncanih dana i vedro, modro nebo... hocu plaaavuuuuuu
![]()
I tako dođosmo na ono što će biti tema LOKALNIH izbora 2010. : očuvanje države od chetnichkih provokatora
...i njihovih poslusnika, domacih izdajnika. Bez domacih izdajnika Beograd moze trabunjat kolko oce, ali ni trunke sanse ne bi imali da od Crne Gore ponovo naprave svoju satelit drzavu ili, ne daj Boze, svoju 27-u izbornu jedinicu (za sto je SNP u bliskoj proslosti glasao).
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks