Page 5 of 15 FirstFirst 123456789 ... LastLast
Results 101 to 125 of 372

Thread: Avatar

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Quote Originally Posted by DaySleeper View Post
    dakle,ovakav film mi se nikad ne bi moga takmicit npr. za oskara,jer ne znam koja je uloga dzejms kamerona bila odje?
    Upravo je u tome revolucija koju je napravio Cameron: korišćen je sistem koji je do detalja hvatao glumu glavnih likova, a Cameron je uživo na ekranu u svakom momentu mogao da vidi kako će da izgleda konačni snimak s efektima... dakle, režirao ga je kao što se režira svaki "običan" film, animatorima nije prepušteno ništa sem pozadine i sitnih detalja.

Uz to, vezano za District 9 - ja ne bih nikad poredio ova dva filma jer to nije fer ni prema jednom ni prema drugom. Ne može se reći da jedan ima "bolje" efekte ili bilo šta od drugog, jer su im i sredstva drugačija, i ciljevi, i rezultati. Po meni su oba nevjerovatno uspješni SF filmovi sa efektima koji maksimalno služe priči i to je najbitnije. Uzgred, oba je radila WETA.
    ...dip your hands in the water,
    the same deep water as me...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    17
    Thanked in
    11 Posts

ja sam se nashao u bg za vrijeme prikazivanja i gledao ga u 3d,2 ipo sata buljenja u naochare i nije ostavilo poseban utisak na mene bar shto se tiche 3d dijela...pandora je napravljena savrsheno i na tome im svaka chast.takodje,animacije su savrsheno odradjene i posle district9,"ljudski" pokreti(tj animacija kretanja na'vi-ja u ovom sluchaju) su najvjernije prikazani do sad.fluidnost pokreta je bila skoro pa savrshena...zivuljke su stvarno originalne ali sam imao utisak da je premalo detalja na njih(pogotovu bice koje je lichilo na vuka sa crnim desnima je izgledao nekako kao da mu je falilo par tekstura ) .od svih,ikrani i oni chekicari su definitivno najbolje odradjeni. sad ce me vjerovatno vecina napasti ali kad bih imao 12 godina za mene bi ovaj film bio neshto nevjerovatno jer je pricha kao u diznijevim crtacima.pricha nije losha,prosto je....djechija.kao neka cura shto je gore rekla,da pusti malo dijete u sebi da se razonodi.nadao sam se da ce film izazvati odushevljenje u meni poput onog kad sam prvi put upalio final fantasy - spirits within,ali ni izbliza.CGI jeste breakthrough,tu nema priche, ali gledano kao cjelina mislim da je film zestoki promashaj posle onolikih najava...
    "There is a difference between constructive criticism and acting like u have a di*k up your ass"

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

Quote Originally Posted by Roy Fokker View Post
    Zimmera ne komentarišem, sem da je on nešto najgore što je zadesilo filmsku muziku ikad...
    Sad tek vidjeh ovo i moram prokomentarisat. Sto fali Zimmeru? Ozbiljno pitam. Meni se muzika iz Pirata sa Kariba i iz Mracnog Viteza bas svidja i bas se uklapa u film odlicno.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Quote Originally Posted by DeViLiSh|Je$$uS View Post
    kad bih imao 12 godina za mene bi ovaj film bio neshto nevjerovatno jer je pricha kao u diznijevim crtacima.pricha nije losha,prosto je....djechija.kao neka cura shto je gore rekla,da pusti malo dijete u sebi da se razonodi.nadao sam se da ce film izazvati odushevljenje u meni poput onog kad sam prvi put upalio final fantasy - spirits within,ali ni izbliza.CGI jeste breakthrough,tu nema priche, ali gledano kao cjelina mislim da je film zestoki promashaj posle onolikih najava...
    Hehehehehehehehe... pa sve najave su bile za nikad korišćenu tehniku i 3D i neviđeni nivo realizma. Alooo, dva glavna lika su CGI, ne mogu da vjerujem da to treba ljudima ponavljati. Dosad nikad ništa ni blizu nije pokušano, sem Gollum i King Kong donekle. Mada mi je to sjajno, jer pokazuje koliko nije sve "in your face" nego suptilno i prirodno.

A Final Fantasy... užas od prvog sekunda i mislim jedan od najvećih razloga zašto su se ljudi toliko dugo opirali "virtuelnim" likovima: sve što su mogli naopako da izvedu - izveli su naopako u FF. I dalje mi je muka kad pomislim kako je loš film bio.

A to da je "dječija" priča Avatara... ne znam. Mislim da pod jedan potcijenjuješ dječiji film, pravi dječiji film, a pod dva - "jednostavno" ne znači "dječije". Ist okao što ima kompleksnih dječijih filmova, u kojima mogu da uživaju i odrasli bez pardona, isto tako postoje filmovi za odrasle koji imaju jednostavnu i direktnu priču bez bespotrebnog gubljenja vremena na stvari kojima se sasvim dobro bave filmovi koji ne pokušavaju da stvore jedan čitav ekosistem i da uvedu jedno deset novih tehnologija u kinematografiju.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Sad tek vidjeh ovo i moram prokomentarisat. Sto fali Zimmeru? Ozbiljno pitam. Meni se muzika iz Pirata sa Kariba i iz Mracnog Viteza bas svidja i bas se uklapa u film odlicno.
    Postovao sam na drugim temama, ali eto - Zimmer je industrijski kompozitor. Sve zvuči isto jer se koristi vrhunska tehnologija sa vrhunskim semplovima umjesto živog orkestra. On ne umije ni da čita note, bukvalno odmumla melodiju nekom od mladih talenata koje vrbuje i to mu izboksuju začas na kompjuteru. Koliko god ima dobrog materijala, koji može i da odgovara filmu (POTC je dobar primjer jer najbolje djelove je uradio neko drugi, Zimmer je samo "doradio" tj. upropastio svojim odvratnim bombastičnim zvukom), većina je stalno isto i prepoznatljivo, uz povremene tužbe oko plagijata (poznat je slučaj kad je debelo pokrao Prokofjeva za Black Hawk Down, itd.). U svijetu gdje postoje briljantni ljudi koji i dalje pišu fantastičnu filmsku muziku, kao vrhunsko vino, Zimmer i kompanija mu dođu kao Coca-Cola.

Thanks Thanks Given 
    6,211
    Thanks Thanks Received 
    13,840
    Thanked in
    5,244 Posts

Odgledah i ja konacno Avatara. Nevjerovatno, zaista film RAZBIJA kako je dobar. Pandora je nesto najlepse sto sam vidio u filmovima! Prica mozda jeste malo predvidljiva al se utapa u sve ostalo sto je SAVRSENO! 10/10

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

Postovao sam na drugim temama, ali eto - Zimmer je industrijski kompozitor. Sve zvuči isto jer se koristi vrhunska tehnologija sa vrhunskim semplovima umjesto živog orkestra. On ne umije ni da čita note, bukvalno odmumla melodiju nekom od mladih talenata koje vrbuje i to mu izboksuju začas na kompjuteru. Koliko god ima dobrog materijala, koji može i da odgovara filmu (POTC je dobar primjer jer najbolje djelove je uradio neko drugi, Zimmer je samo "doradio" tj. upropastio svojim odvratnim bombastičnim zvukom), većina je stalno isto i prepoznatljivo, uz povremene tužbe oko plagijata (poznat je slučaj kad je debelo pokrao Prokofjeva za Black Hawk Down, itd.). U svijetu gdje postoje briljantni ljudi koji i dalje pišu fantastičnu filmsku muziku, kao vrhunsko vino, Zimmer i kompanija mu dođu kao Coca-Cola.
    Nisam znao za to
    Svejedno, muzika je dobra. Ko je komponovao mi nije mnogo bitno da bih uzivao, bitno mi je da bih znao koga da pohvalim.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Ko je komponovao mi nije mnogo bitno da bih uzivao, bitno mi je da bih znao koga da pohvalim.
    Pa jeste iz nekoliko razloga... mislim, velike su šanse da će dobar da odradi opet nešto dobro. Često sam tražio kompletan opus nekog kompozitora na osnovu jednog OSTa koji mi se sviđa. I obrnuto - kad ti nešto zvuči neinspirativno, ne žuri ti se da čuješ neki drugi od dotičnog.

Eto, ja volim otprilike sve što je ikad radio Jerry Goldsmith, onda James Newton Howard (bolja polovina soundtracka za Dark Knight, Zimmerovi su oni dosadni djelovi), Howard Shore poslije Lord of the Rings ne mora ništa da radi, toliko je legendarna muzika, itd.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    8
    Thanked in
    4 Posts

lagano je coeku bolji final fantasy od avatara.
    i lagano je on primijetio kako fale poneke texture kod onih zivotinja iz pandore.

pa doooooooooobrooooooooo
    Quote Originally Posted by my name is ...
    izvini oli mi rec kako da neciji post stavim u signature ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Osim par klishea u prichi koji izgleda ne mogu da zaobidju nijedan americki film, avatar je izuzetno dobar.
    Neznam zasto je FF-spirits within losh film, meni je ok, jes da nema nikakve veze sa igrom a mozda je i bolje, posto FF-advent children niko nije mogo da shvati ko nije odigrao FF7 i Crisis core.
    Neznam meni su ovi svi filmovi ok.
    Back to the future primitive.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    17
    Thanked in
    11 Posts

kao shto rekoh,avatar nije izazvao odushevljenje koje je izazvao FF 8 godina prije...tada mi je jedino CGI bio na pameti i uopshte nisam razmishljao o prichi....da ne spominjem da je za renderovanje FF-a pored servera bila i farma od 900+ pentium III-jki.pa uporedi snagu i mogucnost rachunara tada sa mogucnostima sa kojima je avatar pravljen...likovi su bili skoro pa fotorealistichni,jedino je najveca muka bila sa prirodnim pokretima koje istini za volju ni dan danas ne umiju bash previshe da oponashaju....takodje, ne vidim da sam igdje rekao da je ff bolji od avatara u svakom mogucem aspektu.

shto se priche tiche nije mi nishta naprednija od Titan AE crtaca koji po meni ima 3 put bolju prichu nego gorepomenuti...a to je jedan od crtaca koji mogu i odrasli da gledaju "bez pardona"

P.S.Ovdje smo da raspravljamo i dajemo argumente,ne da se sprdamo sa razlichitim ukusima....
    Last edited by DeViLiSh|Je$$uS; 26-12-09 at 18:02.
    "There is a difference between constructive criticism and acting like u have a di*k up your ass"

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

likovi su bili skoro pa fotorealistichni,jedino je najveca muka bila sa prirodnim pokretima koje istini za volju ni dan danas ne umiju bash previshe da oponashaju....
    Oprosti, ali su u FF likovi bili kao podgrijani leševi i samim time jezivi više nego išta. Odličan dizajn svega, dobra režija, muzika... ali sve zombi leševi umjesto ljudi. A to što "oponašaju"... Avatar je revolucionaran upravo po tome što ne oponaša: trebalo im je 10 mjeseci samo da "riguju" kompleksne modele sa sve mišićima ispod kože i hiper-prirodnim teksturama na osnovu koju su dobijali pomoću "motion capture", tj. hvatanja pokreta glumaca sa specijalnim odijelima koja snimaju do najsitnijih detalja svaki i najmanji pokret svakog dijela tijela živih glumaca. Animatori su na Avataru radili sve drugo, i to se vidi iz aviona... ne, iz orbite.

shto se priche tiche nije mi nishta naprednija od Titan AE crtaca koji po meni ima 3 put bolju prichu nego gorepomenuti...a to je jedan od crtaca koji mogu i odrasli da gledaju "bez pardona"
    Planet... Bob!?
    Šalim se, Titan AE nije dovoljno cijenjen definitivno, a dobar jeste - pisao ga je Joss Whedon (Buffy, Angel, Firefly, Dollhouse, Dr.Horrible...)
    Ali naravno - on je baziran na Ostrvu s blagom, zar ne?

P.S.Ovdje smo da raspravljamo i dajemo argumente,ne da se sprdamo sa razlichitim ukusima....[/QUOTE]

Naravno da ne, ali kad u priči o tehnici i realizmu uvedeš nešto kao "FF: Spirits Within", dovodiš u pitanje svoje "poznavanje gradiva".

E da, i za renderovanje - i sa današnjim moćnim hardverom, bilo je potrebno oko 30 minuta za renderovanje svakog pojedinačnog frejma u Avataru...:o

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

Pa jeste iz nekoliko razloga... mislim, velike su šanse da će dobar da odradi opet nešto dobro. Često sam tražio kompletan opus nekog kompozitora na osnovu jednog OSTa koji mi se sviđa. I obrnuto - kad ti nešto zvuči neinspirativno, ne žuri ti se da čuješ neki drugi od dotičnog.

Eto, ja volim otprilike sve što je ikad radio Jerry Goldsmith, onda James Newton Howard (bolja polovina soundtracka za Dark Knight, Zimmerovi su oni dosadni djelovi), Howard Shore poslije Lord of the Rings ne mora ništa da radi, toliko je legendarna muzika, itd.
    E stvarno ne znam koja je bolja polovina Dark Knight muzike
    Meni su naj naj Harry Gregson-Williams, Jesper Kyd i sto ti velis Howard Shore. To su genijalci. Jes da Jesper Kyd najvise radi muziku za video igre ali poslusas ost koje je napravio za Hitman i Assassin's Creed i vidjeces o cemu pricam. Cudi me da ga niko do sad nije angazovao za neki ozbiljniji rad na filmu.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

ovo sve sto je Cameron sad uradio postoji u video igrama eo vec minimum 10 godina.
    I like to read - once i read something, i understand it, and once i understand it i never forget it.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Odgledah i ja ovo u 3d. Par puta sam skidao naochare da vidim kako inace izgleda i vidio sam da je impresivno, ali ipak 3d ovom konkretno filmu daje bash puno. Neke scene su snimane bash da bi bile dobre u 3d-u i stvarno su breath takin'. Ne smijem ni da mislim kako je u imax 3d. (Titl je potpuno glup, ruzno se lijepi na 3d i odvlaci paznju)
    Film je prosto vizuelna revolucija. osjetio sam se kao kad sam prvi put igrao igru sa trecom dimenzijom. Pandora je nevjerovatna, cgi je nevjerovatan, fluidnost, dinamika. (ko je pomnjao onog vuka sto mu fale teksture? stvarno mu fali par poligona, siromasniji je u odnosu na ostale zivuljke
    a prica...stvarno jeste neinvetivna i predvidljiva i pohahontas ali ne znam, tokom filma, osim u par predvidivih scena mi to nije toliko smetalo. Sad kad sumiram utiske vise smeta. Najvise mi smeta sto ga poredim sa star wars, jer mi je on referenta tacka ako ovaj film misli da postane kultni. Likovi su osrednje uradjeni. Previse akcenta na Jake-a, koji je ok, svidja mi se sto ima neku naivnost luka skywalkera u pocetku i na njega nemam primjedbi. Colonel Miles i pored svog truda nije negativac za pamcenje. Daleko je od Dartha Wadera i od Imperatora i od Borga...prosto nije to to. Neytiri je isto ok, ne i vise od toga. Ostali likovi su toliko blijedi da ih se za 3 dana necu sjecati.

To mi je trenutno od utisaka par sati posle gledanja. Visoka ocjena za Camerona. Lektira za svakog geeka.

Ako je Cameron ikad igrao warcraft ovo je takav rip off night elfova da nije normalno.

je li bash bilo neophodno da izjebe poglavicinu cerku?
    Last edited by Cranox; 26-12-09 at 20:46.
    zbog legendarnog kapitena, Gige Bosnica.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

zaljubio sam se u plavu zenu. potpuno ocekivano.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Cranox View Post
    je li bash bilo neophodno da izjebe poglavicinu cerku?
    Svi mi želimo da iz*****o poglavičinu kćerku.
    Da,morao je.
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Quote Originally Posted by Lord Tyler View Post
    ovo sve sto je Cameron sad uradio postoji u video igrama eo vec minimum 10 godina.
    Šta, recimo?

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Quote Originally Posted by Cranox View Post
    Najvise mi smeta sto ga poredim sa star wars, jer mi je on referenta tacka ako ovaj film misli da postane kultni.
    Zašto bi se poredio sa SW? Mislim:

- 1 film
    - 1 video igra

STAR WARS:
    - 6 filmova (+ prerađene verzije)
    - 6 specijala i TV filmova
    - 4 animirane serije
    - 367(!) knjiga (romani i propratni priručnici)
    - gazilion stripova (**** mi oca ako ću brojat', ima ih više nego knjiga)
    - preko stotinu(!) video igara
    - Jedi religija sa preko pola miliona deklarisanih vjernika (po posljednjim popisima)

Daj bar da Cameron pripremi ta dva nastavka pa da vidimo đe smo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Imam osjecaj da Avatar i Kameron predenduju da se stvori nesto slicno. Predvidjam uskoro knjige o istoriji i religiji Na'vi, istorijate sta se desilo sa zemljom do 2154 (chini mi se da je ta) intezivno geek uchenje na'vi jezika (ipak sumnjam da ce se jednom dogoditi da americka psihijatriska ustanova trazi doktora koji tecno govori klingonski da bi komuniscirao sa pacijentima)

E pa ako se to bude dogadjalo Avatar vec kaska jer nema jednog Dartha ili Han Soloa...

ona crvena pticurina je millenium hawk...ili ce barem biti kad je bude pozeljelo svako dijete kao sto je nekad zeljelo maketu broda.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Necu rec da je ****** (zbog efekata), ali mogu rec da je predvidljiv i dosadan

Jos 2 i po sata... ah

E da, da me ne biste potpuno kamenovali, da dodam da su mi se efekti stvarno svidjeli...pogotovo ona shumica
    Last edited by Stetni; 26-12-09 at 23:58.
    Koga je gladni otac pravio, dovijeka ce gladan bit...

Thanks Thanks Given 
    334
    Thanks Thanks Received 
    253
    Thanked in
    133 Posts

Sacekajmo sledeca dva dijela pa da sumiramo? Ipak peta epizoda je najbolja od Star Wars-a.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Šta, recimo?
    npr to sto si pomenuo motion capture, jos 1995 se koristio u izradi video igara.
    I like to read - once i read something, i understand it, and once i understand it i never forget it.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Upravo sam se raspravljao na automobilizam u vezi "jel abs bolje ili bez abs-a" i neki ljudi govore da je bolje bez ... e zasto to spominjem??? Zato sto ima i odje takvih ljudi.... znas ono "ih ovaj film je 3d ... to je bzvz ta tehnologija to nije vise ni film no samo 3d" inace u ovu grupu spadaju i ljudi sto govore da je win98 bolji od xp.

Film je po meni super jer prvi put mi nekog napadamo i vanzemaljci nisu napredniji od nas u tehnoloskom smislu.... efekti su super i dijalog kao i prica citavog filma. Ja sam ga gledao i ster bez tih 3d trta vrta a mogu mislit koliko daje bolji efekat sa 3d, ne mogu da vjerujem da nekome smeta to... ako je film 3d prica glumci scenario sve zivo je bzvz zato jer je 3d jer su tu efekti pa narod dolazi da gleda efekte nista drugo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Kinder Jaje View Post
    Upravo sam se raspravljao na automobilizam u vezi "jel abs bolje ili bez abs-a" i neki ljudi govore da je bolje bez ... e zasto to spominjem??? Zato sto ima i odje takvih ljudi.... znas ono "ih ovaj film je 3d ... to je bzvz ta tehnologija to nije vise ni film no samo 3d" inace u ovu grupu spadaju i ljudi sto govore da je win98 bolji od xp.

Film je po meni super jer prvi put mi nekog napadamo i vanzemaljci nisu napredniji od nas u tehnoloskom smislu.... efekti su super i dijalog kao i prica citavog filma. Ja sam ga gledao i ster bez tih 3d trta vrta a mogu mislit koliko daje bolji efekat sa 3d, ne mogu da vjerujem da nekome smeta to... ako je film 3d prica glumci scenario sve zivo je bzvz zato jer je 3d jer su tu efekti pa narod dolazi da gleda efekte nista drugo.
    narod ne dolazi da gleda efekte.dobro,pojedini..ja sam posao i odgledao film. naravno ima veze sa efektima ali nisu mi se samo oni svidjeli. znaci film na prvom mjestu.

Page 5 of 15 FirstFirst 123456789 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)