Ako si pratio mladje kategorije Partizana i Juga vidio si malo slicnosti...
Ne mogu se sjetit perioda kad je Vlaho dolazio u Bg, ali od 90-tih sam se poprilicno nagledao utakmica Partizanovih klinaca. U par navrata, na nekoliko turnira, gledao sam i male Jugase.
I jedni i drugi misle da su najbolji na svijet.
E onda, kad ih neko klepi po ushima, ne umiju da prime poraz...
Ono sto krasi SVE Partizanove uzraste (od poletaraca do seniora) je jak presing i maximalna disciplina u igri, gotovo bez soliranja i improvizacija.
Sa druge strane, kod Jugasa sam vidio gotovo isto sto i kod kotorana, novljana... Mnogo vise mastovitosti, ali ne toliko brige o odbrani. I pogotovo ne toliko discipline. Mnogo vise se isticu pojedinci, tako da ces cesto naic' na situaciju da par igraca u timu igraju sve pozicije koje su u momentu potrebne. Toga u Partizanu nema! Oni npr. na takmicenjima mladjih kategorija u Srbiji nastupaju sa 3 do 4 tima, toliko klinaca imaju. To ima veze sa mojom pretposljednjom recenicom.
Mozda se ovo zadnje 3-4 godine promijenilo (mada sumnjam, sistem je sistem), jer ljeto gotovo da nisam doma, pa ona prava, finalna takmicenja u mladjim kategorijama, preskacem.
dida,
ni tog perioda se ne sjecam...Salim se, znam za te podatke.
A Risto Maljkovic nije mogao u reprezentaciju, nije imao dje pored Vujasa i Savica...

, ali od 90-tih sam se poprilicno nagledao utakmica Partizanovih klinaca. U par navrata, na nekoliko turnira, gledao sam i male Jugase.
Reply With Quote
Bookmarks