Page 218 of 321 FirstFirst ... 118168208214215216217218219220221222228268318 ... LastLast
Results 5,426 to 5,450 of 8018

Thread: Iz raznih novina

Thanks Thanks Given 
    4,447
    Thanks Thanks Received 
    8,591
    Thanked in
    3,302 Posts

Ne gledah to, da nema gdje isječak ili tako nešto?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Ne gledah to, da nema gdje isječak ili tako nešto?

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ucestvovala sam u diskusijama na tom portalu, ali kad sam primijetila komentar sa pozivom na ubistvo premijera CG, shvatila sam da to nije mjesto za moje prisustvo.
    Bez obzira sto je bilo zanimljivih tema i diskusija, ovakvi ispadi su totalno neprimjereni i jasno precizirani kao kaznjivo djelo. Iz tog razloga ne razumijem podrsku koja se daje za takve pozive - "instrukcije". Takav nacin i zloupotrebu slobodnog medija apsolutno ne podrzavam.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 13-02-10 at 00:24.

Thanks Thanks Given 
    2,547
    Thanks Thanks Received 
    528
    Thanked in
    251 Posts

Među hiljadama i hiljadama komentara može se naći, slučajno ili namjerno, i neki koji zbilja ne priliči razumnoj osobi, no to ne mijenja opšti utisak o portalu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ne zna se koliko i o čijem trošku je koštala opravka

MILAN RADOVIĆ OŠTETIO SKUPOCJENO SLUŽBENO VOZILO “AUDI A6” DOK SE VRAĆAO SA VIKENDA IZ RODNOG KRAJA

Podgorica – Direktor Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija Milan Radović udario je novo službeno vozilo audi A6, koji je tu ustanovu jesenas koštao 50.000 eura.
    Saobraćajna nezgoda se dogodila krajem januara, u blizini Slijepač mosta između Mojkovca i Bijelog Polja, kada se Radović vraćao iz rodnog kraja. Prema svjedočenju očevica, nakon što je autobomil počeo da \"šeta po kolovozu\" Radović je izgubio kontrolu nad upravljačem. Izvori \"Vijesti\" tvrde da o toj nezgodi, krajem januara, nije ispisana zvanična zabilješka ni u mojkovačkoj, ali ni i bjelopoljskoj policiji.
    Prema jednoj verziji, Radović je udario u bankinu ali nije mnogo oštetio vozilo, dok je prema drugoj auto zbog lošeg vremena toliko bio oštećen da su se aktivirali svi siguronosni jastuci, da je direktor ZIKS-a uz pomoć prijatelja odšlepao u servis firme \"Rokšped\", gdje je prije tri mjeseca kupljeno.
    \"Vijesti\" juče nijesu mogle da dobiju potvrdu tih informacija od Milana Radovića, kao ni odgovor koliko je i čijeg novca izdvojio za opravku skupocjenog audija A6.
    Novi automobil je u ZIKS stigao ubrzo poslije Radovića, koji je sa mjesta generalnog sekretara Skupštine Crne Gore postavljen na sadašnju funkciju 5. avgusta 2009. Generalni sekretar je razdužio službeno vozilo koje je koristio u Skupštini, a po evidenciji Komisije za utvrđivanje konflikta interesa, on u svojoj prošlogodišnjoj prijavi nije evidentirao da ima privatni auto.
    Dvadesetak dana po preuzimanju šefovskog mesta u zatvoru, Radović je raspisao tender za nabavku vozila a mjesec dana nakon toga,19. oktobra 2009, donio je odluku da sebi od boljeg ponuđača, firme \"Rokšped\", kupi sivi audi A6 za 50.000 eura.
    On je kao tenderske uslove za traženo “vozilo više kategorije” naveo “tip motora V6-6 cilindrični dizel motor, zapremine od 2.700 do 3.000 kubnih santimetara”, kao i snagu motora od 160 do 180 konjskih snaga.
    Generacija motora mora biti euro pet (najmoderniji tip auta koji ispušta minimalni nivo ugljen-dioksida), mjenjač automatski-tiptronik, pogonsko gorivo dizel eko, a boja vozila metalik crna ili siva.
    Vozilo koje se nabavlja mora imati pogon na sva četiri točka, kao i pet vrata.Pored standardne opreme Radović je budućeg prodavca uslovio i bord kompjuterom, tempomatom komfornim automatskim, klima uređajem, kožnim multifunkcionalnim volanom sa komandama, navigacionim sistemom, središnjim naslonom za ruku.
    Tražio je i radio sa CD šaržerom, centralno zaključavanje sa daljinskim upravljanjem i alarmom, električni podizači prozora, aluminijske felme R16, servotronik volan podesiv po dubini i visini, bi-ksenon svjetla sa dnevnom automatskom regulacijom svjetala...Prema tenderskoj dokumentaciji mora imati svijetla za maglu, vazdušne jastuke, zvučni parking sistem, senzore naprijed i pozadi, unutrašnji retrovizor sa automatskim zatamnjivanjem, spoljni retrovizori, električni preklopljivi i u boji karoserije\", kaže se u tenderskoj dokumentaciji.
    Pouzdani izvor “Vijesti” rekao je da je “audi A6” servisiran u “Rokšpedu” u Podgorici, te da je u međuvremenu vraćen ZIKS-u. Dok je čekao “audi” Radović je, tvrdi izvor “Vijesti”, vozio automobil koji duži jedan njegov saradnik.
    N.P.-D.B

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Ucestvovala sam u diskusijama na tom portalu, ali kad sam primijetila komentar sa pozivom na ubistvo premijera CG, shvatila sam da to nije mjesto za moje prisustvo.
    Bez obzira sto je bilo zanimljivih tema i diskusija, ovakvi ispadi su totalno neprimjereni i jasno precizirani kao kaznjivo djelo. Iz tog razloga ne razumijem podrsku koja se daje za takve pozive - "instrukcije". Takav nacin i zloupotrebu slobodnog medija apsolutno ne podrzavam.

Hvala Lepo
    Zar nijeste pomislili da taj komentar mozda poslao urednik ili novinar RTCGe,
    da SATANIZUJE DNMN,
    ili neki saradnik MUPAVAC, SUPAVAC ILI ANBEOVAC,
    zashto nijesu pronashli ZOKIJA,
    ima 5700 policajaca, valjda neko od njih umije nac IPadresu,
    nema toga MODERATORA koji moze biti toliko azuran, da sve izbrishe iste sekunde.

Evo ja njih BRANIM,
    a oni mene objesili na OGLASNU TABLU KAO STRASHILO JAVNE RIJECHI,
    poslije moje zalbe,
    izbrishu i ZALBU I SHIVER KLAUDIJU.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by GreatMontenegro View Post
    Da,ziva istina.Mislim da se mozemo slozit da nasa vlast petlja sa mafijom,ali sa druge strane ja mislim(ma sta mislim,siguran sam) da to isto radi i srpska vlast.Ista prica ko 90-tih,poslije podjele DPS,na RTS udarne vijesti o mafijaskom rezimu u CG,ja licno gledao u BG izlijepljene plakate na kojima je pisalo nesto o mafiji na vlasti u CG...Nekoliko godina kasnije pada Milosevic i sta otkrivamo?Srbijom su godinama vladali razni Legije,Spasojevici...Danas,ista prica,isti akteri(ili barem ovaj glavni-Dacic) i prica o tome kako se eto Srbija bez ikakve rezerve bori protiv mafije,a CG je stiti.Jasno je i meni da ova nasa vlast iz nekog razloga ne zeli ove da zatvori,jer da to stvarno oce,nasli bi razlog,ali mi je prica iz Srbije jos smjesnija.Kao,ne smiju da daju dokaze da ne bi bili dojavljeni mafiji,bla,bla.Pa zar ne mogu da proslijede neki djelic dokaza,dovoljan cisto toliko da ove zadrze 20-tak dana u pritvoru?Da se razumijemo,ja jesam za borbu protiv mafije,ali sam vrlo skeptican prema licemjernim "prozivkama" iz Srbije.Dosta je bilo prodavanja muda za bubrege.Dje su ovi Sarici,Vulevici...otisli prslih gaca i odatle se vratili sa dzipovima,kilo zlata oko vrata i ostalim bogatstvom?Da nece bit za Beograd mozda?
    Ti si covjek koji razumije trendove i STVARNE RABOTE u ovome svijetu suza i podvala...taj tvoj opis ne mogu nazvat istinom, jer ova veza nema stalnosti (a istina ima), nego varira i ima mnogo modaliteta, nacina povezanosti, pa i mnogo rakursa gledanja na taj problem. Ali mafija i drzava su UVJEK kao one dvije uljne tecnosti u lampama, koje se mijesaju- stalno na razlicite nacine.....ali TO JE TO OTPRILIKE KAKO SI TI NAPISAO.
    Pozdrav,
    Last edited by Old Bone; 13-02-10 at 14:08.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by milovan View Post
    da SATANIZUJE DNMN,
    nema toga MODERATORA koji moze biti toliko azuran, da sve izbrishe iste sekunde.

