Necu ja da ulazim u to kako to da Bog dozvoljava ili ne dozvoljava, vec kazem da je u istoriji covjecanstva incest bio nuzan, pa bilo da se radi o stvaranju ili evoluciji.
pitanja koja si ti postavio su u najmanju ruku smijeshna i odraz neznanja..razumijem da te vjera ne interesuje,ali zasto onda pricash o njoj kad izjavish recenicu koju si izjavio za incest,a ne znajuci da te neko moze pitat a kako je evolucija podrzala incest...to je odlichno definisano sto se tice vjere,dok eto vidish,u teoriji evolucije to nije,proguglaj..ne padam ja u nicijim ocima,niti zelim da budem ni visoko,ni nisko,jer je briga o tome odraz klinaca,sto i jesi,kad te brine mishljenje drugih,nisi ostvaren covjeknego,idi,procitaj,to mrsko stivo,pa cesh ukapirat i nac odgovore na tvoje nebulozno pitanje na koje ti se smiju svi ateisti koji bash poznaju ateizam...a slozicesh se da ateista ne mozesh biti bez poznavanja tog mrskog stiva,koje nisi ocigledno uzeo u ruke...zato,biblioteka,ili konktaktiram me na pm,rado cu ti uzajmit knjige. sve najbolje...a kad tad cesh se sjetit ovih rijeci
![]()
Nuzan nije bio ,na osnovu cega je bio nuzan, smatras li ga nuznim u tvojoj porodici? (bez uvrede, samo hipotetsko pitanje)
Vidim ja fino da vi nemate dokaza, argumenata i da ne mozete jednog ateistu poput mene nacerat da vjerujem, mozete me nacerat samo da pocnem da mrzim sve vjernike, ne boga, jer u njega ne vjerujem, nego vjernike, zbog ovakovg nacina razmisljanja, da je incest normalan i nuzan
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
neka ga,sta se raspravljash,pusti ga,dao sam mu dolje smjernice,pa nek procita,mada i bez citanja se vrlo lako moze doci do zakljucka kako je incest definisanpusti ga,bice mu vrlo drago saznanje kad provlai,vjeruj mi.i drugima je bilo koji su se pozivali na taj argument pa vidjeli kad su odrasli i edukovali se,kako su bili smijeshni na pocetku
![]()
Svi smo pod uticaj neke doktrine, ali bilo da smo vjernici ili ateisti ili sta vec, moramo da se ucimo da na stvari gledamo 'nasiroko' i sa vise pitanja/odgovora. Ne valja ako stvari gledamo plitko.
Danas je problem sto ljudi, vecina, na ljubav recimo gleda previse materijalno.
apsolutno,ne pricam u korist moje teorije bzvz,vec kroz neko moje znanje o tome,pritom i poshtujuci suprotnu stranu i njhove argumente,e sad zasto sam ja na toj strani na kojoj sam ,je zbog toga sto se upravo ti njihovi argumenti svakodnevno naveliko demantuju dok je njihova prica za nase argumente jednostavno ''ma to ne moze biti'' ,i prosto ne mogu biti na toj strani.
Da li pricas kroz tvoje znanje, koje si ti stekao, licno i kroz neko tvoje iskustvo? Ili se oslanjas na znanje iz knjiga?
NAvedi mi jedan svakodnevni demant "nasih" argumenata?
Zar jedan Bozji covjek, za kojeg se predstavljas, smije da ima predrasude tipa "nase" i "njihovo"?
I nisam zidar, ali eto
vi tvrdite,odnosno darvin, da je covjek nastao od ribeovo je jedna od sitnijih stvari koje se prepricavaju na svakoj tribini o raspravam o ovoj temi..kako to da je riba mogla da preuzme gene i tokom vremena preraste u covjeka...kako? nemoguce da jedna zivotinja preuzima gene druge zivotinje,ne postoji nacin,shansa,promil mali ne postoji jer je NAUCHNO DOKAZANO da se geni ne prisvajaju..fino se u svakom tom sluchaju,pominje recenica jednog naucnika ''magarac,ce ostati magarac i ako ga ostavite u sredini dje su sve zebre..kroz milione godina on ne moze prerasti u zebru,jer je to magarac''...svi znamo,pa i ti,da u tom periodu u kojem je zivio darvin nije bilo poznata genetika kao nauka,pa se zna da darvin nije moga nikako znat te zakone,i pretpostavljao je da organizmi imaju neogranicene mogucnost prilagodjavanja sredini,sto je i bit evolucije...moguce da si citao pa znash za njegovu recenicu koja dokazuje da nije znao nista o genetici ''ako bi se ovaj procesh odvijao tokom dugog vremenskog perioda cini se izvjesnim da bi jedan konj moga da se pretvori u zirafu''..znaci po tome,darvin misli da ako konja poshaljemo u dzunglu,on ce tokom vremena postati tigar...koliko je to nebulozno...ali evolucionisti ne bi bili oni,da nisu postavili tezu da se to desilo mutacijom riba i primanjem informacvija ili gena...
ali to je trajalo svega mjesec dana
jer je profesor sa dzon hopkins univerziteta dokazao da ni jedna mutacija kroz istoriju nije bila moguca DODAVANJEM INFORMACIJA ,vec iskljucivo oduzimanjem,tj izumiranjem...na kraju su evolucionisti to prihvatili kao poraz i priznali da je u pravu,cini mi se da je u pitanju doktor spenser,nisam siguran za ime( knjigu sam daaavno citao al mislim da je razaranje moderne teorije evolucije,nisam siguran,provjericu)...u je opet bio napad na ovog doktora kako postoje pozitivne mutacije kao sto su bakterije sa antibioticima? to je toliko smijeshno da je americki predstavnik neke grupe koja je to tvrdila batalio posa kojim se bavio kad mu je ovaj odg da i pored toga,organizmi ne dobijaju vec gube informacije,sto dovodi do smrti u svakom sluchaju. tu se josh nadovezao i nobelovac erni cejn koji je rekao,tvrditi da su za opstanak i razvitak vrsta ,uticale mutacije,po meni predstavlja hipotezu koja nije ustanovljena na ni jednom dokazu i ne moze se uporediti sa cinjenicama'' ... vjerovatno masu od vas ne zna da teoriju zasto je covjek manje dlakav u odnosu na majmuna? po darvinu,to je zato sto mushkarac je kroz vrijeme ZELIO I TEZIO zenskoj glatkoj kozi?!?!?!
jel se neko sjeca od vas najveceg skandala u teoriji evolucije kroz dokaze...cini mi se da je bila u pitanju neka mushica ili moljac koji su bili bijeli,i odjednom kroz period pretvorilki su se u crne,i to je uzeto kao najveci dokaz evoluciji..dok kroz par godina nije dokazano da je tokom industrijske zone drvece na kojim su ti moljci bili ustvari potamnjeli
i tu su evolucionisti izasli sa odgovorom da je to greska koja se svakom moze desiti
cuvene su i lobanje iz nekog grada iz tanzanije dje je dokazano da psotoje covjek prije pracovjeka i da su te lobanje iste kao i ljudi koji danas zive,i to nije rekla kazala,nego ima dokaz koji su prvo negirali,a kad su im pokazani dokazi prestali sa tom pricom o neandertalcu kao proizvodu evolucije
i josh milion milion dokaza na osnovu kojih je teorija evolucije na kraju ispadala smijeshna
usotalom,sjetimo se recenice poznatog biologa levtrupa koji je rekao da se iskreno nada da ce jednog dana teorija evolucije biti odbacena kao najveca prevara u istoriji covjecanstva i nauke... samo se sjetimo ''umova'' koji su u kroz svoja zivotna doba i drugim generacijama ostavili znanje da je zemlja CENTAR UNIVERZUMA,isto kao sto je nama evolucija sada broj 1...pa se to na kraju ismijavalo i odbacilo kao veeelika laz zarad ciljeva...nego,crnjak mi je da dalje pisem,ko zna zna,ko ne zna,moze da nauci i PROVJERI dokazima....bilo bi tu josh da se pise,al muka mi.
p.s. sjetite se kako je doktor fly ateistu o kojem je bilo rijeci i na ovom forumu cini mi se i njegovog cuvenog slijeganja ramenima kad ga je pitao naucnik ''dje je nastala biblija'' a on odgovorio u stampariji,a ovaj mu prigovorio da to nije istina vec da je ta kniga koja posjeduje info nastala u umu covjeka na sta je ovaj odgovorio da je to tachno skroz a ovaj ga opet pitao ''Gospodine Fly,pošto svi živi organizmi nose u sebi,veoma složenu informaciju,zapisanu u genima,u čijem umu je nastala,ta informacija'' ...svi njegovi studenti su znali njegov moto koji je bio nesto tipa ''slijedi cinjenice pa dokle te dovedu'' odjednom je izgledala smijeshno i zastrashujuce,nakon cega je ovaj priznao da to sto je priznao.
Last edited by protuva; 04-03-10 at 20:28.
Iz svega ovoga se da zakljuciti da vi vjernici koristite nauku za pobijanje teorije evolucije, a kad vam se dostave doakzi, onda nekako ne vjerujete u nauku, jer Bog je istina a Bog je jedan??
Onda su crnci vjerovatno nastali od Kaina i njegove sestre, Kinezi od Avelja i njegove majke, Japanci su pak plod Adama i njegove cerke, a Eskimi su vjerovatno nepriznato dijete Adama i neke cerke njegove, pa se parilo sa fokom, i tako nastali Eskimi, jelda?
I nisam zidar, ali eto
Odma se vidi da nijesi bio na tribinu u Beograd pa nijesi upucen. Posto se od mutacija izumire Adam je bio crn po ledjima, bijel po prsima zut po ramineima i crvenio se u lice pa se to nasledjivalo a ne izumiralo.
Ne znam kakvo mu je bilo rebro a kad mu ga cupali valjda bilo krvavo ali nije to mutacija.
Očigledno nisi ni pročitao a kamo li pokusao da razumijes sta ta teorija pokusava da kaže. Niko ne prisvaja druge gene, već se geni vremenom i mutacijama koje traju milionima godina mijenjaju, tačnije se organizmi prilagodjavaju promijenjenim uslovima zivota.takve nasledne osobine se prenose na potomstvo koje opet svoja prilagodjavanja prenose dalje.naizgled neprimjetne na period od nekoliko hiljada godina. Ipak to je samo teorija ,ali teorija koja se do sada pokazala tačnom i koja ima mnogo materijalnih dokaza. Na kraju ona ne obara teoriju o bogu kao stvaraocu vec samo pobija religijska shvatanja boga,koja nauka i bez Darvina pobija.
ne pricaj nesto sto nije tako...jednostavnoi nije tako,ne poStoji nacin da se geni mijenjaju i dodaju informacije,NE POSTOJI...i to je dokazano,tako da je ovo laz,i izvini moram ti rec,ali brate to je laz...to su rekli i evolucionisti,a ti sad odje to pricash...jednostavno nije istina ,zao mi je. oces da kazesh da je jedna vrsta moguce da se promijeni u drugu,ako npr hiljadu godina zivi sa drugim zivotinjama? jel slushash ti sebe? sto onda covjek nije evoluirao u nesto vise,vala bi se pretvorili vec u nesto vece od ljudi,bar malo.ne lupaj. procitaj pa se ispravi. http://www.cps.org.rs/Cks5/cks5.html
Last edited by protuva; 04-03-10 at 21:52.
ja sam se toliko presmijao sad ovim anti-darvinistima da me je zaboljela neka tegla nutele shto sam pojeo![]()
Nas je stvorio Bog... a to sto su nam ostali primati slucajnost je jer su Adam i ekipa imali animozitet prema sexu sa primatima do jedne ure... lol daj
One Ring to Rule them all...
Najinteresantnije je to što osporava čo'ek darvinizam uz pomoć nauke a tek tako povjeruje u kreacionizam. Većeg apsurda nema na ovoj zemaljskoj kugli.
Ponekad ovaj forum (ili ovo društvo,nisam siguran šta od to dvoje) proizvede nevjerovatnog seratora koji je siguran da je rođen u pravu i planira da svoju fantastičnu,zatucanu upućenost u sve i svašta zastupa do posljednje unce krvi.
Ono što je dobro je što takvi tipovi nude mnogo,mnogo zabave.
Pa...
![]()
![]()
"And if they didn't believe me, they believe me now."
klasican primjer komentara osobe koja prvo ne razumije temu,a drugo,niti je ikad zelio da raspravlja o njoj..al daj,da nabijemo postovea vrijedjanjem samo dajesh doprinos mojim postovima...posto ocigledno nemash neki protiv dokaz. a za ovo da sam serator i slichna vrijedjanja govore o tebi i tvojim roditeljima,iz kuce se to nosi,pa se zapitash na kraju zasto su te i radjali
![]()
Last edited by protuva; 05-03-10 at 01:22.
hari,bas ti je loshe kad moras da brises postove,kako ne bi ispao neznalica :) kuku ocu,kuku majci.
Toliko si puta ponovio u boldovanom da to nije istina, i da je to laz, kao da sebe ubjedjujes u to, i onda na kraj povjerujes, jer u principu tvoje vjerovanje se i zasniva na tome, ubjedjivanju sebe, a ne posmatranju cinjenica...
I zasto mislis da bi se pretvorili u nesto vece od ljudi, odakle znas da necemo? Mislis da smo trebali da budemo savrseniji?
I nisam zidar, ali eto
Ljudi treba malo da se unazade da bi bili normalni![]()
(╯°□°)╯ ︵ ┻━┻
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks