Page 7 of 141 FirstFirst ... 345678910111757107 ... LastLast
Results 151 to 175 of 3513

Thread: Snovi

Thanks Thanks Given 
    16
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    26 Posts

Justros sam usnio san,pomalo chudan,ali intersentan skroz,probudio se i nastavih da spavam i poslije taj isti san (u snu) preprichao drugu
    ~
    Any experiment of interest in life will be carried out at your own expense. Mark it well.

Thanks Thanks Given 
    1,085
    Thanks Thanks Received 
    3,198
    Thanked in
    2,429 Posts

znam sto si sanjao :PPPPPPPPPPPPP

Thanks Thanks Given 
    16
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    26 Posts

Ne znash gade pogani
    ~
    Any experiment of interest in life will be carried out at your own expense. Mark it well.

Thanks Thanks Given 
    1,085
    Thanks Thanks Received 
    3,198
    Thanked in
    2,429 Posts

znaaaaaaaam sreco )) i ti to dobro znaaaas! ehehehheeheheh

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Lommy View Post
    Ima smisla ovo što si rekao za stanje u kojem se tijelo nalazi a koje je potrebno za stvaranje kontolisanog sna. Znači to stanje iscrpljenosti i umora što je uzrok za ovu pojavu.

Nego druga stvar.. Kako objašnjavaš da sam ja iz nekontrolisanog (od moje strane) sna, prešao u san koji sam potpuno kontrolisao?
    Svaka ličnost želi da nadraste sopstvene nesvjesne uslove i da objedini sopstvenu ličnost. To je bitan proces koji se odigrava u svima nama, a sada pitanje je koliko je kod koga uznapredovao proces individualizacije.

Svaki san ima tkzv. dva aspekta: svjesni, koji se bazira na doživljajima iz prethodnog dana ili perioda i nesvjesni koji je uslovljen konsteliranim sadržajem nesvjesnog. Ti si u jednom trenutku pod pojačanom željom za ''kontrolom'' sna pojačao aspekt svjesnog doživljaja i u jednom trenutku izvršio neke akcije u snu za koje misliš da si svjesno odradio.

Recimo Mendeljev, poznati ruski naučnik, je konačnu ideju za svoj periodni sistem upravo dobio u snu. Dakle to su vrlo jaki svjesni doživljaji i utisci koji su se čak i pojavili u snu i gdje su se pronašla neka riješenja. E ovo bih nazvao lucidnim snom, nego to je već priča koja zahtjeva mnogo više pažnje i vremena.

Sa druge strane imamo fantaziju kao jaku ulogu u snovima. Ona se koristi da u ''polusnu'' ili čak u svjesnom stanju da uljepšavamo i kitimo san, da bi se cenzurisao ili pak ponekad čisto uljepšao san koji je fantazijski impresivan. Zavisnost od jačine fantazije ponekad se desi da ona upravo biva memorisana u sjećanju kao snivan san.

Ne znam kakav ti je san, uopšte ništa o tebi tako da mogu samo da izbacim nekoliko hipoteza zašto se to ''kontrolisanje'' sna desilo.

Taj sindrom je poznat kod djece kada sanjaju san dešava se da se on doživi kao svjesni događaj i tako se memoriše.

Takva iskustva imamo svi...ko god ovo pričita neka se pokuša sjetiti prvog sjećanja u svom životu. Obratite pažnju i analizom sjećanja možete otkriti da je ono upravo san. I ono je jako bitno ako poželite sjutra da odete na neku psihoanalizu.
    Last edited by gaul; 27-01-10 at 23:29.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

spavajte da bi ste se odmorili a kontrolisite realan zivot.
    I like to read - once i read something, i understand it, and once i understand it i never forget it.

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

Quote Originally Posted by Lord Tyler View Post
    spavajte da bi ste se odmorili a kontrolisite realan zivot.
    U realnosti ne mozemo da imamo kontrolu kao nad snovima :mrgreen:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mene u zadnje vrijeme nesto hvataju. Sinoc me kroz CT hvatala neka mafija domaca, jer sam tobos ja bio kriv sto se njihov boss spucao autom
    A Cetinje je imalo naselje kao brazilske favele, nekakvu unaprijedjenu verziju Countera (igralo se kao paintball, ali sa sve digitalnim nisanom i puskama).
    Ali je san bio dijelom kontrolisan , jer sam u snu vozio stari auto, i tacno sam u jednom trenutku sebi rekao: "Ah, ovo je bilo prosle godine, tada sam vozio onaj auto". I jos zbog mafije zakasnih na predavanje...
    Da sa strane citam ove svoje sne, zabrinuo bih se za samog sebe
    “It’s not who we are underneath, but what we do that defines us.”

Thanks Thanks Given 
    1,477
    Thanks Thanks Received 
    5,877
    Thanked in
    2,771 Posts

Ja sam noćas sanjao da se nalazim u nekom parku na vjenčanju nekog nepoznatog para, a oko mene masu meni poznatih nadrogiranih faca, trešti neki tehno, mladenci su se potukli, udaraju se nekim predmetima, ja hoću sve to da snimim, ali ne mogu nikako da uključim mobilni. Pokušavam napustiti taj skup ali se nađem u nekom lavirintu punom hodnika i vrata. Kada uđem na jedna,više ne mogu nazad. Kroz lavirint sam stigao u Austriju. Prolazim nekim hodnikom, koji je ustvari čekaonica, neki ljudi sjede, drugi stoje, ja ih pitam za izlaz (na njemačkom jeziku)a niko neće da mi odgovori. Ispred mene je nekoliko zelenih vrata. Otvaram jedna i ulazim u neku prostoriju koja liči na fitnes a koja je puna nekih sprava za mučenje, izlazim na druga vrata u veliko dvorište u kojem je deponija otpada a radnici ga prerađuju za proizvodnju voćnih sokova i cocacole. ......
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    ali se nađem u nekom lavirintu punom hodnika i vrata. Kada uđem na jedna,više ne mogu nazad. Kroz lavirint sam stigao u Austriju. Prolazim nekim hodnikom, koji je ustvari čekaonica, neki ljudi sjede, drugi stoje, ja ih pitam za izlaz (na njemačkom jeziku)a niko neće da mi odgovori. Ispred mene je nekoliko zelenih vrata. Otvaram jedna i ulazim u neku prostoriju koja liči na fitnes a koja je puna nekih sprava za mučenje, izlazim na druga vrata u veliko dvorište.
    Od ovog dijela me sve podsjeca na Matrix
    “It’s not who we are underneath, but what we do that defines us.”

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,791
    Thanked in
    1,599 Posts

dje je ovaj sto rece da treba da se okrecemo u snu?

elem nocas sem sto sam skijao, vozio se u letecem brodu nesto kao cepelin sa ekipom atlas tv a kasnije sa svojim drustvom,kupio vaucer promonte,nikako nisam mogao pare da slozim fino u dzep,i pricao sa milom dj.koji stoji na benz.pumpu mrtav pjan i baca fore...

vozio biciklo i stanem sidjem i kazem sebi RECE LI ONAJ DA TREBA DA SE VRTIM U SNU? pocnem da se vrtim.stanem.pf reko ne radi. AHHAHAHHAHAH
    f6

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by acs View Post
    dje je ovaj sto rece da treba da se okrecemo u snu?

elem nocas sem sto sam skijao, vozio se u letecem brodu nesto kao cepelin sa ekipom atlas tv a kasnije sa svojim drustvom,kupio vaucer promonte,nikako nisam mogao pare da slozim fino u dzep,i pricao sa milom dj.koji stoji na benz.pumpu mrtav pjan i baca fore...

vozio biciklo i stanem sidjem i kazem sebi RECE LI ONAJ DA TREBA DA SE VRTIM U SNU? pocnem da se vrtim.stanem.pf reko ne radi. AHHAHAHHAHAH
    Eo me što je problem? :o
    Pa jesi li se probudio onda?

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,791
    Thanked in
    1,599 Posts

nisam siguran. mozda jesam pa nastavio da sanjam ili sam samo snu to kao da sam se posle tog vrcenja probudio i rekao onda sebi kao ne radi ovo.

ali da vidis sad na biciklo silazim na sre ulice i vrtim se i u sebe ono PF PA OVO NE RADI
    f6

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    30 Posts

Moguće da si to sanja
    Treba da budeš svjestan sna da bi to uradio.. Kapiraš? Ja kad postanem svjestan sna odma krenem da se budim i to je trenutak kad treba da se okrećeš oko sebe..

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    30 Posts

Ja sanja kako sa konjicom ulijećemo u neprijatelja koji se posle pretvara u nekakve nikšićke navijače xD a dvojica njih krenuli da me mlate i ja ovog jednog laganica izmlatio a ovaj drugi nije smio.. Nedugo zatim xD sjedimo svi u neku prostoriju i pričamo nešto.. Ma običan san

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Jeste ikad dozivjeli da sanjate nesto, da cim se probudite kazete to nekome, poslije podne se to i desi, i onda vas taj neko pogleda... ne mogu da opisem kako
    Bijo si poziw koi se neodbija

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

znam kako bi te ja pogledao
    Raise my hammer,take my aim

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Meni se cesto desava da sanjam san koji sam pre sanjala samo sto pokusavam da promenim `scenario` i da zavrsi sa srecnim krajem ali nekako se iskomplkuje prica uvek..

Thanks Thanks Given 
    136
    Thanks Thanks Received 
    746
    Thanked in
    340 Posts

E Oljce sad sam se sjetio jednog sna prije par dana. Sanjam ti momka kako se igra sa novim Canonom 550d. Boze glupog sna, rekoh sebi kad sam se probudio. Isti dan sam vidio na internetu da je Canon prestavio 550d

Prije 2 godine sam sanjao da je izashao novi Raptor (ufff kakav sam geek jbt) i iduceg dana kad sam se probudio, pogodite shta...
    \\
    OFL•GIC

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    16
    Thanked in
    6 Posts

Quote Originally Posted by Drug Tito View Post
    E Oljce sad sam se sjetio jednog sna prije par dana. Sanjam ti momka kako se igra sa novim Canonom 550d. Boze glupog sna, rekoh sebi kad sam se probudio. Isti dan sam vidio na internetu da je Canon prestavio 550d

Prije 2 godine sam sanjao da je izashao novi Raptor (ufff kakav sam geek jbt) i iduceg dana kad sam se probudio, pogodite shta...
    Koliko košta pretplata? :mrgreen:
    Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    nemoguce je da dobar covjek ne vjeruje u Boga.

Thanks Thanks Given 
    136
    Thanks Thanks Received 
    746
    Thanked in
    340 Posts

Evo ozbiljno, nadjoh chak i topic - https://forum.cdm.me/showthread.php?t=34048

Al stvarno imam nebulozne snove. Nedje u srednju sam imao bash cudne snove dok je trajala magnetna oluja i probudio sam se u znoju, sa osmjehom na licu i rekao "Razumijem sad!" Shvatio sam ustvari kako univerzum funkcionishe, kako zivot teche, postao sam uzvisheni, buddah...

Steta shto sam sve zaboravio do jutra
    \\
    OFL•GIC

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sta je danas ljudima na formu kad misle da znaju o meni nesto ... A ja cesto sanjam macke sa 9 zivota koje me jure i koje ubijam po nekoliko puta i samo na kraju sna kao odjednom u snu sva svetlost nestane i sedim u tami i cekam macku da me ubije kao u horor filmovima ... Imam bolesne snove skroz..

Thanks Thanks Given 
    288
    Thanks Thanks Received 
    183
    Thanked in
    119 Posts

Ja skoro nikad i ne sanjam... A kad sanjam... Probudim se... Ubrzano dishem, i sav sam mokar

Thanks Thanks Given 
    160
    Thanks Thanks Received 
    1,733
    Thanked in
    1,091 Posts

Quote Originally Posted by cvxcomputers View Post
    Ja skoro nikad i ne sanjam... A kad sanjam... Probudim se... Ubrzano dishem, i sav sam mokar
    A mala ti pobjegla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Drug Tito View Post
    Hahahaha
    Ja ti se više ne smijem primicat na fakuletu, ko zna što si ti još sanjao pored toga aparata

Page 7 of 141 FirstFirst ... 345678910111757107 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)