Page 246 of 321 FirstFirst ... 146196236242243244245246247248249250256296 ... LastLast
Results 6,126 to 6,150 of 8018

Thread: Iz raznih novina

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

svaka čast
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Međunarodne poternice Interpola
    Argentina traži dvojicu Crnogoraca i jednog Hrvata
    Tanjug | 26. 03. 2010. - 09:24h | Komentara: 4

Interpol je raspisao međunarodne poternice za Crnogorcima Dejanom Šekularcem (29) iz Podgorice i Borisom Labanom (33) iz Berana, na zahtev Argentine, zbog sumnje da su, zajedno sa Darkom Šarićem iz Pljevalja odgovorni za šverc 2,2 tone kokaina iz Južne Amerike u Evropu, objavile su danas podgoričke "Vijesti".

Darko ŠarićZbog iste sumnje poternica je raspisana i za Nenadom Novakovićem (36) iz Hrvatske. Poternica je raspisana na zahtev policije Argentine koja ih optužuje da su, zajedno sa Šarićevom grupom učetvovali u švercu kokaina iz Južne Amerike u Bar, odakle je droga prebacivana u Srbiju i Zapadnu Evropu.

Crnogorska policija uhapsila je Šekularca početkom februara u Podgorici, na zahtev Srbije, zajedno sa Pljevljakom Goranom Sokovićem, ali su obojica oslobođeni nakon isteka zakonom dozvoljenog pritvora zbog nedostatka dokaza.

U okviru akcije "Balkanski ratnik" Laban je saslušan u policiji u Beranama, ali ni on nije zadržan iz istog razloga.

Za umešanost u šverc velike količine kokaina osumnjičen je i Draško Vuković, koji je takođe saslušavan u policiji u Pljevljima.

Tokom akcije "Balkanski ratnik" od 15. oktobra 2009. godine uhapšeno je 12 osoba, od kojih osam u Srbiji. Ubrzo nakon njihovog hapšenja policija u Argentini pronašla je u jednom stanu u Buenos Ajresu 492 kilograma kokaina, a pod sumnjom da su umešani u šverc te droge u Evropu uhapšeni su Hrvati Marko Pandrc i Igor Stjepović.

Za šverc kokaina iz Južne Amerike osumnjičeni su Boško Nedić, Miroslav Jeftić i Darko Tošić iz Srbije.

Prvoosumnjičeni Darko Šarić, za kojim je "crvena" poternica Interpola raspisana 21. januara, tog dana je pobegao iz Crne Gore privatnim avionom jednog poznatog crnogorskog biznismena, piše podgorička štampa.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/182...-jednog-Hrvata

Opet Velikoargentinske snage nasrcu na mladu crnogorsku demokratiju i njenu drzavnost!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

^Nije, ali da je Srbija samo objavila potjernicu i dala dokaze, ne bi bilo problem, kao i sto nece ni sa Argentinom. Pa se salite koliko hocete, ali istina je takva.
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rave92 View Post
    ^Nije, ali da je Srbija samo objavila potjernicu i dala dokaze, ne bi bilo problem, kao i sto nece ni sa Argentinom. Pa se salite koliko hocete, ali istina je takva.
    Malo analogije. Nedavno je veliki vodja izjavio da se u Srbiji skrivaju moguci izvrsioci ratnih zlocina, te da im je Srbija dala drzavljanstvo. Nesto slicno su govorili i ostali iz drzavne vlasti. Iz Srbije prije neki dan rekli, ok dajte nam dokaze, pa da vidimo sta cemo. Medjutim, iz CG im javljaju da je postupak jos u toku i da u ovoj fazi ne mogu da daju materijale

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kako je dobro da mi nemamo ratnih zlocinaca !!!

E,sad...tu i tamo koje kilo , i nije tako strasno ... za kucnu upotrebu

Thanks Thanks Given 
    9,769
    Thanks Thanks Received 
    6,078
    Thanked in
    2,321 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    U Hrvatskoj besplatna prva godina studija

Vlada Hrvatske odlučila je juče da se svim studentima koji pređu upisni prag i upišu se unutar upisnih kvota u idućoj akademskoj godini omogući besplatno studiranje na prvoj godini studija.

"Ako redovno upisuju godinu za godinom, studenti mogu da diplomiraju bez ikakve participacije, a koliko manje budu uspješni, toliko će snositi participaciju", objasnio je ministar obrazovanja Radovan Fuks.

On je dodao da se odlukom o besplatnom studiranju na prvoj godini svim studentima omogućavaju "jednake startne pozicije".

Za besplatnu prvu godinu iz budžeta će biti izdvojeno oko 129 miliona kuna.
    Shta reci za ovaj potez, jednim zakonom su nas ostavili miljama iza sebe...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Ja sam čuo od iduće će na UDG bit besplatne...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Politika - Tema Tajna Pukanićeve prepiske
    26. mart 2010.
    „Znam da Crnogorci nemaju ništa s pucanjem na mene“, saopštio je Pukanić policijskom službeniku nakon prvog atentata. Telefonska prepiska vlasnika Nacionala sa hrvatskim državnim tužiocem i drugim policijskim funkcionerima otkriva detalje koji mogu dovesti do novih spoznaja – ne samo o Pukanićevoj povezanosti sa ljudima iz vrha i podzemlja države – nego o motivima za njegovo ubistvo
    Opasan presedan koji zadire u ljudska prava - tako, ukratko, glasi zaključak juče hitno sazvanog Odbora za unutrašnju politiku i nacionalnu bezbjednost Sabora Hrvatske. Oštra ocjena Odbora je politička reakcija na objavu u medijima SMS prepiske Iva Pukanića, vlasnika Nacionala, sa mnogim političarima, policajcima, ljudima iz podzemlja, vlasnicima konkurentskih novina...
    Morbidan paradoks: godinu i po nakon stravičnog ubistva u centru Zagreba, mrtvi Ivo Pukanić - kontrovezni majstor političkih priča skandala – i dalje drma hrvatskom političkom i medijskom scenom.
    Necenzurisana senzacija: Kada se 22. marta, pod oznakom „ekskluzivno“, na istraživačkom informativnom portalu Necenzurirano.com pojavila SMS prepiska Iva Pukanića sa brojnim uticajnim ljudima iz politike, policije i podzemlja, postalo je jasno da je otvorena kaverna koja će dugo mučiti hrvatsko društvo.
    Vlasnik portala Necenzurirano tvrdi i da je Pukanić imao dobre odnose sa Hrvojem Petračom, čovjekom osuđenim na višegodišnji zatvor; da je znao tajne u slučaju ubistva Ivane Hodak, da je bio upleten i oko dragulja generala Zagorca... te da je zbog svega toga očajnički pokušavao da – pobjegne iz Hrvatske!
    Transkripti razgovora dočekani su sa nevjericom, prije svega zbog vlasnika portala, Domogoja Margetića, kojem upućeni pripisuju konekcije i sa obavještajnim službama, ali i licima osumnjičenim za razne kriminalne rabote. No, nakon zasijednja odbora hrvatskog sabora izvjesno je da je telefonska prepoiska vjerodostojan dokument.

Na portalu su objavljene poruke od 13. maja sve do 22. oktobra 2008. godine, do – dvadeset i četiri sata prije ubistva Iva Pukanića.

Margetićevi motivi: Objavljujući telefonsku prepisku Iva Pukanića sa Ninom Pavićem, čelnikom Europa Press Holdinga, Mladenom Bajićem, glavnim državnim tužiocem Hrvatske, Domogojem Anićom, agentom Sigurnosno-obavještajne agencije te drugim policajcima, ministrima,i kontroverznim biznismenima – Margetić tvrdi da mu je cilj da pokaže skrivene detalje mnogih afera i političkih skandala.

„Niko nije doveo u pitanju autentičnost SMS komunikacije. Samo su mnogi su ubijđeni da je policija vršljala po Pukanićevom telefonu prije nego što je transkripte proslijedila Županijskom sudu u Zagrebu gdje se odvija suđenje osumnjičenim za ubistvo vlasnika Nacionala“, kaže za Portal Analitika Igor Lasić, poznati hrvatski novinar.

Lasić ističe da se ovim traskriptima samo potvrđuje da se „između državnih funkcionara i medijskih gavana uvezanih sa mafijom najnormalnije odvija živopisna trgovina povjerljivim informacijama i raznim utjecajima u oba smjera.

Što je to, dakle, Pukanić u sjeni dogovarao?

Veze sa tužiocem Bajićem: Tokom 2008. godine Pukanić odašilje obilje poruka (tačnije: 95 !) glavnom državnom tužiocu Mladenu Bajiću što navodi na zaključak da njih dvojica od davnih vremena imaju blisku saradnju.

I to saradnju koja je nadilazila uobičajenu, sporadičnu, komunikaciju tužilac-novinar. „Ja sam obavio zadatak i razgovarao sa HP u vezi ’dragujara’. Dosta pozitivna reakcija. Jesi li razgovarao sa Bratkeom?“, piše Pukanić u poruci Bajiću 1. oktobra 2008. godine u 20 sati i 26 minuta.

Oznaka HP je skraćenica za Hrvoja Petrača i nije jedini SMS koji Pukanić šalje Bajiću u vezi Petrača, čovjeka koji je svojevremeno organizovao otmisu sina generala Zagorca. Inače, general Zagorac je takođe s one strane zakona: osuđen je za krađu više miliona vrijednih dijamanata iz hrvatskog trezora.

Novinar-posrednik: Transkripti SMS komunikacije otkrivaju kako je nezavisni novinar Ivo Pukanić u stvari bio – o čemu u svojim zatvorskim pismima Pukaniću ukazuje i sam Hrvoje Petrač – glavni posrednik između Državnog tužilaštva Hrvatske i Petrača u vrbovanju samog Petrača da svjedoči u postupku protiv generala Zagorca u aferi „Dragulji“.

Pukanić je, sasvim izvjesno, bio veoma informisan i o ubistvu Ivane Hodak, kćerke advokata koji brani generala Zagorca. Ubistvo nesrećne djevojke došlo je nakon brojnih provokativnih, senzacionalističkih natpisa Pukanićevog Nacionala u kojima se Ivana Hodak opisivala kao ženska koja flertuje sa osobama kriminalnog miljea.

„Kad se vidimo? Važno je – slučaj Hodak“, piše Pukanić tužiocu Bajiću 20. oktobra. Tužiac je spreman na dozu informacija: „Odmah“, odgovara Bajić, a Pukanić potvrđuje da dolazi za 15 minuta. Što je to, tako važno, mogao Pukanić saopštiti Bajiću o ubistvu Ivane hodak. Što je to tako bitno Pukanić znao, što nije znala policija ni tužilaštvo?

Ostala je nepoznanica. Ivo Pukanić ubijen je tri dana kasnije. Mladen Bajić za sada ćuti.

Pokušaj bijega iz Hrvatske: Transkripti koje objavljuje Necenzurirano.com govore da je Ivo Pukanić naslućivao da mu je život u Hrvatskoj neizdrživ. Zato je od Mladena Bajića očajnički tražio da mu pomogne u dobijanju vize Sjedinjenih Američkih Država.

Pukanić moli: „Mladene, jesi li išta učinio za USA vizu što sam te molio i što mi je ovog trenutka najvažnije na svijetu“. Pa onda: „Znam da ti idem na živce, no moram riješiti ono oko USA vize. Čekam da ti razgovaraš s Bratkeom i da mi kažeš kad tamo da idem. Ne bih te maltretirao da mi nije važno“. Pošto mu Bajić očito ne odgovara, Pukanić šalje nove i nove poruke, pokazujući nervozu.

Poruke govore koliko je Pukanić bio zastrašen i nesiguran nakon što mu je hrvatska policija ukinula pratnju, jer je - nakon atentata u maju 2008. godine - procijenjeno da vlasniku Nacionala ne prijeti opasnost.

Crnogorci bez uloge u atentatu: Za Crnu Goru je zanimljivo da, uprkos sadašnjim špekulacijama da su možda neki ovdašnji moćni ljudi bili upleteni u Pukanićevu likvidaciju, sam Pukanić, nakon neuspjelog atentata u maju 2008. godine uopšte nije sumnjao – na Crnu Goru i Crnogorce!

Svjedočanstvo o tome je poruka od 11. maja, poslata službeniku MUP-a Hrvatske Domagoju Aničiću.

„Bio sam s Brkićem. Prenio mi poruku od Crnogoraca da oni s pucanjem na mene nemaju ništa. To znamo i bez njih“, piše Pukanić.

Brkić koji se pominje u Pukanićevoj poruci je Milijan Brkić, visoko rangirani službenik Sigurnosno-obavještajne agencije, danas službenik u hrvatskom MUP-u. Na osnovu poruke iz maja 2008. godine očigledno je da su Ivo Pukanić i službenici hrvatske obavještajne agencije i policije znali da osobe iz Crne Gore nijesu povezane sa naručiteljima ili izvršiteljima prvog atentata na Pukanića.

Sam Pukanić će grozničavo nastaviti vlastitu istragu: u njegovom telefonu nađeno je nekoliko poruka prema „ubici pokajniku“, kako je šfrirao nepoznatu osobu. Očito da se radi o nekome iz podzemlja kojem je Pukanić dao novce na privatnu istragu. „Dakle, ne javljaš mi se a i informacije koje si mi dao ne odgovaraju činjeničnom stanju. Molim te da mi za novac koji sam ti dao daš bar objašnjenje. Čekam te da se javiš. Ako si čovjek, pomogni meni i policiji“, zapisano je u Pukanićevoj telefonskoj poruci nepoznatom „ubici pokajniku“.

U narednim danima biti zanimljivo da se istraži: zašto hrvatska policija nije o ovome obavijestila javnost i zbog čega postoji neka zagonetna šutnja kada se govori ili piše o upletenosti osoba iz Crne Gore u ubistvo Iva Pukanića?
    Last edited by minjo; 26-03-10 at 21:28.

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Miško Đukić BIA (sa starim imenom) – uz pomoć – (novoga) Mila Đukanovića je „stvorila“ crnogorsku nezavisnost? Je li ovo nategnuto?
    Dobro – jeste … ali – što je ovđe nategnuto?
    Dobro de – malo je pomogla i CIA … Malo Mesićevi sponzori … Malo bogami i mi koji smo rekli DA … pomogli su i oni koji rekoše Ne … pomogla je i familija …
    Vuk (familija) siti, a mi, Ne – Da, kao ovce, na broju.
    Danas je Đukanović … ljubomoran na Nebojišu Medojevića koji vještije od njega „Srbuje“ i vadi zadnje adute prije statusa zaštićenog svjedoka. Ratko se pravi Englez, a preko Caneta sitan vez …
    Tv In snima film „Dobri vojnik Šebek u švajcarskom UB-u“ … Košmar pred buđenje.
    Buđenje koje piše Antoni de Milo.
    Ali kao što je Milo („rafo“ Crna Gora) trebao pomoći da CIA sruši Miloševića – tako i Tadić („rafo “Srbija ) ima ulogu u rušenju Đukanovića.
    Ima izlaza za Lomija: kao što je Mesić čestitao Josipoviću tako i Đukanović treba da čestita …???
    Pih … Kako bi dobro bilo da je Josipović počasni građanin Podgorice. Zajebasmo se …
    Kada je zamrznut rad LSCG-a Đukanović je počeo proizvoditi „protivnike“ i uvijek, u borbi sa njima, bio predsjednik pobjedničkog duha.
    Tako me podsjećate, gospodine Đukanoviću na jednog selektora (CG-borilačkog sporta). On je imao samo jedan meč u životu. Čim je ušao u ring viknuo je Peđi Goloviću (u uglu): „Čiba škirpe“ (bači peškir) … Izgubio je meč ali dobio srebro. Slavio je. Kuku boxu. Postao je selektor.
    I vi ste imali jedan meč. Ring Slobodan. „Čiba škirpe“ viknuli ste medjunarodnoj zajednici. Nato nije razumio šatrovački ali je prema tebi bio „milosrdni anđeo“. Umalo smo glavu izgubili – ali ti si slavio. Dobio si mjesto selektora.
    Izvinio si se? Đukanović se izvinuo na Dubrovnik i zato se izvinio Hrvatskoj.
    Nije se izvinio Crnoj Gori – zato je Crnu Goru izvinuo.
    Izvini Crna Goro, ovaj zanosni dugajlija, naša dvometrica, naša Bilderbeg grupa, nikada te nije poznavao – ni priznavao.
    Priznavao je samo s(ud) sopstvene partije – sopstveni s(ud). Rekao sam: uobraženi alfa mužjak.
    Na tom sudu – ti si, Crna Goro, ovakva, izgubila „Proces “.
    Đukanović vjerovatno mrzi Prag otkada mu je služba rekla da je Kafka tamo rođen. U istoimenom romanu, predposlednjem poglavlju: … ne juri zakon krivca, već čovjek kroz život traži “ulaz u zakon” da bi sistem ispoštovao njega u zakonu!
    Jozef K – to je borba sistema sa svojim podanicima, borba gdje covjek obavezno gubi …
    Ukoliko ne bojkotuje …
    Milo Ne – Da svoje ovce … Što više ovaca – više novaca.
    Ali više nema kud’.
    Lasta iz Praga dolijeće – čeka se proljeće!
    Miško Đukić

http://dailynewsmn.wordpress.com/201...-107/#comments

P.S. Jedino se nadam suprotno od Miska, da ce lasta uzivati u proljecu u Pragu, kazu da je prelijepo. Odje su joj gnijezdo rasturili, pa neka je tamo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Uhapšen Duško Mićunović osumnjčen da je vođa narko-kartela u Italiji
    27. mart 2010.
    U jučerašnjoj akciji na Crnogorskom primorju crnogorska policija je uhapsila Duška Duku Mićunovića za kojim raspisana Interpolova potjernica zbog osnovane sumnje da je jedan od vođa kriminalne grupe koja se u Italiji tereti za šverc 87 kilograma koakaina, saznaje Portal Analitika.

Jučerašnjim hapšenjem Mićunovića crnogorska policija je uzela aktivno učešće u međunarodnoj akciji zvanoj „Šah-mat“. Naime, krajem januara u velikoj policijskoj potjeri koja se odvijala na prostoru od Barija do Milana uhapšeno je tridesetak članova organizovane međunarodne kriminalne grupe. U operaciji je zaplijenjeno deset kilograma čistog kokaina i dva miliona eura vrijedne imovine uhapšenih Italijana, Kozima i Đovanija Navilja i Đovanija Montekazina. Kasnije tokom danalisice na ruke stavljene su brojnim osobama iz Srbije, Crne Gore, Albanije i Kolumbije.

Italijanska policija je raspisala je naloge za hapšenje 37 osoba, a kasnije i potjernice preko Interpola. Na spisku traženih lica nalazio se Duško Mićunović, kojeg je juče uhapsila crnogorska policija.

Kako su tokom januara jvljali crnogorski i srpski mediji, razotkrivena kriminalna organizacija imala je ulogu posrednika u snabdijevanju i transportu kokaina u korist raznih grupa. Grupa je organizovala dopremanje tona kokaina iz Južne Amerike prekookeanskim trgovačkim brodovima, a neke od njih su presreli brodovi finansijske policije u Italiji, Španiji, Velikoj Britaniji i Njemačkoj.

Kako saznaje Portal Analitika Mićunović je srpski državljanin i biće zadržan u ekstradicionom pritvoru do izručenja pravosuđu Srbije. Nadležni iz Uprave policije ističu da je hapšenje Mićunovića plod dobre saradnje crnogorske sa italijanskom policijom ali i policijama u regionu.

http://www.portalanalitika.me/politi...-italiji-.html

Ja ocekujem da odreaguje bratstvo u zastitu naseg Duke!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by nick 25 View Post

Jučerašnjim hapšenjem Mićunovića crnogorska policija je uzela aktivno učešće u međunarodnoj akciji zvanoj „Šah-mat“.

Kako saznaje Portal Analitika Mićunović je srpski državljanin i biće zadržan u ekstradicionom pritvoru do izručenja pravosuđu Srbije.

Ja ocekujem da odreaguje bratstvo u zastitu naseg Duke!

Ovo su dvije najvaznije stvari iz ovog clanka , a to kako ce vase bratstvo odreagovat- ovdje nikoga ne interesuje :devil:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Opoziciona inicijativa
    Izbrisana riječ "nezavisnost" iz teksta 27. mart 2010. U inicijativi za izglasavanje nepovjerenja Vladi, koja je juče Skupštini predata u ime triju najjačih partija, više nema dijela kojim se SNP, NOVA i PZP obavezuju da će raditi na očuvanju suverenosti i nezavisnosti države, pišu "Vijesti".
    Inicijalni tekst predstavnika PZP-a, nakon redakture ostalih partija, vraćen je u nešto izmijenjenom obliku, a najznačajnija izmjena se odnosi u posljedni pasus inicijative u kome se sada ne pominju te dvije riječi.
    Lider PZP-a Nebojša Medojević, koji je autor inicijative kazao je "Vijestima", da je taj dio izbačen na preporuku Nove i SNP-a.
    "Oni su smatrali da formulacija koja je ostala a koja govori o poštovanju ustavnog poretka objedinjuje sve što sam ja htio da kažem u inicijalnom tekstu. To naravno nije bilo nikakvo testiranjem već sam ja to pisao u duhu politike PZP-a, a mi da smo sami "gurali", tako bi smo je napisali", rekao je lider PZP-a.
    On međutim nije htio da kaže zbog čega je iz istog akta nestao i dio u kojem se kaže da režim" već dvije decenije nedemokratskim i namještenim izborima po svaku cijenu čuva vlast"
    Prema informacijama "Vijesti", taj dio nije odgovarao poslanicima SNP-a, čija je partija do 1997.godine bila jedinstveni dio DPS-a.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Tattoo View Post
    Ovo su dvije najvaznije stvari iz ovog clanka , a to kako ce vase bratstvo odreagovat- ovdje nikoga ne interesuje :devil:
    A, da pitamo jednog opozicionog lidera? Ili te niko ne interesuje sem vlasti?

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by nick 25 View Post
    Uhapšen Duško Mićunović osumnjčen da je vođa narko-kartela u Italiji
    27. mart 2010.
    U jučerašnjoj akciji na Crnogorskom primorju crnogorska policija je uhapsila Duška Duku Mićunovića za kojim raspisana Interpolova potjernica zbog osnovane sumnje da je jedan od vođa kriminalne grupe koja se u Italiji tereti za šverc 87 kilograma koakaina...
    Policijska saopstenja po kojima bi se dala snimiti epizoda Monti Pajtona...

U Crnoj Gori nema odbjeglih mafijasa pa ih efikasno hapsimo :-)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    Opoziciona inicijativa
    Izbrisana riječ "nezavisnost" iz teksta 27. mart 2010. U inicijativi za izglasavanje nepovjerenja Vladi, koja je juče Skupštini predata u ime triju najjačih partija, više nema dijela kojim se SNP, NOVA i PZP obavezuju da će raditi na očuvanju suverenosti i nezavisnosti države, pišu "Vijesti".
    Inicijalni tekst predstavnika PZP-a, nakon redakture ostalih partija, vraćen je u nešto izmijenjenom obliku, a najznačajnija izmjena se odnosi u posljedni pasus inicijative u kome se sada ne pominju te dvije riječi.
    Lider PZP-a Nebojša Medojević, koji je autor inicijative kazao je "Vijestima", da je taj dio izbačen na preporuku Nove i SNP-a.
    "Oni su smatrali da formulacija koja je ostala a koja govori o poštovanju ustavnog poretka objedinjuje sve što sam ja htio da kažem u inicijalnom tekstu. To naravno nije bilo nikakvo testiranjem već sam ja to pisao u duhu politike PZP-a, a mi da smo sami "gurali", tako bi smo je napisali", rekao je lider PZP-a.
    On međutim nije htio da kaže zbog čega je iz istog akta nestao i dio u kojem se kaže da režim" već dvije decenije nedemokratskim i namještenim izborima po svaku cijenu čuva vlast"
    Prema informacijama "Vijesti", taj dio nije odgovarao poslanicima SNP-a, čija je partija do 1997.godine bila jedinstveni dio DPS-a.

I tebi je to nevjerovatno od j(A)ednog Meda ????

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

I tebi je to nevjerovatno od j(A)ednog Meda ????
    Tattoo ti imas neki ozbiljni problem sa Medojevicem?sanjas li ga uvece?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by PrijekiLijek View Post

Problem - naravno da nemam , zasto bih imao ?

To sto je neko takav - kakav je (nikakav,prevrtljiv)...da ne upotrijebim neku tezu rijec, daje mi za pravo da svaki njegov potez prokomentarisem kako JA hocu , a ne kako mi neko kaze.

Imas li ti neki problem sa tim ?

Nego, kad si vec "uzeo rijec" , tebi je ovo potpuno normalno ?

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by PrijekiLijek View Post
    ima vlazne snove :mrgreen:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    ima vlazne snove :mrgreen:

A zasto si se ti osjetio prozvanim ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne bih da se stavljam u ulogu Tattoovog advokata, ali Medojeviceve izjave/blamaze su prava poslastica za komentatore, tako da ucestalom komentarisanju njegovih izjava ne treba traziti drugi razlog

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Treba da ima svoj topic - nesto kao Chuck Noris

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Problem - naravno da nemam , zasto bih imao ?

To sto je neko takav - kakav je (nikakav,prevrtljiv)...da ne upotrijebim neku tezu rijec, daje mi za pravo da svaki njegov potez prokomentarisem kako JA hocu , a ne kako mi neko kaze.

Imas li ti neki problem sa tim ?

Nego, kad si vec "uzeo rijec" , tebi je ovo potpuno normalno ?
    reci mi koji to politicar u crnu goru nije prevrtljiv? ali ovi sto su na vlast su tu prevrtljivost unovchili za razliku od medojevica koji nije bio dana na celo drzave.nije ukra drzavne pare,nije opljacka drzavnu imovinu unazadio narod za 150 godina.a ako cemo da pricamo o ideoloskim razlikama priznavanju drzave i sl,to me ne interesuje to su price za malu djecu.sto je meni bitno kao crnogorcu oce li se gospodin mandic borit za ocuvanje nezavisnosti CG? vidim da otvaras teme tendenciozno samo da ofiras medojevica i to radis bez imalo duhovitosti i mjere.toliko
    Last edited by DaySleeper; 27-03-10 at 15:13.
    http://nebojsacelebic.b0x.me/

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Default 27. 03. 2010. Vijesti

Čaj za dobro zdravlje

DALEKA OBALA

Piše: Vojislav Pejović

“Crnčuge, *****i, komunjare!” - tako su čašćavani poslanici demokrata u Predstavničkom domu američkog Kongresa, dok su ulazili u zgradu u kojoj će, nedugo potom, izglasati zakon o reformi zdravstvenog sistema. Par dana nakon glasanja, nekolikim demokratama su bačene cigle u prozore, objavljivane su slike njihovih porodica na internetu, dok je jedan poslanik iz Misurija na travnjaku ispred svoje kuće zatekao mrtvački sanduk. Niti jedan republikanac ili republikanka u Kongresu nisu našli za shodno da pomenuti zakon podrže svojim glasom, niti su, u debatama koje su se, od birtija do Bijele kuće, odvijale punih godinu dana, našli za shodno da ponude išta više od kozmetičkih intervencija na sistemu koji je za ovu zemlju bio i velika sramota i ekonomski kamen oko vrata. (SAD, iako izdvajaju ubjedljivo najviše sredstava za zdravstvo po glavi stanovnika od bilo koje razvijene zemlje, imaju 45 miliona neosiguranih, i po mnogim zdravstvenim parametrima zaostaju za zapadnoevropskim zemljama, Australijom i Japanom.)

