Je li, tesko pitanje a? !!!
Je li, tesko pitanje a? !!!
Bože sačuvaj![]()
www.jaredic.com
˙˙pǝlloɹ sɹǝsnoɹʇ ʎɯ ɟo sɯoʇʇoq ǝɥʇ ǝɹɐʍ plnoɥs ı 'plo ʍoɹƃ ı 'plo ʍoɹƃ ı
Registrovano je udruženje građana "Ateisti Srbije" čiji su osnovni ciljevi promocija ateizma i prava na slobodu javnog zagovaranja sekularizma. To udruženje čije je sjedište u Novom Sadu, danas je saopštilo da će se zalagati za sistemsko rješavanje ustavnog načela odvojenosti države od crkava i vjerskih zajednica, prenosi Beta.
U saopštenju se dodaje da će Udruženje podržavati građane koji ne žele da budu kršteni i da će izdavati "sertifikat odricanja od vere".
Slogan organizacije je "Protiv dogmi i neznanja", a internet sajt Udruženja je na adrsi http://ateisti.ning.com.
Glupost obična. Ču 'seftifikat odricanja od vjere', obično preseravanje tih ljudi, nema potrebe za ikakvim ateističkim organizacijama i čudima.
Koji kreteni. Udruzenje ateista, sertifikati odricanja od vjere? Mnogo sam glupih stvari cuo i vidio ali ovo je stvarno jedinstveno.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
jedino cudo je kako Homo investigans josh uvijek nije uspjeo da nadvlada homo vix za preko 4 milenijuma od kad postojimo...
Crazy isn't being broken or swallowing a dark secret. It's you or me amplified.
Katjon vazda :)
To je pozitivna ideja , samo možda treba dodati toleranciju i poštovanje prema vjerskim zajednicama iako se zagovara potpuno suprotna ideja.
To je znak povećanja ličnih sloboda. Veoma dobar znak za bilo koju sredinu.
Đe ima slobode i ako ima onih koji vjeruju može da ima i onih koji ne vjeruju.
Ne moraju biti organizovani u neku "ateističku" instituciju ali mogu. Što ne?
To je znak da je napravljen još jedan korak naprijed u ličnim slobodama.
To će prvo uzrokovati napredak na polju umjetnosti i sporta a onda i svega ostalog.
Sve teže će u takvoj sredini biti moguće da naprimjer političar fizički napadne novinara i prođe nekažnjeno.
Velike lične slobode oslobađaju čovjekovu imaginaciju i kreativnost.
Osnivanje udruženja ateista je znak povećanja ličnih sloboda? To jedino može biti znak smanjenja koeficijenta inteligencije.
Ateisti ne treba da imaju ikakvu potrebu da guraju nekom pod nos svoja shvatanja, to je razmišljanje, način rezonovanja, zdrav razum i zaključivanje na osnonu činjenično-naučnog stanja. Nema tu nikakvih dogmi i čuda pa da bi sad morao to javno da iznosiš i da se deklarišeš, to rade vjernici i to je ogroman minus. Ateistima to ne treba ništa.
Zašto bi bilo ko htio da se izražava kao ateista? To je krajnje besmisleno. Čak ne vidim ni zašto bi bilo koji de facto ateista sebe uopšte "aktivno" doživljavao kao ateistu. To nije pokert, nije lično ubjedjenje, nije dio identiteta ili bilo kakve pripadnosti.
Termin "ateisti" je u stvari samo fensi riječ za ono što religije nazivaju "nevjernicima" - ljudima koji ne slijede njihova ubjedjenja. Zamisli sad da neko sam sebe smatra ponosnim "nevjernikom" i da osniva "udruženje nevjernika Srbije". Zvuči mnogo manje impresivno nego kad koristimo riječ grčkog porijekla čije značenje većina ljudi ni ne zna, zar ne?
Pa i ne moraju ništa da guraju drugima pod nos. Mogu da iznose svoja razmišljanja isto kao i članovi nekog šahovskog, penzionerskog ili udruženja za mali fudbal.
To ću ti i ja kao vjernik reći za moja vjerovanja.
Ne moraju da se iznose samo dogme i čuda ima i drugih stvari.
Isto kao što se izražava da voli disko muziku, francuske filmove ili plivanje...
To je sloboda govora i.t.d.
Zato što jeste. Zašto bi neko sebe aktivno doživljavao kao vlasnika Kavasakija RX. Zato što jeste ako se u razgovoru baš dođe do toga.
To jeste ubjeđenje i dio identiteta mada ne mora biti pokret i stvar pripadnosti.
Dobro , ponekad religije nazivaju "nevjernicima" sve koji ne pripadaju toj religiji.
Nije to nešto izuzetno ali isto kao udruženje igrača bridž-a možda za nekog ima smisla i neko želi da bude član mada može da se igra bridž i bez udruženja.
Septembre, previše si izbanalizovao, nije vjerovanje odnosno nevjerovanje u boga isto što i rancuski filmovi, bridž, penzioneri i slično. Malo je ozbiljnija tematika.
Da, ako u razgovoru baš dodje do toga. A i tada će u tom razgovoru skoro svako objasniti da ne vjeruje u boga i ne prihvata religijski pogled na svijet, rijetko ko će ponosno uzviknuti "ja sam ateista!".
Posjedovanje Kavasakija RX nije stvar identiteta, ubjedjenja i pripadnosti (doduše, za odredjenu vrstu ljudi jeste, ali to u svakom slučaju nije nimalo pohvalno). Kao ni igranje bridža, ili bilo koji drugi hobi ili slična aktivnost. Ovdje pričamo o dubokim ličnim ubjedjenjima.
Osnovali drustvo ateista, stvarno nevidjena glupost...
To je isto kao da npr osnuju drustvo nesektasa posto ima sekti koji upraznjavaju kojekakve sektaske rituale, i kao kontra(ili sta vec) tome nesektasko drustvo koje, zamislite, nece upraznjavat te rituale...stvarno glupost...cus drustvo ateista...
Ko hoce da vjeruje, srecan mu put, nek grca u svojim glupostima i neznanju, ateisti ne treba da se obaziru na to, a ne da osnivaju drustvo, jer na taj nacin postaju isti kao neka vjerska zajednica...
Možda je ozbiljnija tematika ali sam samo želio da ukažem na sličnosti.
Sa druge strane za nekog ko se strastveno posvetio nečemu ovakvom to je ozbiljna tema.
Meni je logično da neko ko je ateista bude ponosan na to, e sad da li će to reći ili ne zavisi od situacije ali je bitno da postoji ta vrsta slobode izražavanja i da je ona pravilno prihvaćena.
Mislio sam na ljude kao što su ona troica naših zemljaka koji vole motore i hoće da naprave put oko svijeta sa njima ove godine. Nekako u tom smislu je to stvar identiteta , pripadnosti i dubokih ličnih ubjeđenja.
Interesantna su mi filozofska razmišljanja i ateizam. Naprimjer ateistička filozofija spoznaje (gnoskološka strana), ateističko shvatanje morala (etika), društva, odnosa prema prirodi...
Razmjenom mišljenja raznih ateista ta filozofija bi se bolje razvila nego pojedinačno. Ne misle svi ateisti isto o tim filozofskim pitanjima.
U tome vidim smisao organizacije.
Па сад,религијски систем ком припадам видим као путоказ за усавршавање:прије сам имао неку своју философију коју сам калемио на Мајн Камфу и Љотићу,а онда сам видио јеванђеље и обрадовало ме то што сам се растеретио небулоза о вишим и нижим расама ;-)
Да сам се дао својој машти и интуцији и визији,данас бих причао неку другу причу јер историјска дијалектика тјера човјека да помисли да најјачи опстају![]()
Ако ћемо реално,атеизам не постоји,постоји само антитеизам ;-)
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks