View Poll Results: Prvak je...

Voters
44. You may not vote on this poll
  • Barcelona

17 38.64%
  • Real Madrid

17 38.64%
  • Almería

0 0%
  • Malaga

0 0%
  • Atlético Madrid

5 11.36%
  • Deportivo La Coruńa

0 0%
  • Villarreal

0 0%
  • Tenerife

1 2.27%
  • Real Zaragoza

0 0%
  • Sporting Gijón

0 0%
  • Valencia

2 4.55%
  • Espanyol

0 0%
  • Xerez

0 0%
  • Real Valladolid

0 0%
  • Osasuna

0 0%
  • Athletic Bilbao

1 2.27%
  • Racing Santander

0 0%
  • Sevilla

1 2.27%
  • Getafe

0 0%
  • Mallorca

0 0%
Page 93 of 201 FirstFirst ... 4383899091929394959697103143193 ... LastLast
Results 2,301 to 2,325 of 5016

Thread: Primera / Liga Espanola 2009/2010

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    93 Posts

Finale kupa kralja: Sevilja vs Atletiko Madrid

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Vlado View Post
    Ada, ja sam prvi rekao da je Barselona prošle godine igrala najbolji fudbal, oko toga se uopšte ne vodi rasprava ovdje.
    Neke stvari koje su TAČNE i OČIGLEDNE - moraju se priznati. Ja njih ne podnosim, jednostavno... počev od stadiona, njihove boje dresova, pa do igrača. Nikako ih ne volim, vjerovatno zbog toga što volim Real, ne znam ni ja.

Ali kad me ljudi ubjeđuju da je Barselona bolja ekipa od Real Madrida, hronološki gledano, kroz istoriju - to jednostavno nije tačno.
    Više parametara i statističkih informacija govori u prilog tome da je Real Madrid bar troduplo kvalitetnija ekipa od Barselone, kroz istoriju - ponavljam.
    Eto.Vidis da mozes da pricas savrseno realno i objektivno, da mogu da se slozim sa napisanim bez ikakve izmjene i rasprave Samo, nije "ekipa" - vec KLUB.Ekipe se mjenjaju svake godine

I da - cini mi se da i tebi najvise smetaju upravo iste stvari kao i meni kada se govori o Katalonskom klubu (rekao bih, kao i svakom navijacu Reala kog znam).To su djecina koja su se popalila na Barsu od prije 3-4 godine, koji nicu kao pecurke na vlaznom tlu, i moja smaraju narod na svakom cosku o Mesiju i kompaniji, a puni su nepoznavanja osnovne sportske kulture i nepostovanja prema instituciji zvanoj Real Madrid...

Pored licemjerne ideologije i filozofije postojanja (vec sam pricao o ovom vise puta), ti "navijaci" Barse su ono sto mi najvise smeta u vezi sa tim klubom...

P.S. Nemam šta da ti oprostim, ali znaj - ja nisam nikakvo dijete od 12 godina koje smara narod okolo. Znam odlično što pričam, nisam lud, a odgovorno ti tvrdim, kao navijaču istog kluba za koji ja navijam - da je zavist i mržnja navijača Barselone prema nama 20 puta veća nego ona koju mi možemo prema njima da ispoljimo, jer, jednostavno... oni imaju na čemu da zavide, a mi ne.
    To navijacima Reala samo laska, jer, za dobrim konjem prasina se dize Da Real nije to sto jeste (najveci i najuspjesniji), mrznje ne bi bilo ni u 100 puta manjem procentu - jer Franko je, na kraju krajeva, kao sto znamo - ODAVNO mrtav

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Koga zanima šta je navijačka strast prema nekom klubu, kad neko živi pobjede i poraze SVOG kluba (ostali su nebitni, pa samim tim nema potrebe ni da se mrze ni da troše vrijeme pričajući o drugim klubovina), neka pročita (meni makar) prilično doasdnu knjigu "Stadionska groznica". Pisao je Nik Hornbi i nije fikcija, nego je autobiografskog karaktera.

Strast nije pljuvanje drugih, tuče na stadionu i oko njih, probadanje noževima i slična s*anja koja se, u ime klubova, prave širom svijeta. Postoji debela razlika između nekog ko strastveno VOLI svoj klub i nekog ko strastveno MRZI neki drugi klub (ili klubove).
    Svaka cast

Fever pitch je fina knjizica, narocito za sve koji vole Arsenal Mislim da je kod nas izlazila uz Vijesti.Postoji i film, ali ga nisam gledao:

http://www.imdb.com/title/tt0119114/

Krasic:

http://www.goal.com/en/news/12/spain...r-milos-krasic
    Last edited by AnotherWorld; 12-02-10 at 11:00.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

P.S. Nemam šta da ti oprostim, ali znaj - ja nisam nikakvo dijete od 12 godina koje smara narod okolo. Znam odlično što pričam, nisam lud, a odgovorno ti tvrdim, kao navijaču istog kluba za koji ja navijam - da je zavist i mržnja navijača Barselone prema nama 20 puta veća nego ona koju mi možemo prema njima da ispoljimo, jer, jednostavno... oni imaju na čemu da zavide, a mi ne.

WRONG!
    Ali ne zamjeram, jer vjerovatno i ne poznaješ bit katalonskoga naroda! "Barcelonisti" mrze "Madridiste" mnogo više nego ovi njih - i to je tačno! Ali nije to stvar samo fudbala! Ta mržnja ima za osnovu POLITIKU! To morate UVJEK imat na um kad se priča o Barsi i Realu! Barsa i Real nijesu isto što i npr Liverpul i Mančester ( jedan narod, jedna kultura, jedan jezik, jedni običaji)! I da sad ne ulazim u priče "fašizma, socijalizma, franka, bla bla bla"! Uvjek kad vidite navijača Barse kako skače psuje pljuje igrača reala (u jednoj mjeri on to radi zbog "fudbala") ali glavni motiv je prošlost (tj. politika) koja iz Madrida tolko crnila dovukla u Kataloniju! zato je ta mržnja tolko jača... To je prirodno!
    Last edited by FC_Barcelona; 12-02-10 at 11:57.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by FC_Barcelona View Post

WRONG!
    Ali ne zamjeram, jer vjerovatno i ne poznaješ bit katalonskoga naroda! "Barcelonisti" mrze "Madridiste" mnogo više nego ovi njih - i to je tačno! Ali nije to stvar samo fudbala! Ta mržnja ima za osnovu POLITIKU! To morate UVJEK imat na um kad se priča o Barsi i Realu! Barsa i Real nijesu isto što i npr Liverpul i Mančester ( jedan narod, jedna kultura, jedan jezik, jedni običaji)! I da sad ne ulazim u priče "fašizma, socijalizma, franka, bla bla bla"! Uvjek kad vidite navijača Barse kako skače psuje pljuje igrača reala (u jednoj mjeri on to radi zbog "fudbal" ali glavni motiv je prošlost (tj. politika) koja iz Madrida tolko crnila dovukla u Kataloniju! zato je ta mržnja tolko jača... To je prirodno!
    Tacno - i bas u tome lezi najveci "problem".Imati u srzi postojanja kluba nacionalizam, loziti navijace na isti, prezirati i mrzjeti ujedinjenu Spaniju, kralja, himnu, zastavu, jezik i sta sve jos ne - a istovremeno igrati u prvenstvu iste te Spanije, i u kupu istog tog Kralja, uz cinjenicu da igraci Barse igraju i za REPREZENTACIJU iste te Spanije - je, po meni, prilicno licemjerno i, u najmanju ruku...neobicno, da ne upotrebim drugi izraz...

I kao sto rekoh - Franko je odavno mrtav, Katalonija odavno nije vise ugrozena na bilo koji nacin od strane Madrida, a mrznja i dalje ne jenjava...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A jbg ne može to lako da prođe... Nije to "grip". Posljedice ostaju, neke su i danas ostale, ali sve polako ali sigurno ide ka tome da mržnja opada!

To što barsini igrači igraju za španiju je profesionalizam a ne nedosljednost. I Joveta bi za YU ili SiCG igrao isto ka što i sad za CG igra! Oni nijesu političari, a i da recimo sad oni kažu "nećemo da igramo za španiju" - to ne bi bilo to, ispali bi izfrustirani i napaljeni (a profesionalnost bi im pala na najniži mogući nivo)! Kad/Ako budu dobili državu igraće za svoju reprezetaciju (za koju i sad (istina rijetko) odigraju neki prijateljski nezvanični meč, na koji je atmosfera mnogo bolja nego kad Španija igra u Madrid, jer oni to baš doživljavaju na poseban način najviše zbog toga što im još nije dozvoljeno da imaju svoju selekciju). I da ako/kad dođe do ssecije Katalonije (ili baskije) nemoj mislit da će se nešto promijenit što se tiče La Lige. Pa CG HRV I SLo su nezavisne ali imaju zajedničku ligu jer je to od opšteg interesa. Ne bi ni Realu bilo super, da im ode Barsa u svoju neku ligu (kolko bi se tu izgubilo i draži i što je (njima) najvažnije PARA OD MARKETINGA)!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

hvala another world-u na odgovoru.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

WRONG!
    Ali ne zamjeram, jer vjerovatno i ne poznaješ bit katalonskoga naroda! "Barcelonisti" mrze "Madridiste" mnogo više nego ovi njih - i to je tačno! Ali nije to stvar samo fudbala! Ta mržnja ima za osnovu POLITIKU! To morate UVJEK imat na um kad se priča o Barsi i Realu! Barsa i Real nijesu isto što i npr Liverpul i Mančester ( jedan narod, jedna kultura, jedan jezik, jedni običaji)! I da sad ne ulazim u priče "fašizma, socijalizma, franka, bla bla bla"! Uvjek kad vidite navijača Barse kako skače psuje pljuje igrača reala (u jednoj mjeri on to radi zbog "fudbala") ali glavni motiv je prošlost (tj. politika) koja iz Madrida tolko crnila dovukla u Kataloniju! zato je ta mržnja tolko jača... To je prirodno!
    Po***** ti se ja na takav rivalitet onda. Neka zarate, kad Catalonci toliko mrze Madridiste. U sportu treba da je zdravo sportsko rivalstvo, a ne mrznja. Treba da se navija za svoj klub, a ne nipodastava protivnicki.
    DICIOTTO

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A jbg ne može to lako da prođe... Nije to "grip". Posljedice ostaju, neke su i danas ostale, ali sve polako ali sigurno ide ka tome da mržnja opada!

To što barsini igrači igraju za španiju je profesionalizam a ne nedosljednost. I Joveta bi za YU ili SiCG igrao isto ka što i sad za CG igra!
    Vjerovatno, ali Joveta (koliko ja znam) ne mrzi Beograd, (bivsu) zajednicku himnu, zastavu i slicno - a i poredjenje apsolutno nije na mjestu, buduci da je SRJ (kasnije SCG) bila SAVEZNA DRZAVA (koja je ukljucivala dvije clanice) dok svi znamo da je Katalonija samo POKRAJINA unutar Spanije.To su nebo i zemlja...

To je situacija slicna onoj u kojoj bi jedan Kosovski Albanac iz, recimo, Djakovice, i pored sve price o samostalnosti i pored svog prezira prema RS, nasao za shodno da igra za reprezentaciju Srbije (govorim o situaciji prije proglasenja nezavisnosti).Pardon, ne samo jedan Albanac, vec cijeli najbolji fudbalski klub iz Djakovice Dakle, apsurd

Oni nijesu političari, a i da recimo sad oni kažu "nećemo da igramo za španiju" - to ne bi bilo to, ispali bi izfrustirani i napaljeni (a profesionalnost bi im pala na najniži mogući nivo)! Kad/Ako budu dobili državu igraće za svoju reprezetaciju (za koju i sad (istina rijetko) odigraju neki prijateljski nezvanični meč, na koji je atmosfera mnogo bolja nego kad Španija igra u Madrid, jer oni to baš doživljavaju na poseban način najviše zbog toga što im još nije dozvoljeno da imaju svoju selekciju).
    Svakako da nisu politicari, ali nisu ni dosledni.Ako, za njih, Katalonija NIJE Spanija, i ako njihova publika uvijek zvizdi kralju, himni, zastavi i cemu sve jos ne, ako uprava kluba lozi navijace na nacionalizam (izjave Zoana Laporte, da ga ne citiram, jer ga ne podnosim ) - a pored svega toga oni igraju u Spanskoj prvoj ligi, i brane boje te iste Spanije, slusaju tu istu himnu koju Katalonci mrze i kojoj zvizde - onda tu mozemo govoriti iskljucivo o nedoslednosti...

I da ako/kad dođe do ssecije Katalonije (ili baskije) nemoj mislit da će se nešto promijenit što se tiče La Lige. Pa CG HRV I SLo su nezavisne ali imaju zajedničku ligu jer je to od opšteg interesa. Ne bi ni Realu bilo super, da im ode Barsa u svoju neku ligu (kolko bi se tu izgubilo i draži i što je (njima) najvažnije PARA OD MARKETINGA)!
    Koliko ja znam, CG ima SVOJU Prvu fudbalsku ligu, kao i Srbija i Hrvatska.To sto PORED TOGA imaju odredjeni vid zajednickog takmicenja apsolutno nema veze sa situacijom u Spaniji.I, jos jednom, to su nezavisne republike, a Katalonija i Baskija su Spanske pokrajine...

Sto se mene tice, Barsa odma' moze u svoju "Katalonsku" ligu.Samo, tada nece imati kome da zvizde i kome da upute transparent "Catalonia is not Spain"

Quote Originally Posted by Bencivenga View Post
    hvala another world-u na odgovoru.
    Nema na cemu, samo ne znam na kom odgovoru?!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nemoj me samo ti vaspitavat, molim te.
    Ako ti smetaju moje budalaštine, imaš IGNORE mačka. Dodaj nas tamo sve liše FC Barcelona i AnotherWorld-a, pa uživaš kao gospodin.
    Jedan klik i možeš na spavanje.
    A mene pušti... i nemojmo o pobjedi Milana na Bernabeuu. Sad ćemo vam viđet svu snagu protiv Mančestera, kad ne bude bwin na dva dresa. Starački dom... Inter, Livorno, Bolonja... sjajni ste.

Čitavi dan juče pričam da ih je NEMOGUĆE uporediti, a ti mi veliš sad kako se usuđujem.
    Vreme je da izgasiš taj kompjuter, ili da makar pročitaš ovo što pišem, pa onda počneš da me smaraš i crnjačiš.

I da, ja nisam kao AnotherWorld, ja znam ko je najveći rival mog kluba - i mrzim ga. Srećan sam kad god izgube i kad im bilo ko zakine bod. To je navijačka strast, osjećaj... da imaš nekog zbog koga se kad izgubi osjećaš loše i nekog zbog koga si srećan.
    Svi ostali koji pišu NAZOVI-OBJEKTIVNO, a samo pokušavaju da dokažu neku svoju zrelost po ovome forumu, koji inače nije nikakvo mjerilo ničega u životu (osim onih napaćenih ljudi koji nisu dovoljno društveno integrisani) - za mene nisu navijači, već simpatizeri koji uživaju u diplomatskim raspravama + su uvijek tu da aludiraju na intelektualne nedostatke svojih neistomišljenika. Mnogo, mnogo nisko.

Meni uopšte ne predstavlja satisfakciju da mi UFO, opmne, FC Barcelona, laciale ili tako neko quote-uje post i pošalje
    Sve su to vjerovatno dobri momci uživo i privatno, ali logično je da se ne slažemo preko foruma, pogotovo kad je fudbal u pitanju. Onaj ko je sa svakim dobar, to je najgora sorta ljudi... vjeruj ti meni. Tako da tu priču idi da prodaješ neđe drugo.

Zbilja, kako nam uspostaviše dijagnozu preko foruma, nema no ste neku specijalnu medicinu razvili.
    Ada, ja sam prvi rekao da je Barselona prošle godine igrala najbolji fudbal, oko toga se uopšte ne vodi rasprava ovdje.
    Neke stvari koje su TAČNE i OČIGLEDNE - moraju se priznati. Ja njih ne podnosim, jednostavno... počev od stadiona, njihove boje dresova, pa do igrača. Nikako ih ne volim, vjerovatno zbog toga što volim Real, ne znam ni ja.

Ali kad me ljudi ubjeđuju da je Barselona bolja ekipa od Real Madrida, hronološki gledano, kroz istoriju - to jednostavno nije tačno.
    Više parametara i statističkih informacija govori u prilog tome da je Real Madrid bar troduplo kvalitetnija ekipa od Barselone, kroz istoriju - ponavljam.

Imao je i Real Madrid nezaboravnih sezona, pa se nije ovoliko glava otvarala na 25 topika o tome, a pogotovo ne navijačima Barselone.

Oni su ti koji su upravo neobjektivni, i ne umiju da sagledaju stvari iz adekvatnog ugla. Da sam na njihovom mjestu, odnosno da sam navijač Barselone (mada ne mogu sebe tako da zamislim, ali nebitno) pokrio bih se ušima i bio srećan što mi je Ovrebo poklonio 3 pehara. Ne bih sigurno ovdje smarao narod o nekoj totalnoj dominaciji, a pogotovo ne o tome da je Čelzi bio nadigran od strane Barselone - što je apsolutna neistina.

Dakle, da rezimiramo - Barselona, prošle sezone igrala NAJATRAKTIVNIJI fudbal (jer definicija najboljeg fudbala ipak predstavlja malo širi pojam), osvojila 6 pehara (od kojih 3 nezasluženo, zbog ogromne nepravde nanijete Čelziju), porazila Real Madrid na Santiago Bernabeuu 6:2 (skidam kapu, sasvim zasluženo jer su nas RASTURILI u svakom segmentu igre, posebno je Anri pojeo Ramosa u nekoliko navrata, a Mesi radio protiv Hajncea što mu god padne na um) - ali, zatvorimo tu priču više.
    Ovo je nova sezona, novi igrači, novih 50ak utakmica... sve ćemo rezimirati na kraju sezone.
    Ne može da se živi od stare slave, jer bih onda ja mogao da pričam o Real Madridu kao najuspješnijem klubu u istoriji Lige Šampiona, iako već ne znamo za titulu tamo još od Leverkuzena i 2002. godine.

Nadam se da sam bio jasniji, mada će se opet naći neka inteligencija da mi izvuče iz konteksta nešto što ne treba i da me ponovo smara da objašnjavam.

Kakva dva majstorska posta. !!!!
    Quote Originally Posted by NHM View Post
    Koga zanima šta je navijačka strast prema nekom klubu, kad neko živi pobjede i poraze SVOG kluba (ostali su nebitni, pa samim tim nema potrebe ni da se mrze ni da troše vrijeme pričajući o drugim klubovina), neka pročita (meni makar) prilično doasdnu knjigu "Stadionska groznica". Pisao je Nik Hornbi i nije fikcija, nego je autobiografskog karaktera.

Strast nije pljuvanje drugih, tuče na stadionu i oko njih, probadanje noževima i slična s*anja koja se, u ime klubova, prave širom svijeta. Postoji debela razlika između nekog ko strastveno VOLI svoj klub i nekog ko strastveno MRZI neki drugi klub (ili klubove).

Ne moze mene niti nikoga Nik Hornbi da nauci sto je strast i navijanje. Ja mrzim Bilan i sve u vezi Bilana, jer je to gradski rival. Post ti neme dodirnih tacaka sa realnoscu. A nijesa ultras, niti nikad necu biti jer su to sve, samo ne pravi navijaci. Gle, mene je naj drug zakleti Bilanista. Oci jedan drugome vadimo u raspravu, a nekolka puta smo se i pobili zestoko. Posle sve OK, ali ta tema je svetinja svakom od nas pojedinacno.

I navijaci Bilana i Rubentusa su djeca silovana u djetinjstvu. Dokazano. :monkey:
    If you no longer go for a gap that exists, you're no longer a racing driver.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

U pravu si Case(sem to za silovanje ).Ja ne mogu da zamislim navijaca milana koji ne mrzi inter,mada sigurno ima takvih,i nije da ih vrijedjam,nego jednostavno u fudbalu postoje rivalstva i normalno je da ako navijate za jedan klub mrzite drugi.Primjera ima masu,ali bas masu:
    Boka i River
    Seltik i Rendzers
    Liverpul i Mancester
    Barsa i Real
    Sevilja i Betis
    Atletiko i Real
    Milan i Inter
    Roma i Lacio
    Genova i Sampdorija
    Zvezda i Partizan
    Dinamo i Hajduk
    Fenerbahce i Galatasaraj
    Panatinaikos i Olimpijakos
    Ima mnogo,mnogo drugih,ovo su samo poznatiji slucajevi...
    Raise my hammer,take my aim

Thanks Thanks Given 
    798
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    84 Posts

Quote Originally Posted by Need2rock View Post
    U pravu si Case(sem to za silovanje ).Ja ne mogu da zamislim navijaca milana koji ne mrzi inter,mada sigurno ima takvih,i nije da ih vrijedjam,nego jednostavno u fudbalu postoje rivalstva i normalno je da ako navijate za jedan klub mrzite drugi.Primjera ima masu,ali bas masu:
    Boka i River
    Seltik i Rendzers
    Liverpul i Mancester
    Barsa i Real
    Sevilja i Betis
    Atletiko i Real
    Milan i Inter
    Roma i Lacio
    Genova i Sampdorija
    Zvezda i Partizan
    Dinamo i Hajduk
    Fenerbahce i Galatasaraj
    Panatinaikos i Olimpijakos
    Ima mnogo,mnogo drugih,ovo su samo poznatiji slucajevi...

slazem se
    No soy el mejor del mundo, pero creo que no hay nadie mejor que yo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by AnotherWorld View Post
    Vjerovatno, ali Joveta (koliko ja znam) ne mrzi Beograd, (bivsu) zajednicku himnu, zastavu i slicno - a i poredjenje apsolutno nije na mjestu, buduci da je SRJ (kasnije SCG) bila SAVEZNA DRZAVA (koja je ukljucivala dvije clanice) dok svi znamo da je Katalonija samo POKRAJINA unutar Spanije.To su nebo i zemlja...

To je situacija slicna onoj u kojoj bi jedan Kosovski Albanac iz, recimo, Djakovice, i pored sve price o samostalnosti i pored svog prezira prema RS, nasao za shodno da igra za reprezentaciju Srbije (govorim o situaciji prije proglasenja nezavisnosti).Pardon, ne samo jedan Albanac, vec cijeli najbolji fudbalski klub iz Djakovice Dakle, apsurd

Svakako da nisu politicari, ali nisu ni dosledni.Ako, za njih, Katalonija NIJE Spanija, i ako njihova publika uvijek zvizdi kralju, himni, zastavi i cemu sve jos ne, ako uprava kluba lozi navijace na nacionalizam (izjave Zoana Laporte, da ga ne citiram, jer ga ne podnosim ) - a pored svega toga oni igraju u Spanskoj prvoj ligi, i brane boje te iste Spanije, slusaju tu istu himnu koju Katalonci mrze i kojoj zvizde - onda tu mozemo govoriti iskljucivo o nedoslednosti...

Koliko ja znam, CG ima SVOJU Prvu fudbalsku ligu, kao i Srbija i Hrvatska.To sto PORED TOGA imaju odredjeni vid zajednickog takmicenja apsolutno nema veze sa situacijom u Spaniji.I, jos jednom, to su nezavisne republike, a Katalonija i Baskija su Spanske pokrajine...

Sto se mene tice, Barsa odma' moze u svoju "Katalonsku" ligu.Samo, tada nece imati kome da zvizde i kome da upute transparent "Catalonia is not Spain"
    Misliš ti da recimo Xavi mrzi Madrid ili Španiju ili tu Kastilju? Ha, pa Iniesta je Kastiljanac! Pa, Gvardiola i Raul su u sred Barselone (sa sve suprugama) večerali, pričali, zajebavali se...! To ne treba da ti pada na pamet! Ako neko oće "svoje" ne znači da mrzi "tuđe".

Katalonija jes pokrajna u Španiju (a CG naravno da nije to bila u ove zajednice), ali je Crnogorac različit od Hrvata ili Srbina taman kolko li Bask ili Kastiljanac od Katalonca! Dakle, nije isto, ali je slično, pa se može poredit (samo je razlika u stepenu nezavinsosti). I naravno Kosovo i Kataloniju ne možeš poredit. Jbg, jedna od prvih država sa parlamentom i sa jednom od najstarijih zastava (seneyera) ne može da se poredi sa Kosovom.

Što se tiče igrača tu postoji doza nedosljednosti, ali nikako samo to. Tu ima milion faktora, koje treba uzet u obzir. Katalonci su i Oleger i Pau Gasol, ali je prvi ultra-katalonac, a drugi totlana suprotnost prvome. Ali oba jesu Katalonci. Tamudo igra za Espanjol, ali je isto pro-kataloncki orjentisan. Siguran sam da će Gasol ako/kad katalonci dobiju državu (ili samo pravo da igraju kao zasebna selekcija, jer se pitanje nezavisnosti često bača preko pitanja prava Katalonaca da imaju zaseban tim), igrat za Kataloniju, isto ka što neko, od ovih igrača CG možda i nije bio za odvajanje ali eto igra, naravno!

I Laportu nemoj uzimat kao nekoga ko utiskuje mržnju u navijače. Ta mržnja postoji prije no što je fudbal uopšte doša u Španiju. Samo što je ta mržnja sad upakovana u neku fudbalski papir. Laporta je jedan od rijetkih pre$ednika Barse koji se baš petlja oko politike, pa mu to zamjeraju, ajde da ne kažem SVI, ali, velika većina sigurno. I to mu navode kao najveću grešku od kad vodi klub. Nema tu neke mržnje nenormalne... Znaš i sam da je isti Laporta VELIKI PRIJATELJ sa Perezom! I naravno pred svaki derbi ide onaj svečani obrok 2 pre$ednika kluba.

Pojedince koje furaju neku mržnju, paljenje zastava, ovo, ono, moš nać đe oćeš... Ali to se ne smije generalizovat. U Madrid imaš i dalje jakih pro-fašističkih organizacija, pa se i sam dan rađanja/smrti Franka uredno i redovno obilježava u madrid, ali to nije fašistička zemlja! Imaš ti katalonskih fašista kolko oćeš i to pro-španskih fašista ali i pro-katalonskih fašista, zamisli! Ali to je kap u more... Mržnja jenjava, ili eto dobija neki normalniji izgled! Što je dobro.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by CaseLogic View Post
    Kakva dva majstorska posta. !!!!

Ne moze mene niti nikoga Nik Hornbi da nauci sto je strast i navijanje. Ja mrzim Bilan i sve u vezi Bilana, jer je to gradski rival. Post ti neme dodirnih tacaka sa realnoscu. A nijesa ultras, niti nikad necu biti jer su to sve, samo ne pravi navijaci. Gle, mene je naj drug zakleti Bilanista. Oci jedan drugome vadimo u raspravu, a nekolka puta smo se i pobili zestoko. Posle sve OK, ali ta tema je svetinja svakom od nas pojedinacno.

I navijaci Bilana i Rubentusa su djeca silovana u djetinjstvu. Dokazano. :monkey:
    o cemu ovaj prica majko mila :burp: pazi jednu stvar,u poredjenju intera,milana i juventuisa,tvoj klub,iliti inter ce bit uvjek treci klub,onaj poslednji,niti ce ikad,koliko god uzeo titula za tvog zivota biti veci od milana a i juventusa generalno na citavom svijetu...zasto je to tako? zato sto je to klub bez istorije i nekih mizeernih osvajanja,dok nasuprot sebe ima jedan od 2 najveca i najpoznatija kluba planete i najtrofejnija..i juventus koji je najpopularniji u toj ligi..tvoj tim je nista drugo osim marginalac,koji ce da se za par godina vrati na mjesto na koje je i bio prije 5 god,a to je mjesto luzera. tako da ta prica sa Bilan i Rubentusom kao salom ti ne pije voodu,chak sta vise klinacka je i degenericna..pomiri se sa tim da nikad nece biti visi klub od ova dva...
    p.s. mrzim milan i inter i juve jer je to smecarska liga,da ne bude da sam pristrasan. ne moze da te nauci nik hornbi koji je bio na vise utakmica nego sto si ti minuta utakmice intrera pogleda x broj tvojih godina x broj glupoh postova koje postavljash iz minuta u minut? pritom nikadnisi ni bio na utakmici,niti cesh? svaka chast,onda si ti zajeban navijachic

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

po meni guti ne moze da se mjeri sa zidanom i iniestom...ako je guti bolji od inieste zasto onda on ne igra u prvu 11 spanske reprezentacije ciji je vezni red najbolji na svijetu...a uporedjivati gutija sa sa zi-zuom je smijesno on je po meninajbolji vezni igrac svih vremena bio je umjetnik na terenu gdje god da je igrao odusevljavao je sve...sjetite se samo kako je zidan igrao svjetsko 2006...jesam navijac barselone ali guti nije temelj reala ili spanije a iniesta je jedan od bitnijih igraca barse i spanije.....

Thanks Thanks Given 
    798
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    84 Posts

Quote Originally Posted by povedilla View Post
    po meni guti ne moze da se mjeri sa zidanom i iniestom...ako je guti bolji od inieste zasto onda on ne igra u prvu 11 spanske reprezentacije ciji je vezni red najbolji na svijetu...a uporedjivati gutija sa sa zi-zuom je smijesno on je po meninajbolji vezni igrac svih vremena bio je umjetnik na terenu gdje god da je igrao odusevljavao je sve...sjetite se samo kako je zidan igrao svjetsko 2006...jesam navijac barselone ali guti nije temelj reala ili spanije a iniesta je jedan od bitnijih igraca barse i spanije.....

ne mogu citat sta si sve nalupeto
    nego me zanima za koga ti navijas?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Orgullo_Vikingo View Post
    ne mogu citat sta si sve nalupeto
    nego me zanima za koga ti navijas?
    brate orgullo za barsu!!!!!i sta sam to nalupao??

Thanks Thanks Given 
    798
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    84 Posts

brate orgullo za barsu!!!!!i sta sam to nalupao??
    razocaro si me dje barsu nadje
    ma nisi ti nista strasno pogresno reko samo guti i iniesta(nema neke strasne razlike)
    a zizu je vec nivo vise on je najbolji vezni svih vremena...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

razocaro si me dje barsu nadje
    ma nisi ti nista strasno pogresno reko samo guti i iniesta(nema neke strasne razlike)
    a zizu je vec nivo vise on je najbolji vezni svih vremena...
    orgullo navijam barsu od svoje 10 god kad barsa nije bila neki veliki faktor u evpori i navijao sam zanju i kad je bia najbolja i kad je igrala lose ali po meni iniesta je bolji od gutija i to ne kazem kao navijac barse....

Thanks Thanks Given 
    798
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    84 Posts

orgullo navijam barsu od svoje 10 god kad barsa nije bila neki veliki faktor u evpori i navijao sam zanju i kad je bia najbolja i kad je igrala lose ali po meni iniesta je bolji od gutija i to ne kazem kao navijac barse....
    postujem ja sve to ...ja za real od 7-8 godine kad sam poco da gledam fudbal i da skupljam slicice fudbalera

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

citam ovo i ne mogu da vjerujem! Pa jeste li vi normalni? Mrzite navijace drugih klubova? Znate li vi uopste sta znaci rijec mrznja? Ja mogu da zamislim da neko mrzi nekoga ko mu je nanio neko zlo, ili povrijedio ga, ali da mrzim nekoga ko navija za drugi klub? Pa to je cisti debilizam, i svako ko je u stanju da mrzi zbog toga je kreten.

Thanks Thanks Given 
    798
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    84 Posts

Quote Originally Posted by OCTAVIAN View Post
    citam ovo i ne mogu da vjerujem! Pa jeste li vi normalni? Mrzite navijace drugih klubova? Znate li vi uopste sta znaci rijec mrznja? Ja mogu da zamislim da neko mrzi nekoga ko mu je nanio neko zlo, ili povrijedio ga, ali da mrzim nekoga ko navija za drugi klub? Pa to je cisti debilizam, i svako ko je u stanju da mrzi zbog toga je kreten.

zasto bi mrzio nekog ko navija za barsu?njegov izbor...mrzim barsu kao klub!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

zasto bi mrzio nekog ko navija za barsu?njegov izbor...mrzim barsu kao klub!
    ti ili ne znas sta znaci rijec mrznja ili nisi sasvim normalan. Sta ti je to naudila Barsa? Da ti nije Barsa bacila bombu u dvoriste, ili silovala najbolju drugaricu mozda? Da te Barsa ne ogovara kroz komsiluk?

Thanks Thanks Given 
    798
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    84 Posts

Quote Originally Posted by OCTAVIAN View Post
    ti ili ne znas sta znaci rijec mrznja ili nisi sasvim normalan. Sta ti je to naudila Barsa? Da ti nije Barsa bacila bombu u dvoriste, ili silovala najbolju drugaricu mozda? Da te Barsa ne ogovara kroz komsiluk?
    cujes ti ovog ae pedala...mrzim barsu jer je najveci protivnik real madrida i svaki vatreni navijac reala je mrzi...ti malo pre bukvalno shvatas mrznju!

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Ja se ne sjećam da je ovakva situacija na forumu bila prije 2-3 godine.

Page 93 of 201 FirstFirst ... 4383899091929394959697103143193 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)