Po mojim procjenama nije nista sporiji od m3 e46 (5,2s)
I ja mislim da je tako. Ne mislim, tvrdim.
On ide do stotare (po nekim mojim procjenama) za nekih 5,5 sec.
TAKUMI
Po mojim procjenama nije nista sporiji od m3 e46 (5,2s)
Koga je gladni otac pravio, dovijeka ce gladan bit...
Imas taj osjecaj jer ima jaci obrtni.
TAKUMI
Moze bit... a sad se sjetih da fabricki S4 s 250hp ide 5,6s... onda ona njegov s 310hp mora ic 0,3 brze makar
Cuj, ovaaaaj, S4 ima 270 KS.
Kako zna da ima 310?
TAKUMI
Ako ima 310, mora ic sekundu brze. Ada to su cijelih 45 ks..
If you no longer go for a gap that exists, you're no longer a racing driver.
40 konja mogu spustit, plafon 0,3.
TAKUMI
Potpisujem.
TAKUMI
Evo prekopirano iz njegovog oglasa
Snaga motora: 250 i 309ks, u zavisnosti od ECU-a (fabrichki ili GIAC aftermarket)
Znaci 60 konja mu mora sekundu spustit
Pa mjerili su. Ovaj auto je odavno dostupan, i zna se svaki pojedini dio koliko mu ks dodaje.
Moj ima GIAC ECU, Borla izduv i KN filter i takav setup treba da ima par konja preko 310ks na motoru.
Stage 2, ako nema boost leak-a ili drugih problema, sa dobrim fabrickim kvacilom, treba da ide 4,7s do 100km/h.
Ako mene pitate, pojma nemam koliko ide, jer se u CG to izmjeriti ne moze... Mozemo samo da nagadjamo.
BEFORE SEX u help each other get naked. AFTER SEX u only dress yourself. Noone helps u once ur fcked
Da zaokruzimo to na 5, i neka ga djao nosi![]()
Sa chipom, Borla komplet granom, i filterom, ada mora spustit sekundu da ebe majku!
Ako ne moze, onda ga je glupo cipovat i kutarat radi 0,3 sec, sto Fabija kaze.![]()
Balsa, ako auto ima 100 konja, tih 40-50 ks bi spustili ubrzanje za sekundu, sekundu ipo, ali ako ima 270 i dodas 40, a prije toga ubrzanje do 100 je bilo 5,7.......ne vjerujem da ce bit ispod 5.4
NSX, potvrdi.
TAKUMI
Za US market ima malo manje, zbog katalizatora i nekih drugih normi.
TAKUMI
The charged intake air is cooled with the aid of two side-mounted intercoolers (SMICs). It displaces 2,671 cubic centimetres (163.0 cu in), and is rated to produce a motive power output of 195 kilowatts (265 PS; 261 bhp) at 5,800 revolutions per minute (rpm), and generates 400 newton metres (295 lbf·ft) of torque at 1,850 rpm.
The B5 S4 claims acceleration from 0 to 100 kilometres per hour (0.0 to 62.1 mph) in 5.6 seconds
Ovakvim setupom moj audi ima 60ks vise od fabrickog, sto je 24% vise snage i 20% vise obrtnog momenta.
Ja ti kazem kako JESTE, i isto tako kazem da ja to ne mogu dokazati, ali pratim i zato znam.
evo i malo timeslipova audija kao mog: http://www.s4biturbo.com/timeslips.php
Stage 2 su u 13s klasi, cak ima jedan koji je probio 12s.
BEFORE SEX u help each other get naked. AFTER SEX u only dress yourself. Noone helps u once ur fcked
Valjalo bi da se cvx i Balsa probaju na sledece okupljanje.![]()
60 je nesto drugo, ali 40.....
A sto se tice ubrzanja, nikad nece biti isto. Sve zavisi od temperature ulja u diffovima, od temperaturer vazduha, od podloge, od temperature guma...
TAKUMI
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks