Page 1 of 15 1234511 ... LastLast
Results 1 to 25 of 372

Thread: Avatar

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Lightbulb Avatar

Da nece ko da organizujemo odlazak u Madjarsku na gledanje Avatara kako Bog i Cameron zahtijeva? Najblize nam je.
    Last edited by Interpol; 09-12-09 at 18:52.
    zbog legendarnog kapitena, Gige Bosnica.

Thanks Thanks Given 
    106
    Thanks Thanks Received 
    232
    Thanked in
    147 Posts

povodom Avatara i sličnih tehnoloških dostignuća (pošto se tu više prodaje sama tehnologija nego film...) zajebi ti film koji treba gledat u 3D, 6D, IMAX, **** palac, da bi jedino tako shvatio koliko je dobar...i što, posle ga odgledam doma i tek tada shvatim koje sam smeće od filma odgledao? screw that shit
    Last edited by Interpol; 09-12-09 at 18:47.

Thanks Thanks Given 
    135
    Thanks Thanks Received 
    713
    Thanked in
    332 Posts

Imam osjecaj da ce taj Avatar biti totalni FAIL...
    \\
    OFL•GIC

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Screaming Lord View Post
    hahahah..dobar

a btw. povodom Avatara i sličnih tehnoloških dostignuća (pošto se tu više prodaje sama tehnologija nego film...) zajebi ti film koji treba gledat u 3D, 6D, IMAX, **** palac, da bi jedino tako shvatio koliko je dobar...i što, posle ga odgledam doma i tek tada shvatim koje sam smeće od filma odgledao? screw that shit
    da, u pravu si..samo se nadam da nece toliko bit lose odgledat ga u nas bioskop..ali fakat je da ce ga svako pogledat jer je dugo najavljivan bla bla i da ce uzet coek pare

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Question

hahahah..dobar

a btw. povodom Avatara i sličnih tehnoloških dostignuća (pošto se tu više prodaje sama tehnologija nego film...) zajebi ti film koji treba gledat u 3D, 6D, IMAX, **** palac, da bi jedino tako shvatio koliko je dobar...i što, posle ga odgledam doma i tek tada shvatim koje sam smeće od filma odgledao? screw that shit
    Zar nisi nikad pogledao a James Cameron film ?
    I am the one who locks.

Thanks Thanks Given 
    106
    Thanks Thanks Received 
    232
    Thanked in
    147 Posts

Quote Originally Posted by Interpol View Post
    Zar nisi nikad pogledao a James Cameron film ?
    ja gledao...doduše ne Titanic, niti želim...
    moj post se nije odnosio samo na Avatar nego i na druga slična dostignuća...mislim, nemam ništa protiv 3D, IMAX-a i prvi bi pošao da gledam film u takvom bioskopu kad bi ga imali, ali ako je filmska industrija došla do toga da ugođaj i uživanje u filmu u najvećem procentu zavisi od tehnologije, onda propalo se...
    i ne može da malo ne iznervira toliko veličanje Avatara i nove Kameronove tehnologije i efekata za koje se čekalo toliko godina, da bi posle vidio trejler sa likovima iz crtanog, gdje mi efekti iz District 9 sa budžetom od 30 miliona $ izgledaju primamljivije (za Avatar se priča da će premašit 500 miliona $)...

odgledaće se svakako, ali mu ne pridajem toliki značaj kao mnogi, očekujem neku dobru akciju da me drži ta 2 i po sata i to je to, nešto ne vjerujem da ćemo dobiti neku inteligentnu priču...

Thanks Thanks Given 
    6,598
    Thanks Thanks Received 
    6,292
    Thanked in
    2,622 Posts

Vjerujem da ce Avatar biti dobar, ali nesto ne lici da ce ic preko toga, ili trailer nije pokazao sve ili... Samo ako ne bude glupavog americkog humora i manje romantike.

Prije Avatara, trebao je coek da uradi The Dive, trebao je bit jos 2008 zavrsen. To bi trebao biti vrhunski film, a u pitanju je istinita prica.

Nek je ziv Dzem sa kamerom.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

...mislim, nemam ništa protiv 3D, IMAX-a i prvi bi pošao da gledam film u takvom bioskopu kad bi ga imali, ali ako je filmska industrija došla do toga da ugođaj i uživanje u filmu u najvećem procentu zavisi od tehnologije, onda propalo se...
    Pa naravno da zavisi u danasnje vrijeme kad imas kucni bioskop sa HD kvalitetom slike, hiljade i hiljade filmova koje mozes skinut sa neta i pogledat doma. S pravom je rekao coek: ako 3D ne vrati pubilku masovno u bioskope, nista nece. Ne znam zbog cega te toliko cudi. Kad je pocela televizija '50. godina da krade pubilku iz bioskopa, sto mislis koji je bio odgovor filmske industrije - vece platno i slika u boji (kao kontrast malom ekranu i crno-bijeloj slici televizije).
    Trenutno je 3D tehnologija jedini plus koji filmska industrija ima u odnosu na TV, internet i ostale masmedije. Zasto da ga ne iskoristi?
    I am the one who locks.

Thanks Thanks Given 
    106
    Thanks Thanks Received 
    232
    Thanked in
    147 Posts

naravno da treba da se iskoristi...samo što mi je sva ta priča oko Avatara i te nove tehnologije korišćene u njemu toliko prenabudžena...radije ću pogledati i više će me privući filmovi tipa Cloverfield i District 9 sa originalnom idejom, radnjom i sa sasvim ok efektima a u koje je uloženo svega oko 30 miliona $...takvi filmovi su pravi udarac Holivudu i debilnim holivudskim blokbasterima tipa Transformersa, GI Joe i mnoštva drugih u koje se ulaže po 200+ miliona i koji su uvreda za ljudsku inteligenciju...

District 9, Cloverfield ću s velikim užitkom pogledati i po više puta kući, pa kakvu god tehniku imao, dok s druge strane filmovi tipa 2012, Transformersi i slični nikad neće dati ni približno isti utisak kući kao u bioskopu...na stranu sad sve njihove mane...npr. 2012 mi je skroz ok pao u bioskopu, dobri efekti, akcija i to je to, ja ne znam što je narod više očekivao? ali da li ću ga opet pogledati kući, pa čak i u 1080p HD-u i s ne znam s kakvim kućnim bioskopom? možda, ali teško...zato su takvi filmovi daleko od dobrog filma i služe samo za neki najobičniji vid zabave, isključivo u bioskopu...ja od dobrog SF-a tražim nešto više...

kažem, još nisam gledao film, ali ne očekujem mnogo, daj bože da se prevarim pa da Kameron iznenadi sa nekom dobrom pričom i zapletom, ali mislim da je ovdje skoro cijela pažnja posvećena upravo toj precijenjenoj tehnologiji i efektima...

Thanks Thanks Given 
    128
    Thanks Thanks Received 
    20
    Thanked in
    17 Posts

naravno da treba da se iskoristi...samo što mi je sva ta priča oko Avatara i te nove tehnologije korišćene u njemu toliko prenabudžena...radije ću pogledati i više će me privući filmovi tipa Cloverfield i District 9 sa originalnom idejom, radnjom i sa sasvim ok efektima a u koje je uloženo svega oko 30 miliona $...takvi filmovi su pravi udarac Holivudu i debilnim holivudskim blokbasterima tipa Transformersa, GI Joe i mnoštva drugih u koje se ulaže po 200+ miliona i koji su uvreda za ljudsku inteligenciju...

District 9, Cloverfield ću s velikim užitkom pogledati i po više puta kući, pa kakvu god tehniku imao, dok s druge strane filmovi tipa 2012, Transformersi i slični nikad neće dati ni približno isti utisak kući kao u bioskopu...na stranu sad sve njihove mane...npr. 2012 mi je skroz ok pao u bioskopu, dobri efekti, akcija i to je to, ja ne znam što je narod više očekivao? ali da li ću ga opet pogledati kući, pa čak i u 1080p HD-u i s ne znam s kakvim kućnim bioskopom? možda, ali teško...zato su takvi filmovi daleko od dobrog filma i služe samo za neki najobičniji vid zabave, isključivo u bioskopu...ja od dobrog SF-a tražim nešto više...

kažem, još nisam gledao film, ali ne očekujem mnogo, daj bože da se prevarim pa da Kameron iznenadi sa nekom dobrom pričom i zapletom, ali mislim da je ovdje skoro cijela pažnja posvećena upravo toj precijenjenoj tehnologiji i efektima...
    Upravo to.
    Živio mi Srđane Aleksiću!

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    113 Posts

Ne treba brkati stvari - Cameron sigurno nije potrošio preko deceniju i jaako mnogo sopstvenog novca u stvaranje tehnologije koja će mu omogućiti da snimi Avatar i druge dugo planirane projekte, a da ne vjeruje da sve to ima budućnost. Sredina i kraj devedesetih je tipičan period kad je sve prolazilo ako je imalo moćne efekte, i to je ta priča o tehnološkoj fascinaciji i privlačenju publike. S jedne strane, filmadžije su dobili mogućnost da snime stvari o kojima su samo mogli da sanjaju, a s druge - publika se zasitila jako brzo. Trenutno vlada opšti nedostatak svježih ideja i uopšte vizije i kod autora (čast pomenutim izuzecima) i kod onih koji plaćaju za sve - nastavci, rimejkovi, adaptacije bez smisla i svrhe.
    Avatar je specifičan projekat - s jedne strane, priča je prilično standardna i ne nudi briljantne obrte i dijalog... a s druge - to je samo kostur na kome Cameron gradi vizuelni doživljaj koji treba da uzdrma učmalu publiku i pokrene ustajali svijet filmskog spektakla. E sad, tu postoje nekoliko problema:

- Cameron je obećao "revoluciju". Brojni ljudi očekuju da to znači da će imaginarni svijet i likovi koji ga nastanjuju izgledati 100% realistično i da će jedan pogled na film redefinisati opšte poimanje filma kao medija. Ovo nije fer ni prema Cameronu ni prema filmu - svi dosadašnji pokušaji građenja "realističnih" CGI likova su bili manji ili veći promašaj (Beowulf, Polar Express, Final Fantasy: The Spirits Within), i od Avatara treba očekivati samo nešto puno, puno bolje, ogroman iskorak a ne "dealbreaker". Stvara se neka atmosfera da ako ne bude sve 1000000% "stvarno", film nije uspio, što je suludo. Najveća revolucija je sama tehnologija snimanja koja se ne vidi na samom filmu, napredni "space age" sistem motion capture koji do najsitnijih detalja hvata pokrete glumaca i omogućava brzo i jednostavno vizueliziranje kompletne scene u stvarnom vremenu i neuporedivo prirodniji proces rada s glumcima i režije od starog, gdje je toliko toga zavisilo isključivo od mukotrpnog rada animatora. Animatori su i dalje tu, ali oni samo dodaju završne poteze na već postavljeno platno, što rezultira neuporedivo realističnijim scenama, posebno s glumcima.

- 3D ima predugu istoriju i previše promašenih pokušaja... većina, uključujući i najveće filmske kritičare poput Rogera Eberta, uopšte ne smatra 3D ničim više od šarene laže i smetnje. Moja najveća nada vezano za Avatar je upravo da će Cameron upotrijebiti 3D kao ključni sastojak vizuelnog iskustva, a ne kao nešto što je samo dodato na film koji jednako dobro izgleda i u 2D. Jedno su animirani filmovi poput Coraline, gdje je 3D jako fino nadogradio vizuelni doživljaj, a drugo filmovi koji treba da budu prihvaćeni kao "realistični".
    Ja ću Avatar gledati u Koloseju u 3D sali, vjerovatno premijeru, i držim palčeve.
    ...dip your hands in the water,
    the same deep water as me...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    8
    Thanked in
    4 Posts

mene je smorio TRAILER od Avatara... mogu zamislti sto ce film da napravi.
    Ili su se oni bash potrudili da trailer ne otkrije nista, ili jednostavno nisu htjeli da dovedu onaj grubi glas GLAS 'in a land far far away, one man must...'

obicno me trailer nalozi a film razocara, a odje...tko zna
    Quote Originally Posted by my name is ...
    izvini oli mi rec kako da neciji post stavim u signature ?

Thanks Thanks Given 
    106
    Thanks Thanks Received 
    232
    Thanked in
    147 Posts

evo jedan zanimljiv članak...

It was recently reported that James Cameron's "Avatar" film is approaching a $500 million price tag. Many of you were surprised, since we've seen better - or equally as good - effects in "District 9," which cost only $30 million. So why does "Avatar" cost so much?

Cameron has been saying that he has been waiting for technology to catch up, in order for him to make the film. Now that it has, he has spent a large portion of his time building up his proprietary tools to be to able to convert actors into creatures in real-time.

This has taken him years and millions of dollars to do and Fox has been paying all the bills. But when everything is done, under the contract, Fox will have nothing to do with these tools and Cameron will be free to license them to other directors, like Steven Spielberg and Peter Jackson, who have already expressed interest.

Cameron recently stated that he will probably not make anything from "Avatar," since he went so much over the budget. He added that he'll make all the money when he begins selling his technology.

Question: Did Cameron sign on for "Avatar" just to build his new technology and have a studio pay for it? And, is it fair to Fox, considering the same film could have probably been made for half the price?
    i btw...

:mrgreen:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Interpol View Post
    Trenutno je 3D tehnologija jedini plus koji filmska industrija ima u odnosu na TV, internet i ostale masmedije. Zasto da ga ne iskoristi?
    prije ce 3D masovno uci u kucne bioskope, nego u velike Vec imam nekoliko filmova u 3D (Shrek 3D, Coralina, i sl), ali efekat je daleko bolji uz (sad vec jeftine) 120Hz monitore i nVidia 3D naocare. Mada, tu varijantu jos nisam probao, ali treba nVidia naocare sa neta da porucim U svakom slucaju, kod nas 3d u bioskopima jos nema, a i sumnjam da ce skorije (ma koliko se hvalili da imaju najmodernije projektore).
    Cetinje Forever!!!

Thanks Thanks Given 
    106
    Thanks Thanks Received 
    232
    Thanked in
    147 Posts

malo skrenusmo s teme...al nalećeh na priču o ovome danas u Vijesti...

http://www.dailytech.com/AMD+to+Show...ticle17045.htm

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Roy Fokker View Post
    Ne treba brkati stvari - Cameron sigurno nije potrošio preko deceniju i jaako mnogo sopstvenog novca u stvaranje tehnologije koja će mu omogućiti da snimi Avatar i druge dugo planirane projekte, a da ne vjeruje da sve to ima budućnost. Sredina i kraj devedesetih je tipičan period kad je sve prolazilo ako je imalo moćne efekte, i to je ta priča o tehnološkoj fascinaciji i privlačenju publike. S jedne strane, filmadžije su dobili mogućnost da snime stvari o kojima su samo mogli da sanjaju, a s druge - publika se zasitila jako brzo. Trenutno vlada opšti nedostatak svježih ideja i uopšte vizije i kod autora (čast pomenutim izuzecima) i kod onih koji plaćaju za sve - nastavci, rimejkovi, adaptacije bez smisla i svrhe.
    Avatar je specifičan projekat - s jedne strane, priča je prilično standardna i ne nudi briljantne obrte i dijalog... a s druge - to je samo kostur na kome Cameron gradi vizuelni doživljaj koji treba da uzdrma učmalu publiku i pokrene ustajali svijet filmskog spektakla. E sad, tu postoje nekoliko problema:

- Cameron je obećao "revoluciju". Brojni ljudi očekuju da to znači da će imaginarni svijet i likovi koji ga nastanjuju izgledati 100% realistično i da će jedan pogled na film redefinisati opšte poimanje filma kao medija. Ovo nije fer ni prema Cameronu ni prema filmu - svi dosadašnji pokušaji građenja "realističnih" CGI likova su bili manji ili veći promašaj (Beowulf, Polar Express, Final Fantasy: The Spirits Within), i od Avatara treba očekivati samo nešto puno, puno bolje, ogroman iskorak a ne "dealbreaker". Stvara se neka atmosfera da ako ne bude sve 1000000% "stvarno", film nije uspio, što je suludo. Najveća revolucija je sama tehnologija snimanja koja se ne vidi na samom filmu, napredni "space age" sistem motion capture koji do najsitnijih detalja hvata pokrete glumaca i omogućava brzo i jednostavno vizueliziranje kompletne scene u stvarnom vremenu i neuporedivo prirodniji proces rada s glumcima i režije od starog, gdje je toliko toga zavisilo isključivo od mukotrpnog rada animatora. Animatori su i dalje tu, ali oni samo dodaju završne poteze na već postavljeno platno, što rezultira neuporedivo realističnijim scenama, posebno s glumcima.

- 3D ima predugu istoriju i previše promašenih pokušaja... većina, uključujući i najveće filmske kritičare poput Rogera Eberta, uopšte ne smatra 3D ničim više od šarene laže i smetnje. Moja najveća nada vezano za Avatar je upravo da će Cameron upotrijebiti 3D kao ključni sastojak vizuelnog iskustva, a ne kao nešto što je samo dodato na film koji jednako dobro izgleda i u 2D. Jedno su animirani filmovi poput Coraline, gdje je 3D jako fino nadogradio vizuelni doživljaj, a drugo filmovi koji treba da budu prihvaćeni kao "realistični".
    Ja ću Avatar gledati u Koloseju u 3D sali, vjerovatno premijeru, i držim palčeve.
    Hvala

Dodao bih i sljedece: nemojmo zaboravit da su svi dosadasnji Cameronovi filmovi imali prilicno straightforward naraciju, i da su se umnogome oslanjali na vizelni efekat da bi izdigli film. Probajte da u par recenica prepricate radnju njegovih filmova, i vidjecete da se radi o krajnje jednostavnim zapletima i prilicno standardnim likovima. Naravno, James Cameron nije McG, tako da umije ispiricat i zanimljivu pricu uz sve revolucionarne tehnoloske zahvate
    I am the one who locks.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Oce li mi neko reci koliko je onaj "obichni" 3D u bioskopu na Ushcu moze da zadovolji, i ima li rashta zbog toga ici u Beograd?
    zbog legendarnog kapitena, Gige Bosnica.

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    109
    Thanked in
    50 Posts

Ne postoje 33333D efekti, ili bilo koja druga vizuelna "sharena laza", koja moze da nadoknadi eventualni nedostatak intelektualno stimulativne priche! Mozesh mi ugraditi bio-portove i nakachiti u virtualnu stvarnost reda matrixa, ali ako ta stvarnost ne bude, shto rekoh, intelktualno stimulativna i izazovna, dzaba sve!

Mogu se pomenuti desetine, ako ne niskobudzetnih, onda "normal-budzetnih" SF filmova, koji su svijet izmislili za (neke makar) retardirane nazovi blockbustere, koji su koshtali koliko godishnji CG budzet. Dok ovo pishem padaju mi na pamet neki od prije skoro 30-35 godina: The Thing, Dark Star, (chuvenog Johna Carpentera), smijeshnog budzeta, ali The Thing je jedan od najboljih dan-danas!
    Ima i Camerun sjanih ostvarenja iz tog perioda (Alien, Terminator,..), ali da li to znachi da ce i Avatar biti jednako dobar, ili bolji?! Naravno da ne! (pare tu nisu garancija, nazalost)

Kao prvo ostarao je, drugo, vremena su se promijenila! Ne znam da li je, ali se plashim da je i on zapao u moderni dozivljaj svijeta, -nije bitna sushtina, bitno je da shljashti, da efekti prshte! Mozda za nekog sa IQ 35, za mene je to uvreda! Koliko sam vidio trailere, to je prilichno jadno (budjava ala titanic love story, u "SF-vjechita borba dobra i zla" ambijentu , al' da ne budem defetista, evo vidjecemo!
    Last edited by NexusVI; 09-12-09 at 22:49.
    ><

Thanks Thanks Given 
    6,598
    Thanks Thanks Received 
    6,292
    Thanked in
    2,622 Posts

Od ove tehnologije za Avatar vecu korist mogu imat igrice. Realisticniji prikaz lika.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Antares View Post
    Od ove tehnologije za Avatar vecu korist mogu imat igrice. Realisticniji prikaz lika.
    Navodno je dosta trikova vizuelnih uzeto sa igre,koja je rađena da bude završena prije filma (i urađena prije filma,nije neki uspjeh).Sa nekim idejama koje su imali programeri i dizajneri igre Kameron je bio oduševljen pa je neke uzeo i inkorporirao u film.Jedan od razloga toliko dugog procesa proizvodnje filma.
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

šta će mi super "realistični" animirani kad mogu da imam (a samo to i želim) običan realističan igrani film...
    I like to read - once i read something, i understand it, and once i understand it i never forget it.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Arrow

Avatar: The Movie (New Extended HD Trailer)

I am the one who locks.

Thanks Thanks Given 
    135
    Thanks Thanks Received 
    713
    Thanked in
    332 Posts

Niko ne osporava kako ce dobro izgledati taj film, ali vishe me brine sama pricha i sve shto ide uz nju. Nexus je fino objasnio.
    \\
    OFL•GIC

Thanks Thanks Given 
    4,283
    Thanks Thanks Received 
    8,277
    Thanked in
    3,150 Posts

Ja najbolje filmove pogledah u dobrom starom divx formatu. Ako ima dobru pricu ne smetaju ni kockice koje iskacu po slici. A ova nova ostvarenja sa sve nekim efektima i tehnologijom su u 90% slucajeva neka komercijalna bullshit.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,928
    Thanked in
    1,453 Posts

Meni se sve cini da James pokusava od Avatara da napravi boom koji je George Lucas napravio sa prvim Star Wars filmom. Nemam nikakvo misljenje o tome kakav ce bit film ali se nadam da ce bit dobar. A sto se tice bioskopa, morace Ster da posluzi za sad. Pa nedje za 30 godina mozda dodje taj IMAX i kod nas.

Ali bez obzira kakav film bude vec vidim da ga neki mrze i da su vec donijeli odluku o tome kakav je film isto kao da su ga gledali vise puta. A tek ako film bude super, e tad ce da ga mrze ko da im je James familiju pobio.
    Last edited by VanjaTheMan; 09-12-09 at 21:03.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)