Tsonga je vec pobjedjivao Federera,tako da nije nemoguce da ga pobijedi u polufinalu.
A bilo ko neka osvoji AO samo da nije Marej mrzni :mad:
Marej ce osvojiti AO. Djokovic se ipak previse istrosio u prethodnim mecevima, a i sunce mu je bilo prejako za vrijeme danasnjeg meca :yipiiii:
Tsonga je vec pobjedjivao Federera,tako da nije nemoguce da ga pobijedi u polufinalu.
A bilo ko neka osvoji AO samo da nije Marej mrzni :mad:
pade i mrzni gedza, napokon![]()
Novak mora pod hitno da ispita ove probleme jer ne želim da vjerujem da folira. Ako folira, seljak je neviđeni, u što iskreno ne vjerujem. Zbog toga: šteta, i to velika. Treći set je pokazao dobar dio moći koju može da demonstrira.
Đoković: Nisam jeo škampe, možda je pasta...
"Ozbiljne probleme počeo sam da osećam posle trećeg seta, kada jednostavno nisam mogao da nastavim. Nisam jeo rakove ili tako nešto... Mislim da je pasta", rekao je Novak Đoković.
![]()
Šampion Australian Opena iz 2008. godine, drugi put uzastopno nije uspeo da prođe četvrtfinale. Ove godine u Melburnu, osujećen stomačnim problemima, Novak Đoković poražen je u pet setova od Žo-Vilfreda Conge.
Prethodne, zbog isrcpljenosti, najbolji srpski teniser morao je da preda meč Endiju Rodiku.
Sve to, novinare u Melburnu, navelo je da priču na konferenciji za štampu počnu i uglavnom zadrže na Novakovom zdravlju. Mi vam prenosimo transkript razgovora između Đokovića i predstavnika medija u sredu popodne po našem, odnosno u četvrtak daleko posle ponoći, po lokalnom vremenu.
U čemu je problem sa vašim zdravljem?
"Prvo, želeo bih da čestitam Žou. Odigrao je sjajan meč. Zaslužio je da pobedi", počeo je Đoković.
"Što se mene tiče, nažalost nisam bio u stanju da igram na nivou na kojem sam želeo u četvrtom i petom setu. Ne želim da tražim izgovore za poraz, ali, kao što znate, izlazio sam sa meča da bih povraćao i imao sam dijareju pre početka duela. Jednostavno, to je očajan osećaj. Ovo je bio sjajan turnir za mene, a završio se na loš način, jer nisam mogao fizički da podnesem ceo meč".
Conga je poveo sa 1:0 u setovima (7:6), potom je Đoković uzvratio i preokrenuo meč u svoju korist (7:6, 6:1), ali je poslednju reč imao Francuz (6:3, 6:1). Na početku četvrtog seta, Beograđanin je morao da napusti teren Rod Lejver Arene, jer je morao da povrati.
Conga je burno reagovao zbog toga.
Da li je to zbog nečega što ste jeli?
"Ponovio sam istu rutinu, kao i svaki dan. Mislim, nisam jeo škampe ili tako nešto... Pasta je u pitanju. Možda je to... Ne znam, šteta".
Da li ste razmišljali o prošloj godini, kada ste morali da predate meč?
"Ne, ne, ne..."
POGLEDAJTE FOTO GALERIJU
Kada ste počeli da se osećate loše?
"Imao sam malih problema sa stomakom pre meča, kao što sam i rekao. Ozbiljne probleme počeo sam da osećam posle trećeg seta, kada jednostavno nisam mogao da nastavim. Posle dva gema, morao sam u toalet. Morao sam to da uradim inače bih povratio na terenu".
![]()
Da li vam je noga povređena ili nešto slično?
"Ne. Ipak, kada gubite mnogo tečnosti, vaš motor počinje da se kvari, tako sam se i ja osećao... Noge su mi loše funkcionisale u četvrtom i naročito petom setu. Nisam uspevao da stignem lopte na osnovnoj liniji i to je bio najveći problem. Za to vreme, on je servirao odlično i samopouzdanje mu je raslo, tako da je mogao da bude agresivan. Nesrećna okolnost po mene".
Šta mislite, kako biste prošli protiv Rodžera Federera?
"Ne znam i ne zanima me".
Ipak, odigrali ste neke sjajne poene i razmene u četvrtom i petom setu. Kako biste ocenili nivo igre u četvrtom i petom setu?
"Kao što sam rekao, nisam bio u mogućnosti da se krećem. Nisam imao energije da unesem snagu u svoje udarce. Zbog toga ne možete... Pardon, ne mogu da ocenim svoju igru u četvrtom i petom setu. Razmišljao sam u stilu, OK, hajde da ostanem na terenu i sačekam njegovu eventualnu grešku. To je uglavnom bila filosofija..."
"Generalno, mislim da sam tokom celog turnira igrao dobro, čak i danas, kao što ste mogli da vidite, igrao se dobar tenis. Na kraju, razočaran sam jer sam sa svojom igrom mogao da dobijem ovaj meč".
"Ali, život ide dalje, ovo je samo start sezone".
Da li ste razmišljali da predate?
"Ne, ne... Nisam mislio o tome".
Bićete drugi na svetu, ukoliko Marej ne osvoji turnir. Da li vam je to važno?
"Za mene je najvažnije da na turniru odem najdalje što je moguće. Imao sam velike ambicije ovde, jer sam se osećao dobro i bio sam samouveren na terenu, ali onda se dogodilo ovo... Najgora moguća stvar. Ni sada, ni pre toga, nisam razmišljao o rang listi. Ako se dogodi (da budem drugi), to će biti sjajno. To je nešto što sam čekao dugo godina. Ali, očigledno je da sam to morao da zaslužim".
Gledao sam prije koju godinu Novaka(uzivo) na turniru u Umagu,dobio je gusenje,mislio sam astma,kada mi kaze jedan doktor,to je bio napad panike,koji se manifestovao problemom sa disanjem,nekada se odrazi na spazam misica,nekad zeluca.Sigurno ima psihoterapeta koji radi sa njime,ali se ti problemi ponavljaju
Đoković je još jednom pokazao da je klasična budala grada, koja nikada neće biti spremna da uradi bilo šta veliko... Džaba mu sve... Džaba je Nadal slomio noge, džaba Federer sve gore i gore igra... Opet su se pojavili Marej i Conga koji ga mešaju... Preloše...
Samo neka je zdravo, ja se oko njega neću sjekirat više.. ka što sam i oko Ane Ivanović prestao.. Balkanski mentalitet ih je uništio.. Makse..
Eto ga NOLE,chovjek koji zasluzhuje da bude broj jedan...![]()
Nikad primac' klasi kakva je Roger,nikad bit' borac kao Rafa...
Slazem se.
Djokovic je MORAO da zavrsi mec u tri seta,Djokovic je imao sve u prvom setu,pa ga opet nije osvojio,pokazao je da je CHOKER,nije imao srca,da uzima svoj servis,da tada bude agresivan,pokusao je da odigra na sigurno,ali to nije i ne treba da prodje!Tako i u drugi.Ali od tada Nole pocinje da igra,da napada iz svih pozicija,ritern fenomenalan,dubina udaraca odlicna...Ali od 4. seta dolazi do nekog zdrastvenog problema,cini se da je u pitanju TROVANJE,steta,jer bi Nole danas prosao dalje,a onda u polufinalu igrao protiv Feda i imao sansu da ga pobijedi,dok to sa Zoom nece i ne moze biti slucaj,pravo ce biti cudo ako dodje i do seta!Novak je pokazao da je BORAC,nije se predavao,igrao je do kraja,trudio se,za to,KAPA DOLJE!
A sad svi za Marina protiv Mareja,iako Skot(ovo tumacite kako hocete :mrgreenigra nikad bolje.
Fed je vec u finalu,a ako bude igrao protiv Hrvata u istom,eto jos jednog GS-a za njega!
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
djokovic pokazao koliki je majstor... imao je problem u trenutku kad je razbijao tsongu 2:1 u setove
a kakav je to sprotista casti ti
23 uzastopna Grand Slam polufinala!!!
Da, to je Roger Federer. Na stranu broj osvojenih slemova, vrijeme provedeno na mjestu #1, ali ovo je po meni najveci rekord u sportu ikada. 23 uzastopna puta je odigrao turnir na kome nije imao los dan, na kome nije bio povrijedjen, na kome protivnici nisu bili dovoljno raspolozeni. 23 puta uzastopno je stizao medju 4 najbolja, od cega je 21 put stigao do finala, a 15 osvojio. Dovoljno je reci da visoku drugu poziciju na ovoj listi zauzima sjajnii Ivan Lendl sa "cak" 10 uzastopnih polufinala, a da legendarni Pit Sampras ima tek tri uzastopna polufinala na najvecim turnirima. Legenda. A sto je najbolje (ili pak najgore za one koji ga ne vole) je sto ne namjerava da stane, i sto ovaj niz traje i dalje. Ako ovako nastavi jos godinu-dvije za mene nece biti dileme ko je najveci sportista ikada.
..:: Roger the Great ::..
bice nole broj jedan ali ong dana kad ne bude bilo nadala, rodzera, del potra, mareja i ostale druzine. i kad bude prestao da jede pastu.
Ti si reagovao kako ne treba tako da se ocito uzbudjujes tiJa sam ti samo pojasnila svoj post, na koji opet ne dobih odgovor.
Drugi put nemoj da mislis i onda napises glupost, slobodno me pitaj sto sam mislila i jesam li ironicna.
Sad ne znam za koga da navijamSve mi se cini da Federeru ne moze niko nista. Mada ko zna kako mu Tsonga legne, jer sam i danas bila ubijedjena da ce ga Novak dobiti. Sve vise mi se ne dopada to njegovo pozivanje doktora i poneka predaja mecha.
Pošto Marej neće osvojiti turnir, Novak će biti 2. teniser svijeta!
Pa ovo je bolje izgubiti nego pobjediti.
Sljedeće godine treba da brani ,,samo" 1/4 finala...pa ovo je super![]()
Libertas
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks