Page 25 of 108 FirstFirst ... 152122232425262728293575 ... LastLast
Results 601 to 625 of 2695

Thread: Islam!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Toplo preporučujem. Posebno ateistima i hrišćanima.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Suzana (Hadžera) Popović iz Podgorice: "Zašto sam prigrlilia islam"

Podgorica 20.01.2010 - Više puta se postavlja pitanje kako odagnati sumnju i nesigurnist vječitog neprijatelja, koji nas često navodi da sa Pravog puta skrenemo. Kada kažem da odgovor leži u vjeri, mislim na onu gdje nema prostora niti vremena za bilo kakvu sumnju i nesigurnost. A to je Islam. Način na koji sam kao pravoslavni vjernik prihvatila Islam za svoju vjeru, propraćen je neobičnim, a zadivljujućim spletom okolnosti.

Danas pojam "propadanje" postaje sve više suštinski prepoznatljiv u svakom smislu te riječi, koji povlači za sobom različite stepene boli i patnji. Pravi uzročnici ovakvih pojava nasuprot Božijim iskušenjima koji ujedno spasava svoga roba, jesu nasilnici koji zlobnim nastojanjima žele nauditi drugima neznajući da time nasilje čine sami sebi. Upravo iz takvih razloga u džamiji sela Vladne nadomak Podgorice dolaze ljudi različitih vjeroispovjesti iz različitih krajeva i udaljenosti. Dolaze da bi zatražili pomoć i riješili svoje probleme tj. tjelesna i duševna oboljenja izazvana sihrom (crnom magijom). Na ovom mjestu tj. kod profesora islamske teologije, liječnika Kur'anom Ferida Orahovca traže izbavljenje nakon što medicina nije u mogućnosti bila da pomogne čovjeku u njegovom izliječenju odnosno radi otklanjanja teških oboljenja neizliječive prirode.

Moj prvi odlazak u džamiju počeo je prvenstveno iz zdrastvenih razloga kako bih zatražila pomoć u saniranju ciste na Batollinijevoj žlijezdi kojoj bi slijedila hirurška intervencija, kao i pojava oboljenja štitne žlijezde. Redovnim odlaskom na seanse i upotrebom određenih lijekova, a prvenstveno vjerovanjem u jednog i jedinoga Boga, Njegovom milošću bivam potpuno izliječena, El-hamdu lillah. Zaista, kada kažem da je Kuran lijek znači da će se oni koji čvrsto vjeruju, sigurno i izliječiti, jer im Allah daje to obećanje kada kaže:

"Mi objavljujemo u Kuranu ono što je lijek i milost vjernicima, a nevjernicima On samo povećava propast.” (Al-Isra, 82)

Prvim ulaskom u džamiju, susret sa meni tada drugom kulturom i tradicijom ukratko rečeno Islamom licem u lice, probudilo je u meni i najtananija osjećanja. Oduševljenost mentalitetom, ženama muslimankama, njihovom smirenošću, mudrošću, blagošću, a posebno pokrivenošću njihovih "ukrasa”. Prisutnost skromnosti, poštovanja, skladnosti i održavanja tradicije među vjernicima muslimana. Veličanstvenost džamije, lebdeća kupola koju krasi tankovitost minareta, slušajuci početak ezana i ljudski glas koji dopire do Allaha dž.š. priznavajući da je On jedini Bog i potvrđujući da je Muhammed s.a.w.s. Njegov poslednji Poslanik, rob i miljenik. Osjećaj privrženosti i pripadnosti jednoj takvoj kulturi, tradiciji ukratko rečeno Islamu, navelo me je da prikupim sva moguća znanja i otkrijem razlike izmedju Pravoslavlja i Islama, shvativši poruku da je Bog jedan i da nema sudruga, da je On naš jedini stvoritelj pred kojim ćemo polagati račun za svoja dijela u meni je probudilo osjećaj krivice i kajanja, zabrinutosti i straha. Božijom voljom i milošću našeg Stvoritelja Allaha dž.š. u prisustvu zapisničara i dva svijedoka, izgovarajući šehadet prihvatam Islam 9-og decembra 2009 godine. Odlučujem se za muslimansko ime Hadžira i od tada započinjem sa jednim potpuno novim životnim poglavljem da uz pomoć Svemogućeg i Sveznajućeg Tvorca Allaha dž.š.ostanem na Pravom putu.

Suzana (Hadžira) Popović

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Bijesno pile View Post
    Religija rata ili religija mira?
    ajmo sad!
    Ako je nešto definisano na ovom svijetu to jeste da je islam religija rata.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by gaul View Post
    Ako je nešto definisano na ovom svijetu to jeste da je islam religija rata.
    Ako je ista definisano na ovom svijetu onda je to rat podmukli protiv Islama!!!
    ali eto i pored tih ratova, desava se to da u Evropu a i siri iz dana u dan ljudi prelaze u Islam! Bolje bi bilo to da ih zabrine nego li nafta!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Islam je princip, Islam je sistem, Islam je Zakon!

Mozete ga nazvati Religijom. Ja ne volim da koristim taj izraz, jer je previse ogranicavajuci.
    Kad kazemo religija, mnogo stvari je odjedanput na umu, iz filmova,knjiga i stvari koje smo citali o religiji. Djeluje ograniceno kao odijelo koje nosite.
    "kao da idete nedje, za neke ljude je to nesto kao virtualna stvarnost, Culi ste o tome?!"
    Znaci:kao virtuelna stvarnost mozete da platite i da odete nedje i da napravite svoju vlastitu religiju. Ali Islam nije takav!
    (Islam je zakon,Islam je sistem,Islam je zakonodavnost,Islam je regulativa, i znaci ima svoje zahtjeve,prema kojima se odredjujemo i identificiramo. Sad musliman je individualac koji se opredjelio i koji se veze za taj Sistem!!!!
    da li osudjujete sistem na osnovu ljudi koji tvrde da su njegovi pripadnici?! Ne to se ne radi tako! I zatio imamo nesto sto se zove Klauzule!!! Ako neko radi za moju firmu i ako nesto pogrijesi, moja firma nece biti odgovorna, jel to tacno?!!!! Jer ja sam napravio Klauzulu: da ta osoba ne predstavlja moju firmu po odredjenim pitanjima i pravilima, j sam napravio klauzulu po tom pitanju. Tako je i Bog napravio Klauzulu za ljudska bica.
    Bog nije onaj koji optuzuje, Bog nije nesavrsen, Bog ne umire, Bog nema ogranicenja, Bog ne grijesi,Bog nije nemoralan, Bog ne osudjuje. Ali neki muslimani jesu.
    Znaci mi ne osudjujemo i ne optuzujemo sistem zivota na osnovu ljudi koji se njemu pripisuju.
    Mi ne bi optuzili Isaa a.s na osnovu onog sto je DZIM DZONES uradio prije nekoliko godina.
    Mi ne bi optuzili Isaa a.s na osnovu onog sto je DZEFRI DAMAN uradio.
    Mi ne bi optuzili Isaa a.s na osnovu onog sto je uradio CHARLES MANSON.
    Mi ne bi optuzili Isaa a.s za ono sto je ucinio Bombas iz Oklahome TIMOTI MEKVEJ,
    Je li on bio KRSCANSKI FUNDAMENTALIST????????
    Mi ga ne bi optuzili niti ikog od ovih ljudi, da su oni Krscanski fanatici i krscanski teroristi. DA su IRA u Irskoj krscanski fanatici, mi to ne kazemo!!!
    Ali kako se se ono kaze: Muslimanski fanatici,Islamski fundamentalisti, Islamski teroristi.
    Kako to da optuzujemo globalnu vjeru, staru vose od 1500 godina,sa zakonima principa, ponosom i prosloscu??? Kako mozemo optuziti cijelu vjeru i sve ljude koji joj pripadaju i da na njih stavimo KLASIFIKACIJE i da za to koristimo OKSIMORON. Znate sta to znaci, zar ne?!
    (OKSIMORON je rijec koja znaci upravo suprotno onoj rijeci s kojom je koristite:
    islamski - terorist, islamski - fanatik ovo su OKSIMORONI.)
    Osobe ne mogu biti u Islamu ako su Fanatici, ne mogu jer je Islam vjera mira.
    Islam je sistem predanosti i prepustanje bogu, sistem casti. Neko ko je musliman a tako se ne ponasa kao Kriminalac, sta su oni???? islamski teroristi?!

Thanks Thanks Given 
    455
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

A ovo mi je najjace kad dodju sa pricom da je svaki dan sve vise ljudi koji prelaze na Islam bez ikakvih dokaza. Kao da je to neka neoboriva cinjenica i ako samo kazu da je to tako, odma jeste i nema rasprave. Ajde da te zamolim, nemoj vise.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Не води се рат против Ислама него за ресурсе.САД не даје пет пребијених пара живе ли тамо Муслимани или Руси или Ашкенази него јер има нафте ;-)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    A ovo mi je najjace kad dodju sa pricom da je svaki dan sve vise ljudi koji prelaze na Islam bez ikakvih dokaza. Kao da je to neka neoboriva cinjenica i ako samo kazu da je to tako, odma jeste i nema rasprave. Ajde da te zamolim, nemoj vise.
    Sta ce ti dokaz? od onog sto je izjavio vatikan?! da je Islam prvi!
    e sad: vrati se malo u nazad potrazi po netu i vidji u zadnji par godina kako se kretala ta cifra i dje se najvise prelazilo! Danas Islam kao najmladja religija sa najvise pristalica .... cudno malo ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ватикан је изјавио да је муслимана више од католика,а колико знам,оних који се декларишу као Хришћани има 2,2милијарде.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ihtus777 View Post
    Ватикан је изјавио да је муслимана више од католика,а колико знам,оних који се декларишу као Хришћани има 2,2милијарде.
    Eto to tako ide sad trebam po vatikanu svrljat ne bi li ti nasao neki dokaz?
    Ja sam to cuo na TV-u njihova izjava licno i personalno..
    ali to je manje bito od onog kolika je ta cifra bila pre 100god a kolika je danas Sto je jos vise: interesatnije da je to bilo u godinama kada se uveliko ratovalo po Islamskim zemljama kao sto ti rece valjda zbog nafte xD

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ја не спорим да се број муслимана повећава.Повећавао се и број католика у средњем вијеку,увећавао се и број протестаната током реформације и то баш у вријеме кад се ратовало против протестантизма,увећавао се и број Православних током ових 2000 година па се смањивао па се опет данас увећава.Није то ништа страно и чудно

Thanks Thanks Given 
    670
    Thanks Thanks Received 
    81
    Thanked in
    54 Posts

Godišnja stopa porasta broja muslimana je 6,40% što je zaista mnogo, a radi poređenja, kršćani imaju stopu porasta 1,46%. Prema ovome u 1997. godini muslimana je bilo 1.577.483.000, a procjena za 1998. je 1.678.442.000. Možda je najbolji pokazatelj velikog porasta broja muslimana podatak da se u posljednjih pedeset godina taj broj povećao za nevjerovatnih 500% dok se broj kršćana za isto vrijeme povećao za samo 47%, hindusa za 117% i budista za 63%. Svakako da je najveći uzrok ovome izrazito veliki natalitet kod muslimana, ali je sigurno da ovom broju značajno doprinosi i primanje islama od strane nemuslimana što svjedoče podaci o velikom porastu broja muslimana na Zapadu.

U periodu od 1989. do 1998. broj muslimana u Evropi se povećao za 142,35%, u Sjevernoj Americi za 25% i Australiji za 257,07%, međutim što se Australije tiče, ovaj procenat i nije toliko značajan s obzirom da tamo do prije dvadeset godina gotovo da i nije bilo muslimana. Bitno je još napomenuti da su muslimani u najjačim zapadnim zemljama (SAD, Velikoj Britaniji i Francuskoj) druga najveća vjerska grupa.

wiki
    If at first you don't succeed, skydiving is not for you.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ја мислим да увећавању броја муслимана највише доприноси стопа наталитета која је код Хришћана врло ниска.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ја мислим да увећавању броја муслимана највише доприноси стопа наталитета која је код Хришћана врло ниска.
    Eto nesto nadjoh
    Broj muslimana u svijetu (19,2 posto) odnedavno je prerastao broj katolika, kojih je 17,4 posto, pokazuju podaci iz Vatikanskog godišnjaka za 2008., objavljeni u nedjeljnom izdanju lista Osservatore Romano.

-Prvi put u historiji mi vise nismo naj veci na svijetu.Sada su to muslimani,kaze Vittorio Formenti koji stoji iza izvjesca u Vatikanskom godišnjaku.

Vatikanski godišnjak, tzv. "crvena knjiga" Katoličke crkve, kako je još nazivaju u Osservatoreu, tiskana je u 10.000 primjeraka, ima više od 2.000 stranica i uskoro će se naći na policama knjižara.
    Takodje sam nesto nasao: da u toj knjizi stoji - prvo natalite a onda prelazak u islam... ima jedna posebna tema u toj knjizi o tome... natalite u zemljama dje je vecina stanovnista cine muslimani a prelazak dje to cine vecina ne muslimana...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Да,ово последње је логично да онамо гдје муслимани нису већина да тамо има већи број оних који прелазе на Ислам.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Да,ово последње је логично да онамо гдје муслимани нису већина да тамо има већи број оних који прелазе на Ислам.
    Sad mi ti reci da li je to religija Rata? kao sto neki ovdje kazu?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Не сматрам да је религија рата,у смислу да проповиједа рат као основ саме вјере,али сматрам да је Јеванђеље недостижно у порукама љубави праштања.;-)

Наравно,поштујући муслимане и Ислам у егзистенцијалном смислу и као субјекте који су итекако учествовали у развоју културе и цивилизације,сматрам и дубоко вјерујем да су они како ти рече ``исламски терористи``у великој мањини.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Не сматрам да је религија рата,у смислу да проповиједа рат као основ саме вјере,али сматрам да је Јеванђеље недостижно у порукама љубави праштања.;-)

Наравно,поштујући муслимане и Ислам у егзистенцијалном смислу и као субјекте који су итекако учествовали у развоју културе и цивилизације,сматрам и дубоко вјерујем да су они како ти рече ``исламски терористи``у великој мањини.
    Pa da... ali ovo islamski teroristi nema veze sa islamom! a to sto im drugi kace taj naziv moze se protumaciti kao ono sto napisah podmukli rat protiv Islam-a!
    Jer kad isto tako neka grupa uradi koja nije u okviru islama prepisuje se samo naziv te grupe!!! a zasto onda etiket na ISLAM??!!! hmm.. malo cudno?!
    a samo kad bi malo pogledali u zadnji 100 godina ko je sta cinio i ko je kome naneo vise zla sve bi nam bilo jasno nebitno da li su to krscani,muslimani il nesto trece! vise ima zla u gospodama u foteljama sirom evrope i zapada nego li u nama samima!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ја се ту слажем,зато сам и ``исламски терористи``ставио под наводницима ;-)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by 3GSM View Post
    Ako je ista definisano na ovom svijetu onda je to rat podmukli protiv Islama!!!
    ali eto i pored tih ratova, desava se to da u Evropu a i siri iz dana u dan ljudi prelaze u Islam! Bolje bi bilo to da ih zabrine nego li nafta!
    Podmuklost ?

Zar to nije kada se uzme dijete iz obdadništa pa mu se sistematski ispira mozak da bi pslužio jednom cilju...da bude bomba. Da uđe među neke druge ljude koji nisu muslimani i da raznese sebe u vazduh, pri tom mu obećavajući onostranu blagost i raj.

Kada se regrutuju beskućnici i od njih se prave ''mučenici''. nešti nisam upoznat sa slučajevima da su poslati u neku školu ili im dat posao. Ah ne, oni su poslati da posluže...i to na kakav način ?

Ovo je najveći oblik podmuklosti što savremeni svijet zna.

Pitam se što je zapad pun ljudi iz islamskih bliskoističnih zemalja. Upravo milioni koji peru ruke od mnogih izleta šizmatika. Ne osjećaju pripadnost svemu tome...u pitanju su m ilioni, toliko o rastu islama.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

PREDRASUDE SU JAČE OD RASUĐIVANJA, haa haa haa Žalim te čoveče. Mržnja izbija iz tvojih usta, a još je gore šta skriva tvoje srce. Haa haa haa, davno me neko nije ovakvim glupostima nasmijao.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    1 Post

Religija=politika Ovo je fakat prvo su vladari proglasavani bogovima da bi lakse vladali pa kad su vidjeli da im narod vise ne vjeruje morali su izmislit boga da bi opet lakse upravljali ljudima. A velike slicnosti izmedju religija su upravo rezultat slicnih razmisljanja ljudi tj. stvaraoca religija koji su tada bili veoma udaljeni ili su prepisivali jedni od drugih.U principu svaka religija je dobra ako se ljudi pridrzavaju pravila. Ovi koji napadaju islam a toboze su veliki pravoslavci, nek pogledaju malo nase popove koji su huskali u ovim zadnjim dogadjanjima i ti nasi Popci slali bi nasu djecu ka bombe samo da im moze bit .Prema tome ova tema je bez veze.:!:

Thanks Thanks Given 
    455
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Mene zanima jedna stvar u vezi Islama i obecavam da necu nista komentarisat posle kako je to glupo itd. Zanima me zasto je onaj Crni Kamen (meteorit) bitan Muslimanima kad znaju sta je, odakle je dosao i kad znaju da to nije nista neobicno?
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Ibn Sinan View Post
    PREDRASUDE SU JAČE OD RASUĐIVANJA, haa haa haa Žalim te čoveče. Mržnja izbija iz tvojih usta, a još je gore šta skriva tvoje srce. Haa haa haa, davno me neko nije ovakvim glupostima nasmijao.
    Ti u mom postu i mojim riječima si vidio mržnju. I žališ me, gledajući šta skriva moje srce...

Možda tako želiš, jer takav pogled na neistomišljenike daje smisao tvom mišljenju.

Možda moje srce u primjeru dijeteta koje nezna šta radi poskočilo od žalosti i grozote kada ide sa paklenim opasačem među neke druge ljude, za paklenim ciljem...UBITI.
    A kada se to desi muslimanima onda se liju suze.

Uzgred ...šta krije moje srce ?
    To pokušavam godinama otkriti, pronaći sopstveni smisao, ko je to ko je rekao, ko sam ja ???

Page 25 of 108 FirstFirst ... 152122232425262728293575 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks