Page 23 of 28 FirstFirst ... 13192021222324252627 ... LastLast
Results 551 to 575 of 691

Thread: Zasto ne vjerujete u Boga?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    9
    Thanked in
    7 Posts

anu mucni glavom dok si jos mlad
    this is pointless

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Само да ми се не заврти ;-)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

tek sam sad vidio da postoji ova tema na forumu pa da i ja predstavim svoje misljenje.

homosapiensima ili kako li su se vec zvali ti pra-ljudi je “bog” bilo obicno nevrijeme tj grmljavina i tome su se klanjali i plasili se istog, a kako su se ljudi mijenjali i postajali pametniji, kroz evlouciju, bili su i mastovitiji… tako je nastao bog/ovi.
    iz ovoga mozete zakljuciti da ne vjerujem u boga…

volio bih da postoji i da postoji zivot posle smrti ali...
    Last edited by clapton; 15-12-09 at 17:14.

Nabla Guest

Quote Originally Posted by clapton View Post
    tek sam sad vidio da postoji ova tema na forumu pa da i ja predstavim svoje misljenje.

homosapiensima ili kako li su se vec zvali ti pra-ljudi je “bog” bilo obicno nevrijeme tj grmljavina i tome su se klanjali i plasili se istog, a kako su se ljudi mijenjali i postajali pametniji, kroz evlouciju, bili su i mastovitiji… tako je nastao bog/ovi.
    iz ovoga mozete zakljuciti da ne vjerujem u boga…

volio bih da postoji i da postoji zivot posle smrti ali...
    Ja nikad nijesam vidio pra-čovjeka. Osim na filmu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by clapton View Post
    homosapiensima ili kako li su se vec zvali ti pra-ljudi je
    Prikane,ja i ti smo homosapiensi.
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

hahahaha

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Quote Originally Posted by Nabla View Post
    Ja nikad nijesam vidio pra-čovjeka. Osim na filmu.
    Pokušaj onda i sa dokumentarnim filmovima.

Pra-čovjeka svakako nećeš ni vidjeti, jer su svi odavno poumirali, što im i samo ime kaže. Ali su im kosti vrlo vidlijve.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ihtus777 View Post
    Ако су Га видјели значи да Га има него не искључујем могућност да неко може и да умисли да је видио БОГА.
    Naravno da Bog postoji, ali to nikako ne znači da je Bog napisao Bibliju i Kuran niti to znači da je Bog proglasio hrišćanstvo ili islam jedinom religijom koja vodi do Njega.
    Moja percepcija Boga je prilično različita od hrišćanske i islamske. Za mene je Bog univerzalna sila koja se nalazi u svim stvarima u prirodi, a čiji smo mi samo djelić, a ne neki nebeski diktator koji posjeduje tijelo i sa neba gleda sve.
    "ˇDejémonos de andar de cumbre en cumbre y vayamos directo a combatir el alfabetismo, carajo!"

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Quote Originally Posted by Besmrtni monah View Post
    Naravno da Bog postoji, ali to nikako ne znači da je Bog napisao Bibliju i Kuran niti to znači da je Bog proglasio hrišćanstvo ili islam jedinom religijom koja vodi do Njega.
    Moja percepcija Boga je prilično različita od hrišćanske i islamske. Za mene je Bog univerzalna sila koja se nalazi u svim stvarima u prirodi, a čiji smo mi samo djelić, a ne neki nebeski diktator koji posjeduje tijelo i sa neba gleda sve.
    Ali da li je za tebe ta sila svjesni entitet?
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Za mene je Bog univerzalna sila koja se nalazi u svim stvarima u prirodi, a čiji smo mi samo djelić, a ne neki nebeski diktator koji posjeduje tijelo i sa neba gleda sve.
    Onda je za mene Henrik Larson Bog, i on sasvim sigurno postoji.

Definicija Boga koja važi već dugo, dugo vremena i daje značenje toj riječi je upravo slika nebeskog diktatora koji sjedi na oblacima (sa manje ili više sitnih odstupanja).

Postoji razlog zbog kojeg silu nazivamo "sila" (i materiju "materija", energiju "energija", itd) i nikako drugačije. Davati riječima značenja koja nemaju vodi jedino do konfuzije u razgovoru. Nema tu za tebe, za mene.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    Onda je za mene Henrik Larson Bog, i on sasvim sigurno postoji.

Definicija Boga koja važi već dugo, dugo vremena i daje značenje toj riječi je upravo slika nebeskog diktatora koji sjedi na oblacima (sa manje ili više sitnih odstupanja).

Postoji razlog zbog kojeg silu nazivamo "sila" (i materiju "materija", energiju "energija", itd) i nikako drugačije. Davati riječima značenja koja nemaju vodi jedino do konfuzije u razgovoru. Nema tu za tebe, za mene.
    Moja percepcija Boga je najbolje opisana u knjizi o Tao-u i Te-u. Tamo se ni u jednom stihu ne daje personifikacija Bogu, jer je to nešto sasvim nemoguće. Bog je neopipljiva univerzalna sila koja je izvan svakog opisa. Jednostavno, to je kreativna sila koja se nalazi u svim stvarima u prirodi i na čiji je opis nepotrebno trošiti riječi, jer je ta sila toliko izvan domašaja ljudske percepcije da je prosto neopisiva.
    Starozavjetni i islamski opis Boga više podsjeća na opis nekog okrutnog semitskog cara ili diktatora iz vremena prije nove ere, nego na silu koja je stvorila čitav univerzum.
    "ˇDejémonos de andar de cumbre en cumbre y vayamos directo a combatir el alfabetismo, carajo!"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Prema tome smo i mi dio tog boga, ako smo djelic toga. I mi smo Bogovi??

Thanks Thanks Given 
    4,318
    Thanks Thanks Received 
    8,332
    Thanked in
    3,175 Posts

jer je ta sila toliko izvan domašaja ljudske percepcije da je prosto neopisiva.
    A ti ipak, iako ne mozes da je percipiras, znas da postoji. Impresivno.

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

jer je ta sila toliko izvan domašaja ljudske percepcije da je prosto neopisiva.
    Onda to nije sila. Sila je vrlo opisiva fizička veličina.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo jedna stvar,koja mi se onako svidjela
    Last edited by _HokutoNoKen_; 16-12-09 at 21:08.
    DICIOTTO

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

http://bibletastic.com/zombieslarge.html

Ne rade ti direktni linkovi, evo ga ovako pošto je prevelik.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kako ne rade? Ja ga eo vidim
    DICIOTTO

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    58
    Thanked in
    45 Posts

Mogu vi rec da sam uzivao citajuci dosta postova i sjedne i sa druge strane ulice shto se veli i mnogo toga nauchio, novog,
    i obnovio sve ono shto sam znao.
    Iznenadjen sam koliko pametnih i dobrih ljudi ima ovdje.
    Pozdrav dobri moji

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    58
    Thanked in
    45 Posts

Mislim, nezahvalno je da dajem bilo kakvo misljenje vezano na samu temu, slazem se sa tim
    da je sve licni izbor, da svako ima razlicita gledanja, vjerovanja, emocije itd. Ipak bez obzira na svu tu razlicitost medju ljudima mislim da je dovoljno da se ljudi postuju medjusobno bez obzira kojeg je opredeljenja tipa: ja postujem tebe i tvoj izbor - ti postujes mene i moj izbor i to je to, svi srecni i zadovoljni, ne ulazite u teme ovakvog tipa jer je neminovan sukob misljenja i to je to. Naravno u danasnjim vremenima neko kaze zlim neko ovakvim-onakvim, bilo kako bilo svaki odrastao chovjek umije prepoznati kod pojedinca chistu i zlu dusu ako ne odma onda vremenom i opet na kraju svako odabere svog najboljeg prijatelja tj. osobu za koju misli da je chista na nachin za koji on vjeruje da je ispravan. Tako da...ne znam...
    Ja licno mogu da kazem za sebe da nekako oduvjek zivim tipa: Chini dobro - dobro ce ti se vratiti. Ne ulazim u to oce li mi se vratit pa cu ja imat neke koristi od toga i da ja to zbog toga radim nego ni uopste ne razmisljam o tome, jednostavno sam srecan kad je neko srecan zbog mene na bilo koji nachin i sve suprotno od toga za mene je najgora moguca unutrasnja bol. I to je sve...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by N-I-K-O View Post
    Ja licno mogu da kazem za sebe da nekako oduvjek zivim tipa: Chini dobro - dobro ce ti se vratiti. Ne ulazim u to oce li mi se vratit pa cu ja imat neke koristi od toga i da ja to zbog toga radim nego ni uopste ne razmisljam o tome, jednostavno sam srecan kad je neko srecan zbog mene na bilo koji nachin i sve suprotno od toga za mene je najgora moguca unutrasnja bol. I to je sve...

Zasto neko mora biti srecan zbog tebe? Ako cinis drugima dobro i onda kazes da su srecni zbog tebe, onda to cinis da bi sebi udovoljio, a ne njima, jer sebe stavljas kao uzrok necije srece, a to je EGO. Ako nekome ucinis dobro, onda on treba da bude srecan zbog sebe, a ne zbog tebe.

ps. (to je moje misljenje, i moje shvatanje, i ne mora biti tacno)

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    58
    Thanked in
    45 Posts

Alex ne mlati da te zamoLjim , banalizujes, nikakve to veze nema sa tim shto sam htio rec.
    Jes, sad ja zbog mojeg EGA cinim drugima dobro i zbog sopstvene srece ahahahaha, ne mlati da te zamolim,
    fino sam rekao da sam srecan kad nekog usrecim ili nekom pomognem na bilo koji nachin bez ikakve pomisli da neku licnu korist izvuchem iz toga. Posto si dobar sa boldovanjem, kreni redom pjesniku moj
    Last edited by N-I-K-O; 06-01-10 at 08:49.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Zbilja je cudna logika ljudi koji misle da se nekom pomogne ili nesto dobro ucini iskljucivo radi koristi ili ko zna cega.
    Mislim da je sa takvim opterecenjem tesko funkcionisati i ona italijanska poslovica "tudja nesreca to pola moje srece" najbolje oslikava tu suprotnost prema ljudima koji se eto raduju sto su nekom makar i sitnicu pomogli.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Zbilja je cudna logika ljudi koji misle da se nekom pomogne ili nesto dobro ucini iskljucivo radi koristi ili ko zna cega.

Ipak se malo skoncentrisi Hari, pogresno tumacis napisano.

Uopste, ali uopste ne mislim da neko nekome pomaze ili dobro cini iskljucivo radi koristi. Meni je „zapalo za oko“ kad je doticni gore napisao da je neko srecan „ZBOG MENE“, i na osnovu toga sam dao svoj komentar, to jest, onako kako ja to vidim. Ali kao sto si mogao procitati u tom mom postu, nista nisam generalizovao, vec sam se cak i ogradio i napisao da je to moje misljenje i da ne mora biti tacno.

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Mislim da je sa takvim opterecenjem tesko funkcionisati

Slazem se, ko je opterecen sa time da drugi sve cine radi licne koristi pa i kad pomazu nekome, tesko funkcionise u drustvu, i tesko se uopste integrise u drustvo.

Srecan sam kad nekome ucinim makar sitnicu da bi mu pomogao, ali kad kazem da je neko srecan ZBOG MENE sto sam mu pomogao, e to ipak ima za mene drugacije znacenje. To je moje licno misljenje ali ne mora biti tacno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ipak se ti malo bolje skoncentrisi jer da sam komentarisao tvoje pisanje napisao bih da su ono obicne gluposti na koje svakako imas pravo jer svacije misljenje je mjerodavno. Napisao sam generalno o ljudima koje kao Nika obraduje takva sitnica da nekom pomogne i onih koji su suprotnost toga i u tome vide neku korist, kompleks i ko zna sta sve.
    Svak svoje misljenje formira prema sopstvenim mjerilima i vjerovatno tako ocjenjuje druge ljude, a sto se tvoje misljenje i ocjena tog postupka razlikuje od mojeg je bez najmanjeg znacaja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by alexx View Post
    Ipak se malo skoncentrisi Hari, pogresno tumacis napisano.

Uopste, ali uopste ne mislim da neko nekome pomaze ili dobro cini iskljucivo radi koristi. Meni je „zapalo za oko“ kad je doticni gore napisao da je neko srecan „ZBOG MENE“, i na osnovu toga sam dao svoj komentar, to jest, onako kako ja to vidim. Ali kao sto si mogao procitati u tom mom postu, nista nisam generalizovao, vec sam se cak i ogradio i napisao da je to moje misljenje i da ne mora biti tacno.

Slazem se, ko je opterecen sa time da drugi sve cine radi licne koristi pa i kad pomazu nekome, tesko funkcionise u drustvu, i tesko se uopste integrise u drustvo.

Srecan sam kad nekome ucinim makar sitnicu da bi mu pomogao, ali kad kazem da je neko srecan ZBOG MENE sto sam mu pomogao, e to ipak ima za mene drugacije znacenje. To je moje licno misljenje ali ne mora biti tacno.
    I tebi je jasno da je NIKO mislio nesto sasvim drugo, i to je vise nego ocigledno bilo u njegovom postu.

Nego, mene zanima sledeca stvar: zasto su ateisti mnogo komforniji u odnosu prema vjernicima nego sto je to slucaj u obrnutoj relaciji? Znam dosta ljudi koji ne vjeruju u boga, i sam sam medju njima, i bas niko od nas nema problem sa prihvatanjem ljudi koji imaju drugacije misljenje, ali sam cesto prisustvovao situacijama u kojoj vjernici bukvalno vrse pritisak i pokazuju gadjenje i osudu prema nasem stavu. Kakva su vasa iskustva po ovom pitanju?

Inace, mislim da je sasvim dovoljno na ovoj temi reci da li sam ateista ili nisam, nema potrebe da objasnjavam zasto i kako, jer moja argumentacija nece nikoga ubijediti da promijeni svoj stav o tome. Ovo je ipak stav koji se prije svega bazira na vaspitanju, a kasnije na iskustvenim dozivljajima, te da svako svoje (ne)vjerovanje u boga temelji na sopstvenim osjecajima a ne na tudjim pricama o tome. Zato ove pokusaje ubjedjivanja kako boga ima ili nema dozivljavam kao krajnje beskorisne i suvisne.

Page 23 of 28 FirstFirst ... 13192021222324252627 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)