Jeste, Allah s.w.t. je stvorio Iblisa l.a. Zašto, ja znam odgovor, bar mislim da znam, ali je potpuno nebitno zašto. Tragično je to što ljudi pokušavaju da spoznaju mudrost Gospodara svjetova, pa pitaju kako i zašto za neke stvari za koje i sami znaju da su im umom ograničene. Npr. mogao bih ti reći da je stvorio Iblisa, zato što Bog s.w.t. zna budućnost a ti ne znaš. I šta sad? Da li si ti u stanju skužiti mudrost pametnijeg od tebe a uz to Onoga koji do tančina zna budućnost? Naravno da ne.Mabuse, i ti vjerujes ( a istovremeno ne znas) ali svi kazete da bog je sam stvorio svoga protivnika Djavola, postavlja se pitanje ZASTO???!!!
Bog s.w.t. ima cijelu komandu, On sve može. Može u trenutku ubiti Iblisa i sve šejtane i ljude na Zemlji, ili nekoga od njih. Zato ja kažem, pročitajte Kur'an pa onda postavljajte pitanja, jer Kur'an ima odgovor na tvoje pitanje:Da li ima logike da vi kazete da bog ima cijelu komandu a Djavo ??? da li mu je on pod kontrolom, ?? ako bog dozvoljava djavla da cini sva ta zlodjela nad covjecanstvom onda izlazi da bog je protivnik onih koje sam " s'ljubavlju" stvorio?? Zasto ziva bica moraju da se hrane zivim bicima?? Logika i vi ste ko Noc i Dan.
11. Mi smo Adema stvorili i onda mu oblik dali, a poslije melekima rekli: “Poklonite mu se!” i oni su se poklonili, a Iblis nije; on nije htio da se pokloni.
12. “Zašto se nisi poklonio kad sam ti naredio?” – upita On. – “Ja sam bolji od njega; mene si od vatre stvorio, a njega od ilovače” – odgovori on.
13. “E onda izlazi iz dženneta” – reče On -, “ne priliči ti da u njemu prkosiš; izlazi, ti si, zaista od onih prezrenih!”
14. “Daj mi vremena do dana njihova oživljenja!” – zamoli on.
15. “Daje ti se vremena!” – reče On.

Bookmarks