a kako to da je Del Potro na listi ispred Hjuita kad ovaj ima mnogo vise titula???![]()
Nadal prosle godine nije odbranio poene od predprosle..predprosle od predpredprosle itd.znaci malo po malo je padao..nije branio osvojene poene..novak je igrao konstantnije i sada je drugi..end of story.
A sto se tice hewita dok je on bio prvi del potro je jos kakio u gace..zato sad hewit ne moze dobit ni staracea.osvoji po jedan turnir godisnje.i to ako ima srece..
Ao, nemoj tako. Nadal 2008 je osvojio tušta i tma turnira. Pogotovo druga polovina godine i početak 2009 je bio surovo moćan. Te godine je dobio Federera na Vimbldonu, dobio RG, početkom 2009 dobio AO. U tom periodu je skinuo Federera sa prvog mjesta ATP liste. Sve do neđe sredine 2009 je bio premoćan. Onda se povrijedio i takav ja kakav je sad.
Igraču koji ima samo pristojno dobru godinu sljedeća loša godina (iz bilo kog razloga) može da baci unazad poprilično. I to i kad igra pa ne ponavlja uspjehe, a ne kad skoro da ne igra.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
ja sam lud sto pricam sa vama tako mi boga. Odoh da odmaram glas.
samo kazem nadal prosle godine nije odbranio wimbldon,roland garos,queens,hamburg..dakle iz bilo kog razloga nije odbranio poene..povrede,odustajanja sve je to sastavni dio tenisa.i novak je prosle godine predao rodiku u cetvrtfinale AO gdje je izgubio dosta poena,nije odbranio masterse u rimu i indian velsu,ali je osvojio neke dr turnire sto je bilo dovoljno da iskoristi malo losije rezultate nadala i da ga predje na listi.
Pokusao sam da objasnim da jedna godina vuce drugu.tj.da se novak koji igra generacijski kad i nadal sa manjim br titula nalazi isprednjega..bilo da nije branio poene zbog povreda ili bilo ceg drugog..nit sam govorio da je "ATP mjerilo kvaliteta",niti da je novak bolji od nadala..
knoxville posjeduje ovaj podforum.kako sam se lijepo ismijao,koliko covjek je nebitnih stvari rekao. fino ti kaze octavian , a nije mi jasno da je on toliko lud pa se raspravlja sa tobom.sto se tice tenisa za mene bodovanje i atp wta sto god nemaju nikakav znacaj. znacaj imaju samo GS. evo i kad se povuce fedex <novak nista nece ucinjet ,tu je del potro, koji je veci igrac od njega sa mnogo jacim i veci predispozicijama,koji ce u sledecim godinama da bude numero uno.
octavian ako nisi shavatio da je sprdnja ne mogu ti nista inace lock the topic octavian sve zna o tenisu. Mislim da nisi ni reket drzao u ruke![]()
Odlicna diskusija!
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
Bencivenga-drago mi je da ti je bilo zabavno!
Octavian-niko kao ti!![]()
Sto se tiche Del Potra, on moze na Roland Garros da zaboravi. Beton mu dosta dobro ide, ali i tu su Marej,Djokovic i Davidenko...Ako Fedex okachi reket o klin, tenis ce biti dosta zanimljivijiJbg, nece Tajo da sputava djechicu.
![]()
Oce ko formula kad se shumi povukao, maxe, nijesam sezone ispratio krshteno, al se gleda predstojeca...![]()
#fakenews
Del Potro na sljaku za zaboravi? Pa njemu najvise odgovara za udarce jer loptica odskace visoko, sto odgovara njegovoj visini. On samo jos treba da unaprijedi kretanje na sljaci, i da malo bude strpljiviji u gradjenju poena, ali to ce doci sa godinama. Na proslom RG je izgubio od Fedexa u polufinalu, a bio je jako blizu pobjede, a cijeli turnir je odigrao perfektno. Osim pobjede na US Openu, RG mu je najbolji rezultat na slemovima. Bice on jak takmac na sljaci, samo na travi tesko da ce nesto uspjeti da napravi u naredne 2-3 godine. Ipak, i na travi sa onakvim servisom moze napraviti dobar rezultat, ali za igru na travi treba iskustva, posebno sto je visok, a lopta ima nizak doskok. Sigurno ce na sljaci prije napraviti dobar rezultat nego na travi, ali i jedno i drugo je vrlo moguce u njegovom slucaju uz malo rada.
Last edited by OCTAVIAN; 03-02-10 at 03:30.
There are currently 10 users browsing this thread. (0 members and 10 guests)
Bookmarks