Već punih godinu dana, republikanci pokazuju zavidno odsustvo gadljivosti spram besramnih laži i zastrašivanja (Država stavlja pod šapu šestinu američke privrede! Obama formira komisije za eutanaziju penzionera!), rajcajući do krajnjih granica nervne sisteme svojih najstrastvenijih birača, trenutno okupljenih u okviru tzv. „tea party” („čajdžijskog”) pokreta. Pomenute čajdžije su ime odabrali evocirajući čuvenu Bostonsku čajanku iz 1773, kada su kolonisti, gnijevni što plaćaju porez britanskoj kruni pred kojom nisu imali predstavnike, ispraznili tri broda puna čaja pravo u bostonsku luku. (Dvije godine kasnije, počeo je rat za nezavisnost.) Ovovremeni čajdžije su svoje proteste počeli prošlog proljeća, ni zbog kakvog sasušenog bilja ili, ne daj Bože, rasta poreza (od dolaska Obame na vlast, porezi su zapravo smanjeni), već navodno motivisani izglasavanjem finansijskog stimulusa i nekontrolisanom moći „Vašingtona”. Međutim, kako je godina odmicala, i kako je postajalo sve jasnije (a) da stimulus daje dobre rezultate, i (b) da istinski može doći do omražene reforme zdravstva (koja bi, po najozbiljnijim dostupnim procjenama, trebalo da smanji državni deficit za oko 140 milijardi dolara u slijedećih 10 godina), to je sve teže bilo sakriti neke druge čajdžijske motive.

Obama sa docrtanim hitlerovskim brčićima, transparenti kojima se vatreno oružje priziva kao sredstvo političkog diskursa i izlivi bezdušnog gnijeva spram slabih i nemoćnih su vremenom postali standardni folklor novih čajanki, od čega se dosad gotovo niko nije ogradio, dok je mnogi konzervativni komentator i političar svojim nastupima direktno podsticao takvu „slobodu izražavanja”. Temeljne studije ovog pokreta, koliko znam, još nisu sprovedene, ali vjerujem da je pojava današnjih čajdžija prvenstveno odraz jedne znane društvene patologije (rasizma), potom krize u jednoj partiji (republikanskoj) i jednom sve okoštalijem političkom pokretu (konzervativnom); međutim, ne treba smetnuti s uma ni to da opšti ekonomski tokovi takođe nisu išli na ruku razvijanju tolerancije, solidarnosti i iznijansiranog pogleda na svijet.
    Surovi i neodrživi sistem zdravstvene zaštite, u kom su troškovi iz godine u godinu rasli i do 3 puta brže od inflacije, i u kom se redovno dešavalo da polisa biva ukinuta onima kojima je najpotrebnija, decenijama se paralelno razvijao sa jednim drugim velikim problemom (istovremeno ga hraneći): sve izraženijom klasnom nejednakosti. U periodu od 1979. do 2005, na primjer, godišnji prihodi najbogatijih 1% domaćinstava su realno porasli za oko 180%, dok je u slučaju domaćinstava koja po visini prihoda čine srednju petinu taj porast iznosio svega 20%. Američka nejednakost u prihodima, rekordno visoka među razvijenim zemljama, pojava je koju je čak i Alan Greenspan, bivši direktor Federalnih rezervi i bezrezervni zagovornik slobodnog tržišta, prije pet godina okarakterisao kao „neprihvatljivu za kapitalistička demokratska društva”. U proteklih deset godina, dok su bogati bivali sve bogatiji, a sirotinja i ne-sasvim-sirotinja uglavnom ostajala tamo gdje je bila, stabilno je rastao i broj ljudi koji žive ispod granice siromaštva. Njih trenutno ima oko 45 miliona, ili 14% ukupnog stanovništva, i brz uvid u njihovu demografiju pokazuje kako klasna nejednakost ne pati od sljepila na boje: procenat siromašnih i zdrastveno neosiguranih (društveno, dakle, veoma ranjivih) crnaca i Hispanoamerikanaca je otprilike dvostruko veći nego odgovarajuće stope kod bijelog stanovništva; sasvim očekivano, ovakvo stanje je praćeno neujednačenom opterećenošću najrazličitijim bolestima, od infektivnih do neurodegenerativnih. Visoka socijalna mobilnost – drugo ime za „američki san”, u kom svi koji hoće da zapnu mogu da se uzdignu iznad ekonomskih okolnosti u kojima su rođeni – predstavlja, prema podacima OEBS-a, prije realnost u Danskoj ili Švedskoj, negoli u Sjedinjenim državama.

Veliko pitanje, zasad bez dobrog odgovora, glasi: zbog čega je najava zdravstvene reforme tako efikasno aktivirala prekidač za ludilo u glavama gnijevnih čajdžija? Istina, svaki četvrti republikanac dozvoljava mogućnost da je Obama Antihrist (ne izmišljam: anketa je objavljena prije dva dana), ali šta navodi osobu koja nije ni gladna ni žedna niti politički proganjana da nasred ulice i pred kamerama baca zgužvane dolare i psovke u lice osobe oboljele od Parkinsonove bolesti? Prosječan čajdžija, treba reći, ne pripada sirotinji, po pravilu gradskoj i tamnoputoj, koja će gotovo izvjesno biti uskraćena za američki san; on je natprosječno obrazovani stanovnik nepreglednih predgrađa, ponositi predstavnik bijele srednje klase, kojemu, sudeći po zadriglosti vrata i snazi glasnih žica, u životu zaista nije tako loše. Šta takav jedan primjerak može da ima protiv reforme zdravstva od koje, ukoliko ne zarađuje preko 200 hiljada dolara godišnje, može samo da profitira?
    Ko zna, možda je tačan instinkt koji mi kaže da se čaj koji se servira ovih dana uglavnom priprema tako što se obrsti otrovno žbunje rasizma, koje najdublje korijene upravo ima u selendrama i predgrađima bijele Amerike, i da mu, arome radi, treba dodati malo sastrugane ekonomske kratkovidosti i sitno izmrvljenog osjećaja za američki kič-patriotizam. Ne sumnjam da timovi sociologa već špartaju ovom čudnom zemljom i njenim telefonskim imenicima, razdjeljujući svoje upitnike, u pokušaju da dokuče zbog čega tačno postoje siti koji ne podnose gladne, iako ih najčešće niti vide, niti čuju, niti žele da znaju za njih. Paradoksi koji čine da cigle lete kroz prozore i da stižu prijetnje smrću zbog učešća u demokratskoj proceduri prosto vapiju za dobrim odgovorom.
    Za kraj, od mnogih američkih paradoksa želim da navedem još jedan: „crnčuge, *****i i komunjare” su trenutno na vlasti. Antihrist Obama je izabran sa 53% glasova, i zasad pokazuje da je lider ozbiljnih namjera, čije političke sposobnosti samo budale mogu da potcijene. Suprotno očekivanjima, politički sistem ove lude zemlje se pokazao sposobnim da u pogon stavi suštinske – i dobre - društvene promjene. Poslije godinu dana ispunjenih zebnjom, može se reći da promjena i nada nisu više riječi primjenljive samo na slogane, već i na svakodnevnu, objektivnu stvarnost. U to ime, popiću šolju crnog čaja s mlijekom.
    Autor je biohemičar i pisac. Živi u Čikagu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

U natopljenoj odjeći krijumčarili 3 kg kokaina

Zagreb, 27.03.2010., 12:27 | T.Š.

Više od tri kilograma kokaina zaplijenili su carinici zračne luke Zagreb u srijedu navečer.

Droga je pronađena kod dvojice srpskih državljana, starih 29 i 35 godina, koji su je pokušali unijeti u Hrvatsku u dva kovčega prepuna odjeće koja je bila natopljena drogom, Srbijanski dvojac letio je redovnom zračnom linijom iz Chiclaya u Peruu preko Pariza za Zagreb, a tijekom granične kontrole predali su svoje kovčege na pregled. Carinski službenici primijetili su na odjeći u kovčezima čudne bijele naslage, a budući da je polazni let bio u Južnoj Americi odmah su posumnjali da se radi o pokušaju šverca kokaina.
    Žurno su izvijestili policiju nakon čega su inspektori odjela za droge PU Zagrebačke doveli psa tragača posebno uvježbanog za otkrivanje droge. Pas je reagirao na sadržaj kovčega te je odjeća zaplijenjena i poslana na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić. Posebnim tretmanom pranja i filtriranja tekućine u kojoj je odjeća oprana zasad je ekstrahirano 1,7 kg bijelog praha izuzetno visoke čistoće. Međutim oprana je tek polovica 'bijelog rublja', pa se očekuje da će u drugom kovčegu masa droge biti slična.
    zagrebačka policija je izvijestila kako je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su osumnjičenici početkom ožujka ove godine redovnom zračnom linijom otputovali iz Beograda u Limu, gdje su preuzeli kokain koji je bio natopljen u razne tekstilne predmete. nakon toga su preko Zagreba drogu pokušali prokrijumčariti u Peru. Uhićeni srbijanski tandem prepraćen je istražnom sucu županijskog suda u Zagrebu te im je određen pritvor. Vrijednost do sada ekstrahirane droge je oko pola milijuna kuna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pa sta onda za tvog Mila da se kaze? Za Meda me nije briga, ali gdje da smjestimo Djukanovica na skali prevrtljivosti?
    Ne, ne treba ga na skali, treba ga staviti kao etalon.

Page 246 of 321 FirstFirst ... 146196236242243244245246247248249250256296 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)