Page 3 of 15 FirstFirst 123456713 ... LastLast
Results 51 to 75 of 372

Thread: Avatar

Thanks Thanks Given 
    106
    Thanks Thanks Received 
    232
    Thanked in
    147 Posts

da pojasnim: Na'vi rasa, Pandora i sve što ide uz to, s tehničke strane izgleda odlično...s estetske strane, ja barem, sam ostao prilično ravnodušan...nisam nikakav dizajner, umjetnik il nešto slično, ali jednostavno nisam toliko očaran i oduševljen Pandorinim svijetom kao većina ljudi...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Screaming Lord View Post
    iskreno, 2012 mi je bolje pao, jer nisam očekivao nikakvu priču (zna se kakva je priča u takvim filmovima), a bar sam dobio solidnu akciju....kod Avatara nisam dobio ni jedno ni drugo, sem onih zadnjih 20 minuta filma...oni vanzemaljski indijanci su odrađeni odlično, al uopšte nisam oduševljen Pandorom i efektima kao mnogi...

samo me čudi što automatski ispadaš neki kritičar i picajzla ako kažeš da ti se film ne sviđa...za razliku od drugih koji jednostavno kažu da im je film ****** ja volim da pružim i neke argumente i razloge za to, al eto ubuduće ću samo reći da je ****** bez ulaženja u detalje da ne bi ispadao Roger Ebert...
    pogledaj jos jednom film..film ostavlja bez daha..nisi odusevljen pandorom..? iskreno najljepsi svijet koji je neko stvorio na filmu po meni kazem..moglo je tu jos vjerovatno,vidi se da je bilo prostora za razne zivotinjice i cuda ali vjerovatno nije bilo para za to..i Acid nisam nikakav Roger vec sam samo odusevljen filmom..mogu mislit sto bi odje pricao da sam ga gledao u 3 D verziji

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    8
    Thanked in
    4 Posts

kad govorite o 3D valjda ne mislite na sharene naocarama? to nikako.
    nije ovo film koji treba gledat u 3d, jer ne vidjeh scena gdje ima da nesto moze da izleti iz ekrana itd.
    one crveno-plave naochare bi totalno urnisale one zelene pejzaze, dzungle vodopade i sve bi bilo mutno

treba ga gledati u IMAX bioskopu
    Mislim da i imax isto ima neke naochare, ali nisu bash takve.Mada ne znam koliko bi uzivao tu neko ko koristi samo jedno oko (vodece) a na drugo ne vidi white she-horse

http://www.imax.com/ eto ga na front page
    Quote Originally Posted by my name is ...
    izvini oli mi rec kako da neciji post stavim u signature ?

Thanks Thanks Given 
    106
    Thanks Thanks Received 
    232
    Thanked in
    147 Posts

Quote Originally Posted by Bencivenga View Post
    pogledaj jos jednom film..film ostavlja bez daha..nisi odusevljen pandorom..? iskreno najljepsi svijet koji je neko stvorio na filmu po meni kazem..moglo je tu jos vjerovatno,vidi se da je bilo prostora za razne zivotinjice i cuda ali vjerovatno nije bilo para za to..i Acid nisam nikakav Roger vec sam samo odusevljen filmom..mogu mislit sto bi odje pricao da sam ga gledao u 3 D verziji
    u bioskopu sumnjam da ću ga gledati opet, sem ako se ne zadesim u BG, da se odgleda u 3D...al svakako ga gledam opet kad izađe u HD-u...

možda je to glavni problem, ili si oduševljen Pandorom ili nisi....ljudi koji su oduševljeni, vjerovatno su totalno zanemarili onu plitku, milion puta ispričanu priču, što ja nikako ne mogu...jbg, jednostavno mi nije onaj svijet toliko impresivan i inovativan i stalno sam imao osjećaj kao da je sve to već negdje viđeno...

Thanks Thanks Given 
    130
    Thanks Thanks Received 
    20
    Thanked in
    17 Posts

BY ROGER EBERT / December 11, 2009

20th Century Fox presents film written and directed by James Cameron. Running time: 163 minutes. MPAA rating: PG-13 (for intense epic battle sequences and warfare, sensuality, language and some smoking).

Watching "Avatar," I felt sort of the same as when I saw "Star Wars" in 1977. That was another movie I walked into with uncertain expectations. James Cameron's film has been the subject of relentlessly dubious advance buzz, just as his "Titanic" was. Once again, he has silenced the doubters by simply delivering an extraordinary film. There is still at least one man in Hollywood who knows how to spend $250 million, or was it $300 million, wisely.

"Avatar" is not simply a sensational entertainment, although it is that. It's a technical breakthrough. It has a flat-out Green and anti-war message. It is predestined to launch a cult. It contains such visual detailing that it would reward repeating viewings. It invents a new language, Na'vi, as "Lord of the Rings" did, although mercifully I doubt this one can be spoken by humans, even teenage humans. It creates new movie stars. It is an Event, one of those films you feel you must see to keep up with the conversation.

The story, set in the year 2154, involves a mission by U. S. Armed Forces to an earth-sized moon in orbit around a massive star. This new world, Pandora, is a rich source of a mineral Earth desperately needs. Pandora represents not even a remote threat to Earth, but we nevertheless send in the military to attack and conquer them. Gung-ho Marines employ machine guns and pilot armored hover ships on bombing runs. You are free to find this an allegory about contemporary politics. Cameron obviously does.

Pandora harbors a planetary forest inhabited peacefully by the Na'vi, a blue-skinned, golden-eyed race of slender giants, each one perhaps 12 feet tall. The atmosphere is not breathable by humans, and the landscape makes us pygmies. To venture out of our landing craft, we use avatars--Na'vi lookalikes grown organically and mind-controlled by humans who remain wired up in a trance-like state on the ship. While acting as avatars, they see, fear, taste and feel like Na'vi, and have all the same physical adeptness.

This last quality is liberating for the hero, Jake Sully (Sam Worthington), who is a paraplegic. He's been recruited because he's a genetic match for a dead identical twin, who an expensive avatar was created for. In avatar state he can walk again, and as his payment for this duty he will be given a very expensive operation to restore movement to his legs. In theory he's in no danger, because if his avatar in destroyed, his human form remains untouched. In theory.

On Pandora, Jake begins as a good soldier and then goes native after his life is saved by the lithe and brave Neytiri (Zoe Saldana). He finds it is indeed true, as the aggressive Col. Miles Quaritch (Stephen Lang) briefed them, that nearly every species of life here wants him for lunch. (Avatars are not be made of Na'vi flesh, but try explaining that to charging 30-ton rhino with a snout like a bullet head shark).

The Na'vi survive on this planet by knowing it well, living in harmony with nature, and being wise about the creatures they share with. In this and countless other ways they resemble Native Americans. Like them, they tame another species to carry them around--not horses, but graceful flying dragon-like creatures. The scene involving Jake capturing and taming one of these great beasts is one of the film's greats sequences.

Like "Star Wars" and "LOTR," "Avatar" employs a new generation of special effects. Cameron said it would, and many doubted him. It does. Pandora is bevy largely CGI. The Na'vi are embodied through motion capture techniques, convincingly. They look like specific, persuasive individuals, yet sidestep the eerie Uncanny Valley effect. And Cameron and his artists succeed at the difficult challenge of making Neytiri a blue-skinned giantess with golden eyes and a long, supple tail, and yet--I'll be damned. Sexy.

At 163 minutes, the film doesn't feel too long. It contains so much. The human stories. The Na'vi stories, for the Na'vi are also developed as individuals. The complexity of the planet, which harbors a global secret. The ultimate warfare, with Jake joining the resistance against his former comrades. Small graceful details like a floating creature that looks like a cross between a blowing dandelion seed and a drifting jellyfish, and embodies goodness. Or astonishing floating cloud-islands.

I've complained that many recent films abandon story telling in their third acts and go for wall-to-wall action. Cameron essentially does that here, but has invested well in establishing his characters so that it matters what they do in battle and how they do it. There are issues at stake greater than simply which side wins.

Cameron promised he'd unveil the next generation of 3-D in "Avatar." I'm a notorious skeptic about this process, a needless distraction from the perfect realism of movies in 2-D. Cameron's iteration is the best I've seen -- and more importantly, one of the most carefully-employed. The film never uses 3-D simply because it has it, and doesn't promiscuously violate the fourth wall. He also seems quite aware of 3-D's weakness for dimming the picture, and even with a film set largely in interiors and a rain forest, there's sufficient light. I saw the film in 3-D on a good screen at the AMC River East and was impressed. I might be awesome in True IMAX. Good luck in getting a ticket before February.

It takes a hell of a lot of nerve for a man to stand up at the Oscarcast and proclaim himself King of the World. James Cameron just got re-elected.
    Živio mi Srđane Aleksiću!

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Hahahahahahaha! A ljudi, što je ta priča... sinoć sam gledao u Koloseju u Ušću, u 3D sali... to se NE MOŽE OPISATI. Još sam pod utiskom, 24h kasnije. Film koji nije fora u 3D nego je tako snimljen, tako FANTASTIČNO prirodno izgleda da sam ostao bez teksta... ko god može, neka ode do bilo koje 3D sale, nebitno koliko košta - to je iskustvo koje se ne smije propustiti. Žalim što nema neđe bliže pravi 3D IMAX... para vrijedi. Ali i pored svega nije samo vizuelno, moja prijateljica je plakala na kraju kao dijete. Treba biti stvarno operisan od emocija i zdravog razuma da te ne dotakne film bar na nekom nivou.
    ...dip your hands in the water,
    the same deep water as me...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

koliko te je kostala karta za 3D u BG? e ako bog da jednog dana....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    8
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by Roy Fokker View Post
    Hahahahahahaha! A ljudi, što je ta priča... sinoć sam gledao u Koloseju u Ušću, u 3D sali... to se NE MOŽE OPISATI. Još sam pod utiskom, 24h kasnije. Film koji nije fora u 3D nego je tako snimljen, tako FANTASTIČNO prirodno izgleda da sam ostao bez teksta... ko god može, neka ode do bilo koje 3D sale, nebitno koliko košta - to je iskustvo koje se ne smije propustiti. Žalim što nema neđe bliže pravi 3D IMAX... para vrijedi. Ali i pored svega nije samo vizuelno, moja prijateljica je plakala na kraju kao dijete. Treba biti stvarno operisan od emocija i zdravog razuma da te ne dotakne film bar na nekom nivou.
    ajde mi objasni (ali ozb jer nikad nisam bio u 3D 'sali') , jesi li gledao film sa onim crveno-plavim naocarAma? ako jesi, jesu li boje normalne...kako sta
    pricaj

ja ga opet odgledah nocas. Definitivno nisam operisan od emocija Muzika je savrshena.kao i sve ostalo. I sto veli Roger, stvarno je Nejtira - HOT

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Quote Originally Posted by sport89 View Post
    koliko te je kostala karta za 3D u BG? e ako bog da jednog dana....
    Mi smo išli veća grupa, preko 20 ljudi je popust, izašlo nas je po 350 dinara, znači kao obična projekcija u Steru. Inače je cijena 470 dinara... ali vrijedi.

Quote Originally Posted by aCid_cOokiE View Post
    ajde mi objasni (ali ozb jer nikad nisam bio u 3D 'sali') , jesi li gledao film sa onim crveno-plavim naocarAma? ako jesi, jesu li boje normalne...kako sta
    pricaj
    Naočare su fensi velike sa polarizovanim staklima - film je sniman, nije konvertovan u 3D, što znači da projektor emituje 1000 frejmova u sekundi, od kojih je pola slika za lijevo oko, pola za desno. Polarizujuća stakla filtriraju sliku tako da lijevo oko vidi samo ono što treba, kao i desno. Boje, svjetlost, sve je realno, kao da gledaš film kroz blage naočare za sunce koje ništa ne kvare sliku... kad skineš i pogledaš bez njih, ništa ne vidiš sem brljotine.
    Ko nosi naočare a da nisu prevelike, ove 3D idu preko i sasvim se normalno gleda, moja đevojka je tako gledala i ništa joj nije smetalo. Dakle, ZABORAVITE crvene i plave naočari, nema veze ni sa čim - pet minuta treba da se oko privikne na 3D, i poslije je... neopisivo.

Quote Originally Posted by aCid_cOokiE View Post
    ja ga opet odgledah nocas. Definitivno nisam operisan od emocija Muzika je savrshena.kao i sve ostalo. I sto veli Roger, stvarno je Nejtira - HOT
    Ja se kunem da sam zasuzio 3-4 puta dobro, i svaki put je bila scena sa Nejtiri... Zoe Saldana je fenomenalno odradila posao, i skidam kapu i umjetnicima koji su izvajali likove, sve je briljantno... WETA FTW.
    Horner je malo zbrzio muziku kao i uvijek, mješavina je ranijih njegovih radova. Ali mi je glavna tema da se smrzneš... nisam fan Leone Lewis, ali mi se odjavna pjesma još vrti u glavi.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

Horner je malo zbrzio muziku kao i uvijek, mješavina je ranijih njegovih radova. Ali mi je glavna tema da se smrzneš... nisam fan Leone Lewis, ali mi se odjavna pjesma još vrti u glavi.
    A nije no svaki kompozitor ima svoj stil. Pogledaj na primjer Harry Gregson-Williams i Hans Zimmer. U svakom filmu za koji su komponovali muziku ces znat da je njihov rad i da ti niko ne kaze. I to je dobra stvar na neki nacin.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

sad mi se gleda nenormalno u 3 D

Thanks Thanks Given 
    106
    Thanks Thanks Received 
    232
    Thanked in
    147 Posts

imam osjećaj da nismo gledali isti film...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

daj da potpisemo neku peticiju da nam uvedu 3D pa neka karte budu i triput skuplje.... zna li se mozda onaj novi bioskop sto najavlju kod pijace da nece mozda imat 3D?

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    A nije no svaki kompozitor ima svoj stil. Pogledaj na primjer Harry Gregson-Williams i Hans Zimmer. U svakom filmu za koji su komponovali muziku ces znat da je njihov rad i da ti niko ne kaze. I to je dobra stvar na neki nacin.
    Slažem se za stil, ali jedno je da imaš "zvuk" koji se prepoznaje, a drugo je da kradeš od sebe. Prepoznao sam elemente iz "A Beautiful Mind", "Braveheart" i mnogih drugih, dakle bukvalno isto a ne slično. Horner je poznat kao fušer, jer sem par velikih projekata koji su stvarno briljantni, sve radi od "restlova", i krpi, a njemu se obraćaju kad treba nešto da se smandrlji za nedjelju dana (kao za Troju, recimo).

Zimmera ne komentarišem, sem da je on nešto najgore što je zadesilo filmsku muziku ikad...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    16
    Thanked in
    6 Posts

kad se već dotakoste te filmske muzike, mogu li samo da dodam da je po meni najbolji tandem: Tim Burton - Danny Elfman
    Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    nemoguce je da dobar covjek ne vjeruje u Boga.

Thanks Thanks Given 
    16
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    2 Posts

meni se film baš dopao!!!
    prelijepo je odradjena Pandora !

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Quote Originally Posted by Ra's_Al_Ghul View Post
    kad se već dotakoste te filmske muzike, mogu li samo da dodam da je po meni najbolji tandem: Tim Burton - Danny Elfman
    Elfman je legenda, ali je malo jednoličan, kao i Burton uostalom. Nema svježine, vole svoje teme i ne interesuje ih da se "šire".

Meni je neprevaziđen tandem Spielberg - Williams, bar što se tiče kvaliteta opusa i jednog i drugog.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

It seems that the much awaited 3D film Avatar is very similar to a short story called Call Me Joe, written by Poul Anderson in 1957.
    The Anderson story follows a paraplegic character that connects through a telepathic link to an artificial creature that lives on another planet, gradually as he spends more time away from the real world; he is tempted to stay permanently.
    The similarities are there and it is probably possible to find such similarities between books and films.
    However, it seems that James Cameron had some problems in the past when the Terminator allegedly used ideas from the Outer Limits; this was settled out of court.
    __________________________________________________ ___________________

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    8
    Thanked in
    4 Posts

masonska zavjera. rotshild. ptichiji grip.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Ja mislim isto što i Roger Ebert - da je u pitanju "potisnuto sjećanje", tj. da je Cameron vjerovatno negdje davno čitao tu priču ali je zaboravio koju i odakle, i da je kasnije "isplivala" ideja kao koncept koji je proširio. Pretpostavljam da će se i ovo završiti bez suda, jer nikome ne ide u prilog neka veća priča oko svega.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Elfman je legenda, ali je malo jednoličan, kao i Burton uostalom. Nema svježine, vole svoje teme i ne interesuje ih da se "šire".

Meni je neprevaziđen tandem Spielberg - Williams, bar što se tiče kvaliteta opusa i jednog i drugog.
    Morricone mora biti pomenut sada.
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    6,662
    Thanks Thanks Received 
    6,350
    Thanked in
    2,653 Posts

Thumbs up

Ovo je vizuelno naljepsi film koji odgledah do sada... What Dreams May Come je sada na drugom mjestu
    Fluorescentne boje i noc. Magicno.

No film kao film, nije mi se pretjerano svidio, dobar jeste, vizuelno genijalan, ali sto veli Screaming Lord, prica = klise koji je gledan u dostini filmova.

Svijet Pandore je nesto najljepse sto moje oci odgledase... Bice izrade postera kad iskoci 1018p

Prokleti 3D
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Rezervisah prevoz za beograd. 3D hir aj kam!
    zbog legendarnog kapitena, Gige Bosnica.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Cranox View Post
    Rezervisah prevoz za beograd. 3D hir aj kam!
    ja cu 30-tog a do tada: strpljen - spashen
    I like to read - once i read something, i understand it, and once i understand it i never forget it.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    16
    Thanked in
    6 Posts

je li moguće da je film na imdb već uvršten kao 25/250 sa prosječnom ocjenom 8.9...
    Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    nemoguce je da dobar covjek ne vjeruje u Boga.

Page 3 of 15 FirstFirst 123456713 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)