U fikciji postoje samo fragmenti istine.A sve i da su velike cjeline,ne bi mogle biti surove.Za surovost potrebna je ličnost.Istina istu nema.
Tako da je 'surova istina' samo figura u govoru,odnosno dijalektički trik koji u objektivnoj realnosti ne postoji.
U raspravi između nevalidnih,fiktivnih argumenata koji nemaju dodira ni sa čim - reći da je nešto od tih argumenata istina a nešto ne je potvrđivanje apsurda koji već postoji.
A tema je ateizam.
Ako ćete vas dvojica čuvara različitih naslijeđa sad da se raspravljate oko rođenja nečega o čemu ne bi trebalo da ima govora na ovoj temi,onda ćete biti vrlo zanimljivi.Jedan drugom.
Last edited by Čika Džo; 12-03-10 at 01:03.
"And if they didn't believe me, they believe me now."
Kako mogu da vjerujem u boga posle ovoga? Ovo bi trebao da bude konacni dokaz da je religija budalastina.
Pozdrav saborcima ateistima
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
To su carevi najjaci! Ska (hriscanski ska bolje reci) bend iz 80tih. Umirao sam kad sam prvi put vidio. Pjesma je potpuno zarazna pjevusim je vec nedelju dana.
Jesus is a friend of mine
Jesus is my friend
Jesus is a friend of mine
I have friend in Jesus!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Christian rock ti je za sprdacinu dusu dao. Zaboravih te pjesme davno ih nisam slusao ali youtube ih je pun.
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Prastaj brate ali mislim da je ovo jos gore(ne volim metal previse). Na onu sam barem mogao da djuskam i da igram ali ova je previse tamna. U sustini cudan mi je spoj roka i hriscanstva, uvijek sam mislio da rokeri treba da se bune protiv poretka, autoriteta i dogmi. Ne znaci da sam u pravu samo tako osjecam.
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Да,на ову не можеш да пародираш.8) Иначе,што се тиче рока и хришћанства,шта да ти кажем.Личног сам мишљења да хришћани могу и треба да свирају,јер рок`ен`рол служи само као средство да се пренесе нека порука,свако има своје мјесто.Суштина хришћанства нису догмати и ауторитети.Суштина је Богочовјек Христос.Само што се један просјечан рокер постаје анархиста јер му смета све што не задовољава његове страсти (мада и та побуна је некад оправдана),али рокер хришћанин све (или би требало) гледа кроз лупу Јеванђеља,и његови текстови су самим тим другачији.Упућени на борбу против гријеха,страсти,безличног друштва...итд.
Има разних примјера лијепих примјера као рецимо пјесма Lovers Of Truth са албума "Confessing between the lines" аутор је Fr. Justin Mathews :
http://www.justinmathews.com/media/L...of%20Truth.mp3
Има доста тога...
http://www.thesmalltownheroes.com/
Last edited by emanuil; 15-03-10 at 22:01.
Сваки човјек је - мали бог у блату.
Odslusah neke - kao sto bi englezi rekli its just not my cup of tea.
Da nisi slucajno gledao south park epizodu koja se bavi hriscanskim rokom?
Izgleda da je rok uvijek bio povezivan sa drogom seksom nasiljem cak pa mi onda ove mirne hriscanske poruke cudno zvuce. Ili smijesno ako pricamo o onoj pjesmi sto je postavih.
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Jedan dokaz da bog postoji. Prelako, nidje ga nema a pominje se vise no bilo koja poznata licnost. Sve sto o tom bogu "znate" potice od ljudi koji su ga izmislili i kojima uopste nemate razlog da vjerujete da pricaju istinu. Na hiljade stvari koje su pripisivane bogu za koje je nauka dokazala kako nastaju, zasto postoje isl. Ovaj Protuva je najneobrazovaniji lik s kojim sam imao nezadovoljstvo da diskutujem u zivotu. Ona prava najgora vrsta vjernika. Slijepi vjernik bez razloga koji negira ono sto je cijeli svijet prihvatio, sto vise ni crkva ne smije da spori, a sa druge strane misli da su njegovi tekstovi i budalastine dokazi. Ne zna nista o evoluciji i porijeklu vrsta o kojima postoji ogroman broj dokaza. Evolucija se uci u skolama sa razlogom - jer je tacna, a kreacionizam nije. Da jeste on bi se ucio, ne bi se na ucenje kreacionizma gledalo kao na idiotluk. Spreman je da vjeruje u djecije price koje se zasnivaju na rekla-kazala prije nego naucno provjerenim cinjenicama. Takvim ljudima nema spasa. Njih ce vrijeme i saznanje da pregazi. Neka zivi sa svojim primitivnim mislima, ostatak svijeta ce da napreduje. Do sad je nauka uspjela da pobije veliki brioj religijskih tvrdnji, samo je pitanje vremena kad ce i sve da pobije.
Evo ja izazivam sve vjernike da mi dokazu da je Zemlja 6000 godina stara, da je muckarac nastao iz praha a zena iz rebra. Jer to nekima zvuci logicnije od evolucije ocigledno. Takvi likovi kvare nacionalni IQ![]()
Last edited by VanjaTheMan; 16-03-10 at 22:25.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
vanja ?jel imash dokaz da bog NE postoji? busash se u iq,valjalo bi da onda imash i dokaz,kako bi se taj ionako losh nacionalni iq malo popravio.jel imash dokaz da bog ne postoji?
Logicno je da onaj ko tvrdi da postoji treba da da dokaz, a ne suprotno.![]()
If you no longer go for a gap that exists, you're no longer a racing driver.
Brav o.
Dupli nickovi se banuju inace, da znas.![]()
If you no longer go for a gap that exists, you're no longer a racing driver.
Prdotrckalica postoji, ja sam jednu upucao prosle zime na Garchu.
A kako objasniti postojanje Flying Spaghetti Monster-a?
Ja u NJEGA vjerujem i drugi ljudi isto. I ima NJEGOVA crkva. I knjiga je napisana. I ljudi MU se klanjaju. Po meni je ON stvarniji od nekog tamo Boga il Alaha.
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Jedini bog koji postoji, kojeg ljudi mogu da vide i pitaju bilo sta i dobiju odgovor je Google. Ima i Google crkva i sve. Ali ti ljudi bar znaju tacno u sta vjeruju, jer je njihov bog na dohvat ruke svima. Ali stvarno ima bozje osobine: besmrtan jeste - niko ga nije hakovao uspjesno, ima sve odgovoe, voli vas sve jednako
Dao sam ti ga u postu iznad tvog pitanja.
Izvinjavam se za dupli most, neka moderator spoji ako treba ili izbrise ako mu volja. Sad se probudih![]()
Last edited by Hari Krisna; 17-03-10 at 18:14.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
I tako jednog dana prolazim ulicom i bacih pogled na jednu zgradu, pa pomislih gle neko je ovu zgradu nekada sagradio i ako trenutno ne vidim te ljude. Stigoh kuci i uzeh daljinski, upalih TV. Pomislih gle ne vidim infra red ali ipak on postoji. Zatim uzeh telefon pa poceh da razmisljam o bluetoothu, ni njega ne vidim a on postoji. Onda postavih sebi par pitanja: "Da li je vece cudo zgrada koju ljudi sagradise, ili planete, zvijezde i citav univerzum koji po nekima nasta slucajno?" Kakva je slucajnost da postoji covjek na Zemlji, da istovremeno postoje za njega svi plodovi i blagodati hrane koji su mu i hrana i lijek? Zasto krava daje vise mlijeka nego je to potrebno teletu? Sjetih se jedne emisije gdje upitase 3 naucnika da odgovore, sta bi bilo kada ne bi bilo pcela? Nakon 20 minuta konacan odgovor je bio: na Zemlji bi zavladala opsta glad. Ko je to tako uspio da odredi tako perfektno? Mother of nature? Onda ta majka priroda mora imati sposobnost razmisljanja, u stvari ta Mother of nature je za mene Bog. E sad posto smo otkrili ko je On, daj da o Njemu saznamo jos vise, tj. sta On jos moze...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks