Originally Posted by
ihtus777
Па сад,религијски систем ком припадам видим као путоказ за усавршавање:прије сам имао неку своју философију коју сам калемио на Мајн Камфу и Љотићу,а онда сам видио јеванђеље и обрадовало ме то што сам се растеретио небулоза о вишим и нижим расама ;-)
Ali to je tek prva opcija na koju si nabasao nakon Hitlera (i nije neki početak).Možda postoje i bolje? 
Mein Kampf - > Biblija - > ?

Nisi li znatiželjan?
Ne kažem ja da moraš,ili da trebaš ili tako nešto.Ne usuđujem se da govorim takve stvari.Najmanje pokušavam da te usmjerim na neku konkretnu poruku.Ne želim ni da probam da te usmjeravam,samo mislim da do poštovanja drugog možeš da dođeš i kroz neke druge tokove.
Često i samostalnim uviđanjem. 

Originally Posted by
ihtus777
Да сам се дао својој машти и интуцији и визији,данас бих причао неку другу причу јер историјска дијалектика тјера човјека да помисли да најјачи опстају

Šta fali mašti,intuiciji i viziji?Intuicija se razvija,mašta se razvija,a vizije se mijenjaju.Mora da postoji neka kriva (ili,prava?
) koja prati razvoj tvoje,a i drugih ličnosti.Mora da postoji kontinuitet.To što se tvoj kontinuitet trenutno poklapa sa nekom ideologijom ne znači da tvoj kontinuitet jeste ta ideologija,zar ne? 
Istorija nije učiteljica života.Postoji i nešto sem njene dijalektike,i njenih blatnjavih priča o kojekakvim čovječuljcima.Mada,vjerujem da to znaš.
A i zavisi o kojoj istoriji pričamo. 
U istoriji džeza ima nekih baš pristojnih ljudi,npr.
"And if they didn't believe me, they believe me now."
Bookmarks