Evo ja njih BRANIM,
    poslije moje zalbe,
    Prijatelju,
    Ti si *legenda foruma* bio i ostao!
    Ko se ne slaze sa tobom-nikad nisi vrijedjao, CAK SI SE IZVINJAVAO KAD I NIJE BILO POTREBE ( po meni), nikad pozivao na ubistvo....a u pojedinim postovima si dostigao i nivo pjesnika crnogorske pjesnicke tradicije.
    I OVO SU JEDNOSTAVNO FAKTI!

A neka se neki kroz forume uce prihvatanju kritike i suprotnih misljenja....(ALI SVAKAKO NE I NA POZIVE NA UBISTVO, RUSENJE DRZAVE, NASILJE I SL!)....ono nije zakonito, ni ljudski, sto je objavljeno.

Neka te isticu dje godj hoce-imaju i koga!... (A bolje bi bilo da su te upitali da pomognes i da u ime MNE podjes, kao pocasni konzul MNE u Danskoj, nedje i da trazis pomoc za nacine optimalne tranzicije svijesti...ili ekoloske probleme....i dali bi je, jer su oni najuredjenijoa drzava na svijetu I ZNAJU ONI (ima neki mladi pripravnik koji porijeklom iz ex YU koji prati SVE sto se o Danskoj napise u Jugozapadnoj Evropi sigurno) KOLIKI JE MILOVAN POSTOVALAC NJIHOVOG SSTEMA I USPJESAN PRIMJER COVJEKA DRUGE KULTURE KOJI SE ASIMILOVAO , A OSTAO SVOJ (kao svaki pravi uljudjeni covjek)...e moji Crnogorci...nekad ne vidite ono sto je bukvalno pred ocima...a Milovan bi mogao navest Dansku da triplira svoju pomoc ZA PRAVE STVARI!).
    Pozdrav,
    Last edited by Old Bone; 13-02-10 at 06:48.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hvala Lepo

Puna podrska za DNMN ! Ako je prosao jedan neprimjereni komentar, to nije razlog da se blati cijeli site i cijela ideja. Koliko god se trudili, to ostrvo slobode govora u ovim tuznim vremenima za slobodu, nece moci potopiti.
    Dragi blogeri i forumasi, mi smo izgleda veci neprijatelji od narko dilera i bosova, duvan-svercera, kvazi-bankara... Tuzno! Al ako je tako, neka nas hapse jer su iste slobode u zatvoru i u ostatku Crne Gore.

A Majo, meni se cini da tebi vise smeta sadrzaj. Jer da si toliko osjetljiva na poziv na ubistvo (koji osudjujem, da se razumijemo), odavno nebi mogla gledat RTCG, citat novine, i uopste zivjeti u ovoj drzavi.
    Release Yourself

Thanks Thanks Given 
    4,447
    Thanks Thanks Received 
    8,591
    Thanked in
    3,302 Posts

Da'ko nE sve po'apse ovdje na forum ko govori protiv Mila pa da batalimo sve moguće priče i da ova država zabrani korišćenje interneta i formalno da zavedemo diktatorski režim. I da neki Goli otok otvore za ove što ostavljaju komentare po internetu.

A oni pozivi na ubistvo mogu bit glupost pojedinca, a isto tako, veoma lako, kao što pomenu Milovan, mogu bit napisani od strane nekog državnog špijuna da bi se započeo rat protiv medija na internetu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Histerični članci i prilozi Pobjede 6% i RTCG su dobar znak. Sledeće je obajvljivanje lista nepriatelja, upadanje po kućama, zaplijena kompjutera i saopštenja" nađena je nelicencirana verzija windowsa, piratski DVD, i veća količina neovlašćeno downloadovane muzike".
    Legalizam je najjače oružje diktatura
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by milovan View Post
    da SATANIZUJE DNMN,

Evo ja njih BRANIM,
    poslije moje zalbe,
    Postovani Milovan, vjerovatno ste Vi u pravu, ali ja sam tri teksta u tom momentu napisala ocekujuci da ce bar jedan proci cenzuru, i nakon cekanja da provjere moju "podobnost", moji tekstovi su definitivno brisani. Tako sam zakljuchila da je moderator bio prisutan i azurno chistio "nepodobne" moje komentare (za ostale ne znam), a poziv na ubistvo je i dalje stajao satima.
    Iz tog razloga imam drugacije mishljenje od Vaseg, a i od gospodjice koja je na DNME napisala da je to "slobodan" portal i da se ne brisu komentari. Na ovom tipu foruma kao sto je CDM, komentari se vide, ocijene i eliminisu, a na DNME je javno "sloboda" a tajno nevjerovatna selekcija podobnih tekstova na jedan jako cudan i nevidljiv nacin.
    Ja sam stekla ovakav utisak, a Vi vash, i ovdje se zaustavljam sa analizom rada tog portala.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 13-02-10 at 11:58.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da'ko nE sve po'apse ovdje na forum ko govori protiv Mila pa da batalimo sve moguće priče i da ova država zabrani korišćenje interneta i formalno da zavedemo diktatorski režim. I da neki Goli otok otvore za ove što ostavljaju komentare po internetu.
    Mogli bi nas na ostrvo sv.Nikola ispred Budve, pa da jos i placamo Canetu boravak. Sve za prijatelje.
    Release Yourself

Thanks Thanks Given 
    4,447
    Thanks Thanks Received 
    8,591
    Thanked in
    3,302 Posts

Evo za Milaša jedna od mene, da'ko me izbaca na dnevnik noćas:

Dolazim da se poklonim
    Ispred lica tvog i tvoje kriposti
    Vracam se da te zamolim
    Da blagoslovis mi pute za kraj
    ......
    I tko sam,tko sam ja da ti sudim?
    Iz zlatnih snova te budim?
    Tko sam ja,tko sam ja da ti sudim?

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Postovani Milovan, vjerovatno ste Vi u pravu, ali ja sam tri teksta u tom momentu napisala ocekujuci da ce bar jedan proci cenzuru, i nakon cekanja da provjere moju "podobnost", moji tekstovi su definitivno brisani. Tako sam zakljuchila da je moderator bio prisutan i azurno chistio "nepodobne" moje komentare (za ostale ne znam), a poziv na ubistvo je i dalje stajao satima.
    Iz tog razloga imam drugacije mishljenje od Vaseg, a i od gospodjice koja je na DNME napisala da je to "slobodan" portal i da se ne brisu komentari. Na ovom tipu foruma kao sto je CDM, komentari se vide, ocijene i eliminisu, a na DNME je javno "sloboda" a tajno nevjerovatna selekcija podobnih tekstova na jedan jako cudan i nevidljiv nacin.
    Ja sam stekla ovakav utisak, a Vi vash, i ovdje se zaustavljam sa analizom rada tog portala.

Hvala Lepo
    Da nije neka greska? Sumnjam da si pisala nesto uvredljivo, i jedino se takvi kometari brisu. Tako da provjeri je li na racunaru sve ok.

Evo za Milaša jedna od mene, da'ko me izbaca na dnevnik noćas:

Dolazim da se poklonim
    Ispred lica tvog i tvoje kriposti
    Vracam se da te zamolim
    Da blagoslovis mi pute za kraj
    ......
    I tko sam,tko sam ja da ti sudim?
    Iz zlatnih snova te budim?
    Tko sam ja,tko sam ja da ti sudim?
    Ako zavrsim u Spuz, molim forumase koji ostanu na slobodi da me obidju, donesu mi telefon sa wirelessom, nesqick i onu najvecu plazmu. Hvala

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Stradivari View Post
    Napad na dailynews od strane Javnog servisa je strahovit autogol.
    Potpuno se slazem. Plus, odlican besplatni marketing za DNMN.

Naravno da treba osuditi sve koji pozivaju na ubistvo, ali ja sam siguran da ako krenu da zovu na informativni razgovor zbog toga sto se neki poluobrazovni covjek opjanio ili imao losh dan, pa napisao neki radikalni komentar na netu - to ce se njima odbit o glavu, jer ce izazvati jos veci revolt. Plus ce morati da prosire zgradu ANB-a koja je i onako prevelika za nasu malu CG.

Jos me interesuje, sto bi sa covjekom koji je nasrnuo na Medojevica na dan izbora? Je li uhapsen po kratkom postupku...ili nagradjen obilatim ruchkom i radnim mjestom za sestrichnu mu?? To nema veze...a ima veze shto se pishe po dje mozhe svakakva sorta da pishe?

Josh ce nas na kraju sve nacjerat da se sluzhimo njihovom demagogijom, pa da svi poludimo nachisto!

Crna Goro, grdna li si ispod ochiju... auff!

*nisam ni glasach ni aktivista PzP-a, nego samo navodim primjer. Nisam chika Dushko, bez majke
    Kad me neko pita sto sam ja bez tebe sam,
    sigurno cu tada reci : kakva kuca, kakav stan...

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Da nije neka greska? Sumnjam da si pisala nesto uvredljivo, i jedino se takvi kometari brisu. Tako da provjeri je li na racunaru sve ok.

Ako zavrsim u Spuz, molim forumase koji ostanu na slobodi da me obidju, donesu mi telefon sa wirelessom, nesqick i onu najvecu plazmu. Hvala
    Ja bih volio da napišem "Prokleta avlija 2" ... šalim se naravno
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Default 13. 02. 2010.

ŠEF MEĐUNARODNE POLICIJSKE ORGANIZACIJE MARKO NICOVIĆ TVRDI DA JE DARKO ŠARIĆ FINANSIRAO VLADAJUĆE POLITIČKE PARTIJE, BEZBJEDNOSNE SLUŽBE I MEDIJE

Moć stekao po ugledu na Koza nostru Šef međunarodne policijske asocijacije za borbu protiv narkotika Marko Nicović saopštio je juče kako crnogorski biznismen Darko Šarić, osumnjičeni da je organizovao šverc 2,2 tone kokaina iz Južne Amerike u Evropu, ne stoji sam iza tolikog posla, već ima "debelu zaleđinu". Tu zaleđinu, kako je kazao u izjavi za "Dan", čine dijelovi bezbjednosnih službi, pojedinci iz policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost kao i ljudi bliski određenim strukturama vlasti. Smiješno bi bilo pomisliti, kako je dodao, da tamo neki biznismen iz Pljevalja na svoju ruku naručuje tone kokaina i zarađuje milijarde dolara. Nicović kaže i da je Šarić oko sebe stvorio moćnu organizaciju koja je ostvarila moć poput italijanske Koza nostre tako što finansira političke partije koje odlučuju, pojedine medije i političare.
    - Sa tim novcem koliko ga ima narkoklan Šarića može se kupiti bilo ko. Oni ne pitaju ni političare ni državne funkcionere niti bilo koga hoće li, nego koliko to košta. Da bi mogli da odrađuju posao kako treba, neophodna im je podrška i vladajućih političkih partija i ljudi iz tajne policije, pa im je najlakši način bio kupovina moćnih pojedinaca u tim institucijama - ocijenio je Nicović, dodajući da je nemoguće da Šarići toliko novca ulože u Crnu Goru i Srbiju, a da za to nemaju pokriće establišmenta.
    On je pojasnio da Šarićima nije bilo dovoljno samo da kupe ljude iz državnih institucija i bezbjednosnih službi, već da su morali da sklope pakt i sa drugim mafijaškim klanovima kako im ne bi kvarili posao.
    - Kriminalni klan koji predvodi Darko Šarić postao je zbog toga dio lanca ruske mafije i ima veze sa političkim strukturama i zato je teško očekivati, i u Crnoj Gori i u Srbiji, da će vlast uspjeti da se obračuna sa njima. Šarići su postali jedna od bogatijih mafijaških organizacija u svijetu, a rat koji je srpska vlast objavila mafiji ne razlikuje se od svih onih ratova protiv kriminala koju svaka vlast deklarativno sprovodi prethodnih dvadeset godina. Ali od vremena stare Jugoslavije pa dosad nijedna vlast, ipak, nije uspjela da se obračuna sa mafijom. Svi su to radili pred izbore. Nijedna vlast, međutim, uopšte nije dirnula mafiju u srce. Ona je ušla u svaku poru društva, mafijaši su dio establišmenta, učestvovali su u ratovima, privatizacijama. Mafija spretno koketira sa vlašću, učestvuje u akcijama vlasti, ekonomskim diobama dobiti, švercu cigareta, krijumčarenju droge i oružja i zato nijedna vlast nije uspjela da pobijedi ni u jednom ratu koji se dosad vodio sa mafijom na ovim prostorima – istakao je Nicović.
    Moć ovog narko klana ogleda se kroz broj nekretnina i bankovnih računa u više država Evrope i svijeta.
    Pored brojnih vila, stanova i lokala kojima raspolaže Darko Šarić, predmet višemjesečne finansijske istrage policije su i njegovi bankarski računi u inostranstvu. Naime, zasad je utvrđeno da Šarić posjeduje imovinu na 17 lokacija u Novom Sadu i Beogradu, kao i nekoliko računa u švajcarskim bankama.
    Finansijska istraga protiv Šarića najvjerovatnije će obuhvatiti i preduzeća koja je u procesu privatizacije kupovao u Srbiji. Šarić je, prema pretpostavkama policije, kupio nekoliko firmi i hotela. Vrijednost njegove imovine procjenjuje se na nekoliko desetina miliona eura.
    Tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala, podsjetimo, proširilo je istragu u slučaju „Balkanski ratnik" protiv Šarića i Gorana Sokovića zbog sumnje da su sa Željkom Vujanovićem organizovali kriminalnu grupu koja je švercovala kokain iz Južne Amerike u Evropu. Policija je nedavno pretresla kuće, stanove i pomoćne objekte na 13 lokacija u Beogradu i četiri kuće na Tatarskom brdu u Novom Sadu.
    Na Tatarskom brdu pretresena je velelepna vila u Ulici Ivana Franka 11, kuća pod brojem 10, kao i kuće u ulicama Vladislava Demiškara 6 i Bogdana Gavrilovića 21.
    Kuća u Ulici Ivana Franka 11 u elitnom naselju Sremske Kamenice, na Tatarskom brdu, jedna je od najluksuznijih u ovom naselju. Naime, dvorište vile opremljeno je stražarskom kućicom, bazenom i košarkaškim terenom, a u prostorijama se nalazi najluksuzniji namještaj. Svaka soba, pa čak i kupatila, ima „plazmaĆ televizore.
    U podrumu velike kuće nalazi se teretana, sa stolovima za stoni tenis i elektronski rulet.
    U istoj ulici, preko puta, u broju deset je manja kuća, za koju policija pretpostavlja da ju je koristilo Šarićevo obezbjeđenje.
    Policija sumnja da su se članovi Šarićeve grupe u velikom broju preselili u stanove i kuće u Novom Sadu, koje su dobili od njega na poklon.
    Šarić u Beogradu posjeduje poznati beogradski splav „H2OĆ, kod hotela „JugoslavijaĆ, popularni noćni klub „MagacinĆ na Savskom pristaništu, kafić „PaskućiĆ na Terazijama i „KodĆ u Bulevaru Arsenija Čarnojevića, koje je policija takođe pretresla.
    Pored toga, kako je tvrdila beogradska štampa, Šarić posjeduje vilu u Omladinskoj ulici 23, na Dedinju, koja je opasana visokim zidovima, a kamere su postavljene sa svih strana. Pored toga, on ima stanove u Bulevaru Arsenija Čarnojevića, pod brojevima 78, 80, 52a, u Ulici antifašističke borbe 29, zatim u Bulevaru Zorana Đinđića 67, u Ulici španskih boraca 32a, Živojina Lukića 19 i Bukovičkoj 88a.
    Imovina Šarića se najčešće vodi na braću Darka i Duška, sestru Danijelu i majku Ivanku.

M.V.R.-D.Ž.

http://www.dan.co.me/?nivo=3&datum=2...&clanak=218714

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Realan tekst.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

*eb'o te .... ni znali nismo kakav profil kriminalca je ovaj Saric !!!!!

Jel' neko cuo za njega , nazad .... 2 godine maximium ???

Legija je malo dijete za njega, Arkan je pocetnik, dok je neko od Corleoneovih moguce rame uz rame sa Pljevljakom ...

Nego .... ne procitah da su pronasli nesto u tim vilama i stanovima .... ili mi je promaklo ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da li je neko slusao komentar RTCG na Dnevniku 2 oko spora Srbije i CG oko izrucenja osumnjicenih za kokainsku aferu?Kakva antipropaganda-u zhivotu vecu glupost nisam chuo.
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    162
    Thanks Thanks Received 
    1,743
    Thanked in
    1,094 Posts

Podgorica – Dok ne bude ispitana zakonitost pravila crnogorskog regulatora za energetiku po kojima Elektroprivreda svim legalnim potrošačima naplaćuje krađu struje za koju je odgovorna, domaćinstva treba da ignorišu plaćanje gubitaka na mrežama, preporuka je sagovornika \"Vijesti\".
    Za predstavnike Unije slobodnih sindikata bojkot je najbolji odgovor na monopolsko ponašanje. Ta organizacija, Centar za zaštitu potrošača i dio opozicionih partija najavili su da će tražiti da se hitno utvrdi ustavnost i zakonitost primjene Pravilnika o tarifama za električnu energiju koji kažnjava poštene potrošače.

Iz Saveza udruženja penzionera Crne Gore, kojih ima oko 96 hiljada, poručeno je da odbija da prihvati obračun računa sa nametnutom obavezom da plaćaju ono što nijesu potrošili.
    Penzioneri su pozvali Ministarstvo ekonomije, Agenciju za energetiku, ombudsmana, Upravni sud i ostale državne nadležne organe da eliminišu popise i praksu plaćanja ukradene struje.
    - Pozivamo ih da, zajedno sa Elektroprivredom, smanje troškove prenosa i distribucije struje i da zaustave krađu onih koji za to ostaju nekažnjeni - poručili su iz Saveza penzionera.

Saopšteno je da su uznemireni posljednjim računima za struju u kojim su iskazani gubici EPCG-a, ali i troškovi u prenosu i kradena energija.
    - Posebno nas uznemirava činjenica da penzioneri, kao legalni potrošači i najurednije platiše, i do sada plaćali sve te gubitke, ali da to nijesu znali – zamjera Savez.
    Iz Unije slobodnih sindikata (USSCG) smatra da građani treba da bojkotuju plaćanje računa, u dijelu koji se odnosi na zaračunate gubitke u prenosnim i distributivnim mrežama.
    - To je jedini efikasan način i konkretan odgovor na monopol i pravno nasilje koje nad građanima sprovodi EPCG. Građani su dužni da plate struju, ali samo iznos utvrđen prema cijeni utrošenih kilovat-sati - naglašeno je iz Sekretarijata Unije.

USSCG najavljuje da će Ustavnom sudu uputiti inicijativu za ocjenu ustavnosti i zakonitosti dijela Pravilnika, kojim se snabdjevaču omogućava da na teret potrošača prebaci izmirivanje gubitaka u prenosnoj i distributivnoj mreži.
    - Zahtijevaćemo da sud hitno razmatra inicijativu kako bi se, na institucionalan način i bez posljedica za potrošače i EPCG, riješio problem – najavili su predstavnici Unije.
    Šefica Centra za zaštitu potrošača Olga Nikčević je rekla \"Vijestima\" da ima osnova za pokretanje postupka za utvrđivanje ustavnosti pravila koja štete potrošačima, jer \"nema zakona koji može propisati ili narediti da se plaća ono što neko ne krade”.
    - Računi su nesrazmjerno visoki u odnosu na primanja građana, a oni koji donose pravila i primjenjuju ih, to ne osjećaju po svom budžetu, jer su im plate neuporedivo veće od iznosa većine građana Crne Gore. Potrošači moraju istrajati u borbi, njihovo moralno pravo je da ne plaćaju ono za šta nijesu odgovorni dok se stvar ne ispravi – naglasila je Nikčević.

Ona pita gdje je novac koji je EPCG prinudno naplaćivala od kradljivaca struje, a sada prihod po tom osnovu namiruje preko leđa svih domaćinstava.
    Domaćinstva su očekivala najavljeno pojeftinjenje struje od januara od deset odsto, ali osjetili su poskupljenje usluga snabdjevaču, onih za održavanje prenosne i distributivne mreže i prvi put kroz posebne stavke vidjeli šta i koliko plaćaju za gubitke u obje mreže i krađu struje sa porezom na \"dodatu vrijednost\", za čije suzbijanje je zadužena i odgovorna EPCG.
    Potrošači danima reklamiraju račune lokalnim distribucijama, ukoliko ih u roku od osam dana odbiju onda treba da se žale regulatoru. Ukoliko im ni Agencija ne uvaži zahtjeve, treba da podnesu tužbu Upravnom sudu, a jedan od načina je da se Ustavni sud izjasni o Pravilniku koji predviđa da građani plaćaju ono sa čim EPCG ne uspijeva da se izbori- tehničke i komercijalne gubitke.
    Da li će Vlada do konačnog rješenja osloboditi potrošače nelogičnosti da plaćaju porez na ono što nije roba, ni usluga, iz Ministarstva finansija je saopšteno \"Vijestima\" da će danas odgovoriti.

PzP: Ovo je organizovani kriminal

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević najavljuje krivične prijave protiv “grupe NN osoba iz Vlade, Regulatorne agencije za energetiku (RAE) i uprave Elektroprivrede (EPCG) za organizovani kriminal”, pozivajući potrošače da se od ponedjeljka javljaju PzP-u i udruženo krenu sa inicijativom Ustavnom sudu.
    - To je slučaj za državnog tužioca jer se radi o organizovanom kriminalu onih koji fingiraju nesporazume i dogovaraju se da brutalno pljačkaju građane kroz netransparentnu i neustavnu politiku tarifa. Oni koji odobravaju subvencije za struju ruskom partneru za Kombinat aluminijuma neka plaćaju gubitke ili neka ih namiri EPCG iz dobiti, a domaćinstva da bojkotuju reket i plaćaju samo aktivnu energiju više i niže tarife – pozvao je Medojević, napominjući da je PzP krajem 2009. kada su se svi nadali pojeftinjenju upozoravao da će novogodišnja čestitka potrošačima biti skuplja struja i da će to biti posljedica poluprivatizacije i aranžmana sa italijanskim A2A.
    - Treba da se plaća roba i transport, ali prvo da se utvrdi pravilnik koji će biti zakonit – naglasio je Medojević, ocjenjujući da RAE nije nezavisna, jer ne štiti potrošače nego monopolistu.
    Medojević smatra da je najviše onih koji kradu energiju \"među biračima DPS-a i da oni ne treba da se žale na iznose računa i nemoguće namete, jer je EPCG izborna baza DPS-a preko koje se u kampanji otpisuju dugovanja i oprašta krađa\".

SDP: Gubitke da plaća EPCG

Za Socijaldemokratsku partiju je “nezamislivo da kompanija u kojoj su plate zaposlenih značajno veće od primanja ostalih građana primorava baš njih da plaćaju njihovu nesposobnost, preko ispostavljanja visokih računa za struju“.
    Poslanik SDP-a Damir Šehović kaže da najoštrije osuđuju činjenicu da EPCG preko leđa redovnih platiša rješava problem izazvan nesposobnošću da smanji gubitke na distributivnoj mreži i nelogičnije je ponašanje RAE, koja omogućava nepravdu prema onima koji su najmanje odgovorni i podstiče monopolsko ponašanje.
    Na pitanje što manja članica vladajuće koalicije nije dosad reagovala, s obzirom na to da su građani uvijek plaćali gubitke sakrivene kroz struju, Šehović je rekao da se tek od januara vidi koliko se plaćaju gubici, cjenjujući da je to neustavno i nepošteno.
    - RAE treba da prizna samo stvarne tehničke gubitke koji nastaju u svakom elektroenergetskom sistemu. Sve ostale gubitke, u koje spada i krađa struje, neka plaća kompanija koja je odgovorna za to jer nije u stanju da se sa tim problemom izbori. Krajnje je neodgovorno ponašanje regulatorne agencije u ovom slučaju, koja umjesto da se bori protiv monopola, podstiče monopolsko ponašanje. Konačno je vrijeme da se sa tom praksom prekine. Poštenije bi bilo da se regulator na vrijeme bavio tim pitanjima da ne dođemo u ovu situaciju, umjesto što je energiju usmjeravao na traženje opravdanja za njihove enormno visoke zarade – poručio je Šehović.
    Da se vratimo na životne potrebe .Nemam riječi sem da se divim njihovoj domišljatosti i bezobrazluku .Kad im god prifali para oni izmisle neku novu stavku,tarifu itd.Prosto me oduševljavaju.Ja sam inače vrlo maštovita osoba al ovo prevazilazi moje mogućnosti.Nikad mi ne bi palo na pamet da umjesto sakrivanja svog neuspjeha ja ga naplatim drugima.

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

I tako prodje jos jedna prevara. Poalko cemo kao i uvijek si na saltere, platiti to, dobro je, moze i gore

Thanks Thanks Given 
    4,447
    Thanks Thanks Received 
    8,591
    Thanked in
    3,302 Posts

Je li ovaj poslanik SDP-a Šehović onaj što predaje na ekonomskom?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sramno!
    Release Yourself

Page 218 of 321 FirstFirst ... 118168208214215216217218219220221222228268318 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)