Realno, koja god grupa nas zadesi mi smo 4-5 po kvalitetu. Mi imamo Vucinica, Jovetica, Basu i Vukcevica ali ostatak ekipe je jedan sivi evropski prosjek (cak se i Simon moze svrstati u ovu kategoriju). Ipak, postoji par reprezentacija za koje mislim da sa njima mozemo igrati misha u dobro poznatoj igri (Eng, ESP, ITA, Njem ...)
Ako Cico uspije napraviti kolko-tolko pristojnu odbranu i srednji red, onda ce se nasa igra znatno popraviti i u nekoj laksoj grupi, spletom sretnih okolnosti mozda i mogao napraviti rezultat. Najbolji primjer su Slovenci. Oni vec treci put ucestvuju na velikom takmicenju.
Ex-Yu grupa bi nam vjerovatno najvise odgovarala, jer bi se stvorila situacija tenzije SRB-HRV-BIH-SLO a mi bi tu nekako sa strane, kao autsajderi, u tom opstem haosu, mozda mogli dobro profitirati. Ipak, zbog dobrobiti naroda Balkana, molim boga da do te grupe ne dodje. Bilo bi nereda a vjerovatno i namjestanja. Pa bi svi popili novcane i jos gore kazne.
Uglavnom, zelio bih izbjeci Englesku i Spaniju, jer sam siguran da bi popili petardu, i potpuno izgubili volju za dalje takmicenje
'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
V.Drljevic-DAN
nemoj zaboravit i francuze a niholandjani nam ne trebaju nista iako su izmijenili tim masala. Ako on uspije da navre na njih da igraju jako i hrabro i malo im ulije one emocije koju imaju hrv fudbaleri kad igraju za repku onda mozda i bbude nesto. Dok god se oni okupljaju da to odrade vidimo se sa rezultatima
Ima tu jos dosta ekipa koje bi nas "masakrirale", ali se za ESP i ENG sa 90% sigurnosti to moze reci. Vjerovatno bi nas i Portugal ponizio.
'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
V.Drljevic-DAN
Realno, "ostatak" većine reprezentacija van prvog šešira je sivi evropski prosjek, tako da to ne bi smio bit izgovor.
Na primjer, Bugarska iz prošle grupe - Berba, Stan i Martin Petrov, mislim da je bio još jedan momak što igra u Bundesligu i to je to. Kompletna odbrana im je sivi evropski prosjek (ako ne i ispod toga), i to iz domaće lige. I onaj nesrećnik Georgiev im igra. Gruziji je jedino Kaladze iznad prosjeka, što dovoljno govori. Kipar nema ni jednog fudbalera iznad tog prosjeka. Od reprezentacija koje su se kvalifikovale na SP Slovačka i Slovenija su apsolutno inferiorne po igračkom kadru.
Tako da u tome sigurno nije bio problem. Problem je bio što su oni igrali fudbal, a mi nismo.
Problem je sto mi imamo i onoga "crnog evropskog prosjeka" vise od ostalih.
Ili je File bio stvarno katastrofa.
V.Drljevic-DAN
ovako sto se tice toga da smo mi bas prescrni i nijesmo vec je to eve file majstorski nagrdio. Dakle moze da se sklapa tim ali ja mislim da je na posetku trebalo dovest dobrog covjeka i ne zalit para a saad koliko ce ovaj uspjet da im promijeni navike to je pitanje
Pa nek masakriraju i nek budu prvi u grupi, vjerovatno ce "masakrirat" i ostale
Za CG prvi sesir i nije toliko vazan, svi su tu dosta jaci... vaznije je iz ostalih sesira izvuci neke s kojima bi Crna Gora mogla igrati manje vise ravnopravno
Npr
2 sesir - Grci (svaka cast Rehagelu, ali...) Slovacka (ispuvat ce se nakon SP), Rumuni (nema tu ni igre ni kvalitete kao prije koju godinu)
3 sesir - Austrija, ni BIH nije bas toliko jaca, Izrael, Sj. Irska
4 sesir - Belgija NE, ostali zasto NE
Batak, Tanasijevic, Jovanovic... ovo je trojac koji nas je sasjekao u startu.
Jos mi se moshnice stezu kad se sjetim njihovih intervencija.
V.Drljevic-DAN
odmah odstranit prvu dvojicu ovaj teeci jes da nas je omrcio nekoliko puta ali mnozda i moze ako je to onaj iz rapida. Treba odmah onoga bojovica i fatica ako nadje neki klub dje ce igrat na ljeto u prvi tim ubacit
Koliko je File bio katastrofa govori činjenica da za 3 godine nismo postigli ni jedan gol iz krštene, izradjene akcije. Ono što smo mi na terenu gledali je neorganizovan i nefunkcionalan tim, prje svega na sredini. U stvari, to nije ni bio tim, samo skup individualaca. E to ponekad prodje u fazi napada, ali zato u odbrani - imamo to što smo imali.
Tanasijević, Džudović i Batak su standardni prvotimci u Rusiji i Turskoj npr, znači igraju na prilično većem nivou od Bugarske lige, o Gruziji i Kipru da ne pričam. Takodje Peković je do skoro igrao u Bundesligi, Drinčić jedan od boljih fudbalera u Rusiji. Nimalo zanemarljivo iskustvo i karijera kad se neke druge reprezentacije uzmu u obzir (koje su bile mnogo uspješnije od nas na terenu). Ko je one prve godine gledao Tanasijevića u Dinamu (na Sport Klubu je bilo) i u reprezentaciji, nije mu bilo teško primijetiti razliku.
Jedini fudbaler koji je ispod prosjeka u našoj reprezentaciji je Luka Pejović. I mislim da bi Kranjčar trebao forsirati Božovića.
iskreno u pravu si dzudovic je kapiten i jedan od bitnijih igraca tamo, kao i tanasijevic koji je bio kapiten jednog jakog tima i pored jednog odlicnog ruskog igraca kakav je kerzakov. Akciju ni jednu nijesmo napravili a sredina terena nam je bila svajcarski sir, naime cim pocne protivnicki tim akciju odmah nam je ispred gola. Mislim takodje da je branko boskovic odsvirao svoje jer vise nije standardan ni u raoidu i ja mislim da je to najsporiji fudbaler ikad vidjen
Daj boze da je sve do Fileta bilo.
Veoma brzo cemo to saznati.
V.Drljevic-DAN
e ali ne moze to odma treba sad i ovome vremena da vidi koga i sto ima
samo da rtcg ne bude imao problema oko prenosa zrijeba ka sto se uvijek dese neki problemi kad repka gostuje ..
AJMO CRNA GORO !!!
vjerova ili ne pored sve lijepog vremena pola opstine niksic i cijela opstina kolasin su bez struje kakav uzas
Samo da poželim zdravlje i sreću budućem treneru i selektoru a sam će vidjet kakvu je bazu ostavio Filopović i koliko će mu nerava trebat da bi napravio dobru ekipu!!!Taj odnos na relaciji selektor-igrač koji on kao Hrvat donosi u tim će biti ili vrh ili dno a sigurno neće biti sredina!!!Trebao nam je autoritet sa pokrićem i on to po rezultatima jeste tako da je potez saveza dobar a kako će on iskoristiti ugled i postavit se kao prijatelj igračima (pa i sa lošom kritikom) ostaje da vidimo!!!Meni je intresantno da njegov sin mijenja klubove po Engleskoj a nemoguće da on nije upetljan nego to i nije tema!!!
Evo sad će ovaj žrijeb a ja bih volio da izbjegnemo:
1.šešir Engleska
2.šešir Švedska
3.šešir R.Irska
4.šešir Belgija
i ovo ostalo je svejedno ako budu udarali loptu nogama.
A ovo je želja:
1.Njemačka
2.Srbija
3.Sjeverna Irska
4.Madjarska
5.Crna Gora
6.San Marino
ps:to bi bila VRH GRUPA![]()
deuscroix
hahahah kakvi penali ovi na drugi ...rts zakon
Dobra ova Ukrajinka, ajmo mala izvuci Slovacku, Austriju....
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks