Page 14 of 15 FirstFirst ... 4101112131415 LastLast
Results 326 to 350 of 372

Thread: Avatar

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    51 Posts

Quote Originally Posted by Roy Fokker View Post
    Da si informisan o bilo čemu, znao bi da kod Golden Globes termin "drama" označava sve što nije "comedy".
    Hvala shto si me prosvijetlio lol, nisam znao da je drama u ovom sluchaju sinonim za "nabolji film" ! Tj. najkvalitetniji "ozbiljni" sadrzaj bilo kog zanra osim komedije ili mjuzikla!
    A svi znamo koji je to film, je li, "Tetka Gospava-tar! rofl

Uh, nesreco, naravno da sam namjerno potegao i potencirao rijech drama, da bih napravio shto bolji kontrast.
    Nego, prichat ozbiljno sa nekim ko se odushevljava ovakvim ostvarenjem, uh.

A sad malo paternal, vidish li jadan koliko ti je ljudi skrenulo paznju na ovo shto radish, branish nekakvu glupost ovdje, ka' da ti je iz oka ispala, i svako ko ne govori afirmativno o tvom "precious", prijenesh za ochi! Skoro kao da nisi sasvim chitav! A kad smo vec kod toga, znash li na koga podsjecash sa ovim!? Na Shofra nesretnoga, i njegov "precious"! A svi znamo kakav je on, nazdravlje tebe. Tako avizaj se malo jadan, neka ti grdjenje sebe!
    ><

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Ajde prijatelju smiri se, nema frke nikakve. Dobro je što sam ja fanatik a ti si svo filmsko znanje ovog svijeta popio, i neka, nemoj više prosipati, mnogo će nam bit'.
    ...dip your hands in the water,
    the same deep water as me...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NexusVI View Post
    Najbolji film ikad, "Idiokratija", (maltene dokumentarac, nazalost), pricha o tome kako je chovjechanstvo s vremenom postalo imperija retarda, s tim shto je pricha postavljena u daleku buducnost.
    Sudeci po dodjeli zlatnih globusa, Idiokratija je vec uveliko tu, jer shta reci, osim rofl i qq po 100 puta, kad vidite da u kategoriji za najbolju DRAMU, (dramu e!!), bravatar osvaja prime nagradu!!! rofl, o boze!

Nego, ovo je sve ionako vjerovatno kakav "matrix", tako i nije mnogo bitno!
    E vala ako ti je "Idiocracy" najbolji film ikad, ne diraj Avatara (na stranu osnovna ideja)

Podrzavam sve sf fanatizme, da meni neko kaze da je Han Solo bitch razbio bih mu guzicu
    zbog legendarnog kapitena, Gige Bosnica.

Thanks Thanks Given 
    6,714
    Thanks Thanks Received 
    6,412
    Thanked in
    2,693 Posts

Ne vidim zašto. "Volim sve što vole mladi", u smislu - ako je dobro, dobro je, pa šta god.
    Dok si ti cekao Avatar, ja cekam vec par godina (od 2005/6) Cameronov "The Dive", koji ima odlicnu (istinitu) pricu o ronjenju na dah, trebala bi to biti jedna odlicna ekranizacije odlicne drame.

A ceka se i Spielbergov "Interstellar" i A ceka se i Spielbergov "Interstellar" i Mortal Kombat 3 (vjerovatno ce bit raspad, ali se ceka)...

Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Lightbulb

Hvala shto si me prosvijetlio lol, nisam znao da je drama u ovom sluchaju sinonim za "nabolji film" ! Tj. najkvalitetniji "ozbiljni" sadrzaj bilo kog zanra osim komedije ili mjuzikla!

Uh, nesreco, naravno da sam namjerno potegao i potencirao rijech drama, da bih napravio shto bolji kontrast.

A sad malo paternal, vidish li jadan koliko ti je ljudi skrenulo paznju na ovo shto radish, branish nekakvu glupost ovdje, ka' da ti je iz oka ispala, i svako ko ne govori afirmativno o tvom "precious", prijenesh za ochi! Skoro kao da nisi sasvim chitav! A kad smo vec kod toga, znash li na koga podsjecash sa ovim!? Na Shofra nesretnoga, i njegov "precious"! A svi znamo kakav je on, nazdravlje tebe. Tako avizaj se malo jadan, neka ti grdjenje sebe!
    Smanji dozivljaj kolega
    I am the one who locks.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    17
    Thanked in
    11 Posts

pa kako nije drama....jesi vidio da su im rasturili brlog...pa ih je dosta poginulo...pa je glavnoj digitalnoj glumici caca poginuo...pa su plakali...pa se molili,i na kraju hepiend pa zar nije drama bre

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Quote Originally Posted by Antares View Post
    A ceka se i Spielbergov "Interstellar"
    Vidiš, nisam čuo za ovaj dosad. Valjda će biti nešto, jer djeluje kao blaga naznaka zasad.

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    51 Posts

Quote Originally Posted by Interpol View Post
    Smanji dozivljaj kolega
    Molim?!

lol, nevjerovatno! Interesantan izbor tona i rijechi!

Molim te hocesh li mi pojasniti ovaj "familijarni" ton, koji je prilichno neadekvatan, najblaze recheno, posebno ako imam vishe od 17god, ne znamo se, itd.. Ti bi kao zvanichnik cdm-a trebalo da znash da postoje nachini na koje se chine upozorenja, primjedbe i sl., ali toliko toga bi kod nas trebalo, pa eto nije. Nego dobro, o tome bi vec trebalo sa nekim od admina.

@Cranox, muka rabota ako ovakve stvari moram da objashnjavam, tj. da neko i za tren moze da pomisli da je "Idiocracy" onako pomenut, osim za potrebe okvira priche koja se u trenutku prichala. Ako te razumijem ubio me bog, jel moguce da te "akademsko" toliko ubi, da ovo moram da objashnjavam.
    A kad vec pominjesh Idiokratiju, svako ko u bilo kom obliku uspije da bude istinit prorok, a ideja Idiocratije je nazalost koliko vidim vrlo stvarna i to sad vec, je vishe nego sjajan umjetnik/mudrac/prorok, a njegovo djelo istinski vrijedno. Na koncu, sva art djela u ljudskoj istoriji, koja iole neshto znache, imaju u sebi dozu prorochkog i mudrachkog! I to je upravo ono shto izdvaja Idiokratiju iz mora comedy g.ovana.
    Speaking of which, -Upravo to je pokushano i u Avataru, da se bude prorok, uchitelj, da se prosvjetljuje, nazalost na bljutav i infantilan nachin. I to je ono shto ga chini bravatarom nazalost, jer nachin na koji se pokushalo biti "veliko", je pretenciozan i otuzan! Jednom rijechju, losh!! Ne moze se odraslom chovjeku servirat pricha za djecu, i ochekivat katarza, zato jer je sve to u 3D-u i shljashti woow, nikako, ali nikako!

(Istina sve ovo vazi za ljude koji su odrasli uz Orson Welles-a, Stanley Kubrick-a, John Huston-a, Akira Kurosawa-u, John Ford-a, F. Ford Coppola-u, Martin Scorsese-a, Michael Cimino-a itd, (izvinjenje svim velikanima 20-og vijeka koje ne pomenuh!)

A shto se tiche Hana, molim te ne pretjeruj, to je dobro, to je ok, ali svakako ne za takve ode.. Roy Batty, o da; Han, bah, (iako volim star wars), noo, not rly..
    Last edited by NexusVI; 29-01-10 at 17:50.
    ><

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Ako te išta razumijem, jad me naša'.

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    51 Posts

Ako te išta razumijem, jad me naša'.
    Mislim da ipak razumijesh. A i vjerujem da si gledao Jamesa, kako govori kako je namjera bila da film bude spiritus movens preporoda chovjechanstva i vracanja sebi/prirodi..
    ><

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@Cranox, muka rabota ako ovakve stvari moram da objashnjavam, tj. da neko i za tren moze da pomisli da je "Idiocracy" onako pomenut, osim za potrebe okvira priche koja se u trenutku prichala. Ako te razumijem ubio me bog, jel moguce da te "akademsko" toliko ubi, da ovo moram da objashnjavam.
    A kad vec pominjesh Idiokratiju, svako ko u bilo kom obliku uspije da bude istinit prorok, a ideja Idiocratije je nazalost koliko vidim vrlo stvarna i to sad vec, je vishe nego sjajan umjetnik/mudrac/prorok, a njegovo djelo istinski vrijedno. Na koncu, sva art djela u ljudskoj istoriji, koja iole neshto znache, imaju u sebi dozu prorochkog i mudrachkog! I to je upravo ono shto izdvaja Idiokratiju iz mora comedy g.ovana.
    Oprosti molim te na mojoj neznavenosti, pa uprkos svem "akademskom" sto imam, ispadoh bukvalan, pa u recenici:

"Najbolji film ikad, "Idiokratija", (maltene dokumentarac, nazalost), pricha o tome kako je chovjechanstvo s vremenom postalo imperija retarda, s tim shto je pricha postavljena u daleku buducnost."

ne prepoznadoh ironiju. Pravdam se iskustvom jer se na ovom forumu svega nagledah, pa i da se losiji filmovi od pomenutog prozivaju najboljim ikad. Ako bi moglo, da bi te razlikovali od ostalih, stavljaj neki znak ironije jer se cesto zabunim pa ne shvatim. Hvala unaprijed.

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    51 Posts

Quote Originally Posted by Cranox View Post
    Oprosti molim te na mojoj neznavenosti, pa uprkos svem "akademskom" sto imam, ispadoh bukvalan, pa u recenici:

"Najbolji film ikad, "Idiokratija", (maltene dokumentarac, nazalost), pricha o tome kako je chovjechanstvo s vremenom postalo imperija retarda, s tim shto je pricha postavljena u daleku buducnost."

ne prepoznadoh ironiju. Pravdam se iskustvom jer se na ovom forumu svega nagledah, pa i da se losiji filmovi od pomenutog prozivaju najboljim ikad. Ako bi moglo, da bi te razlikovali od ostalih, stavljaj neki znak ironije jer se cesto zabunim pa ne shvatim. Hvala unaprijed.
    Respect, slazem se, trebalo je ipak oznachit!
    ><

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Mislim da ipak razumijesh. A i vjerujem da si gledao Jamesa, kako govori kako je namjera bila da film bude spiritus movens preporoda chovjechanstva i vracanja sebi/prirodi..
    Mislim da mu više pridaješ značaja nego on sam... ipak je to samo film.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Molim?!

lol, nevjerovatno! Interesantan izbor tona i rijechi!

Molim te hocesh li mi pojasniti ovaj "familijarni" ton, koji je prilichno neadekvatan, najblaze recheno, posebno ako imam vishe od 17god, ne znamo se, itd.. Ti bi kao zvanichnik cdm-a trebalo da znash da postoje nachini na koje se chine upozorenja, primjedbe i sl., ali toliko toga bi kod nas trebalo, pa eto nije. Nego dobro, o tome bi vec trebalo sa nekim od admina.
    Necu ti pojasnjavat ton, ali mogu da ti ponovim:

Smanji
    Dozivljaj
    Kolega.

Ako nisi u stanju da na lijep i kulturan nacin kazes to sto imas da kazes, probaj onda da ne kazes nista. Nismo djeca ovdje da jedni druge oslovljavamo sa "jadan", "nesreco" i slicno... Ok?
    I am the one who locks.

Thanks Thanks Given 
    241
    Thanks Thanks Received 
    129
    Thanked in
    74 Posts

Ja ne znam sta vi imate protiv djece....
    I respect your wrong opinion.
    Lukaj

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Film je fenomenalan!...Nikom drugom ne mora to da bude...Meni jeste.

P.S.Neytiri me podsjetila na moj nik...

"Tiha voda brijeg roni..."

Thanks Thanks Given 
    136
    Thanks Thanks Received 
    746
    Thanked in
    340 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Drug Tito View Post

prevrni ocima prevrni

"Tiha voda brijeg roni..."

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    51 Posts

Quote Originally Posted by Interpol View Post
    Necu ti pojasnjavat ton, ali mogu da ti ponovim:

Smanji
    Dozivljaj
    Kolega.

Ako nisi u stanju da na lijep i kulturan nacin kazes to sto imas da kazes, probaj onda da ne kazes nista. Nismo djeca ovdje da jedni druge oslovljavamo sa "jadan", "nesreco" i slicno... Ok?
    Ocesh, ocesh, itekako ocesh!

A ja tebi necu ponavljat, reci cu ti samo jednom!

Nikako nije ok, dechko! Ovako se mozesh obracat drugovima iz razreda, ili druzini ispred zgrade, meni ne! Da smo upali u kakvu raspravu pa da imam razumijevanja da te ponio zar, pa ajde, ali kako je ovo chisto sluzbeno obracanje, tu cesh morat malo drugachije od onoga kako si navikao, shto je tebi ochigledno problem! I to bez obzira bio u pravu ili ne!
    A shto je najgore, ovo veze s mozgom nema o chemu ti, kao neshto, docirash i vaspitavash. Nego je zapravo pricha potpuno drugachija, ali to su za tebe shpanska sela, i ne pada mi napamet da objashnjavam. Ali to nije mnogo bitno, vec je bitno tvoje neznanje i nevaspitanje!

Dakle, vajni moderatoru, kad se nekome sluzbeno obracash, (posebno ako je neko stariji, nepoznat ti, kao ovo ja, mada da je srece to bi generalan pristup trebao biti), a vezano za ovakav sluchaj, kaze se: XY, usled neposhtovanja pravila foruma opominjem/o Vas i upozoravamo... ili, XY, zbog krshenja pravila foruma banovani ste.. A ove priche i moralne pouke s brijega Morache ostave se za ispred zgrade!

Ja probah i u prvom postu da te malo dozovem sebi, avizam, ali to naravno bi chisto tracenje vremena, jer sve ovo je tamna strana mjeseca za tebe. Kako sam prestar za ovakve gluposti, i nemam vremena u zivotu da se objashnjavam sa ne pretjerano bistrim i josh manje vaspitanim struchnjacima, koji, kao i uvjek, imaju ulogu nekakvog redara, jer to je otprilike njihov domen. Potrazicu nekog od ovih admina i zamolit ih da ti odrze par lekcija iz profesionalnog pristupa i ponashanja! Jer crtat koliko je 2+2 raznim znalcima, nemam namjeru. A josh manje trpjet slovo tih istih autentichnih pedagoshkih divova.
    Last edited by NexusVI; 30-01-10 at 04:11.
    ><

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Film je OK...samo jedna mana, mrzim kada to urade, previše je ubacen lik kojeg igra Sigourney Weaver.
    Lično ona je OK glumica i volim većinu njenih filmova samo ipak je bespotrebno isforsirana u filmu,valjda da dobije na ''star'' težini.
    Sve u svemu dobro za pogledati.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ocesh, ocesh, itekako ocesh!

A ja tebi necu ponavljat, reci cu ti samo jednom!

Nikako nije ok, dechko! Ovako se mozesh obracat drugovima iz razreda, ili druzini ispred zgrade, meni ne! Da smo upali u kakvu raspravu pa da imam razumijevanja da te ponio zar, pa ajde, ali kako je ovo chisto sluzbeno obracanje, tu cesh morat malo drugachije od onoga kako si navikao, shto je tebi ochigledno problem! I to bez obzira bio u pravu ili ne!
    A shto je najgore, ovo veze s mozgom nema o chemu ti, kao neshto, docirash i vaspitavash. Nego je zapravo pricha potpuno drugachija, ali to su za tebe shpanska sela, i ne pada mi napamet da objashnjavam. Ali to nije mnogo bitno, vec je bitno tvoje neznanje i nevaspitanje!

Dakle, vajni moderatoru, kad se nekome sluzbeno obracash, (posebno ako je neko stariji, nepoznat ti, kao ovo ja, mada da je srece to bi generalan pristup trebao biti), a vezano za ovakav sluchaj, kaze se: XY, usled neposhtovanja pravila foruma opominjem/o Vas i upozoravamo... ili, XY, zbog krshenja pravila foruma banovani ste.. A ove priche i moralne pouke s brijega Morache ostave se za ispred zgrade!

Ja probah i u prvom postu da te malo dozovem sebi, avizam, ali to naravno bi chisto tracenje vremena, jer sve ovo je tamna strana mjeseca za tebe. Kako sam prestar za ovakve gluposti, i nemam vremena u zivotu da se objashnjavam sa ne pretjerano bistrim i josh manje vaspitanim struchnjacima, koji, kao i uvjek, imaju ulogu nekakvog redara, jer to je otprilike njihov domen. Potrazicu nekog od ovih admina i zamolit ih da ti odrze par lekcija iz profesionalnog pristupa i ponashanja! Jer crtat koliko je 2+2 raznim znalcima, nemam namjeru. A josh manje trpjet slovo tih istih autentichnih pedagoshkih divova.
    Mi se ovdje manje-vise svi znamo (uslovno receno, jel?), tako da nema potrebe za formalnostima, persiranjem i slicno. Ali evo, ako insistiras:

Smanjite

Dozivljaj

Chiko!

Nadam se da je sad bolje. Ovo ti je drugi strike. Znas sto ide poslije treceg...
    I am the one who locks.

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Avatar nisam gledao, a pitanje je hocu li. Sami taj podatak da je zgrnuo milijarde govori o tome kolika je glupost taj film. The Shawshank redemption, La vita e bella... Sto oni ne zaradise milijarde?! Ipak su u pitanju filmovi koji nam omogucavaju da i dalje film smatramo umjetnoscu. Avatar je film bez price, kvalitetnog kastinga... Sad kao svi volimo Sci Fi, pa ono kao "wow" za specijalne efekte. Ako je to vrijednost filma, onda vec vidim kako ga za samo 5-6 godina neki novi film "sa efektima" cini smijesnim. Vazno je da se o Avataru pricalo i prije nego sto je film napravljen (znate ono "Kad ce vise Avatar?"). I to su o njemu pricali ljudi koji ne razlikuju Sci Fi od drame. Da, da, sa takvima ste popunjavali bioskope... Vazno je i to da ste svi pohrlili da platite kartu i tako pomognete Avataru da nekako prebrodi uslove danasnje krize... Ma film je vic. Potroseni su milioni na njega i njegov marketing, samo sa jednim ciljem: da sto vise praznoglavaca se napokon vrati u bioskop, jer Avatar se jedino kvalitetno moze odgledati u 3D bioskopima. Cak mu je i reklama "An 3D IMax experience"

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Quote Originally Posted by Mr_Gospodin_Signore View Post
    Avatar nisam gledao, a pitanje je hocu li. Sami taj podatak da je zgrnuo milijarde govori o tome kolika je glupost taj film.
    Hahahahahahaha! Okej.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nemoj se zajebat' da gledas svjetsko prvenstvo u fudbalu. Cuo sam da ce njega da gleda vise ljudi nego Avatara...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Lightbulb

Da malo oplemenimo raspravu.

[...] U Cameronovom filmu kapitalizam je ekscesivni, samovoljni Otac iz Frojdovog "Totem i tabu" – onaj koji nameće zabrane, i za kojega ne postoji nijedna zabrana. Film završava ubistvom tog oca i „mističnim“ sjedinjenjem sina sa Majkom. U Cameronovoj interpretaciji, to je hepiend. Da li, zaista? Nije li činom oceubistva udaren temelj za nastanak civilizacije – nije li civilizacija pobijedila u trenutku kada su se Na’vi odbranili od nje? Nije li trijumf Oca već u tome što je žitelje svijeta u koji se nepozvan pojavio prisilio da ga ubiju? Žitelji Pandore odbranili su se od njega, ali nije li ono što neizbježno slijedi – povratak Oca? Ne slijede li, nakon „Avatara“, nove „Istinite laži“? Jer Otac uvijek trijumfuje dva puta: prvi put dok smo mu pokoreni, i drugi put kada se, slobodni od njega, zbog svoje slobode kajemo. Cameron je na Pandori odbranio Zakon Majke, ali po koju cijenu: sve što na planeti živi oslobodio je sin, koji je bukvalno sišao sa neba i uzeo tijelo urođenika. Ovo sa sinom koji nas oslobađa zvuči vam poznato?
    I am the one who locks.

Page 14 of 15 FirstFirst ... 4101112131415 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)