a ja mislio da problem sa "energetskom vrijednoscu" ima samo Cetinje a evo nam se i sateliti prikljucise...
pocelo je![]()
_________________Pretplatnici kablovskih televizija preksinoć oko 21 sat ostali su bez prijema mnogih televizijskih kanala, dok je „Total TV“ u potpunosti prekinut. Do ovoga je došlo usled smanjenja energetske vrednosti na satelitu „Eutelsat“ W2, što je izazvalo probleme u distribuciji TV programa ne samo u Srbiji već u celom regionu.
Kanali koji su u prekidu su: „Foks lajf“, „Foks krajm“, „B92 info“, „BN televizija“, „Kanal D“, „Dizni XD“, „Kopernikus“, „TV Spektrum“, DM, „Top mjuzik“, „Melos“, „Svet plus“, „Palma plus“, „SOS kanal“ koji se emituje preko „Totala“, i drugi.
Iako se signali na pojedinim kanalima povremeno vraćaju, France Preseknik, vlasnik kablovske televizije AVCOM, objašnjava za „Blic“ da je u pitanju ozbiljan problem.
- Zbog nedovoljnog napajanja energijom satelita W2 koji se nalazi na 60 stepeni, „Eutelsat“ sada pokušava da pojedine pakete prebaci na druge satelite. Oni su prošle godine u orbitu poslali svoj novi satelit, međutim on se ubrzo pokazao neispravnim, tako da će u narednih dan-dva pokušati da stari satelit koji imaju dovedu do ovog novog, da ih spoje i da preko njih pošalju pakete. Ukoliko to ne uspeju, stvar će postati jako ozbiljna, jer nemaju nikakvu zamenu. A to znači da bi gledaoci mogli duže da ostanu uskraćeni za gledanje pomenutih kanala - kaže Preseknik.
Originally Posted by Nk-001
a ja mislio da problem sa "energetskom vrijednoscu" ima samo Cetinje a evo nam se i sateliti prikljucise...
pocelo je![]()
Taman kad sam ugradio i sklopio ugovor za TotalTV.
Šta mi bi da izabrem baš njih.
ovo se moglo desiti bilo kom satelitu kojem je
istekao radni vijek.Tako da uopste nije do Totala, ni BBM -a.
Eto slucajno extra tv signal preuzima sa drugog satelita, koji je
mogu vam reći u gotovo u istom stanju kao sto je ovaj bio do juče...
Tako da nema tu pravila. Nije T-COM (extra TV) ništa sad bolji ili gori,
niti imaju oni ikakav prioritet u odnosu na ove. Jednostavno desilo se
na ovom satelitu i kraj....
No priča će biti potpuno drugačija dolaskom novog satelita
W3B o čemu sam pisao..., pa će pozicija 16 biti mnogo interesantnija
kako po izboru kanala, tako i po znatno boljem signalu...
Na totalu inače radi oko polovina kanala, tako da nije sve "crno"...
Znači uopšte nije dolazilo do prekida nekih kanala, osim grupa TTV1,
a tu spadaju kanali RTS 1, 2, FOX, Avala, B92, itd..
Last edited by podgoričanin; 29-01-10 at 11:53.
Evo polako se stabilizuje sistem, svi domaći kanali su tu.
Pošto se radi prebacivanje frekvencija na drugom satelitu,
biće možda još nekih podešavanja gore dolje ali uglavnom
to bi bilo to...
Signal je na pojedinim programima i nijansu bolji, nego što je bio ranije.
Sad bi trebalo i BBM da ima signal...
"SATELIT W2 - zvanicno obavestenje
Poštovani,
Tijekom današnjeg primili ste obavijest o problemima sa W2 satelitom.
Nažalost, problemi nisu riješeni i W2 satelit vjerojatno na postojećoj frekvenciji više neće biti funkcionalan, za sve medije koji su se emitirali preko njega.
Iz Eutelsata smo dobili obavijest da će u najkraćem mogućem roku pokušati ovaj satelit zamijeniti sa drugim.
Čim primimo podatke o tom novom satelitu, javit ćemo ih vama kako biste mogli obavijestiti svoje slušatelje i kako bi vas oni mogli pronaći pomoću svojih prijemnika.
Da da eutelsat W2 više ne emituje, ovo gore što sam napiso
odnosi se na novi (stari) satelit koji je potpuno preuzeo funkciju.
Dakle sistem je spašen zahvaljujući ovom satelitu SESAT 1,
i satelitu (Eurobird 16 koji je već bio tu) ...
Za korisnike Total tv-a: nije potrebno nikakvo traženje već se
kanali automatski vraćaju, (odnosno vraća ih provajder Total tv direktno)
kao što je to bio slučaj i do sada.
Poslednja vijest u predhodnom tekstu "da se obavještavaju slušatelji"
odnosi se samo na one koji hvataju besplatne kanale nekim običnim
resiverima...
Last edited by podgoričanin; 29-01-10 at 13:06.
Evo sad vidjoh da su se vratili i RTS-ovi,SK-ovi,ali i dalje na listi nema MTV,MGM,Zone(Romantica i Reality)Kanal D,Motors...
Ode W2,davno je trebalo da je u penziju,a on oce da radi pa oce :mrgreen:
Sesat ce proraditi sjutra nadajmo se...
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
Velike promjene na 16 istok
Havarija Eutelsata W2: Total TV i DigitAlb na novim transponderima na 16!
Autor teksta: mPortal, danas u 13:48
Regionalna digitalna satelitska plaćena televizija Total TV koja je u vlasništvu kabelskog i satelitskog operatora SBB i albanska pay-tv platforma DigitAlb aktivirali su nove transpondere na satelitu Eurobird 16A, na orbitalnoj poziciji 15.8° istočno kao zamjenu za problematične kapacitete na satelitu Eutelsat W2 koji je u srijedu na večer doživio ozbiljnu tehničku anomaliju.
Pošto je od danas na poziciji 16° istočno aktivan i Eutelsat Sesat, vjerujemo da će se do kraja dana situacija u potpunosti stabilizovati...
podgoricanin znas li oce li i sa i na net tv player stabilizovati stanje s obzirom da je isti problem i tamo bio?
Svi operateri koji kanale preuzimaju sa ovog
satelita dobiće uredan prijem signala...
ako neko slučajno nema signala na total, neka odradi sledeće:
Pritisnite HELP /MENI / KLJUČ / IZBOR SIGNALA / OK PIN: 0000 /OK /TOTALTV1/ OK/ POSLE 10s /OK
Pažnja! Važi za samo one koje uopšte nemaju programa
inače 90 % programa radi, a i ovi će brzo, samo strapljenja, Eutelsat
je odradio divovski posao, i nevjerovatno koliko brzo je povraćena pozicija 16..
Naravno i tehničari Totala su bili expresni zaista....![]()
Stvarno je ovako veliki problem rijesen strasno brzo svaka cast i Eutelsatu i SBB-u!
Na listi su se pojavili oni kanali kojih nije bilo i oni su jedini koji stekaju i koji jos uvijek nisu gledljivi,ostali rade bez ikakvih problema,signal je najbolji moguci!
Zna li ko zasto je zakljucan Eurosport 1?
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Nije zakljucan,radi odlicno,kazu sa boljom slikom nego prije(mada je meni i prije bila dobra)
Idi na izbor signala ili restartuj resiver
http://www.mportal.com.hr/jumpto.asp...cat=54&id=4311
http://www.mportal.com.hr/jumpto.asp...cat=54&id=4310
Last edited by Jakuza; 30-01-10 at 01:57.
Moji prijatelji i dalje nemaju niti jedan kanalJavila sam im da mi se pojavljivalo saopstenje da instrukcije idu na Palmi plus ali kod njih ni toga nema:mad:
otvoren super sport paket na eutelsatu
Frekvencija 10758MHz
Polarizacija Vertikalna
SymbolRate 27500
FEC 7/8
Dosta njih voli i kokain da se ne lazemo
albanski supersport (pet kanala), eo ja sad gledam italijansku, nemacku i premijer ligu na njih, a do kada ce biti slobodni to ne znam
pretpostavio sam to, ali lepo je vidjet sa kakvim sportskim paketom raspolazu braca albanci, a sa kakvim mi.
da li je neko uspio dobiti ove dz... iz totaltv montenegro ?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks